FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

0
redline99
Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

Görüşler

0
fragile
eleştirim biraz acımasız olacak kusura bakma. ilk olarak görüşünüş olarak gerçektende kötü bir site. ayrıca "frp ile geyiğin buluştuğu nokta" sloganı ile frp'yi ciddiye alan ve bir tiyatro olarak gören yaklaşık 10-15 yıldır bu işe gönül veren benim gibi frp tutkunlarını çekemez, çekmemeli de. ha, değişik bir tat olmuş; bir defa girilip okunup gülünebilecek bir site. ama hedef kitle ile bu sitede yazdığın spotun alakasız olduğunu söylemeliyim.

eğer kırıcı olduysam özür dilerim. sadece dürüst davranmaya çalıştım.
0
redline99
yok ne kadar acımasız o kadar iyi sağol!!! :) frp ve geyiğin buluştuğu nokta konusunda haklısın ciddi bir FRP sitesi havası yaratmıyor ama son 1 haftadır ağırlığı tamamen FRP'ye yöneltmeye çalışıyoruz. Bunun gibi yorumlar aldım daha önce de o yüzden FRP ve geyiği birleştirmekten vazgeçtim. O yazıyıda en kısa zamanda değiştiricem. Ama kötü görüünüşlü olduğu konusunda ilk defa senden böyle birşey duydum. Neden kötü bulduğunun nedenini açıklarmısın?
0
serdem
Ben bir iki bir şey söyleyeyim izninizle. Kayan yazılar, yanıp sönen yazılar 10 yıl öncesinde kalmış, artık kurtulduğumuzu umduğumuz tasarım hataları, benim gözümde virüs gibi bir şey bunlar. Bir sayfada birçok şeyin 'bana bak' demesi doğru değil. Zaten Firefox'da kullanıcı bunların görüntülenmemesini seçebilir. Kullandığınız resimlerin işlenmesinde hata var. Gif'e çevirdiğiniz üst başlıkta renk bozulması var, daha da önemlisi, renklendirme yapılırken -herhalde yanlış anti-aliasing kullanımı yüzünden- konturlarda erime var, yani işlerin çevresinde çirkin beyaz bir hat oluşmuş. Magic wandla seçim yaparsanız böyle bir tuhaflık olur. Kullandığınız fontlar herhalde frp dünyasına uygun ama onlar da fazla işlenmiş. Siz acımazız olun dediniz: Bence siz level 25 bir tasarımcı bulun kendinize :)
0
redline99
valla diicek bişi kalmadıki... sitenin bütün resimlerini linklerini falan ben yaptım... tasarımcılık konusunda sıfır kadar kötüyüm... Level 25 tasarımcı arkadaşlarım var ama onlarda yardım etmek konusunda pek istekli değiller. Bende tasarım konusunda yardım beklemiyor değilim... Ama yinede level 25 tasarımcı olmayan kişiler için çok kötü bir tasarım olduğunu sanmıyorum...
0
serdem
Tamam işte, tasarım konusunda iyi değilseniz daha sade bir tasarımla işin üstesinden gelebilirsiniz. Aslında galiba sade tasarım yapabilmek için daha usta olmak gerekiyor. Bu da işin paradoksu işte...
0
redline99
bende olabildiğince sadece olmasını istiorum ama sadece mesela tablelar kullanarak istediğim gibi renkleri tutturamıyorum hiç... bunun için işi bilen biri lazım hakkaten... amatör tasarımcılar için resimle etrafı döşemek daha kolay oluyor bence...
0
fragile

CSS Vault size yardımcı olacaktır. bana vakti zamanında çok yardımı dokunmuştur.

0
redline99
selam, site tasarımında ve içerikte bir takım değişikler yaptım... tekrar bakıp tekrar yorum yaparsan sevinirim... vede tekrar acımasız olursan sevinirim... :)
0
FZ
Türkçe karakter hataları var.
0
redline99
türkçe karakter hataları yok aslında, veritabanı taşıması yaptım, geçişte bazı yerlerde nedense öyle oldu onlarıda gidermeye çalışıyorum. Bu arada site genelinde türkçe karakterler kullanılmamış, bunun nedeni de siteyi yaparken elimde türkçe klavye bulunmamasıydı. Türkiyede olmadığım içinde alamadım bi tane bu yaza kadar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slashdot CSS Tasarım Yarışması Sonuçlandı

bio

Geçen ay duyurulan Slashdot CSS tasarım yarışması sonuçlandı. Kazanan tasarım yine koyu yeşil tonlarda, eski tasarımı aratmayacak betlikte. Tasarımcı Alex Bendiken ödül olarak bir laptop, ikinci gelen tasarımın sahibi Peter Lada da ThinkGeek'ten 250$'lık hediye çeki kazandı.

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.