Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

0
sundance
Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)

Görüşler

0
anonim
Ben 1993 yılında Bilkent Üniversitesine girdiğimde bu tür bir sistem şimdiye göre ilkel olsada kullanılıyordu. İlerleyen yıllarda ise benim bildiğim kadarıyla tamamen Bilkent üniversitesi tarafından geliştirilerek daha iyi ve kullanışlı hale getirildi. 1993 yılından 1999 yılına kadar ben Bilkentte hiç kağıt üzerinde kayıt yapmadım zannedersem bu yazıyı yazan arkadaşımız Bilkenti atlamış sadece ODTÜ ve İTÜ yü baz almış.
0
sundance
Valla itiraf edeyim, bir türlü Bilkent`i üniversite olarak kabullenemedim (benim eksikliğim) daha çok kolej gibi geliyor bana, ODTÜ ve İTU gibi geleneği olan üniversitelerin yanında çok el bebek gül bebek büyütüldüğü, Meteksan gibi bir holdingin başlangıcını oluşturduğu için sanırım ;).



Başta da belirttiğim gibi bu benim eksikliğim, yazıdaki bahsettiğiniz hata da yeteri kadar bilgim olmamasından ve bizzat o üniversitelerdeki insanlara danışıp net bilgi almamamdan kaynaklanıyor. Kusura bakmayın.
0
FZ
Neden ben de sundance ile aynı hissiyattayım acaba?

Belki de tamamen duygusal nedenlerden ötürüdür :)
0
anonim
1994 yilinda Kutahya Dumlupinar Universitesi icin ayni isi yapan, hemde internet degil sadece, telefonla vs. kayit yapabilen bir sistem yapmistim. Ihaleye ciktik, cunku elimizdeki donanim yeterli degildi. Her sey hazir. Modemler, serverler vs. alinacak kurulacak. Hepsi o kadar. Fakat bizim istediklerimiz yerine kendi adamlarinin sattigini almayi tercih ettiler, sayin butce, satinalma vs. daireleri. Ardindan getirip bana teknik uygunluk imzalatmaya ciktilar utanmadan..

Bu kafayi dusunurseniz, elbet bu sorunada bir cozum bulup, keseyi doldurma islerinde olan basarisin devam ettirir. Bu nedenle ben (maalesef) o kadar iyi bakamiyorum olaya..

Genede bu isi yapmaya calisan arkadaslara basarilar dilerim. Destek vermek isterim, dileyen olursa.. Kod filan yazamasam da biraz fikir katkim olabilir belki..


0
anonim
Ankara Gazi Üniversitesi de bu sene internetten kayıt yapmaya başladı. Ama ne başlama. Sorunlu web sitesi, alınan şifrelerin işleme sokulmamış olması, internetten yapılan işlem sonrası bi de gidip kağıt imzalama olayı...Daha yolumuz uzun..
0
anonim
Zamanında malum bazı üniversitelerde niteliksiz ve beceriksiz onca insan bu işler için yurtdışlarına gönderilip sözde veritabanı programcılığı öğrenildi, çok ciddi çalışmalar yapıldı, harika eserler verildi.

Yüzbinlerce dolar harcanarak alınan çöplük otomasyonları yerine geçebilecek bir çalışma olmasını dilerim.

Bilişime bile rüşveti bulaştırmayı başarmış tek dünya toplumu böyle özverili çalışmaları hak ediyor. Belki başarırız!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Frontbase, denenmesi gereken bir database server

anonim

Danimarkalı bir firma tarafından bizlere sunulan Frontbase gerçekten denenmesi gereken bir database server. Development lisansı bedava olan bu database server yazılımının en pahalı lisansı $15.000 civarında, Oracle database serverla yaptığınız hereşeyi bu yazılımla da yapabiliyorsunuz adresi ise http://www.frontbase.com

Wap uzerinden web´de gezmek

tongucyumruk

Yakın zamana kadar FazlaMesai'yi wap üzerinden okumak için FazlaMesai'ye wap desteği gelmesi veya TurkCell'in SurfCell adlı garabetiyle boğuşmak zorunda olduğumu düşünüyordum... Yanılmışım... Çok sevgili arama motorumuz google beni bir kez daha şaşırttı.
Alıyorsunuz wap destekli telefonu, giriyorsunuz http://wap.google.com'a ve webin tamamında arama yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı arama sonuçları web siteleri olsa bile google bunları sizin için wml formatına çeviriyor güzel güzel browse ediyorsunuz dahası arama ile ulaştığınız siteden başka sitelere link varsa o linkleri de google sizin için wml formatına çeviriyor.
Ne diyelim... İlahi google sen herşeyi düşünürsün...

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

First Monday: Derinlemesine Web 2.0 Eleştirisi

FZ

Yaklaşık 12 yıldır Internet ile ilgili makaleleri yayınlayan ve hakemli dergi statüsünde bulunan First Monday'in 3 Mart 2008 tarihli güncel sayısının kapak konusu "Critical Perspectives on Web 2.0" (Web 2.0'a Eleştirel Bakış). İçindekiler bölümünde epey kışkırtıcı başlıklar içeren bu sayı, belki tam da bir şeyleri yapmanın hızını ara sıra dahi olsa yavaşlatıp "neyi neden yapıyoruz ve arkasında ne var?" diye sormayı, eleştirmeyi sevenler için:

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.