Searchlores.org

0
sundance
Bundan yedi yıl kadar önce, Galata´da bir öğrenci evinde Fravia´nın Searchlores.org sitesi ile karşılaşmıştım. Kendine özgü yapısı, başta arama motorları olmak üzere bir çok konuda ilgi çekici teknik makaleleri, derin kütüphanesi, usta çırak ilişkisinde sınıfları ve vaka incelemeleri ile çok değişik bir siteydi. Internet´in kişisel özgürlüklere karşı kullanılmasına sinirlenen Fravia daha o zamanlarda kullandığı exploitler ile Explorer ile siteye girerseniz makinanızı çakılıyordu (Opera ile bu sayfalarda tanıştım ilk ;)

Yıllar sonra Netcat hakkında bir şeyler ararken bu sayfaya rastladım. Sanki eski bir dostu görmüş gibiydim. Bu süre içinde Fravia çizgisini korumuş, dahası yeni yazı ve makaleler ekleyerek sayfalarını zenginleştirmişti. Tavsiye ederim bir dolaşın sitede eminim ilginizi çekecek ya da sizi çok şaşırtacak bir şeyler bulacaksınız.

Görüşler

0
abakana
"Bu süre içinde Fravia yine çizgisini korumuş, fakat yeni yazı ve makaleler ekleyerek sayfalarını zenginleştirmişti."

Bu cümleyi nedense sevemedim. : cık cık cık :
0
abakana
PHP Kısmını daha önceden ziyaret etmiştim.
Eski dosttan daha da öte...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

Proje Yönetiminde Türkçe Paylaşım Merkezi

anonim

Proje Yönetimini konusunda Türkçe kaynak sıkıntısının önüne geçmek, öğrencisinden uzmanına dek bir paylaşım ortamı hazırlamak amacı ile açılan yeni bir site: PMboard.org

Zimbra Yahoo'ya Değer Katıyor

anonim

Zimbra isimli açık kaynak kodlu e-posta ve işbirliği çalışma ortamı şu anda en popüler ortamlan birisi olarak Lotus Notes ve Microsoft Exchange'in tahtını sallıyor. İlginç olan asıl nokta ise şu. Bu şirket Yahoo tarafından satın alındı. Acaba Microsoft'un Yahoo'yu ısrarla almak istemesinin ardında yatan asıl sebeplerden biriside bu mu? Startup'ların önemi bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de de risk sermayesi ortaklıklarının bu modeli uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru vizyonu olan küçücük bir firma milyar dolarlık bir yatırıma dönüşebilir.

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.

Neden yemek siparişimi internetten vereyim???

parsifal

Çoğumuzun başına gelmiştir... Genelde pizza siparişi için telefon edersiniz. Fakat adresiniz sipariş verdiğiniz yere uzaktır veya sipariş süresi içinde gelmez, falan filan...

Buyrun size Yemek Sepeti

Yaşadığım örneği anlatayım gerisini siz anlayın. Beşiktaş'ta SUBWAY yok. Verdim malum siteden siparişi, aradılar onayladım. 45 dakika içinde dükkandaki ile aynı fiyata kapımdaydı. Dedikleri gibi: "Tüm siparişleriniz telefonda vereceğinizden çok daha doğru gelsin. (Artık "LAHana dolma istedim LAHmacun geldi." devri kapandı.)"

"Eğer müşteriniz köşebaşından alabildiği bir ürünü; sizden, 3 gün sonra ve gönderim masrafını da ödeyerek alıyorsa, sizin iş modeliniz hiçbir şeyi geliştirmiyor demektir."
Tod Francis, Trinity Ventures