Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

0
wizzyfx
Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.
Bir sitenin kullanılabilirliğini arttırmanın belli başlı yolları var. Hepimiz sunucu kayıtlarını inceleyen programlar ya da Google Analytics tarzı 3. parti uygulamalar kullanarak çeşitli analizler yapıyoruz. Hatta, bazı sitelerin tasarım aşamasında kullanıcının fare kullanımını ve göz hareketlerini takip eden gelişmiş testlere başvuruluyor.

Peki sitenize giren kullanıcıların tam olarak neler yaptığını görebilme şansınız olsaydı nasıl olurdu? Geçen hafta açılan www.clixpy.com tam olarak bu işi yapıyor.

Sistem, kullanıcının fare hareketlerini, tıklamaları, kaydırma çubuklarını ve form alanlarını takip edebiliyor. Ayrıca Ajax çağrılarını da kaydedebiliyor. Tüm bu kayıtlar bir film gibi sonradan seyredilebiliyor.

İlk akla gelen soru ise güvenlik, site şifre alanlarını kaydetmediğini beyan ediyor. Ayrıca demografik bilgileri tutmadığını ve paylaşmadığını söylüyor. Fakat yine de hassas bazı sayfalara kodu eklememenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanabileceğiniz uygulama, ilk 10 kayıt için ücretsiz. Eğer kullanmaya devam etmek isterseniz 100 adet kayıt için 10$ ücret talep ediyor.

Görüşler

0
Tarık
bu kadarıda iyice röntgenciliğe giriyor be. :)

size güvenen insanları evinize çağırıyorsunuz, sonra yan odada gizli kamera kayıtlarını izliyorsunuz gibi gibi ;)

Fakat günümüzde ziyaretçisinin site ana sayfasının hangi bölgelerine tıkladığının, nerelere tıklayabileceğinin grafik mrafikle hesabını yapıp bunu birde makale makale yayınlayan web tasarımcı, bilgisayarcı manyaklar için birebir.
0
anonim
Basit fikir mükemmel uygulama. Kısa sürede çok ciddi maddi gelir elde edecekler gibi gözüküyor.
0
mow
Üzüldüm şimdi gerçekten. Ben 2 yıl önce bunun aynısını yaptım (birebir aynısı, amaç aynı kullanılan yöntem aynı vs.)

Daha sonra ülkemizde benzer işi yapan kodaman bir firmaya bahsettim, biraz ilgilenilse de gerisi gelmedi. Sonra başka bir kodaman firmaya gittim onlarda çalmaya çalıştı. Öyle öyle derken yatırdım projeyi.

Neden kendin yapmadın dersen; bu bilgilerin tutulması için ciddi sunuculara, veritabanlarına ve bant genişliğine ihtiyaç vardı ve gücüm yetmiyordu.

Of canım çok sıkıldı...

Not: Sanırım bunun aynısından daha başka da var.
0
ibm07
aynen be tam bi röntgencilik olmuş bu da....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu ISPde KAZAA downloadları daha hızlı!

sundance

'Müşteriyi memnun eden şey, şirketi de memnun eder' ilkesini hakkıyla uygulayabilen az şirket vardır. Hollanda'lı Wannadoo firması, bu habere göre, abonelerinin Kazaa üzerinden en çok download ettiği yaklaşık 1TB dosyayı, kendi sunucuları üzerinde tutup, buradan PeerCache isimli bir programla abonelerinin erişimine açmakta.

Bu sayede yurt dışı bağlantılarının %25 oranında rahatladığını söyleyen şirket yöneticileri, müşterilerinin de durumdan gayet memnun olduklarını belirtiyorlar.

Bir devrin sonu mu geliyor? RapidShare ve Sorumluluk

anonim

Daha önceleri Rapidshare Öcü mü başlıklı yazımızda bir şeyler anlatmaya çalışmıştık.

TTNET ADSL fiyatlarını yeniden düzenledi.

larweda

Şu anda güzide memleketimizin tek ADSL üzerinden servis sağlayıcısı olan TTNET, yaklaşık 2-3 yıldır değiştirmediği ADSL tarifelerini yeniden düzenledi.
Yeni düzenlemeye göre, daha önce aylık 49 milyon TL. olan 128/32 Kbps bağlantı ücreti aylık 60 milyon TL.'ye çıkarıldı. Bu durumda ADSL - Kablonet arasındaki ücret farkı çok azalmış oldu.
Öte yandan, 256 ve daha üzeri downlink veren tarifeler de ulaşılabilir düzeylere çekilerek daha mantıklı rakamlara indirildi. Bu fiyat politikası, yakında ADSL pazarına girecek özel ISP'lerin belini kırmak olarak da nitelendirilebilir.

Bana 1 dolar gönder.com

larweda

Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)