Bir Türk Telekom Klasiği

0
pulsar
turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.
Dava sizlerin de tahmin edebileceğiniz üzere VoIP iddiası üzerine kurgulanmıştı.

T. Telekomünikasyon A.Ş. internet üzerinden ses hizmeti verdiği şüphesinden hareketle yola çıkmış, delikanlının kurduğu limited şirketin PRI hatları üzerinde mahkeme tespiti yaptırarak yasal prosedürü başlatmıştı.

Buraya kadar her şey bu siteyi takip edenler ve bendeniz için son derece olağan olmasına karşılık dilekçenin sonunda gördüğüm rakam ile adeta neye uğradığımı şaşırdım. On dört yıllık meslek hayatımda gördüğüm ve hatta işittiğim en büyük dava tarafıma teklif ediliyordu.

Şimdi sizler sıkı durun… Davacı yanın, delikanlıdan talep ettiği alacak tam tamına 12.500.000.000.000.-TL idi. Önce derin bir nefes aldım sonra yutkundum. Sekreter hanımdan bir bardak su istedim. Göz bebeklerimin büyüdüğü acaba belli oluyor muydu?

Delikanlının PRI'larında atan kontör, Papua Yeni Gine :) ya da benzer bir ülkenin tarifesi ile tarifelendirilerek alacak miktarı bulunmuştu. Üstelik yapılan iş terminasyon olmasına karşın, T. Telekom orjinasyon tarifesi uygulamayı uygun bulmuştu. "

Söyleyecek söz bulamıyorum.


Makalenin devamı...

Görüşler

0
sametc
gecen gunlerde turk telekom yoneticileri bir lokantada 2,5 milyarlık yemek yiyorlar ve bunu devlete odetmeye kalkıstılar :) ve devlet tabiiki kendiniz odeyin dedi :) ceplerinden odediler ama bosuna demiorlar kafalrında sorun var bunların
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.