Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

0
FZ
Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:
Türkiye'nin ilk şirket blog'u Tele.com.tr Dergisi'nden... İnternet kullanıcılarının günlüklerini diğer İnternet vatandaşları ile paylaşmasına olanak sağlayan blog'lar, kısa sürede bir çılgınlığa dönüştü. Öğrencilerden mühendislere, sanatçılardan akademisyenlere, çok çeşitli profilden onbinlerce insanın anılarını ya da uzmanlık alanlarını paylaştığı blog'ların sayısı her geçen gün artıyor.

İnternet'in doğası sayesinde nitelikli bir içerik sunan 15 yaşındaki bir çocuğun günlüğü bile onbinlerce ziyaretçiyi kendine bağlayabiliyor, hatta reklam gelirleriyle ailesinden aldığı harçlığın çok daha fazlasına sahip olabiliyor.

Blog'lar, bir süre sonra firma yöneticileri tarafından keşfedildi ve "kolay ulaşılmaz" bildiğimiz CEO'lar, genel müdürler, en samimi itiraflarını ve vizyonlarını yansıtan sırlarını milyonlarla paylaşır oldular. Google'ın Blogger'ı satın alması ve Google Blog'u yayınlamaya başlaması sonrasında bu trend hız kazandı ve pek çok firma kurumsal blog'larını yayınlamaya başladılar.

Türkiye'de de bloglar bireysel kullanıcılar tarafından uzun süredir yayınlanmakta idiyse de, bugüne kadar herhangi bir firmanın yönetici ve çalışanlarının görüşlerine yer verilen Türkçe içerikli bir blog'a rastlanmadı.

Kaynak Yayın Tanıtım Ltd. Şti. tarafından yayınlanan aylık iletişim teknolojileri dergisi Tele.com.tr, bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. Derginin yayın yönetmeni, genel koordinatörü, editör yardımcısı, reklam sorumlusu, hatta muhasebecisi ve ofisboyu, hafta boyunca http://blog.tele.com.tr adresindeki blog'larını güncelleyerek hem okurlarıyla, hem de telekomünikasyon sektörüyle olan bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Okurlar firma bloguna yorumlarını ekleyebiliyor, ya da yazarlara site üzerinden ulaşabiliyor. Çok yakında, blog'a yeni bir metin eklendiğinde okurlara mektup gönderilmesi, ya da site üzerinden canlı mesaj gönderme gibi olanaklar da hayata geçirilecek.

Ekim Nazım Kaya
Yayın Yönetmeni

Editörün Notu: Meşhur büyük şirket bloglarından bir demet: http://blogs.msdn.com, http://blogs.sun.com

Görüşler

0
FZ
Nerede Sirket Bloglari? 1

http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/02/nerede_sirket_b.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.

Türkiye'nin İlk Python Portali

talat

Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

ekimkaya

Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.

Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

loker

Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.