@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

0
wish666
Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Görüşler

0
elrond
DNS i buluyoruzda adresi resolve edemiyoruz ;-P
Saat şu anda 01:02 AM hala bağlanılmıyor ben hala umutluyum SOL' nın böyle bir hareket yapabileceğine. En sonunda AOL/MSN aldıracaklar bize o olacak!
TTNET ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın bu hizmetle bir yere varabileceğini sanmıyorum.
0
Robert
bahsettiğin ttnet hizmeti hangisi acaba? Dila-up'mı, ADSL'mi?
Neden bu karara vardın?
Yoksa söylentiler mi duydun?
Desteğini lütfen açıkla!
Şöyle şöyle oldu ondan de, bizde anlıyalım.
Bilgiyi dağıtalım...
0
anonim
bu mumkundur.yıllık internet 15 milyon olan bir sistem aylık interneti 15$ olan bir sistem.farkı tabiki hizmeti.bir tarafta hicbir sey bilmeyen devlet memurları(genelleme yapıyorum) bir tarafta müşteri velinimetimdir diyel sol.ama su krizde inanın ttnet kabul edilecektir.yoksa bedava ikinci mail web alanı cart curt zaten internette bedava olarak yaygın ve kolayca bulabilirsiniz.
0
anonim
Sayin Ilgili,

Belirtmis oldugunuz konuyla ilgili olarak;Superonline.com servisleri ve sayfalari TT Net erisimine (KabloNet, ADSL vs...) kapatilmistir.

Gostermis oldugunuz ilgiye tesekkur ederiz.

Saygilarimizla

Feraye PARCALI

SUPERONLINE
Super Hizmet Hatti (7/24)
Tel : 0 212 473 74 75
Fax : 0 212 473 74 74
Mailto:hizmet@superonline.com

-------------------------------------------------------------------------------------
WEB : http://www.superonline.com - http://www.superonline.net

E-POSTA : hizmet@superonline.com - Super Hizmet Hatti (7/24)
-------------------------------------------------------------------------------------

yorumsuz :))
0
anonim
bahsettiğiniz şey gerçeketen süper online tarafından uygulanan bi sansürse proxy ayarlarıyla olayı çözebilirsin fakat süper online ın bööle bir şeyi gözealabileceğine inanmıyorum... (İXİR kullanıyorumda..) :P
0
Robert
İhlas.net'i zamanında denemiş ve gercekten de bazı porno içerikli sitelerin açılamadığını şahsen yaşamıştım.
Ama çözümünü de hemen bulmuştuk. Teknik adını her ne kadar da bilmesem de bazı siteler bu işleme karşı hizmet veriyordu. Yani resolve edemediğiniz adresleri o site üstünden kontrol edebiliyordunuz. Eh tabi adamlarda boş değil. Hemen o siteleri de listeye ekliyorlardı. Ertesi gün bir bakıyordunuz o sitede resolve edilemiyordu.

Ama denizde kum internette site...
0
Stranger
SOL böyle bir şey yaptıysa bence kendi kaybeder.İnternet'te sınırlama olmaz diyen bir kurumun bunu yapması saçma.
0
wolf
aslında bu olaylar başlıyalı yaklaşık 1 ya oldu zannedersem bilmiyenler varsa söyliyim TTNET'in yıllığı 15 MİLYON LİRA evet bu kadar ucuz ve bağlantısı superonline ile aynı... buna karşın devletin superonline gibi firmalara yaptığı zamlar yüzünden onlarda artık bilgilerini satmaya karar verdiler... superonline - ixir - turknet oturup anlaştılar ve dünyanın ilk portal yasasını kendi aralarında çıkarttılar... ama bu yasak fazla sürmez... çünkü biz ttnetçiler onlarsızda çok rahat işlerimizi yapabiliyoruz...
0
elrond
TTNet ve SuperOnline ı teknik olarak aynı kefeye koymak çok büyük bir yanlış. TTNET`te de SOL`da da çalışanları biliyorum arada dağlar var. Teorik band genişliği aynı olabilir o ayrı. Önemli olan reliable bir servis alabilmek. Bıyıkları çenelerinden sarkan o kartvizitçilerin hizmetini en azından prensip olarak almam!
SOL`nın Internetin ruhuna aykırı bu hareketi çok sürmeyecektir ve protesto etmeye değer. Ama dünyada her ISP CAble ve xDSL hizmeti verebilirken TT`nin bunu tekeline alması ve Cable hizmetinide KabloNET ve UltraTV`ye peşkeş çekmesi kabul edilemez.

One Ring to Rule them ALL
0
anonim
Abi ihlasnete baglanirken modemden allahu ekber sesi geliyo
0
anonim
Bu uygulama tamamıyla doğru.Geçtiğimiz günlerde superonline, e-kolay ve turknet web sayfalarını TTNET abonelerine kapatmışlardı.Demek ki uygulamanın yeni uzantısı da bu.Yakında chat yapanlara da aynı sansürü uygulamaya çalışırarsa şaşırmayalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

Dünyanın ilk kahve makinası webcam´i yayından kalkıyor

larweda

Cambridge Üniversitesin Bilim Bölümü Trojan Sınıfındaki 1993'ten beri Internet'te naklen yayında olan ünlü webcam kahve makinası, üniversitedeki bölümün yeni bir binaya taşınması ile naklen yayınına son veriyor.