İstanbul Şehir Rehberi

0
okanbatur
İBB, İstanbul Şehir Rehberi sitesini kullanarak, web tarayıcınız ile sokakları ve caddeleri Google Maps'deki gibi goruntuleyip gezebilirsiniz. Arama yapabilirsiniz.
'Google Maps'den farkı ise çözünürlüğünün oldukça yüksek olması. Örneğin google mapsde en fazla ev catısına kadar zoom yapabilirken, bu haritada stadyum koltukları bile cok rahat gozukuyor. Ayrıca 1946, 1966, 1982 ve 2005 harıtalarına tek tıklama ile geciş yapabiliyorsunuz. Tabi eski haritalarda tüm ilçeler mevcut deil ancak 1946 dan günümüze istanbul nasıl değişmiş görmek için güzel oluyor:

İstanbul Şehir Rehberi

Görüşler

0
ecder
Bunun haberlik ne tarafı var anlamadım? Sonuçta yeni bir hizmet değil. 2000'lerin başı hatta yanılmıyorsam daha eskiden de vardı bu - windoze kullandığım günlerde opera ile çalışmadığı için az sayıp sövmemiştim, ki bu zamanların minimum bir 6-7 yılı vardır.

O zamanlar İstanbul Şehir Rehberi değil İstanbul Kent Rehberi adıyla geçerdi. Geçen yıla kadar bir zaman içinde de "Kent" yerine "Şehir" demeye başlamaları da ilginç gelmişti. O zamanlar -işim düştüğünde- sabit boyutlarda resim alabilme olanağı ve tarayıcı desteği (ya da desteksizliği :P) pek canıma okumuştu. Durum değişti mi merak ettim açıkçası.
0
huso
evet bunu ne zamandır kullanırım bende. çok yararlıdır kendisi. yeni değil ama hoş bi haber olmuş. hatırlatması bakımından bilmeyenlere.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.

Mor-Tel

anonim

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni teknolojileriyle MOR-TEL Telekom, hizmetleri ve başarılarıyla dünya devlerine meydan okuyor.

Kaynak: http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=266359

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?