Opera 8 çıktı...

0
ae
Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.
Desteklenen Linux dağıtımları : Conectiva, Debian, Fedora, Gentoo, Linspire, Lycoris, Mandrake, Other/Static DEB, Other/Static RPM, RedHat, Skolelinux, Slackware, SuSE, Turbolinux, Ubuntu, Xandros

Görüşler

0
darkhunter
Bu süper kahramana çok güldüm yaa :))))
Lansmanı bunla yaparlarsa, korkarım eski versiyonların kaderini yaylaşır, bu yeni sürüm. Süper kahraman hehehehe...
0
darkhunter
yaylaşır = paylaşır :)
0
ebola
insan sevimli bir hayvan falan seçer adet olduğu üzere.
Bu harbiden çok komik olmuş.

Amaç akılda kalmaksa benim için başardılar.
0
sleytr
HAAVARD [my.opera.com]
0
yuxel
entegre e-posta istemcisi, irc istemcisi, rss okuyucusu, wap tarayıcısı gibi türlü güzellik ile "internet suit" sıfatını fazlasıyla hak eden non-free'lerin en güzeli, insan kullandıkça daha bi seviyor bunu. Önceleri irc için web browser'ı ne kadar kullanırım flan diye bu irc istemcisini pek sevmemiştim, ancak kullandıkça ne kadar güzel olduğunu anlıyor insan. E-posta istemcisi ayrı bir güzel, filtrelemesi falanı filanı ...

$flame=on
yok öyle extension ekle, hebele hübele ekle uğraşmıyorsunuz. kur & kullan.
$flame=off

ayrıca bu yeni sürümündeki "voice" seçeneği ile sayfaları pek güzel okuyabiliyor.

0
PsyX
YuXeL bu voice ozelligini kullanmayı bir türlü beceremedik. Bizi bir aydınlatırsan mutlu oluruz
0
yuxel
sanırım geç bir cevap oldu ancak cevaplamaya çalışayım.
Voice şu anda sadece windows tarafında destekleniyor, bunun için ~10 Mb'lık IBM menşeili bir eklenti indirmeniz gerekiyor. Akabinde metni seçip sağ tıkladıktan sonra "Speak/Konuş" butonuna tıklamanız yeterli. Linux için desteklenmemesi çok acı, sanırım Opera'dakilerin festival [www.cstr.ed.ac.uk]'den haberi yok :)

Opera ve ses hakkında detaylı bilgi
http://www.opera.com/voice/ [www.opera.com]
0
zentoo
Opera Software kodlarını açarsa yer yerinden oynar. Açmaz ya!

Super Kahraman abartı olmuş. Alt tarafı inernet tarayıcısı :P
0
ae
Neden açsınlar ki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

loker

Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Internet mi, o da ne ?

sundance

Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.

Ripe 52 Toplantısı İstanbul'da

sundance

Internet politikaları konusunda belki de en önemli organizasyonlardan biri olan RIPE'ın bir sonraki toplantısı 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yer alacak.

Toplantılara $400 avroluk tüm etkinlik ya da 125 avroluk günlük katılım ücretleri ödeyerek isteyen herkes katılabiliyor, öğrenciler için de %50 indirim sözkonusu. Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapılan toplantılar, daha sonra "şerrefsizim benim aklıma gelmişti" dememek isteyenler için iyi bir fırsat olabilir ;)