MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

0
larweda
MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.
MIT OCW (OpenCourseWare) çerçevesinde online olacak akademik bölümler şunlar:
  • Antropoloji
  • Biyoloji
  • Kimya Mühendisliği
  • Kimya
  • Çevre Mühendisliği
  • Dünya, Atmosfer ve Gezegen Bilimleri
  • Ekonomi
  • Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri
  • Tarih
  • Dilbilimleri ve Felsefe
  • İşletme
  • Matematik
  • Makina Mühendisliği
  • Deniz Mühendisliği
  • Politika Bilimleri
  • Kentsel Planlama

    Bu bölümlerde okutulan derslerin yazılı materyalleri kısa bir süre sonra online olacak. Sitede belirtilene göre, MIT OCW, MIT'de okutulan derlerin içeriklerini sağlamasına rağmen, MIT eğitimine bir eğitim olarak düşünülmüyormuş. MIT yetkililerinin söylediklerine göre, MIT'nin eğitim felsefesinin temelinde öğrencilerin kampüs içerisinde okulla ve birbirleri ile interaktif olmaları yatıyormuş, öte yandan online sunulucak materyeller, kişisel gelişim ve başvuru için geniş kapsamlı bir kaynak sağlayacak.

    Bahsi geçen dökümantasyon indekslenmiş bir şekilde çok yakında MIT web sitesinde online olacak, (Sitede Eylül 2002 diyor!) Amerika'da okuyanların ellerinin altında olan bilgilerin dünyanın her tarafında okuyan öğrencilerin de erişimine açık olması özellikle Türkiye'de üniversite okuyan ve üniversitelerde ders veren insanları çok sevindiricek bence. MIT OCW'nin web adresi ise: web.mit.edu/ocw/
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Harika bir haber :)
    0
    anonim
    evet abi olay bu işte...internet ne işe yarıyor diyen adamların gözüne sokmak lazım
    0
    anonim
    Ya büyük bir merakla bekliyorduk ama hüsrana uğradık. Elektrik - elektronik - bilgisayarı pilot olarak seçtik demişlerdi (diğerleri ile birlikte) fakat gidip bakınca sadece 2 ders ile temsil edildiğini görüyorsunuz. Üstelik doğru düzgün materyalde yok..
    0
    elrond
    Way anasına be. Şu ABD ye kaçma işini tekrar düşünmek lazım, Wireless LAN lı okullar, kaynaklarını Internete açmalar ohhh be kardeşim. Biz daha Encarta yı sattırmıyoruz bu memlekete. Offf offf.

    (Login oldum)
    0
    sundance
    Onu bilmem de, Amerika`ya beyin göçü konusunda Arjantin`li bir aydýnýn dediði çok güzel bir laf var `Amerika`ya kaçmalarý mesele deðil. Orada kalýp, sonra buraya geri dönenler asýl bizim için bela`
    demiþ ;)
    0
    FZ
    Benzer bir sözü Brezilyalı bir ekonomiste de atfediyorlardı. Çocukların ABD'ye ekonomi okumaya gitmesi, beyin göçü falan kötü ama esas facia onlar buraya dönüp de yüksek mevkilere geçince oraya çıkıyor gibisinden bir şey mi ne demiş amcam ;-)
    0
    conan
    peki ben de gelmem :PPP
    0
    FZ
    Neyse ki sen ekonomist değilsin, bilgisayarcısın, oradan bir nebze kurtarıyorsun ;-)
    0
    anonim
    ben matematik bolumune baktım ders sayısı azdı tamam ama icindeki materyal gayet hoş idi. hatta matematik bolumunde okuyan kardesimin uzerinde yaptıgım testlere gore fazla bile idi.
    0
    anonim
    Bilgisayar mühendisliği yok ! :(


    /cartman
    0
    anonim
    Evet bilgisayar mühendisliği yok. Bilgisayar bilimi var :P

    Mawe
    0
    anonim
    Orda bizim dersler yok Mawe! ;-P

    /cartman
    0
    anonim
    Ne yazık ki bizim dersler de yok :/ Bölümlerin kendi ders sayfalarından çok daha fazla materyale ulaşabilirsin..

    Mawe
    0
    anonim
    Her ne kadar orada biz bilgiyi paylaşırız deselerde. Beraberinde bu işi biz biliyoruz alın sebepleni sefiller gibi bir hava sezdim ben. Yine de işe yarayacağından şüphem yok.Bu OCW bizim için kendimize baz alacağımız enstitünün nerelerde olduğunu göstermesi açısından esasında çok faydalı. Kendi alanım için konuşuyorum biraz gayretle onların seviyesini yakalayabileceğimizi düşünüyorum.
    Saygılarımla
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    RÜTÜK unveils the Domin@tion v.1.0

    Evil_Empire

    Hiç RÜTÜK yasasının arkasında bir komplo teorisi olabileceğini düşündünüz mü? Büyük medya kuruluşlarının hükümetler üzerinde ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini tahmin edebiliriz. BÜYÜKLER, bulundukları yere, büyük yatırımlar yaparak ulaşmışlardır. Genelde bu büyük yatırımları yaparken, uzun vadeli krediler, hükümette söz hakkı, kamu gücü vb. çıkarlarını gözetmişlerdir.

    Hükümetler, reklamların ürünüyse ve reklamı medya yaparsa. Halk medyanın tek bir haberiyle gaza gelip, tek haberiyle sakinleşebiliyorsa. Medya kartelinin, alternatif ortamlara bakışı ne kadar ılımlı olabilir? RÜTÜK tüm medyadan sorumlu, sorumsuz değil midir? Meclistekilerin hepsinin bir gazeteci dostu olduğunu varsayarsak, RÜTÜK üzerinde medyanın gücünü tahmin edebilir miyiz?

    Ne dersiniz BÜYÜK balık her zaman küçüğünü yutar mı?

    Not:yukarıdakı yazının gerçekle ilgisi yoktur ve kişi ya da kuruluş isimleri uydurmadır(!)

    PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

    huseyin

    Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

    Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin

    Var mısınız optik bir network kurmaya ?

    sundance

    10Mbit Optik Network kuruyoruz!\r\r

    \r\r 1Km`lik görüş alanındaki makinaları birbirine 10Mbit bir Network ile bağlamayı hedef almış bu proje doğrultusunda var mısınız nodelar oluşturup kendi FM networkümüzü kurmaya ?

    Gerek teknik bilgi olarak gerekse mevzunun hukuki yanı konusunda her türlü yardıma açığız, kimbilir belki yeni yılın ilk haftalarında Galatasaray nodunu hayata geçirebiliriz...

    \r \r

    Internet mi, o da ne ?

    sundance

    Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

    Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

    Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
    Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
    Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

    Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

    ae

    The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

    Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.