Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

0
anonim
Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"
Kimse kusura bakmasın, bu sözü söylemek için ya "Internet = Superonline" sloganında kitlenip kendini de inandırmak ya da Internet'in ne olduğu hakkında en ufak bir fikir sahibi olmamak gerekir. Beş milyona internette içerik satmaya kalkıştıklarına göre ticaretten de ne anlam çıkardıkları apayrı bir tartışma konusu tabii.

Yahu, en en en basit mantıkla, Google'in indekslediği 1 milyar küsur sayfanın kaç tanesi bu müthiş-içerikli ISP'lere ait? Bu ISP'ler üstüne konup müşterilerine bedavaya sundukları bu içerik için ne ödüyorlar? Böyle bir mantık olabilir mi? Bankalar bitti, Boğaz'daki yalılar kapışıldı, şimdi de sıra Internet'teki bilgiyi mi parsellemeye geldi?
YOK ÖYLE YAĞMA...

Görüşler

0
anonim
Zavalli tabiiki, hemde ne zavalli , yaw adamlar daha ISP nedir bilmiyorlar cok ciddiyim, vermis parayi bir sirkete kurdurmus ISP sini , almis adamlari oturtmus, calisanlarin Internet den anladiklari tek kelime kurumsallik , icerik falan filan, bu Superonline Amerika da olsa idi yol gecen hani olurdu :), adamlar hic ama hic bisi bilmiyorlar, aslina bakarsan biliyorlar ama yanlis :) bos , bir toplantida oturup konussan hepsi universite mezunu alirlar 2000 $ maas sen ise issiz bir adam seni hor gorurler dinlemezler, cunki onlar Internet dir ya (Internet=Superonline) sonra sen (yaniben) gidersin cakiverirsin sayfalarina imzani , iki gun sonra aciklama yaparlar dns de hata oldu bizden kaynaklanmiyor filan falan , bos bu Superonline Bos ah pardon SuperOFFline

bye :)
0
anonim
lale diye bir tabir var bizim irc networkumuzde arkadashlar arasInda .. yani bu zuperonline :) tam bir LaLe :)) adamalara 5 mail attIm zamanIn birisinde cevap yazma zahmetinde bile bulunmadIlar universite mail acc 1 mail atinca birazda firca tabir edicem :) basInca kalayI anInda cevap yazdIlar kurumsal bir yermish vs vs vs dediler aynen :)
bir ara dedim indirelim :) sonra vakit olmadI internet=isbirligi abi yok otesi

:) see u later
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UNIX Ağ Programlama Kılavuzu

FZ

Brian "Beej" Hall'un UNIX Ağ Programlama Kılavuzu'nun Türkçe tercümesi ileriseviye.org sitesine eklendi. C dili ile UNIX, GNU/Linux vb. işletim sistemleri üzerinde düşük seviyeli ağ ve Internet programlama yapmak isteyenler bu kaynaktan faydalanıp başlangıç aşamasından orta aşamaya kadar gelebilirler.

Efsane film 2001 Uzay Macerası`na Yeni Bir Bakış

anonim

Kubrick üstadın efsanevi filmi 2001 Uzay Macerası filmini seyretmiş olabilirsiniz. Seyretmekle kalmayıp üzerine bir ton makale, eleştiri okumuş ve kendiniz de fikir üretmiş olabilirsiniz. Bütün bunları yapmış olsanız dahi bu filme bir de şu FLASH animasyonunun sunduğu perspektiften bakmayı bir deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz ama bir şeyler kazanabilirsiniz.

Filmi seyretmeyenler ise sanırım bu animasyonu izledikten sonra filmi bulup izlemek için ellerinden geleni yapacaklardır ;-)

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Video Oyyla Açıldı!

anonim

Daha önce fazlamesai'de beta olarak açıldığı duyurulan Oyyla'nın video bölümü açıldı. Video Oyyla ile artık ADSL kotanızı beğenmeyeceğiniz videolarla doldurmayacaksınız.

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/