Web 2.0 budur, pardon biziz

0
sundance
İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.
Üstadın Digital Etnography isimli blogunu da takip etmekte özellikle fayda var.

İlgili Yazılar

NOKIA 9200 Communicator da flash player desteği!

redogre

Nokia 9200 communicator serilerinde flash player desteği olacağı açıklandı! Ayrıntılı bilgi burada.

Merak ediyorum bu cep telefonlarına daha neler sığdıracaklar...

.tr Paylaşılamıyor

mrtksn

15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Tezler internette

yilmaz

YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Tüm kablosuzlar birleşin!

sefalet

Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.

Bilişim Sohbetleri

butch

itconversations.com BT dünyasından önemli isimlerin, önemli konuşmalarının gerek ses kayıtlarına gerek metinlerine ulaşabileceğiniz bir site.

Lawrence Lessig, Free Culture, Bölüm 1 ile başlayalım mı arşivi oluşturmaya?