Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

0
FZ
Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Görüşler

0
mentat
harika bir site.. colde serap gibi birsey desem yeridir..
0
FZ
Sistemi kurcalamaya devam ediyorum. ``Falanca filanca aramaları yanlarındaki checkbox´ları işaretleyerek kaydet ya da aynılarını e-postama yolla, dursun kenarda sonra detay yapacağım´´ şeklindeki özelliği de çok güzel.

Gerçekten kaliteli ve insanlara yardımcı olacak bir sisteme benziyor.
0
o_ozardic
SCIRUS gibi CITESEER da oldukça faydalı bir başlangıç noktası :
CITESEER [citeseer.ist.psu.edu]
0
mentat
citeseer'i uzun bir suredir kullanmadim, cunku yavasligi biktirmisti. durmadan gocuk oluyordu falan, ama simdi tekrar bakinca hic fena gelmedi hizi.

bu arada genelde scirus elsevier science direct gibi makaleye erisimin ucrete tabi oldugu sitelere link veriyor. alternatif olarak, makalenin yazarinin web sitesine, ya da e-posta adresine de link verse gayet hos olurdu. cunku genelde makalelere ucret vermeden ulasmanin yolu, yazariyla iletisime gecmek, sitesinden bulmak falan.

bir de sanirim sadece journal aramasi var, (tabe bi de full web) konferanslarda da bir sekilde arama mumkun olsa iyi olur, yanlis anlamadiysam, konferans sitelerini falan kaydederek arama motorunu gelistirmek mumkun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications

First Monday: Derinlemesine Web 2.0 Eleştirisi

FZ

Yaklaşık 12 yıldır Internet ile ilgili makaleleri yayınlayan ve hakemli dergi statüsünde bulunan First Monday'in 3 Mart 2008 tarihli güncel sayısının kapak konusu "Critical Perspectives on Web 2.0" (Web 2.0'a Eleştirel Bakış). İçindekiler bölümünde epey kışkırtıcı başlıklar içeren bu sayı, belki tam da bir şeyleri yapmanın hızını ara sıra dahi olsa yavaşlatıp "neyi neden yapıyoruz ve arkasında ne var?" diye sormayı, eleştirmeyi sevenler için:

İşyerinde maksimum verimsizlik için

sundance

Online video siteleri çıktı mertlik bozuldu diye mi düşünüyorsunuz? Zaten digg ve reddit ile başedemiyordum, şimdi de bütün gün videoya mı dalıyorum diyorsunuz?

O zaman bu haber size göre değil. Zira Video Bomb isimli bir site, digg ile youtube'ü çok fena melezlemiş. All your bases are belong to them.