FreeWiFi - Özgür Network

0
anonim
Uzun zamandır niyetim vardı ve stallman.org'da yapılan çağrıyı da görmem üzerine freewifi.sometwo.net 'i açtım. Kısa sürenin çalışması olduğu için yanlışları olabilir (olacaktır). Desteğinizi ve mevcut hatalar için düzeltmelerinizi bekliyor.

freewifi.sometwo.net
www.stallman.org

Furkan Mustafa

Görüşler

0
cadas
Bu "özgür" değil de "bedava" olmuş gibi geldi bana.

Konudan biraz bağımsız ama Stallman'ın dünyaya bakışı hakkında Fazlamesai camiası ne düşünüyor merak ediyorum ve kendi görüşümü de tartışmaya açmak istiyorum: Stallman -bazen umut veriyor gibi olsa da- çoğu yazısında sığ bir özgürlükçü olmaktan öteye geçemiyor gibi geliyor bana.

Politik yazılarından bir iki örnek vermek istiyorum:
http://www.stallman.org/articles/iraq.html
http://www.stallman.org/articles/afghanistan.html

0
furkanmustafa
sanırsam durum şöyle ki (hiçbir insanın olamadığı gibi) oda mükemmel biri değil.. iyi yanlarından istifade etmek gerek.

pirinç güzel diye taşıyla birlikte yemek nekadar mantıksız ise, taşı var diye pirinci atmakda mantıklı değil. en iyisi ayıklamak :)

özgür yazılımlar gibi bedava, aynı zamanda güzel artıları var, kimliğinizi gizli tutmak, kendi mekanlarınız dışında internete ulaşabilmek, internet alabilecek paranız/imkanınız olmadığı halde (komşu (gönüllü olarak) paylaştığı için) internete ulaşmak gibi..

ayrıca 'amme hizmetleri'nin kapitalist düzenin mevcut ataletinin aksine ufakda olsa kuvvet uygulayacağını düşünüyorum. damlaya damlaya göl gerçekten olur.
0
sosgezbir
Bu soru şöyle de sorulabilir Stalman=Ufuk Uras mı? Kendisi için de öyle söylenir.
0
Betelgeuse
Stallman'ın kendi web sitesinde yazdıklarına bakacak olursak hiç de öyle değil. Ufuk Uras sosyalist dünya görüşünü benimsemiş bir kişi. Stallman ise kapitalist görüşte ve özgür yazılımı savunması da kapitalizmin temel özelliklerinden biri olan bireysel özgürlük ve serbest rekabet kavramları ile uyumlu.
0
desenturk
Parolasız kablosuz internet paylaşımı fikri ilk bakışta güzel görünse de, bu parolasız ağ üzerinden yapılan yasal olmayan işlerde sorumlu kim olacaktır??.
0
furkanmustafa
paylaşanlar adına, sitede hiçbir sorumluluk kabul edilmediği belirtildi. (nekadar faydası olur bilemiyorum, ama beyan edilmiş olur en azından)
0
jfever
mekandaki internet bağlantısı kullanılarak işlenen suçlar nedeniyle restoran yahut kafelerin mahkemelik olduğunu düşünürsek pek cazip bir fikir değil sanki?
0
furkanmustafa
şöyle ki, 'mekandaki internet bağlantısı kullanılarak işlenen suçlar' dan mantıken mekan sorumlu değildir. bu mantıksızlığa karşı çıkmak gerekmekle beraber. Bunları zaten yapmamızın amacı sistemlerin çarpık suç anlayışlarından da bir nebze olsun korunabilmek.

ben olabilecekleri göze alarak paylaşıyorum internetimi, fakat paylaşan kişi sayısı çoğaldıkça, yaptırım uygulanmasının zorlaşacağına, olabilecek kötü şeyler kalmayacağına inanıyorum.
0
sefalet

Freewifi gibi fikirlerin hayata geçebilmesi için gerekli romantizm günümüzde kalmadı maalesef. Yeni bir keşif değil, insanoğlunun bir araya gelip bir şeyler yapması için argo deyimle kuyruğun hafif titremesi gerekmektedir.

Yıl 2006, şöyle bir haber girmişiz. Belki ışık yakar.

0
savruk
"bu hizmeti vermemizden rahatsız olacak çevreler (tc/tt) ve bu hizmeti durdurmak için yaptırımlara başvuracak herhangi bir merci ilgi alanımız dahilinde değildir. taraflarından gelen hiçbir uyarı kaale alınmaz. müdahale sözkonusu olursa, (istemesek de) müdahalenin türünden tepki vermekten çekinmeyiz."

acaba nasıl bir tepki vereceksiniz ki bu kadar büyük sözler söyleyebiliyorsunuz?
Birde nasıl sağlayacaksınız bu sözünü ettiğiniz hizmetleri? kendi servis sağlayıcını mı kurdun? -ki bu kullandığın ifadelere bakılırsa biraz zor gibi gözüküyor. Yoksa tt vb.. kurumlardan aldığın internetimi yaymaya çalışıyorsun "free" olarak.
İyi günler
0
furkanmustafa
elimden gelen tepkiyi, haddimi aşmadan veririm. elbetteki verebileceğim tepki ne olursa olsun, isterlerse tutuklamalarına engel olamam. fakat olamam diye karşı koymayacak değilim. güç onlarda diye sözleri onlar söylemezler. gücün sözü - sözün gücü ilişkisi

+ bizzat kendi alınterimle sabah 7den gece 10a kadar kölelik edip, kazandığım parayla, şuan başka imkanım olmadığı için tt den alarak veriyorum bu hizmeti. ama tabii ki gerçekten özgür network (tt networkünden bağımsız, izinsiz network) planımda var. fakat desteksiz gerçekleştirmek imkansız.

birileri direnmedikçe sonsuza dek insanlar sömürülmeye devam edecek, sizinde desteğinizi bekliyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.

8. Türkiye`de Internet Konferansı

FZ


8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.

Daha hızlı ''download''

cbc

"California Institute of Technology", mevcut TCP protokolünü biraz değiştirip, normal paketlerin 266 mbiti aşmadığı yerlerde 925 mbite ulaşmayı başarmışlar. Okuduğum kadarı ile basite indirgeyecek olursam TCP protokolünün hata bulma ve düzeltme kısmı ile oynamışlar.

Yüzeysel bir yazı için buraya, detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

elrond

Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance

Savaş Hazırlıkları ve İnternet

anonim

ABD son hızla asker yığına devam ederken içerideki paranoya da büyüyor. Ülke içinde her türlü önlemi alıyorlar. Bunun son örneği Savunma bakanı Donad Rumsfeld´in .mil uzantılı web siteleri için yayınladığı mesaj.

Mesajın tamamı www.fas.org/sgp/news/2003/01/dodweb.html adresinde. Ama benim özellikle dikkatimi çeken bir kısmı internetin gücünün en büyük ispatlarından biri olarak gördüğüm için buraya almak istiyorum.

Metinde şöyle diyor:
AN AL QAEDA TRAINING MANUAL RECOVERED IN AFGHANISTAN STATES: "USING PUBLIC SOURCES OPENLY AND WITHOUT RESORTING TO ILLEGAL MEANS, IT IS POSSIBLE TO GATHER AT LEAST 80% OF INFORMATION ABOUT THE ENEMY."