İstanbul Şehir Rehberi

0
okanbatur
İBB, İstanbul Şehir Rehberi sitesini kullanarak, web tarayıcınız ile sokakları ve caddeleri Google Maps'deki gibi goruntuleyip gezebilirsiniz. Arama yapabilirsiniz.
'Google Maps'den farkı ise çözünürlüğünün oldukça yüksek olması. Örneğin google mapsde en fazla ev catısına kadar zoom yapabilirken, bu haritada stadyum koltukları bile cok rahat gozukuyor. Ayrıca 1946, 1966, 1982 ve 2005 harıtalarına tek tıklama ile geciş yapabiliyorsunuz. Tabi eski haritalarda tüm ilçeler mevcut deil ancak 1946 dan günümüze istanbul nasıl değişmiş görmek için güzel oluyor:

İstanbul Şehir Rehberi

Görüşler

0
ecder
Bunun haberlik ne tarafı var anlamadım? Sonuçta yeni bir hizmet değil. 2000'lerin başı hatta yanılmıyorsam daha eskiden de vardı bu - windoze kullandığım günlerde opera ile çalışmadığı için az sayıp sövmemiştim, ki bu zamanların minimum bir 6-7 yılı vardır.

O zamanlar İstanbul Şehir Rehberi değil İstanbul Kent Rehberi adıyla geçerdi. Geçen yıla kadar bir zaman içinde de "Kent" yerine "Şehir" demeye başlamaları da ilginç gelmişti. O zamanlar -işim düştüğünde- sabit boyutlarda resim alabilme olanağı ve tarayıcı desteği (ya da desteksizliği :P) pek canıma okumuştu. Durum değişti mi merak ettim açıkçası.
0
huso
evet bunu ne zamandır kullanırım bende. çok yararlıdır kendisi. yeni değil ama hoş bi haber olmuş. hatırlatması bakımından bilmeyenlere.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet'e reboot, geçici olarak internete erişemeyebilirsiniz!

ripper

Internet'in "reboot" vakti geldi. Internet omurgasının donanım bileşenlerinin önemli bir kısmını üreten Cisco firması , 3 önemli güvenlik açığı için yama yayınladı. Yamaların yüklenmesi sırasında internette kısmi erişim problemlerinin olması muhtemel.
www.cisco.com
blog.washingtonpost.com

TTNET STM4 Yurtdışı bağlantısı devrede

AmcA

TTNET Uplink Mrtg sayfasından gözüktüğü kadarıyla TTNET'in yeni STM4 yurtdışı çıkışı bu akşam 16 civarlarında devreye girmiş. Diğer linklerdeki düşüş gene aynı sayfadan rahatlıkla izlenebiliyor.

SuperOnline 100.000 Adet ADSL Satışına Başladı

FZ

Son haberlere göre, Superonline, Türk Telekom ile 100,000 adete kadar ADSL port satışı konusunda sözleşme imzaladı. ADSL erişimi 256 Kbps ve 512 Kbps hızlarında limitsiz ve limitli kullanım ile 1024 Kbps ve 2048 Kbps hızlarında limitsiz kullanım olmak üzere toplam 6 değişik modelde satışa sunuldu.

Ayrıca Superonline, Airties Wireless Networks ile yaptığı işbirliği sonucunda, Superonline ADSL kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiş, tamamiyle Türkçe kurulum ve bağlantı ayarlarına sahip ve bir kaç dakika içerisinde ADSL bağlantısı için hazır duruma getirilebilen, ADSL2+ destekli Airties Modemleri de uygun fiyatlar ve taksit avantajı ile kullanıcılarına sağlıyor.

Hollywood - Bittorrent el ele!

larweda

Sürekli tüm P2P kullanıcılarını korsan olarak etiketleyen ve internet paylaşımına savaş açan hollywood, Warner Bros ile bittorrent dünyası ile barış yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz sunulacak yeni servisi ile Warner Home Video, DVD olarak piyasaya sürdüğü filmleri aynı zamanda da bittorrent üzerinden yaklaşık olarak DVD fiyatına satışa sunacağı duyuruldu.
Büyük medya devleri fikrini değiştirip akıntıya karşı yüzmekten vazgeçiyor olabilirler mi? Kaynaklar: Forbes news.com news.com slyck.com techdirt

Internet Depremi Sona Mı Eriyor?

murat09

Turk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Cezayir de olan deprem neticesinde muhtesem yavaşlayan internetimiz 9 Haziran 2003'te nihayet düzelecek. Açıklama şu şekilde :