FreeWiFi - Özgür Network

0
anonim
Uzun zamandır niyetim vardı ve stallman.org'da yapılan çağrıyı da görmem üzerine freewifi.sometwo.net 'i açtım. Kısa sürenin çalışması olduğu için yanlışları olabilir (olacaktır). Desteğinizi ve mevcut hatalar için düzeltmelerinizi bekliyor.

freewifi.sometwo.net
www.stallman.org

Furkan Mustafa

Görüşler

0
cadas
Bu "özgür" değil de "bedava" olmuş gibi geldi bana.

Konudan biraz bağımsız ama Stallman'ın dünyaya bakışı hakkında Fazlamesai camiası ne düşünüyor merak ediyorum ve kendi görüşümü de tartışmaya açmak istiyorum: Stallman -bazen umut veriyor gibi olsa da- çoğu yazısında sığ bir özgürlükçü olmaktan öteye geçemiyor gibi geliyor bana.

Politik yazılarından bir iki örnek vermek istiyorum:
http://www.stallman.org/articles/iraq.html
http://www.stallman.org/articles/afghanistan.html

0
furkanmustafa
sanırsam durum şöyle ki (hiçbir insanın olamadığı gibi) oda mükemmel biri değil.. iyi yanlarından istifade etmek gerek.

pirinç güzel diye taşıyla birlikte yemek nekadar mantıksız ise, taşı var diye pirinci atmakda mantıklı değil. en iyisi ayıklamak :)

özgür yazılımlar gibi bedava, aynı zamanda güzel artıları var, kimliğinizi gizli tutmak, kendi mekanlarınız dışında internete ulaşabilmek, internet alabilecek paranız/imkanınız olmadığı halde (komşu (gönüllü olarak) paylaştığı için) internete ulaşmak gibi..

ayrıca 'amme hizmetleri'nin kapitalist düzenin mevcut ataletinin aksine ufakda olsa kuvvet uygulayacağını düşünüyorum. damlaya damlaya göl gerçekten olur.
0
sosgezbir
Bu soru şöyle de sorulabilir Stalman=Ufuk Uras mı? Kendisi için de öyle söylenir.
0
Betelgeuse
Stallman'ın kendi web sitesinde yazdıklarına bakacak olursak hiç de öyle değil. Ufuk Uras sosyalist dünya görüşünü benimsemiş bir kişi. Stallman ise kapitalist görüşte ve özgür yazılımı savunması da kapitalizmin temel özelliklerinden biri olan bireysel özgürlük ve serbest rekabet kavramları ile uyumlu.
0
desenturk
Parolasız kablosuz internet paylaşımı fikri ilk bakışta güzel görünse de, bu parolasız ağ üzerinden yapılan yasal olmayan işlerde sorumlu kim olacaktır??.
0
furkanmustafa
paylaşanlar adına, sitede hiçbir sorumluluk kabul edilmediği belirtildi. (nekadar faydası olur bilemiyorum, ama beyan edilmiş olur en azından)
0
jfever
mekandaki internet bağlantısı kullanılarak işlenen suçlar nedeniyle restoran yahut kafelerin mahkemelik olduğunu düşünürsek pek cazip bir fikir değil sanki?
0
furkanmustafa
şöyle ki, 'mekandaki internet bağlantısı kullanılarak işlenen suçlar' dan mantıken mekan sorumlu değildir. bu mantıksızlığa karşı çıkmak gerekmekle beraber. Bunları zaten yapmamızın amacı sistemlerin çarpık suç anlayışlarından da bir nebze olsun korunabilmek.

ben olabilecekleri göze alarak paylaşıyorum internetimi, fakat paylaşan kişi sayısı çoğaldıkça, yaptırım uygulanmasının zorlaşacağına, olabilecek kötü şeyler kalmayacağına inanıyorum.
0
sefalet

Freewifi gibi fikirlerin hayata geçebilmesi için gerekli romantizm günümüzde kalmadı maalesef. Yeni bir keşif değil, insanoğlunun bir araya gelip bir şeyler yapması için argo deyimle kuyruğun hafif titremesi gerekmektedir.

Yıl 2006, şöyle bir haber girmişiz. Belki ışık yakar.

0
savruk
"bu hizmeti vermemizden rahatsız olacak çevreler (tc/tt) ve bu hizmeti durdurmak için yaptırımlara başvuracak herhangi bir merci ilgi alanımız dahilinde değildir. taraflarından gelen hiçbir uyarı kaale alınmaz. müdahale sözkonusu olursa, (istemesek de) müdahalenin türünden tepki vermekten çekinmeyiz."

acaba nasıl bir tepki vereceksiniz ki bu kadar büyük sözler söyleyebiliyorsunuz?
Birde nasıl sağlayacaksınız bu sözünü ettiğiniz hizmetleri? kendi servis sağlayıcını mı kurdun? -ki bu kullandığın ifadelere bakılırsa biraz zor gibi gözüküyor. Yoksa tt vb.. kurumlardan aldığın internetimi yaymaya çalışıyorsun "free" olarak.
İyi günler
0
furkanmustafa
elimden gelen tepkiyi, haddimi aşmadan veririm. elbetteki verebileceğim tepki ne olursa olsun, isterlerse tutuklamalarına engel olamam. fakat olamam diye karşı koymayacak değilim. güç onlarda diye sözleri onlar söylemezler. gücün sözü - sözün gücü ilişkisi

+ bizzat kendi alınterimle sabah 7den gece 10a kadar kölelik edip, kazandığım parayla, şuan başka imkanım olmadığı için tt den alarak veriyorum bu hizmeti. ama tabii ki gerçekten özgür network (tt networkünden bağımsız, izinsiz network) planımda var. fakat desteksiz gerçekleştirmek imkansız.

birileri direnmedikçe sonsuza dek insanlar sömürülmeye devam edecek, sizinde desteğinizi bekliyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Web tasarımcıları için sunucu taraflı optimizasyon

mow

Bir web projesinde CSS/XHTML/Javascript ve benzeri işleri siz yapıyorsanız burada anlatılanlar tam size göre. Evet siz doğrudan ne betik dili ile yazılmış bölümlere ne de sunucu ayar dosyalarına ulaşmıyor ve onları kullanmıyor olsanızda sunucu taraflı optimizasyonda sizlerin doğrudan katkısı sandığınızın aksine çok büyük.