Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

0
wizzyfx
Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.
Bir sitenin kullanılabilirliğini arttırmanın belli başlı yolları var. Hepimiz sunucu kayıtlarını inceleyen programlar ya da Google Analytics tarzı 3. parti uygulamalar kullanarak çeşitli analizler yapıyoruz. Hatta, bazı sitelerin tasarım aşamasında kullanıcının fare kullanımını ve göz hareketlerini takip eden gelişmiş testlere başvuruluyor.

Peki sitenize giren kullanıcıların tam olarak neler yaptığını görebilme şansınız olsaydı nasıl olurdu? Geçen hafta açılan www.clixpy.com tam olarak bu işi yapıyor.

Sistem, kullanıcının fare hareketlerini, tıklamaları, kaydırma çubuklarını ve form alanlarını takip edebiliyor. Ayrıca Ajax çağrılarını da kaydedebiliyor. Tüm bu kayıtlar bir film gibi sonradan seyredilebiliyor.

İlk akla gelen soru ise güvenlik, site şifre alanlarını kaydetmediğini beyan ediyor. Ayrıca demografik bilgileri tutmadığını ve paylaşmadığını söylüyor. Fakat yine de hassas bazı sayfalara kodu eklememenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanabileceğiniz uygulama, ilk 10 kayıt için ücretsiz. Eğer kullanmaya devam etmek isterseniz 100 adet kayıt için 10$ ücret talep ediyor.

Görüşler

0
Tarık
bu kadarıda iyice röntgenciliğe giriyor be. :)

size güvenen insanları evinize çağırıyorsunuz, sonra yan odada gizli kamera kayıtlarını izliyorsunuz gibi gibi ;)

Fakat günümüzde ziyaretçisinin site ana sayfasının hangi bölgelerine tıkladığının, nerelere tıklayabileceğinin grafik mrafikle hesabını yapıp bunu birde makale makale yayınlayan web tasarımcı, bilgisayarcı manyaklar için birebir.
0
anonim
Basit fikir mükemmel uygulama. Kısa sürede çok ciddi maddi gelir elde edecekler gibi gözüküyor.
0
mow
Üzüldüm şimdi gerçekten. Ben 2 yıl önce bunun aynısını yaptım (birebir aynısı, amaç aynı kullanılan yöntem aynı vs.)

Daha sonra ülkemizde benzer işi yapan kodaman bir firmaya bahsettim, biraz ilgilenilse de gerisi gelmedi. Sonra başka bir kodaman firmaya gittim onlarda çalmaya çalıştı. Öyle öyle derken yatırdım projeyi.

Neden kendin yapmadın dersen; bu bilgilerin tutulması için ciddi sunuculara, veritabanlarına ve bant genişliğine ihtiyaç vardı ve gücüm yetmiyordu.

Of canım çok sıkıldı...

Not: Sanırım bunun aynısından daha başka da var.
0
ibm07
aynen be tam bi röntgencilik olmuş bu da....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyanın ilk kahve makinası webcam´i yayından kalkıyor

larweda

Cambridge Üniversitesin Bilim Bölümü Trojan Sınıfındaki 1993'ten beri Internet'te naklen yayında olan ünlü webcam kahve makinası, üniversitedeki bölümün yeni bir binaya taşınması ile naklen yayınına son veriyor.

RTUK işi bitiriyor mu?

anonim

Belki bitiriyor, belki de biraz daha bekleyecek.Belki gene rafa kaldırıp seneye bir dönem ısıtıp önümüze koyacak.En azından şimdilik bu yasaya karşı çıkanlar; Tepkiler için belki okumak belki de katılmak isterler...

Savaş Hazırlıkları ve İnternet

anonim

ABD son hızla asker yığına devam ederken içerideki paranoya da büyüyor. Ülke içinde her türlü önlemi alıyorlar. Bunun son örneği Savunma bakanı Donad Rumsfeld´in .mil uzantılı web siteleri için yayınladığı mesaj.

Mesajın tamamı www.fas.org/sgp/news/2003/01/dodweb.html adresinde. Ama benim özellikle dikkatimi çeken bir kısmı internetin gücünün en büyük ispatlarından biri olarak gördüğüm için buraya almak istiyorum.

Metinde şöyle diyor:
AN AL QAEDA TRAINING MANUAL RECOVERED IN AFGHANISTAN STATES: "USING PUBLIC SOURCES OPENLY AND WITHOUT RESORTING TO ILLEGAL MEANS, IT IS POSSIBLE TO GATHER AT LEAST 80% OF INFORMATION ABOUT THE ENEMY."

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.