Türkiye Genel Bilgi Tabloları

0
fragile
Türkiye il -ilçe - plaka- telefon - postakodu tablolarını incelemek ve yararlanmak isteyenler için şöyle bir döküman halinde hazırladım. Dökümanın alt kısmında ise ufak bir e-devlet eleştirisi var.

Umarım beğenirsiniz.

Görüşler

0
xcorex
ellerine sağlık.. çok güzel olmuş.
0
ttk
Bence de. Eline sağlık hazırlayanın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Labs

larweda

Internet aleminde sevdiğimiz, saydığımız, hürmet ettiğimiz bir kuruluş olan Google, yeni projelerinin demolarını pre-production olarak insanların kullanımına sunmak gibi bir güzellik yapmış, (belki daha önceden de vardı da ben ilk yeni keşfediyorum) http://labs.google.com/`da şu anda geliştirmeye devam ettikleri işlerin demolarını koymuşlar, bunları da kullanıp eğer bir feedback'iniz varsa adamlara gönderebilyorsunuz. Benim şahsen arada bir göz atacağım sayfalardan biri haline geldi bile. Bir örnek olarak voice search diye birşeyler deniyor Google, Amerikada bir telefon numarasını arayıp aramak istediğiniz kelimeleri söylüyorsunuz, sonra bir sayfaya gidip baktığınızda sizin arama sonucunuz geliyor. Ne kadar işe yarar ne kadar mantıklıdır bilemiyorum ama, böyle bir şey olabilir, denedik, oldu, belki kullanırız şeklinde süper delikanlı yaklaşıyor olaylara muhteremler.

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

Türkiye'de Bir İlk

wime77

Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)