MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

0
larweda
MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.
MIT OCW (OpenCourseWare) çerçevesinde online olacak akademik bölümler şunlar:
  • Antropoloji
  • Biyoloji
  • Kimya Mühendisliği
  • Kimya
  • Çevre Mühendisliği
  • Dünya, Atmosfer ve Gezegen Bilimleri
  • Ekonomi
  • Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri
  • Tarih
  • Dilbilimleri ve Felsefe
  • İşletme
  • Matematik
  • Makina Mühendisliği
  • Deniz Mühendisliği
  • Politika Bilimleri
  • Kentsel Planlama

    Bu bölümlerde okutulan derslerin yazılı materyalleri kısa bir süre sonra online olacak. Sitede belirtilene göre, MIT OCW, MIT'de okutulan derlerin içeriklerini sağlamasına rağmen, MIT eğitimine bir eğitim olarak düşünülmüyormuş. MIT yetkililerinin söylediklerine göre, MIT'nin eğitim felsefesinin temelinde öğrencilerin kampüs içerisinde okulla ve birbirleri ile interaktif olmaları yatıyormuş, öte yandan online sunulucak materyeller, kişisel gelişim ve başvuru için geniş kapsamlı bir kaynak sağlayacak.

    Bahsi geçen dökümantasyon indekslenmiş bir şekilde çok yakında MIT web sitesinde online olacak, (Sitede Eylül 2002 diyor!) Amerika'da okuyanların ellerinin altında olan bilgilerin dünyanın her tarafında okuyan öğrencilerin de erişimine açık olması özellikle Türkiye'de üniversite okuyan ve üniversitelerde ders veren insanları çok sevindiricek bence. MIT OCW'nin web adresi ise: web.mit.edu/ocw/
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Harika bir haber :)
    0
    anonim
    evet abi olay bu işte...internet ne işe yarıyor diyen adamların gözüne sokmak lazım
    0
    anonim
    Ya büyük bir merakla bekliyorduk ama hüsrana uğradık. Elektrik - elektronik - bilgisayarı pilot olarak seçtik demişlerdi (diğerleri ile birlikte) fakat gidip bakınca sadece 2 ders ile temsil edildiğini görüyorsunuz. Üstelik doğru düzgün materyalde yok..
    0
    elrond
    Way anasına be. Şu ABD ye kaçma işini tekrar düşünmek lazım, Wireless LAN lı okullar, kaynaklarını Internete açmalar ohhh be kardeşim. Biz daha Encarta yı sattırmıyoruz bu memlekete. Offf offf.

    (Login oldum)
    0
    sundance
    Onu bilmem de, Amerika`ya beyin göçü konusunda Arjantin`li bir aydýnýn dediði çok güzel bir laf var `Amerika`ya kaçmalarý mesele deðil. Orada kalýp, sonra buraya geri dönenler asýl bizim için bela`
    demiþ ;)
    0
    FZ
    Benzer bir sözü Brezilyalı bir ekonomiste de atfediyorlardı. Çocukların ABD'ye ekonomi okumaya gitmesi, beyin göçü falan kötü ama esas facia onlar buraya dönüp de yüksek mevkilere geçince oraya çıkıyor gibisinden bir şey mi ne demiş amcam ;-)
    0
    conan
    peki ben de gelmem :PPP
    0
    FZ
    Neyse ki sen ekonomist değilsin, bilgisayarcısın, oradan bir nebze kurtarıyorsun ;-)
    0
    anonim
    ben matematik bolumune baktım ders sayısı azdı tamam ama icindeki materyal gayet hoş idi. hatta matematik bolumunde okuyan kardesimin uzerinde yaptıgım testlere gore fazla bile idi.
    0
    anonim
    Bilgisayar mühendisliği yok ! :(


    /cartman
    0
    anonim
    Evet bilgisayar mühendisliği yok. Bilgisayar bilimi var :P

    Mawe
    0
    anonim
    Orda bizim dersler yok Mawe! ;-P

    /cartman
    0
    anonim
    Ne yazık ki bizim dersler de yok :/ Bölümlerin kendi ders sayfalarından çok daha fazla materyale ulaşabilirsin..

    Mawe
    0
    anonim
    Her ne kadar orada biz bilgiyi paylaşırız deselerde. Beraberinde bu işi biz biliyoruz alın sebepleni sefiller gibi bir hava sezdim ben. Yine de işe yarayacağından şüphem yok.Bu OCW bizim için kendimize baz alacağımız enstitünün nerelerde olduğunu göstermesi açısından esasında çok faydalı. Kendi alanım için konuşuyorum biraz gayretle onların seviyesini yakalayabileceğimizi düşünüyorum.
    Saygılarımla
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

    sundance

    Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

    Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

    Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
    `Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)

    Linux`da GPRS

    m1a2

    Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

    Gerici Bankalar!

    sundance

    Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

    En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

    Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

    Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

    karum

    Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

    çevir.com

    wizzyfx

    Fikir şu, aradığınız kelimeyi tarayıcınızın adres satırına yazıyorsunuz, sonuna çevir.com ekleyip enter'a basıyorsunuz ve hemen kelimenin anlamını ekrana getiriyor.
    Örneğin http://uğur.çevir.com yada http://dictionary.çevir.com gibi.