Resmin Tamamını Görün - ya da yöneticiler, B.B. King ve Metallica üstüne...

0
FZ
PHP yavaş yavaş dünyayı ele geçirmeye devam edip web programlama camiasında Java'yı iyice ezerken... Yok hayır konu bu değil, yani evet öyle bir yazı var ama yazıdaki bir şey dikkatimi çekti: The Big Picture.

Devam edince karşıma şöyle bir şey çıktı ama asıl vurucu olan kısmı en sonunda görebildim! Asıl vurucu olan ne miydi? Tabii ki işin eğlenceli kısmıydı yani...
Yanisi: http://www.liveplasma.com adresine gidiyor, aklınıza ilk gelen müzisyeni, artisti, yönetmeni ya da filmi yazıyorsunuz ve ilgili tuşa basıp karşınıza çıkan "büyük resmi" inceliyorsunuz. Kim kiminle ne kadar bağlantılı, ne kadar uzak, ne tür gruplaşmalar var, kimler hangi gruplara ait? Bu ve benzeri pek çok sorunun cevabını söz konusu sitede bulmanız mümkün. Müsaadenizle günün en fantastik sitesi seçmek istiyorum kendilerini.

Şimdi gelelim asıl soruya: Bu tür bir şeyi FM için ne zaman yapıyoruz? Gönüllü olan var mı? ;-)

Görüşler

0
Ragnor
Site süperde FM için nasıl olacak kafamda canlandıramıyorum. Ama büyük resim olayı cidden müthiş.
0
FZ
Haberler arası ilişki kurmak, büyük resmi görmek için ;-)
0
sefalet
Freemind tabanlı bir şey olabilir mi acaba? Bir özel sayfa olur başlangıç bulunan ya da bulunmayan.Ben araştırdığım konulara göre alakalı bulduğum paralel başlıkların bir haritasını sayfaya yüklesem.Sonra bir başkası benim koyduğum haritaya veya ortaya kendi ilgili bulduğu başlıkların haritasını eklese.Bu ekleme anında olmaz da haber yollamada olduğu gibi önce düzenleyicilerin makinesine gider.Onlar denetler gerçekten başlıklar hatta mesajlar arasında bağlantılar doğru mu diye, tutarlı bulunur ise çevrimiçi özel sayfaya eklenir haritalar.
0
vizyoner
Yorumsal ilişkilerden yola çıkarak önemli bir adım atılabilir (fayda/emek) oranının yüksek olacağını düşünüyorum.
0
muhasebeci
Valla bu iş daha çok bir soyağacında kullanılabilir. Çok geniş bir soyağacı olması lazım tabi, Örneğin www.pedigreedatabase.com adresinde kullanılması çok hoş olur
0
mdakin
Belki biz yapardık ama biz javacıyız size uymaz, siz php ile yapın ;)
0
FZ
O jan janlı görüntüler Flash ile geliyor diye gördüm, yanlış mı? Orada bir Java işi var mı? (Java ile yapılmaz diye demiyorum, yapan nasıl yapmış onu kast ediyorum).

Yoksa yani birileri güzel bir şey yapacak, sunacak da biz reddedeceğiz, yok öyle bir şey, kuru iftira, kötü yalan! :-P
0
mdakin
Sadece sunum bölümü flash ile yapılıyor işin arka planında daha ciddi bir yazılım var, mesela php filan..
Şaka bir tarafa aslında benzeri bir şeyi yapmak çok da zor değil gibi geldi..
0
mdakin
Arama filan demişken.. fazlamesai'nin arama sistemi sanırım kelime tabanlı. "Pardus" deyince cevaplar geliyor ama "Pardusu, Pardusun" filan deyince tık yok.
Biraz önce Lucene'ye zembereği kullanarak bir TurkishStemFilter ve TurkishAnalyser ekledim, biraz sonra CVS'e örnek olarak atacağım belki sizin de işinize yarar :) Türkiyede bu şekilde çalışan doğru dürüst arama motoru yok sanırım.
1 MB lik veriyi (zemberekle kökleri de ayırarak) 4 saniyede indeksledi.. canavar bir şey bu Lucene. Aslında cep implementasyonunu zembereğe koysak sanırım 1-2 saniyeye inerdi, neyse konuyu dağıttım iyice.
0
FZ
Kök listenizde "pardus" da mı var? Vay canına! :)
0
ahmetaa
Onclikle, Anderssen PhP javayi ezecek demis, ben buna katiliyorum. katila katila gulerek. Kisisel dusuncem bir yana, bu kisinin bu yorumu yapmasi son derece dogal, oncelikle kendisi daha yakin zamanda Zend (PhP gelistiricisi) yonetim kuruluna gecmis birisi ( http://news.com.com/Andreessen+joins+board+of+Zend+Technologies/2110-1012_3-5885360.html ) ve bu yorum Zend konferansinda verilmis. Ne deseydi "Ya yavastan diger script dillerine kaptiriyoruz parsayi mi?" Elbetteki buyuk baliga saldiracak. Diger konuda ise, Bu flash uygulamasinin arka yuzu Java ile gelistirilmis olabilir. Hatta kuvvetle muhtemel diyeilrim. Malum open laszlo ve Macromedia Flex Java destekli sunucu tarafinda. http://www.openlaszlo.org/ http://labs.macromedia.com/technologies/flexframework2/ Buna benzeyen bir iki java applet ya da java tabanli flash uygulamasi daha var. ilgilenenler icin: http://www.grokker.com http://www.visualthesaurus.com
0
bio
Bu flash uygulamasinin arka yuzu Java ile gelistirilmis olabilir. Hatta kuvvetle muhtemel diyeilrim.

Kuvvetle muhtemel degil, kesin. LiveHttpHeaders Firefox extension'iyla capture edince goruyoruz ki:

Server: Resin/2.1.13

Resin, malumunuz, cok bilinen bir J2EE server'idir. GPL ve ticari versiyonlari bulunmaktadir.

0
mettow
Sanırım Türk sanatçılardan sadece Tarkan var :P
0
darkhunter
mercan dede , kudsi erguner, omar faruk tekbilek ... amazon.com da satılanlar var. tabi türkçe karakter kullanarak arama yapmamakta fayda var.

Benim için en faydalı arama RAMMSTEIN oldu. Kurulan bağlar çok ilginç doğrusu...
0
sleytr
last.fm benzer bir hizmeti audioscrobbler ile daha sade bir şekilde veriyor.
0
darkhunter
Bağlantı için teşekkürler. İlginç olan ise Rammstein için her iki site de çok farklı sonuçlar veriyor, açıkçası biraz kafam karıştı :) Sanırım kapsam yada kategorizasyon farkları söz konusu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet'in El Yapımı Fiziksel Modeli

arikan

Dijital doğasında görünmez olan Internet'in çalışma biçimini dokunarak deneyimlemeyi bir bilgisayar labaratuarında mı, yoksa bir sanat sergisinde mi tercih ederdiniz?

Telnet ile çeşitli protokollerin uygulamalı kullanımı

honal

Internette kullandığımız her servise ait özelleştirilmiş yazılımlar vardır. Mesela, mail alıp gönderebilmek için pop3 ya da Imap özelliklerini destekleyen bir mail istemcisine(Microsoft Outlook, Mozilla ThunderBird), IRC kanallarında muhabbet edebilmek için bir IRC istemcisine(Mirc, Xchat), FTP yapabilmek için yine bir ftp istemcisine(CuteFTP). Tüm bunları özelleştirilmiş programlar aracılığıyla yaparız. Bu aracı programlar kullandığımız her bilgisayarda olmayabilir, ya da herhangi bir sebeple kullanamayacak durumda olursak yardımımıza mazisi oldukça eski olan telnet uygulaması yetişir. Bu yazıda telnet kullanarak bazı servislerden nasıl yararlanabileceğimizi inceleyeceğiz..

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.

Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

sundance

Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)