Siber Saldırılara Karşı Gerçek Bomba!

0
sundance
Amerikan Savunma Bakanlığı (DoD) siber saldırılara karşı alacakları çeşitli önlemleri açıklamış. En önemli olan kısım bu önlemlerin bile yeterli olmadığı durumlarda saldırının kaynağının bombalanmasının planlanması.

Bir siber saldırıyı durdurmanın en temel yolu tespit edilen IP'i engellemekken, bir DDoS veya benzer çok kaynaklı saldırı durumunda, elde bir IP yokken, nereyi bombalayacaklar soru işareti.
Tabi bu biraz naif bir düşünce, 11 Eylül'den iki gün sonra "Bu işin arkasında Irak'ın olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadığımızı biliyorum ama elimizde iki hedef var, Irak ve Afganistan. Afganistan'da bombalanabilecek yerlerin sayısı yok denebilecek kadar az, ama Irak'ta birsürü hedef var" diyen birilerinin (Bkz. Against All Enemies) "Bize Bulgaristan, Estonya ve Türkiye üzerinden dağıtık siber saldırı var, ISP'lerinin yerlerini tam olarak biliyoruz, hadi bombalayalım" demeleri mümkün.

Tabi bu konuda Türk Telekom'da hedef şaşırtmak için elinden geleni yapıyor. Mesela Maslak bölgesindeki ADSL kullanıcıları bölge olarak Haydarpaşa'da gözükebildikleri gibi, Moda'daki ADSL kullanıcıları ise Erzurum'da, Beşiktaş kablonet kullanıcıları Antalya'da gözükebiliyorlar.

Görüşler

0
tongucyumruk
Yöneticileri interneti birkaç "tüp" olarak gören bir devletten bahsediyorsak, DDOS yapan heryeri bombalamaktan kaçınacaklarını da sanmıyorum.
0
FZ
"It became necessary to destroy the village in order to save it."

-- An American major after the destruction of the Vietnamese Village Ben Tre
0
anonim

"Bize Bulgaristan, Estonya ve Türkiye üzerinden dağıtık siber saldırı var, ISP'lerinin yerlerini tam olarak biliyoruz, hadi bombalayalım" demeleri mümkün.


Hayır ! Bu komplo teorisidir. Mantıklı olalım. Amerikanın Türkiye'yi bombalamak için hiç bir sebebi yoktur.

Çünkü ABD ancak Irakı işgal ederek çıkartabildiği petrol yasasının kendi çıkarları için kat be kat iyi olanını ( en basitinden yabancı şirketlerin Irak devletine verecekleri pay %25 iken bizim yasamızdaki devlet payımız %12,5 ile %2 arasında değişiyor. ) Türkiye'de rahatlıkla çıkartabilmektedir. Ve kendilerine engel olabilecek bir güç de yoktur; bu ülkenin geleceği yabancı şirketlere "babalar gibi" satılırken.

Amerikan yönetimi aptal olabilir ama her istedikleri yasayı rahatlıkla çıkartabildikleri bir ülkeyi işgal edip boşa masraf etmeyecek kadar hesap kitap biliyorlardır.
0
setcom_2000
haklısın kardeş. buna şapka çıkartlır işte. sanal saldırılara devam yani :)
0
anonim
Eee senin oy verip oraya oturttuğun yöneticiler ülkeyi batırır da sen de kurtulmak için beğenmediğin Amerikalılardan milyarlarca dolar kredi alırsan sonra oturup ülkemi satıyorlar diye ağlarsın.
0
anonim
Şimdi o yöneticilere ben oy vernedim diyeceğim ama anlamsız olacak. Yine de sözlerim ağlamak değil isyan daha ziyade, bunu açıklığa kavuşturmak istedim...
0
robertosmix
Bir ülkenin batması belirli iktidarlarla, yöneticilerle ilişkili bir durum değil uzun bir toplumsal sürecin sonucudur. Örneğin en basitinden Irak'a baktığımızda da Saddam Hüseyin başa gelmeden önce, hatta çok daha önce Irak çökmeye başlamıştı bile. O kadar "zengin" kaynakları olan bir ülke olmasına rağmen.

Ayrıca Türkiye'nin "Amerika'dan Kredi" alması diye bir şey uzun zamandır gerçekleşmiyor. Türkiye IMF'den para alıyor ve sokaktaki adamın düşündüğü gibi IMF'in üzerindeki ABD etkisi sanıldığından çok daha az. Ama öte yandan bakıldığından Adnan Menderes Türkiye'nin karayollarının %80'ini yapmıştır ve kredileri de hep Amerikadan almıştır. Türkiye bugün geçmiş hesapları kapatmak için ta o zamanlardan kalan yükün altında çabalamaktadır.

Bu durumda "oy verip de kurtulmak", "bütün yükü hükümetlerin üzerine atmak" gibi bir avareliğe bürünmüş halkımız çok gereksiz yere polemik yaratıp durmaktadır. Bu polemiğin fazlamesai'ye kadar taşınması beni üzmedi desem yalan olur. Ama bunun da bir parçası olduğumu da kabul ediyorum.


0
robertosmix
Bu gerçekten iyi analiz edilmesi gereken bir beyanat. Öncelikli olarak ABD'nin 11 Eylül'den bu yana bir özgüven kaybı yaşadığı ve bunun saldırgan bir tutum olarak gün geçtikce daha çok su yüzüne vurduğu bir gerçek. Bu bize şunu gösteriyor.. toplumlar ilim'de ne kadar ileriye giderlerse gitsinler, kendilerine güvenlerini kaybetmişlerse bunu tekrar kazanmaları için "huzur" içerisinde bir süre yaşamalılar. Ancak ABD için bunu düşünemeyiz. Misal Pearl Harbor baskını 1941'de oldu, 11 Eylül saldırıları ise 2001'de. Arada sadece 60 sene var. Bu gerçekten çok kısa bir süre. Tarihcilerin "imparatorluk" kıyasında ele aldıkları "huzur" parametresi de aslında budur. Ancak huzurlu ve güçlü hükümranlıklar "imparatorluk" olarak ele alınabilirler. Bu yüzden Roma İmparatorluktur Amerika değildir. Yada Osmanlı İmparatorluktur, Amerika hiç değildir. Sosyal adalet, sukünet, refah gibi kavramları Amerikada bulamazsınız. Amerika kontrolsüz büyüyen kanserli bir kitleden farksızdır. Bunu samimi kesimdeki Amerikalılara rağmen net olarak ifade etmekte hiç sakınca görmüyorum.

Şimdi konumuza dönelim; dünya ticaret merkezini "ABD yapımı" uçaklarla vuranlar "Microsoft Flight Simulator" la eğitim alan bir grup afganistanlı idi. Usame, ABD'de eğitim gördü ve ABD maşası olarak kullanılmaya çalışıldı (en azından bir döneme kadar). Dikkatinizi çekecek olursa, ABD'yi hep kendi "icatları" vurdu. Peki internetin neyi eksik?

"Alev olmayan yerden duman çıkmaz" denir hep. Çok doğru bir yaklaşımdır aslında bu. Demek ki, adamlar bu duruma düşecek kadar çok darbe almışlar ve bu kamuoyundan saklanmış. (En azından ben bunu anlıyorum böyle bir beyanattan.) Ayrıca ABD burda şunu da itiraf ediyor.. ben (aynen 11 Eylül'de olduğu gibi) çok aciz kalabilirim. Aciz kalırsam da elimde kalan top-tüfek ne varsa yağdırırım!!! Anlayanlar zaten bunun büyük bir "ayıp" olduğunu söylüyorlar. Gerisi boş.

Eğer bilgisayarınızı koruyamazsanız fişi çekersiniz.. bu normaldir. Ama bilgisayarınızı koruyamazsanız insan avına çıkmazsınız.. çünkü bu anormaldir.. aynı zamanda da büyük bir suçtur.

Tabii yine burda 11 Eylül'e ithafen hazırlanmış komplo teorileri gibi bir teori de hazırlamak mümkün. ABD yarın sizin evinizi bombalayıp gerekçe olarakta, bizim sistemlere saldırı düzenledi diyebilir. Kim karşı çıkacaktır ki? Son teknoloji log sistemlerini geliştiren ABD, niye dümenden bir log hazırladıktan sonra bunu kanıt olarak yarın yapacağı vahşetin mazereti şeklinde sunmasınki? Irakta bunu yapmadımı? Zamanında Ecevite sunulan Irak'a girme nedenleriyle ilgili kanıtlar neden halen açıklanmıyor??




0
sefalet
Peki IP'ler Amerikan topraklarını gösterirse nolucak acaba?

Siber saldırının boyutları uzak mesafeden ne kadar büyük boyutlarda olur, tartışılabilir. Amerikan topraklarında hep korkulan ve bahis konusu olan nükleer santrallere yapılacak saldırıların yanında artık Amerika'nın Genelağ omurgasına yapılacak sistemli bir saldırı da olasılıklar arasına girmiş görünüyor. Böyle bir olay sadece Amerika değil dünya coğrafyasının geniş bir bölümünde de hissedilecek ve kaotik süreçlere yol açacaktır. Amerika'nın geniş bir orta sınıftan ibaret olduğunu düşünürsek, ekonominin kıritik belli bir süre yara alması Amerika'nın dışardan bir fiziki saldırı gelmeden iç karışıklıklar ile çökmesine ve devletlere bölünmesine kadar gidebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Türk Telekom Klasiği

pulsar

turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.

Nokia Series 60 ürünleri için Açık Kaynak Kodlu Browser geliştiriyor.

ae

Basın duyurusunda ve e-posta grubunda belirtildiği üzere, Nokia KDE'nin Konqueror'ının içerisindeki KHTML ve KJS yi temel kabul eden yeni bir mobil gezgin geliştirdiğini açıkladı.

Apple ile de ortak giden çalışmalar sonucunda yeni Series 60 internet gezgini, Apple'ın Safari gezgininde de kullanılan, açık kaynak kod uygulama bileşenleri olan WebCore/KHTML ve JavaScriptCore/KJS yi kullanacak.

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Wap uzerinden web´de gezmek

tongucyumruk

Yakın zamana kadar FazlaMesai'yi wap üzerinden okumak için FazlaMesai'ye wap desteği gelmesi veya TurkCell'in SurfCell adlı garabetiyle boğuşmak zorunda olduğumu düşünüyordum... Yanılmışım... Çok sevgili arama motorumuz google beni bir kez daha şaşırttı.
Alıyorsunuz wap destekli telefonu, giriyorsunuz http://wap.google.com'a ve webin tamamında arama yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı arama sonuçları web siteleri olsa bile google bunları sizin için wml formatına çeviriyor güzel güzel browse ediyorsunuz dahası arama ile ulaştığınız siteden başka sitelere link varsa o linkleri de google sizin için wml formatına çeviriyor.
Ne diyelim... İlahi google sen herşeyi düşünürsün...

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."