Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

0
FZ
Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:
Türkiye'nin ilk şirket blog'u Tele.com.tr Dergisi'nden... İnternet kullanıcılarının günlüklerini diğer İnternet vatandaşları ile paylaşmasına olanak sağlayan blog'lar, kısa sürede bir çılgınlığa dönüştü. Öğrencilerden mühendislere, sanatçılardan akademisyenlere, çok çeşitli profilden onbinlerce insanın anılarını ya da uzmanlık alanlarını paylaştığı blog'ların sayısı her geçen gün artıyor.

İnternet'in doğası sayesinde nitelikli bir içerik sunan 15 yaşındaki bir çocuğun günlüğü bile onbinlerce ziyaretçiyi kendine bağlayabiliyor, hatta reklam gelirleriyle ailesinden aldığı harçlığın çok daha fazlasına sahip olabiliyor.

Blog'lar, bir süre sonra firma yöneticileri tarafından keşfedildi ve "kolay ulaşılmaz" bildiğimiz CEO'lar, genel müdürler, en samimi itiraflarını ve vizyonlarını yansıtan sırlarını milyonlarla paylaşır oldular. Google'ın Blogger'ı satın alması ve Google Blog'u yayınlamaya başlaması sonrasında bu trend hız kazandı ve pek çok firma kurumsal blog'larını yayınlamaya başladılar.

Türkiye'de de bloglar bireysel kullanıcılar tarafından uzun süredir yayınlanmakta idiyse de, bugüne kadar herhangi bir firmanın yönetici ve çalışanlarının görüşlerine yer verilen Türkçe içerikli bir blog'a rastlanmadı.

Kaynak Yayın Tanıtım Ltd. Şti. tarafından yayınlanan aylık iletişim teknolojileri dergisi Tele.com.tr, bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. Derginin yayın yönetmeni, genel koordinatörü, editör yardımcısı, reklam sorumlusu, hatta muhasebecisi ve ofisboyu, hafta boyunca http://blog.tele.com.tr adresindeki blog'larını güncelleyerek hem okurlarıyla, hem de telekomünikasyon sektörüyle olan bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Okurlar firma bloguna yorumlarını ekleyebiliyor, ya da yazarlara site üzerinden ulaşabiliyor. Çok yakında, blog'a yeni bir metin eklendiğinde okurlara mektup gönderilmesi, ya da site üzerinden canlı mesaj gönderme gibi olanaklar da hayata geçirilecek.

Ekim Nazım Kaya
Yayın Yönetmeni

Editörün Notu: Meşhur büyük şirket bloglarından bir demet: http://blogs.msdn.com, http://blogs.sun.com

Görüşler

0
FZ
Nerede Sirket Bloglari? 1

http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/02/nerede_sirket_b.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.

Dünyanın ilk kahve makinası webcam´i yayından kalkıyor

larweda

Cambridge Üniversitesin Bilim Bölümü Trojan Sınıfındaki 1993'ten beri Internet'te naklen yayında olan ünlü webcam kahve makinası, üniversitedeki bölümün yeni bir binaya taşınması ile naklen yayınına son veriyor.

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...

Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

loker

Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .