İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

0
anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

İnternet, insanlığın evrensel ortak ürünüdür. Gelişimi ve bugün geldiği nokta insanlığa aittir. Ulusal sınırlar ya da yasalar ile çerçevelenemez. Ateş yakıp dumanla derdini anlatan insan, bugün kablolar ya da uydular aracılığı ile dünyanın her köşesine sesini ve görüntüsünü gönderebilmektedir. İnternet, iletişim için cazip, çok yönlü, etkileşimli ve düşük maaliyetli bir teknolojidir. Öteki iletişim ve medya araçlarının sahip olmadığı avantajlara sahiptir. İnternete erişim ve onu etkin şekilde kullanmak, temel haklarımızdan birisidir.

Fakat gelişmeler bu hakkımızı tehdit ediyor. Türkiye'de YouTube bir yılı aşkın süredir kapalı. Türlü gerekçelerle 1600'ü aşkın siteye erişim engellendi. Üstelik herhangi bir mahkeme tarafından, savunma almadan, bir bilirkişiye dahi danışmadan. Dünyayı saran ağ, dünyayı saran tel örgüye dönüştürülüyor. Bizse sınırsız ve sansürsüz bir internetten yanayız.


Program :

11.00 Açılış Konuşması

11.15 Türkiye'de İnternet, yasaklar ve neler yapılabilir?
Prof. Dr. Mustafa Akgül

12.30 Yemek Arası

13.00 Yasa ve yasakların değerlendirilmesi, başka türlü düşünmek mümkün mü?
Av. Ayşe Kaymak

14.00 İnternet Gazeteciliği ve sansürün etkileri
İlden Dirini

15.15 İnternete farklı yaklaşımlar
Ali Rıza Keleş

Not : Katılacakların site üzerinden kayıt yapması iyi olur. (zorunlu değil fakat katılımı kestirebilmemiz açısından faydalı olacaktır.) Katkıta bulunabilir, etkinlik öncesi görüşlerinizi veya katkıda bulunmak istediğiniz konuları bize bildirebilirsiniz.


Alternatif Bilişim

Görüşler

0
wime77
Önemli bir toplantı . Bu ve bundan sonra yapılacak toplantıların video kayıtlarının bir site üzerinden paylaşılarak katılamayan ilgililer için önemli olabilir.

Videoların işenmesi ve internet ortamına aktarımında elimden geleni yapmaya da hazırım.
0
arkeles
İlginiz için teşekkürler. Bu yardıma gerçekten ihtiyacımız olabilir. Sitemizdeki iletiişim bilgilerinden ya da alt.bilisim[at]gmail.com adresinden iletişim kurabiliriz.

Saygılarımla,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL abone sayısı 1 milyonu geçti

talat

Türk Telekom'un 1000000. ADSL abonesi öğretmen Selin Baysal Urfa'dan CeBIT'e getirildi ve bir notebook ve bir yıllık ücretsiz ADSL ile ödüllendirildi.

Yanlış adamı tutukladınız

onu2

En büyük 'BitTorrent tracker' "The Pirate Bay" ile ilgili davanın (1, 2, 3, 4) yeni bir etkisi daha: filesharer.org

"It is us, the millions who use their site. They've got the wrong people."

Şu ana kadar harekete katılan 803 kişi bulunuyor.

Belki sizde bir suçlusunuz?

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

Yeni Hesap Makinamız: Google

FZ

Google bir garipliğe, bir hoşluğa daha imza attı. Artık sitenin arama kısmına çok karmaşık hesapları girip sonuçları anında alabilirsiniz. Her türlü sabit, birim dönüşümü, doğal dildeki hesaplamaları anlama, vs.

Google'ın hesap makinasının yapabildiklerine birkaç örnek:

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .