Bir Türk Telekom Klasiği

0
pulsar
turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.
Dava sizlerin de tahmin edebileceğiniz üzere VoIP iddiası üzerine kurgulanmıştı.

T. Telekomünikasyon A.Ş. internet üzerinden ses hizmeti verdiği şüphesinden hareketle yola çıkmış, delikanlının kurduğu limited şirketin PRI hatları üzerinde mahkeme tespiti yaptırarak yasal prosedürü başlatmıştı.

Buraya kadar her şey bu siteyi takip edenler ve bendeniz için son derece olağan olmasına karşılık dilekçenin sonunda gördüğüm rakam ile adeta neye uğradığımı şaşırdım. On dört yıllık meslek hayatımda gördüğüm ve hatta işittiğim en büyük dava tarafıma teklif ediliyordu.

Şimdi sizler sıkı durun… Davacı yanın, delikanlıdan talep ettiği alacak tam tamına 12.500.000.000.000.-TL idi. Önce derin bir nefes aldım sonra yutkundum. Sekreter hanımdan bir bardak su istedim. Göz bebeklerimin büyüdüğü acaba belli oluyor muydu?

Delikanlının PRI'larında atan kontör, Papua Yeni Gine :) ya da benzer bir ülkenin tarifesi ile tarifelendirilerek alacak miktarı bulunmuştu. Üstelik yapılan iş terminasyon olmasına karşın, T. Telekom orjinasyon tarifesi uygulamayı uygun bulmuştu. "

Söyleyecek söz bulamıyorum.


Makalenin devamı...

Görüşler

0
sametc
gecen gunlerde turk telekom yoneticileri bir lokantada 2,5 milyarlık yemek yiyorlar ve bunu devlete odetmeye kalkıstılar :) ve devlet tabiiki kendiniz odeyin dedi :) ceplerinden odediler ama bosuna demiorlar kafalrında sorun var bunların
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

ADSL'yi Uçurma Planı

punky

Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

ArsDigita

exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.