@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

0
wish666
Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Görüşler

0
elrond
DNS i buluyoruzda adresi resolve edemiyoruz ;-P
Saat şu anda 01:02 AM hala bağlanılmıyor ben hala umutluyum SOL' nın böyle bir hareket yapabileceğine. En sonunda AOL/MSN aldıracaklar bize o olacak!
TTNET ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın bu hizmetle bir yere varabileceğini sanmıyorum.
0
Robert
bahsettiğin ttnet hizmeti hangisi acaba? Dila-up'mı, ADSL'mi?
Neden bu karara vardın?
Yoksa söylentiler mi duydun?
Desteğini lütfen açıkla!
Şöyle şöyle oldu ondan de, bizde anlıyalım.
Bilgiyi dağıtalım...
0
anonim
bu mumkundur.yıllık internet 15 milyon olan bir sistem aylık interneti 15$ olan bir sistem.farkı tabiki hizmeti.bir tarafta hicbir sey bilmeyen devlet memurları(genelleme yapıyorum) bir tarafta müşteri velinimetimdir diyel sol.ama su krizde inanın ttnet kabul edilecektir.yoksa bedava ikinci mail web alanı cart curt zaten internette bedava olarak yaygın ve kolayca bulabilirsiniz.
0
anonim
Sayin Ilgili,

Belirtmis oldugunuz konuyla ilgili olarak;Superonline.com servisleri ve sayfalari TT Net erisimine (KabloNet, ADSL vs...) kapatilmistir.

Gostermis oldugunuz ilgiye tesekkur ederiz.

Saygilarimizla

Feraye PARCALI

SUPERONLINE
Super Hizmet Hatti (7/24)
Tel : 0 212 473 74 75
Fax : 0 212 473 74 74
Mailto:hizmet@superonline.com

-------------------------------------------------------------------------------------
WEB : http://www.superonline.com - http://www.superonline.net

E-POSTA : hizmet@superonline.com - Super Hizmet Hatti (7/24)
-------------------------------------------------------------------------------------

yorumsuz :))
0
anonim
bahsettiğiniz şey gerçeketen süper online tarafından uygulanan bi sansürse proxy ayarlarıyla olayı çözebilirsin fakat süper online ın bööle bir şeyi gözealabileceğine inanmıyorum... (İXİR kullanıyorumda..) :P
0
Robert
İhlas.net'i zamanında denemiş ve gercekten de bazı porno içerikli sitelerin açılamadığını şahsen yaşamıştım.
Ama çözümünü de hemen bulmuştuk. Teknik adını her ne kadar da bilmesem de bazı siteler bu işleme karşı hizmet veriyordu. Yani resolve edemediğiniz adresleri o site üstünden kontrol edebiliyordunuz. Eh tabi adamlarda boş değil. Hemen o siteleri de listeye ekliyorlardı. Ertesi gün bir bakıyordunuz o sitede resolve edilemiyordu.

Ama denizde kum internette site...
0
Stranger
SOL böyle bir şey yaptıysa bence kendi kaybeder.İnternet'te sınırlama olmaz diyen bir kurumun bunu yapması saçma.
0
wolf
aslında bu olaylar başlıyalı yaklaşık 1 ya oldu zannedersem bilmiyenler varsa söyliyim TTNET'in yıllığı 15 MİLYON LİRA evet bu kadar ucuz ve bağlantısı superonline ile aynı... buna karşın devletin superonline gibi firmalara yaptığı zamlar yüzünden onlarda artık bilgilerini satmaya karar verdiler... superonline - ixir - turknet oturup anlaştılar ve dünyanın ilk portal yasasını kendi aralarında çıkarttılar... ama bu yasak fazla sürmez... çünkü biz ttnetçiler onlarsızda çok rahat işlerimizi yapabiliyoruz...
0
elrond
TTNet ve SuperOnline ı teknik olarak aynı kefeye koymak çok büyük bir yanlış. TTNET`te de SOL`da da çalışanları biliyorum arada dağlar var. Teorik band genişliği aynı olabilir o ayrı. Önemli olan reliable bir servis alabilmek. Bıyıkları çenelerinden sarkan o kartvizitçilerin hizmetini en azından prensip olarak almam!
SOL`nın Internetin ruhuna aykırı bu hareketi çok sürmeyecektir ve protesto etmeye değer. Ama dünyada her ISP CAble ve xDSL hizmeti verebilirken TT`nin bunu tekeline alması ve Cable hizmetinide KabloNET ve UltraTV`ye peşkeş çekmesi kabul edilemez.

One Ring to Rule them ALL
0
anonim
Abi ihlasnete baglanirken modemden allahu ekber sesi geliyo
0
anonim
Bu uygulama tamamıyla doğru.Geçtiğimiz günlerde superonline, e-kolay ve turknet web sayfalarını TTNET abonelerine kapatmışlardı.Demek ki uygulamanın yeni uzantısı da bu.Yakında chat yapanlara da aynı sansürü uygulamaya çalışırarsa şaşırmayalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Microsoft IIS pazar payını %5 arttırdı bu ay!!!

sundance

Evet yanlış duymadınız, yıllardır Internet web sunucuları üzerine aylık araştırmalarını yayınlayan www.netcraft.com bu ayki araştırmasında 31,299,592 web sunucusunu inceledi.
Sonuçlar, Microsoft IIS ile sunulan web sitelerinde bir önceki aya göre %5`lik bir artış olduğu. İşin ilginç yanı bu %5`lik kayıp daha önce Solaris üstünde hizmet veren NameZero`nun Windows 2000`e geçmesi ve Network Solutions`ın Solaris ağırlıklı Digex`den Windows ağırlıklı Interland`e geçmesi sonucu oldu.

Neyse merak edenler için dakika ve skor ;)
Apache %58.73 - Microsoft %27.88

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"

Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi

anonim

Keşke Türkçe olsa da rahat rahat kullansak dediğimiz Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi çıktı. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Firefox'u yeniden başlatmak. Bundan sonra Türkçe Facebook kullanabilirsiniz.