İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

0
anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

İnternet, insanlığın evrensel ortak ürünüdür. Gelişimi ve bugün geldiği nokta insanlığa aittir. Ulusal sınırlar ya da yasalar ile çerçevelenemez. Ateş yakıp dumanla derdini anlatan insan, bugün kablolar ya da uydular aracılığı ile dünyanın her köşesine sesini ve görüntüsünü gönderebilmektedir. İnternet, iletişim için cazip, çok yönlü, etkileşimli ve düşük maaliyetli bir teknolojidir. Öteki iletişim ve medya araçlarının sahip olmadığı avantajlara sahiptir. İnternete erişim ve onu etkin şekilde kullanmak, temel haklarımızdan birisidir.

Fakat gelişmeler bu hakkımızı tehdit ediyor. Türkiye'de YouTube bir yılı aşkın süredir kapalı. Türlü gerekçelerle 1600'ü aşkın siteye erişim engellendi. Üstelik herhangi bir mahkeme tarafından, savunma almadan, bir bilirkişiye dahi danışmadan. Dünyayı saran ağ, dünyayı saran tel örgüye dönüştürülüyor. Bizse sınırsız ve sansürsüz bir internetten yanayız.


Program :

11.00 Açılış Konuşması

11.15 Türkiye'de İnternet, yasaklar ve neler yapılabilir?
Prof. Dr. Mustafa Akgül

12.30 Yemek Arası

13.00 Yasa ve yasakların değerlendirilmesi, başka türlü düşünmek mümkün mü?
Av. Ayşe Kaymak

14.00 İnternet Gazeteciliği ve sansürün etkileri
İlden Dirini

15.15 İnternete farklı yaklaşımlar
Ali Rıza Keleş

Not : Katılacakların site üzerinden kayıt yapması iyi olur. (zorunlu değil fakat katılımı kestirebilmemiz açısından faydalı olacaktır.) Katkıta bulunabilir, etkinlik öncesi görüşlerinizi veya katkıda bulunmak istediğiniz konuları bize bildirebilirsiniz.


Alternatif Bilişim

Görüşler

0
wime77
Önemli bir toplantı . Bu ve bundan sonra yapılacak toplantıların video kayıtlarının bir site üzerinden paylaşılarak katılamayan ilgililer için önemli olabilir.

Videoların işenmesi ve internet ortamına aktarımında elimden geleni yapmaya da hazırım.
0
arkeles
İlginiz için teşekkürler. Bu yardıma gerçekten ihtiyacımız olabilir. Sitemizdeki iletiişim bilgilerinden ya da alt.bilisim[at]gmail.com adresinden iletişim kurabiliriz.

Saygılarımla,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Arama Motoru

anonim

Bir arama motoru için "open source" veya "free" kavramlarının kullanılması bana oldukça ilginç gelmişti, ilk duyduğumda ama biraz düşününce ve ilk özgür arama motoru projesi Nutch un ana sayfasında yazılanları okuyunca durumun hiç de düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

Skype 2.0 Beta Yayınlandı

wizzyfx

Skype 2.0 sürümü ile internet üzerinden ücretsiz video görüşme imkanı da sağlıyor. Şu anda windows için beta versiyonu hazır olan programın final sürümü için ise henüz bir tarih belli değil.

Buradan indirilebilir.

Internet`in Gücü: Beyaz Gölge Geri Geldi!

sundance

Bir dönemin efsanevi dizisi, bu ülkede 1970-1975 arası nesilden baskete heves eden hemen herkesin ilham kaynağı, Türk Basketboluna katkısı Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın bir kaç katı olan (en az :) Beyaz Gölge; basketbol üzerine en kapsamlı Türkçe içerik sağlayan batug.com`un kampanyası sayesinde bir kez daha TRT ekranlarında.

Bir müddettir bu konudaki kampanyayı ısrarla devam ettiren www.batug.com`cular, şimdi de dizinin hafta içi sabah 9:15`ten biraz daha iyi bir saate kayırılması için bir kampanya başlatmışlar. İşte gerçek Internet...

RTUK@internet

ganzo66

Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.