FreeWiFi - Özgür Network

0
anonim
Uzun zamandır niyetim vardı ve stallman.org'da yapılan çağrıyı da görmem üzerine freewifi.sometwo.net 'i açtım. Kısa sürenin çalışması olduğu için yanlışları olabilir (olacaktır). Desteğinizi ve mevcut hatalar için düzeltmelerinizi bekliyor.

freewifi.sometwo.net
www.stallman.org

Furkan Mustafa

Görüşler

0
cadas
Bu "özgür" değil de "bedava" olmuş gibi geldi bana.

Konudan biraz bağımsız ama Stallman'ın dünyaya bakışı hakkında Fazlamesai camiası ne düşünüyor merak ediyorum ve kendi görüşümü de tartışmaya açmak istiyorum: Stallman -bazen umut veriyor gibi olsa da- çoğu yazısında sığ bir özgürlükçü olmaktan öteye geçemiyor gibi geliyor bana.

Politik yazılarından bir iki örnek vermek istiyorum:
http://www.stallman.org/articles/iraq.html
http://www.stallman.org/articles/afghanistan.html

0
furkanmustafa
sanırsam durum şöyle ki (hiçbir insanın olamadığı gibi) oda mükemmel biri değil.. iyi yanlarından istifade etmek gerek.

pirinç güzel diye taşıyla birlikte yemek nekadar mantıksız ise, taşı var diye pirinci atmakda mantıklı değil. en iyisi ayıklamak :)

özgür yazılımlar gibi bedava, aynı zamanda güzel artıları var, kimliğinizi gizli tutmak, kendi mekanlarınız dışında internete ulaşabilmek, internet alabilecek paranız/imkanınız olmadığı halde (komşu (gönüllü olarak) paylaştığı için) internete ulaşmak gibi..

ayrıca 'amme hizmetleri'nin kapitalist düzenin mevcut ataletinin aksine ufakda olsa kuvvet uygulayacağını düşünüyorum. damlaya damlaya göl gerçekten olur.
0
sosgezbir
Bu soru şöyle de sorulabilir Stalman=Ufuk Uras mı? Kendisi için de öyle söylenir.
0
Betelgeuse
Stallman'ın kendi web sitesinde yazdıklarına bakacak olursak hiç de öyle değil. Ufuk Uras sosyalist dünya görüşünü benimsemiş bir kişi. Stallman ise kapitalist görüşte ve özgür yazılımı savunması da kapitalizmin temel özelliklerinden biri olan bireysel özgürlük ve serbest rekabet kavramları ile uyumlu.
0
desenturk
Parolasız kablosuz internet paylaşımı fikri ilk bakışta güzel görünse de, bu parolasız ağ üzerinden yapılan yasal olmayan işlerde sorumlu kim olacaktır??.
0
furkanmustafa
paylaşanlar adına, sitede hiçbir sorumluluk kabul edilmediği belirtildi. (nekadar faydası olur bilemiyorum, ama beyan edilmiş olur en azından)
0
jfever
mekandaki internet bağlantısı kullanılarak işlenen suçlar nedeniyle restoran yahut kafelerin mahkemelik olduğunu düşünürsek pek cazip bir fikir değil sanki?
0
furkanmustafa
şöyle ki, 'mekandaki internet bağlantısı kullanılarak işlenen suçlar' dan mantıken mekan sorumlu değildir. bu mantıksızlığa karşı çıkmak gerekmekle beraber. Bunları zaten yapmamızın amacı sistemlerin çarpık suç anlayışlarından da bir nebze olsun korunabilmek.

ben olabilecekleri göze alarak paylaşıyorum internetimi, fakat paylaşan kişi sayısı çoğaldıkça, yaptırım uygulanmasının zorlaşacağına, olabilecek kötü şeyler kalmayacağına inanıyorum.
0
sefalet

Freewifi gibi fikirlerin hayata geçebilmesi için gerekli romantizm günümüzde kalmadı maalesef. Yeni bir keşif değil, insanoğlunun bir araya gelip bir şeyler yapması için argo deyimle kuyruğun hafif titremesi gerekmektedir.

Yıl 2006, şöyle bir haber girmişiz. Belki ışık yakar.

0
savruk
"bu hizmeti vermemizden rahatsız olacak çevreler (tc/tt) ve bu hizmeti durdurmak için yaptırımlara başvuracak herhangi bir merci ilgi alanımız dahilinde değildir. taraflarından gelen hiçbir uyarı kaale alınmaz. müdahale sözkonusu olursa, (istemesek de) müdahalenin türünden tepki vermekten çekinmeyiz."

acaba nasıl bir tepki vereceksiniz ki bu kadar büyük sözler söyleyebiliyorsunuz?
Birde nasıl sağlayacaksınız bu sözünü ettiğiniz hizmetleri? kendi servis sağlayıcını mı kurdun? -ki bu kullandığın ifadelere bakılırsa biraz zor gibi gözüküyor. Yoksa tt vb.. kurumlardan aldığın internetimi yaymaya çalışıyorsun "free" olarak.
İyi günler
0
furkanmustafa
elimden gelen tepkiyi, haddimi aşmadan veririm. elbetteki verebileceğim tepki ne olursa olsun, isterlerse tutuklamalarına engel olamam. fakat olamam diye karşı koymayacak değilim. güç onlarda diye sözleri onlar söylemezler. gücün sözü - sözün gücü ilişkisi

+ bizzat kendi alınterimle sabah 7den gece 10a kadar kölelik edip, kazandığım parayla, şuan başka imkanım olmadığı için tt den alarak veriyorum bu hizmeti. ama tabii ki gerçekten özgür network (tt networkünden bağımsız, izinsiz network) planımda var. fakat desteksiz gerçekleştirmek imkansız.

birileri direnmedikçe sonsuza dek insanlar sömürülmeye devam edecek, sizinde desteğinizi bekliyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Vikipedi: Özgür Ansiklopedi

FZ

Ansiklopedi yazarı olmaya ne dersiniz? Uzmanlık alanınıza giren bilgileri madde madde yazarak ileride araştırma yapacak olan insanlara yardımcı olmak ister misiniz? Daha önce yazdığınız makalelerden faydalanarak ortak bilgi hazinesini genişletmek ister misiniz? Başkalarının yazdığı ansiklopedi maddelerine katkıda bulunmak için vaktiniz ve enerjiniz var mı? Ciddi ve detaylı bilgi aktarımı konusunda kendinize güveniyor musunuz?

O halde Vikipedi, Özgür Ansiklopedi yazarlarından biri olup katkıda bulunmaya başlayabilirsiniz. İngilizce halinde 280.000 civarında madde barındıran bu Internet tabanlı özgür ansiklopedinin Türkçesinde henüz sadece 330 civarı ansiklopedi maddesi var. En son eklenen maddeleri ve değişiklikleri burada görebilirsiniz.

Google da dahil pek çok sitenin kullandığı Vikipedi internet ansiklopedisine katkıda bulunarak Türkçe bilgi kaynaklarının gelişmesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Sistemin Wiki tabanlı olması işleri kolaylaştırıyor ancak böyle bir sistemle ilk kez karşılaşıyor olsanız dahi mevcut yardım ve yönlendirme sayfaları gayet açıklayıcı, deneme yanılmalarınızı gerçekleştireceğiniz bir "sandbox" bile var.