FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

0
redline99
Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

Görüşler

0
fragile
eleştirim biraz acımasız olacak kusura bakma. ilk olarak görüşünüş olarak gerçektende kötü bir site. ayrıca "frp ile geyiğin buluştuğu nokta" sloganı ile frp'yi ciddiye alan ve bir tiyatro olarak gören yaklaşık 10-15 yıldır bu işe gönül veren benim gibi frp tutkunlarını çekemez, çekmemeli de. ha, değişik bir tat olmuş; bir defa girilip okunup gülünebilecek bir site. ama hedef kitle ile bu sitede yazdığın spotun alakasız olduğunu söylemeliyim.

eğer kırıcı olduysam özür dilerim. sadece dürüst davranmaya çalıştım.
0
redline99
yok ne kadar acımasız o kadar iyi sağol!!! :) frp ve geyiğin buluştuğu nokta konusunda haklısın ciddi bir FRP sitesi havası yaratmıyor ama son 1 haftadır ağırlığı tamamen FRP'ye yöneltmeye çalışıyoruz. Bunun gibi yorumlar aldım daha önce de o yüzden FRP ve geyiği birleştirmekten vazgeçtim. O yazıyıda en kısa zamanda değiştiricem. Ama kötü görüünüşlü olduğu konusunda ilk defa senden böyle birşey duydum. Neden kötü bulduğunun nedenini açıklarmısın?
0
serdem
Ben bir iki bir şey söyleyeyim izninizle. Kayan yazılar, yanıp sönen yazılar 10 yıl öncesinde kalmış, artık kurtulduğumuzu umduğumuz tasarım hataları, benim gözümde virüs gibi bir şey bunlar. Bir sayfada birçok şeyin 'bana bak' demesi doğru değil. Zaten Firefox'da kullanıcı bunların görüntülenmemesini seçebilir. Kullandığınız resimlerin işlenmesinde hata var. Gif'e çevirdiğiniz üst başlıkta renk bozulması var, daha da önemlisi, renklendirme yapılırken -herhalde yanlış anti-aliasing kullanımı yüzünden- konturlarda erime var, yani işlerin çevresinde çirkin beyaz bir hat oluşmuş. Magic wandla seçim yaparsanız böyle bir tuhaflık olur. Kullandığınız fontlar herhalde frp dünyasına uygun ama onlar da fazla işlenmiş. Siz acımazız olun dediniz: Bence siz level 25 bir tasarımcı bulun kendinize :)
0
redline99
valla diicek bişi kalmadıki... sitenin bütün resimlerini linklerini falan ben yaptım... tasarımcılık konusunda sıfır kadar kötüyüm... Level 25 tasarımcı arkadaşlarım var ama onlarda yardım etmek konusunda pek istekli değiller. Bende tasarım konusunda yardım beklemiyor değilim... Ama yinede level 25 tasarımcı olmayan kişiler için çok kötü bir tasarım olduğunu sanmıyorum...
0
serdem
Tamam işte, tasarım konusunda iyi değilseniz daha sade bir tasarımla işin üstesinden gelebilirsiniz. Aslında galiba sade tasarım yapabilmek için daha usta olmak gerekiyor. Bu da işin paradoksu işte...
0
redline99
bende olabildiğince sadece olmasını istiorum ama sadece mesela tablelar kullanarak istediğim gibi renkleri tutturamıyorum hiç... bunun için işi bilen biri lazım hakkaten... amatör tasarımcılar için resimle etrafı döşemek daha kolay oluyor bence...
0
fragile

CSS Vault size yardımcı olacaktır. bana vakti zamanında çok yardımı dokunmuştur.

0
redline99
selam, site tasarımında ve içerikte bir takım değişikler yaptım... tekrar bakıp tekrar yorum yaparsan sevinirim... vede tekrar acımasız olursan sevinirim... :)
0
FZ
Türkçe karakter hataları var.
0
redline99
türkçe karakter hataları yok aslında, veritabanı taşıması yaptım, geçişte bazı yerlerde nedense öyle oldu onlarıda gidermeye çalışıyorum. Bu arada site genelinde türkçe karakterler kullanılmamış, bunun nedeni de siteyi yaparken elimde türkçe klavye bulunmamasıydı. Türkiyede olmadığım içinde alamadım bi tane bu yaza kadar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.

Dünyanın ilk C-64 LAN Partisi!

sundance

Cincinati Commodore Computer Club'ın düzenlediği C=4 Expo'da dünyanın ilk C-64 LAN partisi gerçekleştirildi.

Sekiz C-64'ün network üzerinden birbirine bağlandığı etkinlikte, Net Racer isimli bu amaç için geliştirilmiş bir oyun oynandı.

Efsane film 2001 Uzay Macerası`na Yeni Bir Bakış

anonim

Kubrick üstadın efsanevi filmi 2001 Uzay Macerası filmini seyretmiş olabilirsiniz. Seyretmekle kalmayıp üzerine bir ton makale, eleştiri okumuş ve kendiniz de fikir üretmiş olabilirsiniz. Bütün bunları yapmış olsanız dahi bu filme bir de şu FLASH animasyonunun sunduğu perspektiften bakmayı bir deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz ama bir şeyler kazanabilirsiniz.

Filmi seyretmeyenler ise sanırım bu animasyonu izledikten sonra filmi bulup izlemek için ellerinden geleni yapacaklardır ;-)

Resmin Tamamını Görün - ya da yöneticiler, B.B. King ve Metallica üstüne...

FZ

PHP yavaş yavaş dünyayı ele geçirmeye devam edip web programlama camiasında Java'yı iyice ezerken... Yok hayır konu bu değil, yani evet öyle bir yazı var ama yazıdaki bir şey dikkatimi çekti: The Big Picture.

Devam edince karşıma şöyle bir şey çıktı ama asıl vurucu olan kısmı en sonunda görebildim! Asıl vurucu olan ne miydi? Tabii ki işin eğlenceli kısmıydı yani...

AÜİF İletişim Portalı

anonim

Bazıları hala kar yağınca sitesini kapatadursun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilef.ankara.edu.tr adresinde çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tasarımından içeriğine kadar kendilerine özgü bir hava yaratmayı başarmışlar, ve iletişim fakültesi olmanın avantajlarını da gayet güzel kullanmışlar, ve kullanmaya devam ediyorlar. Benim en çok hoşuma giden, sitelerindeki içeriği kendilerinin yaratması, başka sitelerden potpori yapılmaması oldu. Böylece yaptıkları iş yalnızca sanal dünya ile sınırlı kalmıyor, ellerindeki imkanları kullanarak gerçek dünya ile de güzelce entegre ediyorlar. Son bir not, siteyi tamamen iletişim fakültesi öğrencileri yapıyor ve PHP kullanıyorlar. Bazı bölümlerde PHP-Nuke kullanmışlar ve bayağı şık olmuş, Nuke kullanıldığı yalnızca linklerden anlaşıyor :)