Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

0
FZ
Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Görüşler

0
mentat
harika bir site.. colde serap gibi birsey desem yeridir..
0
FZ
Sistemi kurcalamaya devam ediyorum. ``Falanca filanca aramaları yanlarındaki checkbox´ları işaretleyerek kaydet ya da aynılarını e-postama yolla, dursun kenarda sonra detay yapacağım´´ şeklindeki özelliği de çok güzel.

Gerçekten kaliteli ve insanlara yardımcı olacak bir sisteme benziyor.
0
o_ozardic
SCIRUS gibi CITESEER da oldukça faydalı bir başlangıç noktası :
CITESEER [citeseer.ist.psu.edu]
0
mentat
citeseer'i uzun bir suredir kullanmadim, cunku yavasligi biktirmisti. durmadan gocuk oluyordu falan, ama simdi tekrar bakinca hic fena gelmedi hizi.

bu arada genelde scirus elsevier science direct gibi makaleye erisimin ucrete tabi oldugu sitelere link veriyor. alternatif olarak, makalenin yazarinin web sitesine, ya da e-posta adresine de link verse gayet hos olurdu. cunku genelde makalelere ucret vermeden ulasmanin yolu, yazariyla iletisime gecmek, sitesinden bulmak falan.

bir de sanirim sadece journal aramasi var, (tabe bi de full web) konferanslarda da bir sekilde arama mumkun olsa iyi olur, yanlis anlamadiysam, konferans sitelerini falan kaydederek arama motorunu gelistirmek mumkun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Projeleri İnternet Gündeminde

anonim

İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

Napster Protest Müziğin Kalesi Olmuş :))

sundance

Napster bütün ünlü şarkıcıları filtreleyince, protest müzik meraklılarına gün doğdu :))

Kırk yılın başı Napster`dan Supertramp indireyim dedim, baktım yok. Super diye arattım o da yok, ayılık edip Jackson dedim o da yok, `Ulan Tarkan`da mı olmaz ?` dedim inanır mısınız o da yoktu... Hadi bir `Selda` yazayım dedim, maşallah diskografisi geldi mübarek, keza Ahmet Kaya, keza Livaneli...

Çok garip dinamiklerin dünyasındayız vesselam

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

darkhunter

Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?