Resmin Tamamını Görün - ya da yöneticiler, B.B. King ve Metallica üstüne...

0
FZ
PHP yavaş yavaş dünyayı ele geçirmeye devam edip web programlama camiasında Java'yı iyice ezerken... Yok hayır konu bu değil, yani evet öyle bir yazı var ama yazıdaki bir şey dikkatimi çekti: The Big Picture.

Devam edince karşıma şöyle bir şey çıktı ama asıl vurucu olan kısmı en sonunda görebildim! Asıl vurucu olan ne miydi? Tabii ki işin eğlenceli kısmıydı yani...
Yanisi: http://www.liveplasma.com adresine gidiyor, aklınıza ilk gelen müzisyeni, artisti, yönetmeni ya da filmi yazıyorsunuz ve ilgili tuşa basıp karşınıza çıkan "büyük resmi" inceliyorsunuz. Kim kiminle ne kadar bağlantılı, ne kadar uzak, ne tür gruplaşmalar var, kimler hangi gruplara ait? Bu ve benzeri pek çok sorunun cevabını söz konusu sitede bulmanız mümkün. Müsaadenizle günün en fantastik sitesi seçmek istiyorum kendilerini.

Şimdi gelelim asıl soruya: Bu tür bir şeyi FM için ne zaman yapıyoruz? Gönüllü olan var mı? ;-)

Görüşler

0
Ragnor
Site süperde FM için nasıl olacak kafamda canlandıramıyorum. Ama büyük resim olayı cidden müthiş.
0
FZ
Haberler arası ilişki kurmak, büyük resmi görmek için ;-)
0
sefalet
Freemind tabanlı bir şey olabilir mi acaba? Bir özel sayfa olur başlangıç bulunan ya da bulunmayan.Ben araştırdığım konulara göre alakalı bulduğum paralel başlıkların bir haritasını sayfaya yüklesem.Sonra bir başkası benim koyduğum haritaya veya ortaya kendi ilgili bulduğu başlıkların haritasını eklese.Bu ekleme anında olmaz da haber yollamada olduğu gibi önce düzenleyicilerin makinesine gider.Onlar denetler gerçekten başlıklar hatta mesajlar arasında bağlantılar doğru mu diye, tutarlı bulunur ise çevrimiçi özel sayfaya eklenir haritalar.
0
vizyoner
Yorumsal ilişkilerden yola çıkarak önemli bir adım atılabilir (fayda/emek) oranının yüksek olacağını düşünüyorum.
0
muhasebeci
Valla bu iş daha çok bir soyağacında kullanılabilir. Çok geniş bir soyağacı olması lazım tabi, Örneğin www.pedigreedatabase.com adresinde kullanılması çok hoş olur
0
mdakin
Belki biz yapardık ama biz javacıyız size uymaz, siz php ile yapın ;)
0
FZ
O jan janlı görüntüler Flash ile geliyor diye gördüm, yanlış mı? Orada bir Java işi var mı? (Java ile yapılmaz diye demiyorum, yapan nasıl yapmış onu kast ediyorum).

Yoksa yani birileri güzel bir şey yapacak, sunacak da biz reddedeceğiz, yok öyle bir şey, kuru iftira, kötü yalan! :-P
0
mdakin
Sadece sunum bölümü flash ile yapılıyor işin arka planında daha ciddi bir yazılım var, mesela php filan..
Şaka bir tarafa aslında benzeri bir şeyi yapmak çok da zor değil gibi geldi..
0
mdakin
Arama filan demişken.. fazlamesai'nin arama sistemi sanırım kelime tabanlı. "Pardus" deyince cevaplar geliyor ama "Pardusu, Pardusun" filan deyince tık yok.
Biraz önce Lucene'ye zembereği kullanarak bir TurkishStemFilter ve TurkishAnalyser ekledim, biraz sonra CVS'e örnek olarak atacağım belki sizin de işinize yarar :) Türkiyede bu şekilde çalışan doğru dürüst arama motoru yok sanırım.
1 MB lik veriyi (zemberekle kökleri de ayırarak) 4 saniyede indeksledi.. canavar bir şey bu Lucene. Aslında cep implementasyonunu zembereğe koysak sanırım 1-2 saniyeye inerdi, neyse konuyu dağıttım iyice.
0
FZ
Kök listenizde "pardus" da mı var? Vay canına! :)
0
ahmetaa
Onclikle, Anderssen PhP javayi ezecek demis, ben buna katiliyorum. katila katila gulerek. Kisisel dusuncem bir yana, bu kisinin bu yorumu yapmasi son derece dogal, oncelikle kendisi daha yakin zamanda Zend (PhP gelistiricisi) yonetim kuruluna gecmis birisi ( http://news.com.com/Andreessen+joins+board+of+Zend+Technologies/2110-1012_3-5885360.html ) ve bu yorum Zend konferansinda verilmis. Ne deseydi "Ya yavastan diger script dillerine kaptiriyoruz parsayi mi?" Elbetteki buyuk baliga saldiracak. Diger konuda ise, Bu flash uygulamasinin arka yuzu Java ile gelistirilmis olabilir. Hatta kuvvetle muhtemel diyeilrim. Malum open laszlo ve Macromedia Flex Java destekli sunucu tarafinda. http://www.openlaszlo.org/ http://labs.macromedia.com/technologies/flexframework2/ Buna benzeyen bir iki java applet ya da java tabanli flash uygulamasi daha var. ilgilenenler icin: http://www.grokker.com http://www.visualthesaurus.com
0
bio
Bu flash uygulamasinin arka yuzu Java ile gelistirilmis olabilir. Hatta kuvvetle muhtemel diyeilrim.

Kuvvetle muhtemel degil, kesin. LiveHttpHeaders Firefox extension'iyla capture edince goruyoruz ki:

Server: Resin/2.1.13

Resin, malumunuz, cok bilinen bir J2EE server'idir. GPL ve ticari versiyonlari bulunmaktadir.

0
mettow
Sanırım Türk sanatçılardan sadece Tarkan var :P
0
darkhunter
mercan dede , kudsi erguner, omar faruk tekbilek ... amazon.com da satılanlar var. tabi türkçe karakter kullanarak arama yapmamakta fayda var.

Benim için en faydalı arama RAMMSTEIN oldu. Kurulan bağlar çok ilginç doğrusu...
0
sleytr
last.fm benzer bir hizmeti audioscrobbler ile daha sade bir şekilde veriyor.
0
darkhunter
Bağlantı için teşekkürler. İlginç olan ise Rammstein için her iki site de çok farklı sonuçlar veriyor, açıkçası biraz kafam karıştı :) Sanırım kapsam yada kategorizasyon farkları söz konusu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ?

larweda

Son günlerde hepimiz bir taşınma/yer değiştirme olayı yaşadığımız için hep beraber internet bağlantısı alternatifleri araştırmaya giriştik. Aslında ortalıkta envai çeşit (dial-up, leased line, ADSL, ISDN, X25, uydu) alternatif olmasına karşın bir de acı bir gerçek var ki, Türkiye'de hiç bir uygun (hızlı, makul fiyatlı, stabil) internet bağlantı alternatifi yok! Burada olan alternatifler hakkındaki düşüncelerimi paylaşıp, tüm FM dostlarının da düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek isterim:

Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

elrond

Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.