@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

0
wish666
Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Görüşler

0
elrond
DNS i buluyoruzda adresi resolve edemiyoruz ;-P
Saat şu anda 01:02 AM hala bağlanılmıyor ben hala umutluyum SOL' nın böyle bir hareket yapabileceğine. En sonunda AOL/MSN aldıracaklar bize o olacak!
TTNET ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın bu hizmetle bir yere varabileceğini sanmıyorum.
0
Robert
bahsettiğin ttnet hizmeti hangisi acaba? Dila-up'mı, ADSL'mi?
Neden bu karara vardın?
Yoksa söylentiler mi duydun?
Desteğini lütfen açıkla!
Şöyle şöyle oldu ondan de, bizde anlıyalım.
Bilgiyi dağıtalım...
0
anonim
bu mumkundur.yıllık internet 15 milyon olan bir sistem aylık interneti 15$ olan bir sistem.farkı tabiki hizmeti.bir tarafta hicbir sey bilmeyen devlet memurları(genelleme yapıyorum) bir tarafta müşteri velinimetimdir diyel sol.ama su krizde inanın ttnet kabul edilecektir.yoksa bedava ikinci mail web alanı cart curt zaten internette bedava olarak yaygın ve kolayca bulabilirsiniz.
0
anonim
Sayin Ilgili,

Belirtmis oldugunuz konuyla ilgili olarak;Superonline.com servisleri ve sayfalari TT Net erisimine (KabloNet, ADSL vs...) kapatilmistir.

Gostermis oldugunuz ilgiye tesekkur ederiz.

Saygilarimizla

Feraye PARCALI

SUPERONLINE
Super Hizmet Hatti (7/24)
Tel : 0 212 473 74 75
Fax : 0 212 473 74 74
Mailto:hizmet@superonline.com

-------------------------------------------------------------------------------------
WEB : http://www.superonline.com - http://www.superonline.net

E-POSTA : hizmet@superonline.com - Super Hizmet Hatti (7/24)
-------------------------------------------------------------------------------------

yorumsuz :))
0
anonim
bahsettiğiniz şey gerçeketen süper online tarafından uygulanan bi sansürse proxy ayarlarıyla olayı çözebilirsin fakat süper online ın bööle bir şeyi gözealabileceğine inanmıyorum... (İXİR kullanıyorumda..) :P
0
Robert
İhlas.net'i zamanında denemiş ve gercekten de bazı porno içerikli sitelerin açılamadığını şahsen yaşamıştım.
Ama çözümünü de hemen bulmuştuk. Teknik adını her ne kadar da bilmesem de bazı siteler bu işleme karşı hizmet veriyordu. Yani resolve edemediğiniz adresleri o site üstünden kontrol edebiliyordunuz. Eh tabi adamlarda boş değil. Hemen o siteleri de listeye ekliyorlardı. Ertesi gün bir bakıyordunuz o sitede resolve edilemiyordu.

Ama denizde kum internette site...
0
Stranger
SOL böyle bir şey yaptıysa bence kendi kaybeder.İnternet'te sınırlama olmaz diyen bir kurumun bunu yapması saçma.
0
wolf
aslında bu olaylar başlıyalı yaklaşık 1 ya oldu zannedersem bilmiyenler varsa söyliyim TTNET'in yıllığı 15 MİLYON LİRA evet bu kadar ucuz ve bağlantısı superonline ile aynı... buna karşın devletin superonline gibi firmalara yaptığı zamlar yüzünden onlarda artık bilgilerini satmaya karar verdiler... superonline - ixir - turknet oturup anlaştılar ve dünyanın ilk portal yasasını kendi aralarında çıkarttılar... ama bu yasak fazla sürmez... çünkü biz ttnetçiler onlarsızda çok rahat işlerimizi yapabiliyoruz...
0
elrond
TTNet ve SuperOnline ı teknik olarak aynı kefeye koymak çok büyük bir yanlış. TTNET`te de SOL`da da çalışanları biliyorum arada dağlar var. Teorik band genişliği aynı olabilir o ayrı. Önemli olan reliable bir servis alabilmek. Bıyıkları çenelerinden sarkan o kartvizitçilerin hizmetini en azından prensip olarak almam!
SOL`nın Internetin ruhuna aykırı bu hareketi çok sürmeyecektir ve protesto etmeye değer. Ama dünyada her ISP CAble ve xDSL hizmeti verebilirken TT`nin bunu tekeline alması ve Cable hizmetinide KabloNET ve UltraTV`ye peşkeş çekmesi kabul edilemez.

One Ring to Rule them ALL
0
anonim
Abi ihlasnete baglanirken modemden allahu ekber sesi geliyo
0
anonim
Bu uygulama tamamıyla doğru.Geçtiğimiz günlerde superonline, e-kolay ve turknet web sayfalarını TTNET abonelerine kapatmışlardı.Demek ki uygulamanın yeni uzantısı da bu.Yakında chat yapanlara da aynı sansürü uygulamaya çalışırarsa şaşırmayalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyanın ilk C-64 LAN Partisi!

sundance

Cincinati Commodore Computer Club'ın düzenlediği C=4 Expo'da dünyanın ilk C-64 LAN partisi gerçekleştirildi.

Sekiz C-64'ün network üzerinden birbirine bağlandığı etkinlikte, Net Racer isimli bu amaç için geliştirilmiş bir oyun oynandı.

Gevşek İçerik Problemi!

sundance

Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Reklamlar Yahoo´nun Kârını İkiye Katladı

FZ

Yahoo şirketinin son açıklamalarına göre reklam ve paralı abonelik gelirleri sayesinde şirket kârı son üç ay içinde ikiye katlandı.

Yapılan açıklamaya göre son üç aylık kâr yaklaşık 50.8 milyon $.

Yahoo, bu artışı sponsorlu web aramalarının gücüne bağlıyor. Bu tür aramalarda aranan konu ile ilgili ürünler ve şirketlerin reklamları arama sonuçları ile birlikte geliyor.

Darısı Türkiye´deki Internet şirketlerinin başına.