ArsDigita

0
exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

İlgilenenler için bazı alt başlıklar şöyle:

  • The Structure and Interpretation of Computer Programs
  • Discrete Mathematics
  • Object-Oriented Program Design and Software Engineering
  • How Computers Work
  • Algorithms
  • Systems
  • Software Engineering for Web Applications
  • Artificial Intelligence
  • Database Management Systems
  • Applied Probability
  • Mathematics for Computer Science
  • Unix
  • Theory of Computation

Yani neredeyse beni mezun etmeye yetecek tüm başlıklar bulunuyor. Henüz kaynakları inceleme fırsatım olmadı, ancak gezindiğim kadarı ile elde olanlar sanki zararına satıştan kalanlar gibi.

Ders notları, sunumlar, egzersizler, sınavlar, videolar, falanlar, filanlardan arta kalanlar için buraya tıklıyoruz.

Bir de Google ediyoruz. Karşımıza çıkanlardan hızlıca işimizi görene tıklıyoruz; yolun başı/sonu ile ilgilenenler için burda delice bir yazı var.

Bilenler bilir, bir de burası var. Bu da MIT'nin kendisi olur.

Sevecenlikler...

İlgili Yazılar

Semantik Web, Doğal Dil İşleme, Veri Madenciliği ve Web 3.0: Calais Web Servisi

FZ

Herhangi bir metni (haber, makale, blog girdisi, proje planı) kendisine yollayabileceğiniz bir web servisi olsa. Bu servis yolladığınız metni inceleyip size RDF biçiminde semantik metadata bilgisi geri yollasa. Siz de bu bilgi ile mesela herhangi bir yazıya otomatik olarak 'etiket' (tag) öneren bir Wordpress plug-in'i yazsanız. Nasıl olurdu acaba?

E-Dergi : Bilgisayar ve İnternet Güncesi

anonim

E-Dergi.info 1 ay önce internet siteleri deryasına giriş yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendislerinin açtığı bu siteyle amaçları Donanım, Yazılım, İnternet, Mobil ve Oyun dünyasını kısaca Bilgisayar'ı ilgilendiren bir dünyanın haberlerini sizlere sunmak ve yeniliklerden farklı ve genç bir bakış açısıyla haberdar olmanızı sağlamak.

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.

Mazlum Web Tarayıcısının Yükselişi

Soulblighter

Microsoft'un Internet Explorer'ının kullanım oranı düşüyor, fakat firmalar hala özellikle IE için web sayfaları yapmaya devam ediyor.

WebSideStory'den gelen son verilere göre IE kullanımı son çeyrekte %2 azaldı. Fakat IE'yi tamamen yok etmek imkansız. Çünkü IE harici internet tarayıcıları hala "browser not supported" uyarısını görmeye devam ediyorlar.

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.