@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

0
wish666
Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Görüşler

0
elrond
DNS i buluyoruzda adresi resolve edemiyoruz ;-P
Saat şu anda 01:02 AM hala bağlanılmıyor ben hala umutluyum SOL' nın böyle bir hareket yapabileceğine. En sonunda AOL/MSN aldıracaklar bize o olacak!
TTNET ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın bu hizmetle bir yere varabileceğini sanmıyorum.
0
Robert
bahsettiğin ttnet hizmeti hangisi acaba? Dila-up'mı, ADSL'mi?
Neden bu karara vardın?
Yoksa söylentiler mi duydun?
Desteğini lütfen açıkla!
Şöyle şöyle oldu ondan de, bizde anlıyalım.
Bilgiyi dağıtalım...
0
anonim
bu mumkundur.yıllık internet 15 milyon olan bir sistem aylık interneti 15$ olan bir sistem.farkı tabiki hizmeti.bir tarafta hicbir sey bilmeyen devlet memurları(genelleme yapıyorum) bir tarafta müşteri velinimetimdir diyel sol.ama su krizde inanın ttnet kabul edilecektir.yoksa bedava ikinci mail web alanı cart curt zaten internette bedava olarak yaygın ve kolayca bulabilirsiniz.
0
anonim
Sayin Ilgili,

Belirtmis oldugunuz konuyla ilgili olarak;Superonline.com servisleri ve sayfalari TT Net erisimine (KabloNet, ADSL vs...) kapatilmistir.

Gostermis oldugunuz ilgiye tesekkur ederiz.

Saygilarimizla

Feraye PARCALI

SUPERONLINE
Super Hizmet Hatti (7/24)
Tel : 0 212 473 74 75
Fax : 0 212 473 74 74
Mailto:hizmet@superonline.com

-------------------------------------------------------------------------------------
WEB : http://www.superonline.com - http://www.superonline.net

E-POSTA : hizmet@superonline.com - Super Hizmet Hatti (7/24)
-------------------------------------------------------------------------------------

yorumsuz :))
0
anonim
bahsettiğiniz şey gerçeketen süper online tarafından uygulanan bi sansürse proxy ayarlarıyla olayı çözebilirsin fakat süper online ın bööle bir şeyi gözealabileceğine inanmıyorum... (İXİR kullanıyorumda..) :P
0
Robert
İhlas.net'i zamanında denemiş ve gercekten de bazı porno içerikli sitelerin açılamadığını şahsen yaşamıştım.
Ama çözümünü de hemen bulmuştuk. Teknik adını her ne kadar da bilmesem de bazı siteler bu işleme karşı hizmet veriyordu. Yani resolve edemediğiniz adresleri o site üstünden kontrol edebiliyordunuz. Eh tabi adamlarda boş değil. Hemen o siteleri de listeye ekliyorlardı. Ertesi gün bir bakıyordunuz o sitede resolve edilemiyordu.

Ama denizde kum internette site...
0
Stranger
SOL böyle bir şey yaptıysa bence kendi kaybeder.İnternet'te sınırlama olmaz diyen bir kurumun bunu yapması saçma.
0
wolf
aslında bu olaylar başlıyalı yaklaşık 1 ya oldu zannedersem bilmiyenler varsa söyliyim TTNET'in yıllığı 15 MİLYON LİRA evet bu kadar ucuz ve bağlantısı superonline ile aynı... buna karşın devletin superonline gibi firmalara yaptığı zamlar yüzünden onlarda artık bilgilerini satmaya karar verdiler... superonline - ixir - turknet oturup anlaştılar ve dünyanın ilk portal yasasını kendi aralarında çıkarttılar... ama bu yasak fazla sürmez... çünkü biz ttnetçiler onlarsızda çok rahat işlerimizi yapabiliyoruz...
0
elrond
TTNet ve SuperOnline ı teknik olarak aynı kefeye koymak çok büyük bir yanlış. TTNET`te de SOL`da da çalışanları biliyorum arada dağlar var. Teorik band genişliği aynı olabilir o ayrı. Önemli olan reliable bir servis alabilmek. Bıyıkları çenelerinden sarkan o kartvizitçilerin hizmetini en azından prensip olarak almam!
SOL`nın Internetin ruhuna aykırı bu hareketi çok sürmeyecektir ve protesto etmeye değer. Ama dünyada her ISP CAble ve xDSL hizmeti verebilirken TT`nin bunu tekeline alması ve Cable hizmetinide KabloNET ve UltraTV`ye peşkeş çekmesi kabul edilemez.

One Ring to Rule them ALL
0
anonim
Abi ihlasnete baglanirken modemden allahu ekber sesi geliyo
0
anonim
Bu uygulama tamamıyla doğru.Geçtiğimiz günlerde superonline, e-kolay ve turknet web sayfalarını TTNET abonelerine kapatmışlardı.Demek ki uygulamanın yeni uzantısı da bu.Yakında chat yapanlara da aynı sansürü uygulamaya çalışırarsa şaşırmayalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)

Internet Bedava (mı?)

redogre

Evet genellikle büyük gazetelerin pazar eklerine yaraşır bir başlık oldu ama yarım saat içinde uzun zamandır kullandığım iki servisin artık paralı olduğunu öğrendim.
`Para vermiyorsan buyur sürün` diyen ilk adres FilePlanet. Hani Quakeplanet adlı, güzel Quake mod ları ve haritaları indirdiğimiz Community var ya ... İşte orası dosyaları indirebilmeniz için GameSpy üyeliği istiyor. Tamam GameSpy üyeliği bedava ama işkence bununla bitmiyor. `Buyrun serverlara.` diyor ama o da ne? Tıklayınca güzelim servera `Ama siz para vermemişsiniz, aylık 10, yıllık 50 dolara bu hizmet` diyor. O zaman Public Server kullanırım diyorsanız, 300 kişi sınırlı 2 Amerika serverı, ve 50 kişi sınırlı bir Romanya serverı sizi bekliyor. Önce bir applet ile sıraya giriyorsunuz. Sakın kendi kendinize `Aman bekledim ama 50 kişi var sadece harika alırım dosyamı...` diyorsanız yanıldınız. DSL bağlantı ile 1.3 Mb ı tam 1 saatte indirebildim. Quake ile ilgili birşey istiyorsanız ya parayı bayılacaksınız ya da sürüneceksiniz....

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.