VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

0
adervis
VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.
Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve internetin tüm boyutlarını kapsamaya özen gösteren konferansda teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye'den uygulama bildirileri, sponsor firmalrın teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümü olacak.

AKP ve CHP'den üst düzey temsilcilerin bilişim, internet ve bilgi toplumu olma yolundaki vizyon ve programlarını anlatacakları konferansta başarılı e-devlet projelerini anlatan oturumlar, internet teknolojileri ve demokrasi konulu bir panel ile elektronik seçim ve e-devlet gibi ulusal boyutlu konular ele alınacak. Yeni sayısal imza mevzuatını da kapsayan internet hukuku ile ilgili oturumlar ve e-Türkiye projesinin enine boyuna tartışılacağı oturumların yer alacağı konferansta, ayrıca; kullanıcıların SPAM'dan korunması ve bu amaçla yapılan örgütlenme çalışmaları, Dünya'da ve Türkiye'de bu konudaki gelişmeler, 3G ve yeni multimedya servisler, mobil internet gibi güncel konular da ele alınacak. Konferans, 3 gün boyunca Linux, PHP ile web programlama ve güvenlik konulu eğitim seminerleriyle izleyicilerin bilgi dağarcığına katkıda bulunacak. Konferansa aktif katılım yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Kasım 2002.

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD)'nin kurumsal sahipliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı, bu yıl ile 2.000 kişinin katılması beklenen konferans Türkiye interneti'nin önünü açacak ortak akıl arayışılarına bir platform olamayı, bir bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olmayı hedefliyor. Alcatel, Aycell, Cisco, Ericsson, Siemens, Sun Microsystems, ve Türk Telekom'un sponsor olarak yer aldığı konferans Garanti Bankası, Intel, Meteksan Net, Microsoft, Şekerbank ve Türk Nokta Net tarafından da destekleniyor. Konferansın hizmet sponsorları ise Computer World, IT Business Weekly, PC World, Radyo 92nokta3 ve Rota Dağıtım. Konferansa ayrıca; BMD, INETD, LKD, TBD, TBV, TESID, TID, TKD, TUBISAD, TURKMIA, TUTED, TZV ve UNAK'ta katkıda bulunuyor.

Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için lütfen http://inet-tr.org.tr/adresini ziyaret ediniz. Konferansla ilgili her tür iletişim için ise bilgi@inet-tr.org.tr adresine mesajlarinizi gönderebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!

America Online'dan dev kişisel gizlilik ihlali

tongucyumruk

Bundan birkaç ay önce Google'ın kullanıcılarının yaptıkları aramalara ilişkin bilgileri devlete açmayı reddetmeleri oldukça gürültü koparmıştı. AOL kişisel gizliliğin abartılan bir konu olduğuna karar vererek son üç ayda yapılan aramalara ilişkin verileri yayınladı. Veriler her ne kadar "kişisel gizliliğin korunması" amacıyla kullanıcı adları yerine rastgele sayılar koyularak açıklandıysa da aynı kullanıcının yaptığı aramaların aynı numaraya sahip olması arada bağlantı kurulmasını kolaylaştırıyor. Gelen tepkiler üzerine AOL şimdilik verileri internetten kaldırdı.

PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

huseyin

Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin

HUOOPP Kardeşim noluyo? Giremezsin buraya, IP´in delikanlı değil!!!

sidar

Eğer ISP´lerin azılı düşmanı TTNet´in dial-up, ADSL ya da Kablolu İnternet hizmetini kullananlardan biri iseniz, bulunmaz hint kumaşı ISS´lerimizden Superonline, Turk.Net ya da e-kolay´ın o muhteşem içerik harikaları `portal´larına girmeniz yasak. Çünkü bizim bu `akıllı´ ISS´lerimiz, icq´da forward edilen TTnet karşıtı mesajların bir işe yaramadığını görünce, intikamlarını TTNet kullanıcılarından alma yolunu buldular. Artık TTNet kullanıcıları www.superonline.com, www.turk.net ya da www.e-kolay.net adreslerine giremeyecekler, çünkü onlar "TTNEt"li! Ama yine de haklarını yemeyelim, ayda 5-10 kağıt önlerine atarsanız, o güzelim portalların o güzelim içeriklerini okuma şansına erişiyorsunuz.

Opera´nın MSN´den İntikamı

FZ

Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.