İstanbul Şehir Rehberi

0
okanbatur
İBB, İstanbul Şehir Rehberi sitesini kullanarak, web tarayıcınız ile sokakları ve caddeleri Google Maps'deki gibi goruntuleyip gezebilirsiniz. Arama yapabilirsiniz.
'Google Maps'den farkı ise çözünürlüğünün oldukça yüksek olması. Örneğin google mapsde en fazla ev catısına kadar zoom yapabilirken, bu haritada stadyum koltukları bile cok rahat gozukuyor. Ayrıca 1946, 1966, 1982 ve 2005 harıtalarına tek tıklama ile geciş yapabiliyorsunuz. Tabi eski haritalarda tüm ilçeler mevcut deil ancak 1946 dan günümüze istanbul nasıl değişmiş görmek için güzel oluyor:

İstanbul Şehir Rehberi

Görüşler

0
ecder
Bunun haberlik ne tarafı var anlamadım? Sonuçta yeni bir hizmet değil. 2000'lerin başı hatta yanılmıyorsam daha eskiden de vardı bu - windoze kullandığım günlerde opera ile çalışmadığı için az sayıp sövmemiştim, ki bu zamanların minimum bir 6-7 yılı vardır.

O zamanlar İstanbul Şehir Rehberi değil İstanbul Kent Rehberi adıyla geçerdi. Geçen yıla kadar bir zaman içinde de "Kent" yerine "Şehir" demeye başlamaları da ilginç gelmişti. O zamanlar -işim düştüğünde- sabit boyutlarda resim alabilme olanağı ve tarayıcı desteği (ya da desteksizliği :P) pek canıma okumuştu. Durum değişti mi merak ettim açıkçası.
0
huso
evet bunu ne zamandır kullanırım bende. çok yararlıdır kendisi. yeni değil ama hoş bi haber olmuş. hatırlatması bakımından bilmeyenlere.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zoho Görücüye Çıktı

Titus

Microsoft ile Google çekişip duruyor. Biri IM yazılımı geliştiriyor, diğeri hemen karşı atağa geçip cevabı yapıştırıyor. Biri e-posta servisi açıyor, diğeri ise hemen daha teferruatlısını sunuyor. Belki bu çekişme son kullanıcı olan bizlere yarıyor olabilir ama bu sefer bu çekişme başka birilerine de yaradı. Zoho bu ikilinin çekişmelerinin arasından sıyrılıp görücüye çıktı. Tam donanımlı özellikleri ile Goolge ve Microsoft'a kafa tutacakmış gibi duruyor.

İşten Güçten Eden Yarışma

lifesdkver0_1

Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?