Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

0
darkhunter
Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?
Internet Archive tam da bu işi yapıyor. 1996 - 2005 yılları arasında yayın yapmış yada hala yapmakta olan bütün sitelerin dondurulmuş hallerine buradan ulaşmanız mümkün. Hem de aylık periyodlar halinde.

Ben FM'nin şeceresine şöyle bir baktım :) 1 Nisan 2001 tarihli kayıtta şöyle bir banner vardı:



Ne diyeyim, yakmayın motoru 8-D

Görüşler

0
yilmaz
bende burda şu haberi buldum.
TürkTelekom Suyunu Çıkardı
telekom tarafında pek değişen birşey yok o günden bugüne
0
bio
Ben de şunu buldum:

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=1517
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet trafiğinin sadece %25i www....

sundance

Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

ADSL abone sayısı 1 milyonu geçti

talat

Türk Telekom'un 1000000. ADSL abonesi öğretmen Selin Baysal Urfa'dan CeBIT'e getirildi ve bir notebook ve bir yıllık ücretsiz ADSL ile ödüllendirildi.

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.