Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

0
FZ
Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:
Türkiye'nin ilk şirket blog'u Tele.com.tr Dergisi'nden... İnternet kullanıcılarının günlüklerini diğer İnternet vatandaşları ile paylaşmasına olanak sağlayan blog'lar, kısa sürede bir çılgınlığa dönüştü. Öğrencilerden mühendislere, sanatçılardan akademisyenlere, çok çeşitli profilden onbinlerce insanın anılarını ya da uzmanlık alanlarını paylaştığı blog'ların sayısı her geçen gün artıyor.

İnternet'in doğası sayesinde nitelikli bir içerik sunan 15 yaşındaki bir çocuğun günlüğü bile onbinlerce ziyaretçiyi kendine bağlayabiliyor, hatta reklam gelirleriyle ailesinden aldığı harçlığın çok daha fazlasına sahip olabiliyor.

Blog'lar, bir süre sonra firma yöneticileri tarafından keşfedildi ve "kolay ulaşılmaz" bildiğimiz CEO'lar, genel müdürler, en samimi itiraflarını ve vizyonlarını yansıtan sırlarını milyonlarla paylaşır oldular. Google'ın Blogger'ı satın alması ve Google Blog'u yayınlamaya başlaması sonrasında bu trend hız kazandı ve pek çok firma kurumsal blog'larını yayınlamaya başladılar.

Türkiye'de de bloglar bireysel kullanıcılar tarafından uzun süredir yayınlanmakta idiyse de, bugüne kadar herhangi bir firmanın yönetici ve çalışanlarının görüşlerine yer verilen Türkçe içerikli bir blog'a rastlanmadı.

Kaynak Yayın Tanıtım Ltd. Şti. tarafından yayınlanan aylık iletişim teknolojileri dergisi Tele.com.tr, bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. Derginin yayın yönetmeni, genel koordinatörü, editör yardımcısı, reklam sorumlusu, hatta muhasebecisi ve ofisboyu, hafta boyunca http://blog.tele.com.tr adresindeki blog'larını güncelleyerek hem okurlarıyla, hem de telekomünikasyon sektörüyle olan bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Okurlar firma bloguna yorumlarını ekleyebiliyor, ya da yazarlara site üzerinden ulaşabiliyor. Çok yakında, blog'a yeni bir metin eklendiğinde okurlara mektup gönderilmesi, ya da site üzerinden canlı mesaj gönderme gibi olanaklar da hayata geçirilecek.

Ekim Nazım Kaya
Yayın Yönetmeni

Editörün Notu: Meşhur büyük şirket bloglarından bir demet: http://blogs.msdn.com, http://blogs.sun.com

Görüşler

0
FZ
Nerede Sirket Bloglari? 1

http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/02/nerede_sirket_b.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet, Dil, Sosyoloji

FZ

İnsan dilleri sürekli bir değişim içinde, binlerce yıllık süreçlerde bu mavi gezegende pek çok doğal dil ortaya çıktı, bir kısmı öldü, bir kısmı Baskça, Arnavutça gibi Avrupa'nın göbeğinde izole şekilde varlığını sürdürdü, bir kısmı da zenginleşerek ve diğer dillerle alışveriş halinde günümüze dek geldi.

Sanırım sıra Internet'in doğal dilleri etkilemesine geldi. Etik tartışmaların ötesinde ele alınması gereken, analiz gerektiren bir olgu yavaş yavaş kendini belli etmeye başlıyor.

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

Irchiver - Araştırma Amaçlı Bilgi Toplayıcı

bahadirkandemir

irc.freenode.net'te #fazlamesai'de sohbet ederken, network admini lilo tarafından gönderilen bir global mesaj dikkatimi çekti.

Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü'nde Kompleks Sistem Hesaplamaları Grubu'ndan bir araştırmacı, Ville H. Tuulos, Freenode networkünü bir araştırma için kullanmak istediğini belirtmiş. İlgilenenlerin #searchengine kanalına gelmeleri istendi. Kanala girenlerin sayısı çok fazlaydı, girişler yavaşladığında proje yöneticisi Ville H. Tuulos sunuma başladı...