Her yerimiz internet olmuş kime ne?

0
parsifal
Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.

"Örümcek adam" okumuşlarımız bilirler. Örümcek adam bir macerasında bir tür kumaş bulurdu. Bu kumaştan bir kostüm yapmar. Eskisinden çok daha kullanışlı, daha avantajlı bir kostüm. Ama bölümler geçtikce bu kostümün bir canlı varlık olduğu ve Örümcek adamı ele geçirmeye çalıştığı ortaya çıkar.

Bu kısa öyküde bahsi geçen o yeni kostümü internete benzetiyorum. Peki eski kostümün yerinde ne var? O zamanki teknolojide ortaya çıkmış BITNET var.

BITNET'ten bahsetmiyeceğim. Sadece anlatılan hikayenin yerine oturması için BITNET yazının içinde yerini aldı.

Bütün bunları 3 ay önce Profilo Alışveriş Merkezinin WC'sini kullandıktan sonra düşünmeye başladım. WC'den içeri girdiğimde bütün pisuvarların üstünde "İXİR" reklamı vardı. Kendi kendime "Yuh! Burda da mı?" diye düşünmeden duramadım.

Neden böyle olmuştuk?

Ülkemizde pek teknoloji üretilmediğinden, teknoloji bize zembille gökten iner. Gelişme safhalarını yaşıyamayız. Son teknoloji olarak elimize hazır gelir. Çiğnemeden yutarız. Hazmedemeden yenisini tüketmeye başlarız. Zenginliğimizi, ihtişamımızı bu teknoloji ürünleri gösterir. Bir çoğu da sadece alınması gerektiği için satın alınır.

İhtiyaç listesi hazırlanmaz. Nelere gerek duyulduğu araştırılmaz. En son model her zaman daha iyidir. (Bkz. cep telefonu)

İşte interneti de zembille indirdiler. "Tüm dünyaya açılan kapı", "Globalleşme göstergesi", ...

Bir hocanın derste öğrencilerine söylediği: "Her şeyi internetten yapacağız çocuklar." Evet bu hoca bunu yapıyor. Nasıl mı? Ders notları, Sınav notları, Duyurular, hepsi internetten yayınlanıyor. Buyrun gidin kendiniz bakın: http://www.beykent4.homestead.com

Araştıralım, planlıyalım. Bunları yaptıktan sonra karar verelim ve uygulamaya geçelim...

"Less is more"

Görüşler

0
FZ
Sadece PROFILO mu! Bakirköy'deki Carousel'in tuvaletlerinin kapisinda da IXIR reklami var.

IXIR'in durumu ortada.

Teknoloji kullanmayi gectim. Birileri gelsin ve bu adamlara nasil i$ yapilir bunu ögretsin istiyorum.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

Video Oyyla Açıldı!

anonim

Daha önce fazlamesai'de beta olarak açıldığı duyurulan Oyyla'nın video bölümü açıldı. Video Oyyla ile artık ADSL kotanızı beğenmeyeceğiniz videolarla doldurmayacaksınız.

Daha hızlı ''download''

cbc

"California Institute of Technology", mevcut TCP protokolünü biraz değiştirip, normal paketlerin 266 mbiti aşmadığı yerlerde 925 mbite ulaşmayı başarmışlar. Okuduğum kadarı ile basite indirgeyecek olursam TCP protokolünün hata bulma ve düzeltme kısmı ile oynamışlar.

Yüzeysel bir yazı için buraya, detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

karum

Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)