@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

0
wish666
Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Görüşler

0
elrond
DNS i buluyoruzda adresi resolve edemiyoruz ;-P
Saat şu anda 01:02 AM hala bağlanılmıyor ben hala umutluyum SOL' nın böyle bir hareket yapabileceğine. En sonunda AOL/MSN aldıracaklar bize o olacak!
TTNET ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın bu hizmetle bir yere varabileceğini sanmıyorum.
0
Robert
bahsettiğin ttnet hizmeti hangisi acaba? Dila-up'mı, ADSL'mi?
Neden bu karara vardın?
Yoksa söylentiler mi duydun?
Desteğini lütfen açıkla!
Şöyle şöyle oldu ondan de, bizde anlıyalım.
Bilgiyi dağıtalım...
0
anonim
bu mumkundur.yıllık internet 15 milyon olan bir sistem aylık interneti 15$ olan bir sistem.farkı tabiki hizmeti.bir tarafta hicbir sey bilmeyen devlet memurları(genelleme yapıyorum) bir tarafta müşteri velinimetimdir diyel sol.ama su krizde inanın ttnet kabul edilecektir.yoksa bedava ikinci mail web alanı cart curt zaten internette bedava olarak yaygın ve kolayca bulabilirsiniz.
0
anonim
Sayin Ilgili,

Belirtmis oldugunuz konuyla ilgili olarak;Superonline.com servisleri ve sayfalari TT Net erisimine (KabloNet, ADSL vs...) kapatilmistir.

Gostermis oldugunuz ilgiye tesekkur ederiz.

Saygilarimizla

Feraye PARCALI

SUPERONLINE
Super Hizmet Hatti (7/24)
Tel : 0 212 473 74 75
Fax : 0 212 473 74 74
Mailto:hizmet@superonline.com

-------------------------------------------------------------------------------------
WEB : http://www.superonline.com - http://www.superonline.net

E-POSTA : hizmet@superonline.com - Super Hizmet Hatti (7/24)
-------------------------------------------------------------------------------------

yorumsuz :))
0
anonim
bahsettiğiniz şey gerçeketen süper online tarafından uygulanan bi sansürse proxy ayarlarıyla olayı çözebilirsin fakat süper online ın bööle bir şeyi gözealabileceğine inanmıyorum... (İXİR kullanıyorumda..) :P
0
Robert
İhlas.net'i zamanında denemiş ve gercekten de bazı porno içerikli sitelerin açılamadığını şahsen yaşamıştım.
Ama çözümünü de hemen bulmuştuk. Teknik adını her ne kadar da bilmesem de bazı siteler bu işleme karşı hizmet veriyordu. Yani resolve edemediğiniz adresleri o site üstünden kontrol edebiliyordunuz. Eh tabi adamlarda boş değil. Hemen o siteleri de listeye ekliyorlardı. Ertesi gün bir bakıyordunuz o sitede resolve edilemiyordu.

Ama denizde kum internette site...
0
Stranger
SOL böyle bir şey yaptıysa bence kendi kaybeder.İnternet'te sınırlama olmaz diyen bir kurumun bunu yapması saçma.
0
wolf
aslında bu olaylar başlıyalı yaklaşık 1 ya oldu zannedersem bilmiyenler varsa söyliyim TTNET'in yıllığı 15 MİLYON LİRA evet bu kadar ucuz ve bağlantısı superonline ile aynı... buna karşın devletin superonline gibi firmalara yaptığı zamlar yüzünden onlarda artık bilgilerini satmaya karar verdiler... superonline - ixir - turknet oturup anlaştılar ve dünyanın ilk portal yasasını kendi aralarında çıkarttılar... ama bu yasak fazla sürmez... çünkü biz ttnetçiler onlarsızda çok rahat işlerimizi yapabiliyoruz...
0
elrond
TTNet ve SuperOnline ı teknik olarak aynı kefeye koymak çok büyük bir yanlış. TTNET`te de SOL`da da çalışanları biliyorum arada dağlar var. Teorik band genişliği aynı olabilir o ayrı. Önemli olan reliable bir servis alabilmek. Bıyıkları çenelerinden sarkan o kartvizitçilerin hizmetini en azından prensip olarak almam!
SOL`nın Internetin ruhuna aykırı bu hareketi çok sürmeyecektir ve protesto etmeye değer. Ama dünyada her ISP CAble ve xDSL hizmeti verebilirken TT`nin bunu tekeline alması ve Cable hizmetinide KabloNET ve UltraTV`ye peşkeş çekmesi kabul edilemez.

One Ring to Rule them ALL
0
anonim
Abi ihlasnete baglanirken modemden allahu ekber sesi geliyo
0
anonim
Bu uygulama tamamıyla doğru.Geçtiğimiz günlerde superonline, e-kolay ve turknet web sayfalarını TTNET abonelerine kapatmışlardı.Demek ki uygulamanın yeni uzantısı da bu.Yakında chat yapanlara da aynı sansürü uygulamaya çalışırarsa şaşırmayalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICANN `.biz’ ve `.info’yu onayladı

pulsar

İnternetle ilgili genel politikaların belirlerlenmesinden sorumlu olan ICANN, yedi yeni alan adı ekinden ‘.biz’ ve ‘.info’yu onayladı. Yeni ekleri kullanan alan adlarını bu yazdan itibaren görebileceğiz.
İnternetin hızla büyümesiyle birlikte özellikle ‘.com’lu alan adları yetersiz kalmaya başlamıştı. Geçen sene alan adı kayıtçılarından yeni alan adı tekliflerini kabul etmeye başlayan ICANN, kasım ayında yedi yeni ek belirlemişti.

Teknoloji videoları

anonim

Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

Herkese iyi seyirler.

8. Türkiye`de Internet Konferansı

FZ


8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.

Var mısınız optik bir network kurmaya ?

sundance

10Mbit Optik Network kuruyoruz!\r\r

\r\r 1Km`lik görüş alanındaki makinaları birbirine 10Mbit bir Network ile bağlamayı hedef almış bu proje doğrultusunda var mısınız nodelar oluşturup kendi FM networkümüzü kurmaya ?

Gerek teknik bilgi olarak gerekse mevzunun hukuki yanı konusunda her türlü yardıma açığız, kimbilir belki yeni yılın ilk haftalarında Galatasaray nodunu hayata geçirebiliriz...

\r \r

Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

FZ

İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal