Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

0
wizzyfx
Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.
Bir sitenin kullanılabilirliğini arttırmanın belli başlı yolları var. Hepimiz sunucu kayıtlarını inceleyen programlar ya da Google Analytics tarzı 3. parti uygulamalar kullanarak çeşitli analizler yapıyoruz. Hatta, bazı sitelerin tasarım aşamasında kullanıcının fare kullanımını ve göz hareketlerini takip eden gelişmiş testlere başvuruluyor.

Peki sitenize giren kullanıcıların tam olarak neler yaptığını görebilme şansınız olsaydı nasıl olurdu? Geçen hafta açılan www.clixpy.com tam olarak bu işi yapıyor.

Sistem, kullanıcının fare hareketlerini, tıklamaları, kaydırma çubuklarını ve form alanlarını takip edebiliyor. Ayrıca Ajax çağrılarını da kaydedebiliyor. Tüm bu kayıtlar bir film gibi sonradan seyredilebiliyor.

İlk akla gelen soru ise güvenlik, site şifre alanlarını kaydetmediğini beyan ediyor. Ayrıca demografik bilgileri tutmadığını ve paylaşmadığını söylüyor. Fakat yine de hassas bazı sayfalara kodu eklememenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanabileceğiniz uygulama, ilk 10 kayıt için ücretsiz. Eğer kullanmaya devam etmek isterseniz 100 adet kayıt için 10$ ücret talep ediyor.

Görüşler

0
Tarık
bu kadarıda iyice röntgenciliğe giriyor be. :)

size güvenen insanları evinize çağırıyorsunuz, sonra yan odada gizli kamera kayıtlarını izliyorsunuz gibi gibi ;)

Fakat günümüzde ziyaretçisinin site ana sayfasının hangi bölgelerine tıkladığının, nerelere tıklayabileceğinin grafik mrafikle hesabını yapıp bunu birde makale makale yayınlayan web tasarımcı, bilgisayarcı manyaklar için birebir.
0
anonim
Basit fikir mükemmel uygulama. Kısa sürede çok ciddi maddi gelir elde edecekler gibi gözüküyor.
0
mow
Üzüldüm şimdi gerçekten. Ben 2 yıl önce bunun aynısını yaptım (birebir aynısı, amaç aynı kullanılan yöntem aynı vs.)

Daha sonra ülkemizde benzer işi yapan kodaman bir firmaya bahsettim, biraz ilgilenilse de gerisi gelmedi. Sonra başka bir kodaman firmaya gittim onlarda çalmaya çalıştı. Öyle öyle derken yatırdım projeyi.

Neden kendin yapmadın dersen; bu bilgilerin tutulması için ciddi sunuculara, veritabanlarına ve bant genişliğine ihtiyaç vardı ve gücüm yetmiyordu.

Of canım çok sıkıldı...

Not: Sanırım bunun aynısından daha başka da var.
0
ibm07
aynen be tam bi röntgencilik olmuş bu da....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Internet'in El Yapımı Fiziksel Modeli

arikan

Dijital doğasında görünmez olan Internet'in çalışma biçimini dokunarak deneyimlemeyi bir bilgisayar labaratuarında mı, yoksa bir sanat sergisinde mi tercih ederdiniz?

Cisco’dan Web’i genişleten yazılım

pulsar

Cisco, internete daha fazla cihazın bağlanmasını sağlayan yeni IP standardını destekleyen yazılımı ay sonunda çıkarıyor.
Dünyanın en büyük ağ ekipmanı sağlayıcısı Cisco Systems, Internet Protocol version 6 (IPv6) kullanan router ve sunucular için geliştirdiği yeni yazılımları mayıs sonunda çıkaracağını duyurdu.

Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de

fkoksal

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de yayınlanan Gece Görüşü programında Internet 2 hakkında konuşacak.

Eğitim Tasarımcısı Ne İş Yapar?

FZ

"Eğitim tasarımcısı (Instructional Designer) ülkemizde yeni yeni kullanılan, oysa yurtdışında uzun zamandır bilinen bir uzman türü. Öyle ki hayatını bir eğitim tasarımcısı olarak sürdüren Reuben Tozman, e-Magazine dergisinde yayınlanan “Yeni Nesil Eğitim Tasarımcıları” isimli bir makale kaleme almış. Ülkemizde daha tam olarak ne işle iştigal ettikleri bilinmezken, bazı coğrafyalarda eski tipte eğitim tasarımından vazgeçilmesi gerektiğine dair bir makele görünce, derhal bu makaleyi okuyup paylaşmak kaçınılmaz oldu.