Opera 8 çıktı...

0
ae
Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.
Desteklenen Linux dağıtımları : Conectiva, Debian, Fedora, Gentoo, Linspire, Lycoris, Mandrake, Other/Static DEB, Other/Static RPM, RedHat, Skolelinux, Slackware, SuSE, Turbolinux, Ubuntu, Xandros

Görüşler

0
darkhunter
Bu süper kahramana çok güldüm yaa :))))
Lansmanı bunla yaparlarsa, korkarım eski versiyonların kaderini yaylaşır, bu yeni sürüm. Süper kahraman hehehehe...
0
darkhunter
yaylaşır = paylaşır :)
0
ebola
insan sevimli bir hayvan falan seçer adet olduğu üzere.
Bu harbiden çok komik olmuş.

Amaç akılda kalmaksa benim için başardılar.
0
sleytr
HAAVARD [my.opera.com]
0
yuxel
entegre e-posta istemcisi, irc istemcisi, rss okuyucusu, wap tarayıcısı gibi türlü güzellik ile "internet suit" sıfatını fazlasıyla hak eden non-free'lerin en güzeli, insan kullandıkça daha bi seviyor bunu. Önceleri irc için web browser'ı ne kadar kullanırım flan diye bu irc istemcisini pek sevmemiştim, ancak kullandıkça ne kadar güzel olduğunu anlıyor insan. E-posta istemcisi ayrı bir güzel, filtrelemesi falanı filanı ...

$flame=on
yok öyle extension ekle, hebele hübele ekle uğraşmıyorsunuz. kur & kullan.
$flame=off

ayrıca bu yeni sürümündeki "voice" seçeneği ile sayfaları pek güzel okuyabiliyor.

0
PsyX
YuXeL bu voice ozelligini kullanmayı bir türlü beceremedik. Bizi bir aydınlatırsan mutlu oluruz
0
yuxel
sanırım geç bir cevap oldu ancak cevaplamaya çalışayım.
Voice şu anda sadece windows tarafında destekleniyor, bunun için ~10 Mb'lık IBM menşeili bir eklenti indirmeniz gerekiyor. Akabinde metni seçip sağ tıkladıktan sonra "Speak/Konuş" butonuna tıklamanız yeterli. Linux için desteklenmemesi çok acı, sanırım Opera'dakilerin festival [www.cstr.ed.ac.uk]'den haberi yok :)

Opera ve ses hakkında detaylı bilgi
http://www.opera.com/voice/ [www.opera.com]
0
zentoo
Opera Software kodlarını açarsa yer yerinden oynar. Açmaz ya!

Super Kahraman abartı olmuş. Alt tarafı inernet tarayıcısı :P
0
ae
Neden açsınlar ki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Internet, Dil, Sosyoloji

FZ

İnsan dilleri sürekli bir değişim içinde, binlerce yıllık süreçlerde bu mavi gezegende pek çok doğal dil ortaya çıktı, bir kısmı öldü, bir kısmı Baskça, Arnavutça gibi Avrupa'nın göbeğinde izole şekilde varlığını sürdürdü, bir kısmı da zenginleşerek ve diğer dillerle alışveriş halinde günümüze dek geldi.

Sanırım sıra Internet'in doğal dilleri etkilemesine geldi. Etik tartışmaların ötesinde ele alınması gereken, analiz gerektiren bir olgu yavaş yavaş kendini belli etmeye başlıyor.

freehost: özgür hosting

anonim

freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor

Özgür Arama Motoru

anonim

Bir arama motoru için "open source" veya "free" kavramlarının kullanılması bana oldukça ilginç gelmişti, ilk duyduğumda ama biraz düşününce ve ilk özgür arama motoru projesi Nutch un ana sayfasında yazılanları okuyunca durumun hiç de düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

GMAIL: pop3 desteği ekledi

mos

1000 mb 'lık e-posta kotası sunmasıyla dikkatleri henüz beta aşamasındayken bile üzerine çekmeyi başaran GMAIL , şimdi de pop3 ve otomatik posta yönlendirme desteği sağlıyor.