VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

0
adervis
VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.
Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve internetin tüm boyutlarını kapsamaya özen gösteren konferansda teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye'den uygulama bildirileri, sponsor firmalrın teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümü olacak.

AKP ve CHP'den üst düzey temsilcilerin bilişim, internet ve bilgi toplumu olma yolundaki vizyon ve programlarını anlatacakları konferansta başarılı e-devlet projelerini anlatan oturumlar, internet teknolojileri ve demokrasi konulu bir panel ile elektronik seçim ve e-devlet gibi ulusal boyutlu konular ele alınacak. Yeni sayısal imza mevzuatını da kapsayan internet hukuku ile ilgili oturumlar ve e-Türkiye projesinin enine boyuna tartışılacağı oturumların yer alacağı konferansta, ayrıca; kullanıcıların SPAM'dan korunması ve bu amaçla yapılan örgütlenme çalışmaları, Dünya'da ve Türkiye'de bu konudaki gelişmeler, 3G ve yeni multimedya servisler, mobil internet gibi güncel konular da ele alınacak. Konferans, 3 gün boyunca Linux, PHP ile web programlama ve güvenlik konulu eğitim seminerleriyle izleyicilerin bilgi dağarcığına katkıda bulunacak. Konferansa aktif katılım yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Kasım 2002.

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD)'nin kurumsal sahipliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı, bu yıl ile 2.000 kişinin katılması beklenen konferans Türkiye interneti'nin önünü açacak ortak akıl arayışılarına bir platform olamayı, bir bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olmayı hedefliyor. Alcatel, Aycell, Cisco, Ericsson, Siemens, Sun Microsystems, ve Türk Telekom'un sponsor olarak yer aldığı konferans Garanti Bankası, Intel, Meteksan Net, Microsoft, Şekerbank ve Türk Nokta Net tarafından da destekleniyor. Konferansın hizmet sponsorları ise Computer World, IT Business Weekly, PC World, Radyo 92nokta3 ve Rota Dağıtım. Konferansa ayrıca; BMD, INETD, LKD, TBD, TBV, TESID, TID, TKD, TUBISAD, TURKMIA, TUTED, TZV ve UNAK'ta katkıda bulunuyor.

Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için lütfen http://inet-tr.org.tr/adresini ziyaret ediniz. Konferansla ilgili her tür iletişim için ise bilgi@inet-tr.org.tr adresine mesajlarinizi gönderebilirsiniz.

İlgili Yazılar

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

Napster alternatifleri ister misiniz ?

sundance

Napster da artık aradığınızı bulamıyor musunuz ? Ya da `illa da Metallica indirecem` diye tutturanlardan mısınız ?

O zaman UnderGroundOnline`ın Napster alternatifleri yazısı tam size göre.

Benim tavsiyem Hotline, kurun kurdurun bize haber verin trade edelim :)

Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

sundance

Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz:

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...