İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

0
anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

İnternet, insanlığın evrensel ortak ürünüdür. Gelişimi ve bugün geldiği nokta insanlığa aittir. Ulusal sınırlar ya da yasalar ile çerçevelenemez. Ateş yakıp dumanla derdini anlatan insan, bugün kablolar ya da uydular aracılığı ile dünyanın her köşesine sesini ve görüntüsünü gönderebilmektedir. İnternet, iletişim için cazip, çok yönlü, etkileşimli ve düşük maaliyetli bir teknolojidir. Öteki iletişim ve medya araçlarının sahip olmadığı avantajlara sahiptir. İnternete erişim ve onu etkin şekilde kullanmak, temel haklarımızdan birisidir.

Fakat gelişmeler bu hakkımızı tehdit ediyor. Türkiye'de YouTube bir yılı aşkın süredir kapalı. Türlü gerekçelerle 1600'ü aşkın siteye erişim engellendi. Üstelik herhangi bir mahkeme tarafından, savunma almadan, bir bilirkişiye dahi danışmadan. Dünyayı saran ağ, dünyayı saran tel örgüye dönüştürülüyor. Bizse sınırsız ve sansürsüz bir internetten yanayız.


Program :

11.00 Açılış Konuşması

11.15 Türkiye'de İnternet, yasaklar ve neler yapılabilir?
Prof. Dr. Mustafa Akgül

12.30 Yemek Arası

13.00 Yasa ve yasakların değerlendirilmesi, başka türlü düşünmek mümkün mü?
Av. Ayşe Kaymak

14.00 İnternet Gazeteciliği ve sansürün etkileri
İlden Dirini

15.15 İnternete farklı yaklaşımlar
Ali Rıza Keleş

Not : Katılacakların site üzerinden kayıt yapması iyi olur. (zorunlu değil fakat katılımı kestirebilmemiz açısından faydalı olacaktır.) Katkıta bulunabilir, etkinlik öncesi görüşlerinizi veya katkıda bulunmak istediğiniz konuları bize bildirebilirsiniz.


Alternatif Bilişim

Görüşler

0
wime77
Önemli bir toplantı . Bu ve bundan sonra yapılacak toplantıların video kayıtlarının bir site üzerinden paylaşılarak katılamayan ilgililer için önemli olabilir.

Videoların işenmesi ve internet ortamına aktarımında elimden geleni yapmaya da hazırım.
0
arkeles
İlginiz için teşekkürler. Bu yardıma gerçekten ihtiyacımız olabilir. Sitemizdeki iletiişim bilgilerinden ya da alt.bilisim[at]gmail.com adresinden iletişim kurabiliriz.

Saygılarımla,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bloglar için uzaya son çağrı

sundance

Blog tutmak hoşunuza gidiyor, insanların bloglarını takip ediyorsunuz, bir muhabir gibi her gün "bugün enteresan ne yazsam?" diye konu arıyorsunuz vs. vs.

Peki el emeği, göz nuru bloglarınızın sadece Internet ile sınırlı kalmaması, uzaya mesela gönderilmesine ne dersiniz?

BlogInSpace yeryüzündeki büyük bir uydu anteni vasıtasıyla, ücretsiz olarak bloglarınızı uzaya yayınlıyor. Kimbilir belki ilerde ET dünyaya gelir ve ilk söylediği sizin adınız olur ;)

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Last.fm Kullanıcı bilgilerini CBS, RIAA'ya mı gönderdi?

fsniper

Tech Crunch, last.fm'in kullanıcı bilgilerini RIAA e ulaştırdığına dair bir haberin arkasını araştırmış. Özetle, kısa bir süre önce ismi gizli bir last.fm çalışanı, saklanmakta olan kullanıcı bilgilerin (kullanıcı adı, ip adresi, dinleme tercihleri gibi) RIAA'e aktarıldığı yönünde bir haber sızdırmıştı. Daha sonra last.fm bu konuda, "kendilerinin böyle bir bilgi aktarımı yapmadığını" söyleyerek haberi yalanlamıştı.

Ancak TechCrunch işin peşini bırakmayarak konunun last.fm in ebeveyn şirketi olan CBS tarafından yapıldığını haber yaptı. Habere bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Efsane film 2001 Uzay Macerası`na Yeni Bir Bakış

anonim

Kubrick üstadın efsanevi filmi 2001 Uzay Macerası filmini seyretmiş olabilirsiniz. Seyretmekle kalmayıp üzerine bir ton makale, eleştiri okumuş ve kendiniz de fikir üretmiş olabilirsiniz. Bütün bunları yapmış olsanız dahi bu filme bir de şu FLASH animasyonunun sunduğu perspektiften bakmayı bir deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz ama bir şeyler kazanabilirsiniz.

Filmi seyretmeyenler ise sanırım bu animasyonu izledikten sonra filmi bulup izlemek için ellerinden geleni yapacaklardır ;-)

RÜTÜK unveils the Domin@tion v.1.0

Evil_Empire

Hiç RÜTÜK yasasının arkasında bir komplo teorisi olabileceğini düşündünüz mü? Büyük medya kuruluşlarının hükümetler üzerinde ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini tahmin edebiliriz. BÜYÜKLER, bulundukları yere, büyük yatırımlar yaparak ulaşmışlardır. Genelde bu büyük yatırımları yaparken, uzun vadeli krediler, hükümette söz hakkı, kamu gücü vb. çıkarlarını gözetmişlerdir.

Hükümetler, reklamların ürünüyse ve reklamı medya yaparsa. Halk medyanın tek bir haberiyle gaza gelip, tek haberiyle sakinleşebiliyorsa. Medya kartelinin, alternatif ortamlara bakışı ne kadar ılımlı olabilir? RÜTÜK tüm medyadan sorumlu, sorumsuz değil midir? Meclistekilerin hepsinin bir gazeteci dostu olduğunu varsayarsak, RÜTÜK üzerinde medyanın gücünü tahmin edebilir miyiz?

Ne dersiniz BÜYÜK balık her zaman küçüğünü yutar mı?

Not:yukarıdakı yazının gerçekle ilgisi yoktur ve kişi ya da kuruluş isimleri uydurmadır(!)