Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

0
anonim
Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"
Kimse kusura bakmasın, bu sözü söylemek için ya "Internet = Superonline" sloganında kitlenip kendini de inandırmak ya da Internet'in ne olduğu hakkında en ufak bir fikir sahibi olmamak gerekir. Beş milyona internette içerik satmaya kalkıştıklarına göre ticaretten de ne anlam çıkardıkları apayrı bir tartışma konusu tabii.

Yahu, en en en basit mantıkla, Google'in indekslediği 1 milyar küsur sayfanın kaç tanesi bu müthiş-içerikli ISP'lere ait? Bu ISP'ler üstüne konup müşterilerine bedavaya sundukları bu içerik için ne ödüyorlar? Böyle bir mantık olabilir mi? Bankalar bitti, Boğaz'daki yalılar kapışıldı, şimdi de sıra Internet'teki bilgiyi mi parsellemeye geldi?
YOK ÖYLE YAĞMA...

Görüşler

0
anonim
Zavalli tabiiki, hemde ne zavalli , yaw adamlar daha ISP nedir bilmiyorlar cok ciddiyim, vermis parayi bir sirkete kurdurmus ISP sini , almis adamlari oturtmus, calisanlarin Internet den anladiklari tek kelime kurumsallik , icerik falan filan, bu Superonline Amerika da olsa idi yol gecen hani olurdu :), adamlar hic ama hic bisi bilmiyorlar, aslina bakarsan biliyorlar ama yanlis :) bos , bir toplantida oturup konussan hepsi universite mezunu alirlar 2000 $ maas sen ise issiz bir adam seni hor gorurler dinlemezler, cunki onlar Internet dir ya (Internet=Superonline) sonra sen (yaniben) gidersin cakiverirsin sayfalarina imzani , iki gun sonra aciklama yaparlar dns de hata oldu bizden kaynaklanmiyor filan falan , bos bu Superonline Bos ah pardon SuperOFFline

bye :)
0
anonim
lale diye bir tabir var bizim irc networkumuzde arkadashlar arasInda .. yani bu zuperonline :) tam bir LaLe :)) adamalara 5 mail attIm zamanIn birisinde cevap yazma zahmetinde bile bulunmadIlar universite mail acc 1 mail atinca birazda firca tabir edicem :) basInca kalayI anInda cevap yazdIlar kurumsal bir yermish vs vs vs dediler aynen :)
bir ara dedim indirelim :) sonra vakit olmadI internet=isbirligi abi yok otesi

:) see u later
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Cisco’dan Web’i genişleten yazılım

pulsar

Cisco, internete daha fazla cihazın bağlanmasını sağlayan yeni IP standardını destekleyen yazılımı ay sonunda çıkarıyor.
Dünyanın en büyük ağ ekipmanı sağlayıcısı Cisco Systems, Internet Protocol version 6 (IPv6) kullanan router ve sunucular için geliştirdiği yeni yazılımları mayıs sonunda çıkaracağını duyurdu.

JavaScript: Quo Vadis?

FZ

jQuery'nin yaratıcısı ve aynı zamanda Mozilla 'hacker'larından John Resig'in Ars Technica'daki 'Extreme JavaScript Performance' başlıklı yazısını gördükten sonra "JavaScript, nereye?" diye sormamak mümkün değil. Buna bir de Mozilla'nın CTO'su ve JavaScript'in yaratıcısı Brendan Eich'ın "JavaScript Gets Faster" röportajı eklenince sorunun vurgusu daha da güçleniyor. Peki ama neden?

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org