VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

0
adervis
VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.
Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve internetin tüm boyutlarını kapsamaya özen gösteren konferansda teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye'den uygulama bildirileri, sponsor firmalrın teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümü olacak.

AKP ve CHP'den üst düzey temsilcilerin bilişim, internet ve bilgi toplumu olma yolundaki vizyon ve programlarını anlatacakları konferansta başarılı e-devlet projelerini anlatan oturumlar, internet teknolojileri ve demokrasi konulu bir panel ile elektronik seçim ve e-devlet gibi ulusal boyutlu konular ele alınacak. Yeni sayısal imza mevzuatını da kapsayan internet hukuku ile ilgili oturumlar ve e-Türkiye projesinin enine boyuna tartışılacağı oturumların yer alacağı konferansta, ayrıca; kullanıcıların SPAM'dan korunması ve bu amaçla yapılan örgütlenme çalışmaları, Dünya'da ve Türkiye'de bu konudaki gelişmeler, 3G ve yeni multimedya servisler, mobil internet gibi güncel konular da ele alınacak. Konferans, 3 gün boyunca Linux, PHP ile web programlama ve güvenlik konulu eğitim seminerleriyle izleyicilerin bilgi dağarcığına katkıda bulunacak. Konferansa aktif katılım yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Kasım 2002.

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD)'nin kurumsal sahipliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı, bu yıl ile 2.000 kişinin katılması beklenen konferans Türkiye interneti'nin önünü açacak ortak akıl arayışılarına bir platform olamayı, bir bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olmayı hedefliyor. Alcatel, Aycell, Cisco, Ericsson, Siemens, Sun Microsystems, ve Türk Telekom'un sponsor olarak yer aldığı konferans Garanti Bankası, Intel, Meteksan Net, Microsoft, Şekerbank ve Türk Nokta Net tarafından da destekleniyor. Konferansın hizmet sponsorları ise Computer World, IT Business Weekly, PC World, Radyo 92nokta3 ve Rota Dağıtım. Konferansa ayrıca; BMD, INETD, LKD, TBD, TBV, TESID, TID, TKD, TUBISAD, TURKMIA, TUTED, TZV ve UNAK'ta katkıda bulunuyor.

Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için lütfen http://inet-tr.org.tr/adresini ziyaret ediniz. Konferansla ilgili her tür iletişim için ise bilgi@inet-tr.org.tr adresine mesajlarinizi gönderebilirsiniz.

İlgili Yazılar

İnteraktif pembe dizi!

larweda

Geçmiş yılların en başarılı komedi-dram filmlerinden biri olan Full Monty`nin yazarı Simon Beaufoy www.handbag.com bünyesinde dünyanın ilk interaktif e-mail dramasını başlatıyor. Bunun anlamı, insanlar olayın mailing listesine üye oluyorlar, ve hergün konunun gelişimi ve dizideki insanların ilişkileri hakkında e-mail üzerinde tartışıp konunun gidişatına karar veriyorlar. Bu sekiz hafta boyunca böyle sürecek ve sonunda tüm senaryosuna izleyicilerin karar vermiş olduğu bir dizi ortaya çıkmış olacak. Detaylı bilgi için: www.handbag.com/arts/emailsoap/

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

İnternetin babası öldü

esse

World Wide Web (www) sisteminin kurucularından Michael Dertouzos, bir süredir tedavi gördüğü Boston’daki Massachusetts General Hospital’da hayatını kaybetti. Olay internet çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

64 yaşında hayatını kaybeden Dertouzos, Web’in uluslararası standart haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.

... eşşeklik baki kalır...

parsifal

Yüzlerce öğretim elemanı, binlerce öğrencisi olan bir üniversitenin web sayfasının nasıl olabileceği konusunda hiç fikriniz var mı? Veya sitenin içeriğinde neler olmalı acaba?

E buyrun o zaman kendilerini ülkenin en iyi okullarından biri sayan, öğrencilerine en iyi imkanları verdiğini söyleyen meşhur üniversitenin web sayfası.
ismini burda vermeye utandım. Girince göreceksiniz nasıl olsa...
(not: belki yenilemişlerdir diye devama sayfanın bir örneğini koydum)

Neden yemek siparişimi internetten vereyim???

parsifal

Çoğumuzun başına gelmiştir... Genelde pizza siparişi için telefon edersiniz. Fakat adresiniz sipariş verdiğiniz yere uzaktır veya sipariş süresi içinde gelmez, falan filan...

Buyrun size Yemek Sepeti

Yaşadığım örneği anlatayım gerisini siz anlayın. Beşiktaş'ta SUBWAY yok. Verdim malum siteden siparişi, aradılar onayladım. 45 dakika içinde dükkandaki ile aynı fiyata kapımdaydı. Dedikleri gibi: "Tüm siparişleriniz telefonda vereceğinizden çok daha doğru gelsin. (Artık "LAHana dolma istedim LAHmacun geldi." devri kapandı.)"

"Eğer müşteriniz köşebaşından alabildiği bir ürünü; sizden, 3 gün sonra ve gönderim masrafını da ödeyerek alıyorsa, sizin iş modeliniz hiçbir şeyi geliştirmiyor demektir."
Tod Francis, Trinity Ventures