Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

0
FZ
Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Görüşler

0
mentat
harika bir site.. colde serap gibi birsey desem yeridir..
0
FZ
Sistemi kurcalamaya devam ediyorum. ``Falanca filanca aramaları yanlarındaki checkbox´ları işaretleyerek kaydet ya da aynılarını e-postama yolla, dursun kenarda sonra detay yapacağım´´ şeklindeki özelliği de çok güzel.

Gerçekten kaliteli ve insanlara yardımcı olacak bir sisteme benziyor.
0
o_ozardic
SCIRUS gibi CITESEER da oldukça faydalı bir başlangıç noktası :
CITESEER [citeseer.ist.psu.edu]
0
mentat
citeseer'i uzun bir suredir kullanmadim, cunku yavasligi biktirmisti. durmadan gocuk oluyordu falan, ama simdi tekrar bakinca hic fena gelmedi hizi.

bu arada genelde scirus elsevier science direct gibi makaleye erisimin ucrete tabi oldugu sitelere link veriyor. alternatif olarak, makalenin yazarinin web sitesine, ya da e-posta adresine de link verse gayet hos olurdu. cunku genelde makalelere ucret vermeden ulasmanin yolu, yazariyla iletisime gecmek, sitesinden bulmak falan.

bir de sanirim sadece journal aramasi var, (tabe bi de full web) konferanslarda da bir sekilde arama mumkun olsa iyi olur, yanlis anlamadiysam, konferans sitelerini falan kaydederek arama motorunu gelistirmek mumkun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."

Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de

fkoksal

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de yayınlanan Gece Görüşü programında Internet 2 hakkında konuşacak.

Webby Awards...

BatoR

6. webby awards ödülleri açıklandı.
Ticaret, eğitim, moda, film, oyun, sağlık vb... dallarında dereceye girenler ve birinciler...( hmm uygulama alanında google.com )
Aslında koşulları falan tam okumadım ama 7.'si için Fazla Mesai'yi aday gösterelim; eğer dil olayı yoksa şartlarda (language) neden olmasın değil mi ama ?? ! ??
Durun ben bu haberi size gönderdikten sonra şartları iyice bir okuyayım...
Bilahare bildireceğim...

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.