Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

0
FZ
Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:
Türkiye'nin ilk şirket blog'u Tele.com.tr Dergisi'nden... İnternet kullanıcılarının günlüklerini diğer İnternet vatandaşları ile paylaşmasına olanak sağlayan blog'lar, kısa sürede bir çılgınlığa dönüştü. Öğrencilerden mühendislere, sanatçılardan akademisyenlere, çok çeşitli profilden onbinlerce insanın anılarını ya da uzmanlık alanlarını paylaştığı blog'ların sayısı her geçen gün artıyor.

İnternet'in doğası sayesinde nitelikli bir içerik sunan 15 yaşındaki bir çocuğun günlüğü bile onbinlerce ziyaretçiyi kendine bağlayabiliyor, hatta reklam gelirleriyle ailesinden aldığı harçlığın çok daha fazlasına sahip olabiliyor.

Blog'lar, bir süre sonra firma yöneticileri tarafından keşfedildi ve "kolay ulaşılmaz" bildiğimiz CEO'lar, genel müdürler, en samimi itiraflarını ve vizyonlarını yansıtan sırlarını milyonlarla paylaşır oldular. Google'ın Blogger'ı satın alması ve Google Blog'u yayınlamaya başlaması sonrasında bu trend hız kazandı ve pek çok firma kurumsal blog'larını yayınlamaya başladılar.

Türkiye'de de bloglar bireysel kullanıcılar tarafından uzun süredir yayınlanmakta idiyse de, bugüne kadar herhangi bir firmanın yönetici ve çalışanlarının görüşlerine yer verilen Türkçe içerikli bir blog'a rastlanmadı.

Kaynak Yayın Tanıtım Ltd. Şti. tarafından yayınlanan aylık iletişim teknolojileri dergisi Tele.com.tr, bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. Derginin yayın yönetmeni, genel koordinatörü, editör yardımcısı, reklam sorumlusu, hatta muhasebecisi ve ofisboyu, hafta boyunca http://blog.tele.com.tr adresindeki blog'larını güncelleyerek hem okurlarıyla, hem de telekomünikasyon sektörüyle olan bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Okurlar firma bloguna yorumlarını ekleyebiliyor, ya da yazarlara site üzerinden ulaşabiliyor. Çok yakında, blog'a yeni bir metin eklendiğinde okurlara mektup gönderilmesi, ya da site üzerinden canlı mesaj gönderme gibi olanaklar da hayata geçirilecek.

Ekim Nazım Kaya
Yayın Yönetmeni

Editörün Notu: Meşhur büyük şirket bloglarından bir demet: http://blogs.msdn.com, http://blogs.sun.com

Görüşler

0
FZ
Nerede Sirket Bloglari? 1

http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/02/nerede_sirket_b.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ArsDigita

exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)

Bir Türk Telekom Klasiği

pulsar

turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.

Aradığınız şey ne kadar popüler?

FZ

Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications