Resmin Tamamını Görün - ya da yöneticiler, B.B. King ve Metallica üstüne...

0
FZ
PHP yavaş yavaş dünyayı ele geçirmeye devam edip web programlama camiasında Java'yı iyice ezerken... Yok hayır konu bu değil, yani evet öyle bir yazı var ama yazıdaki bir şey dikkatimi çekti: The Big Picture.

Devam edince karşıma şöyle bir şey çıktı ama asıl vurucu olan kısmı en sonunda görebildim! Asıl vurucu olan ne miydi? Tabii ki işin eğlenceli kısmıydı yani...
Yanisi: http://www.liveplasma.com adresine gidiyor, aklınıza ilk gelen müzisyeni, artisti, yönetmeni ya da filmi yazıyorsunuz ve ilgili tuşa basıp karşınıza çıkan "büyük resmi" inceliyorsunuz. Kim kiminle ne kadar bağlantılı, ne kadar uzak, ne tür gruplaşmalar var, kimler hangi gruplara ait? Bu ve benzeri pek çok sorunun cevabını söz konusu sitede bulmanız mümkün. Müsaadenizle günün en fantastik sitesi seçmek istiyorum kendilerini.

Şimdi gelelim asıl soruya: Bu tür bir şeyi FM için ne zaman yapıyoruz? Gönüllü olan var mı? ;-)

Görüşler

0
Ragnor
Site süperde FM için nasıl olacak kafamda canlandıramıyorum. Ama büyük resim olayı cidden müthiş.
0
FZ
Haberler arası ilişki kurmak, büyük resmi görmek için ;-)
0
sefalet
Freemind tabanlı bir şey olabilir mi acaba? Bir özel sayfa olur başlangıç bulunan ya da bulunmayan.Ben araştırdığım konulara göre alakalı bulduğum paralel başlıkların bir haritasını sayfaya yüklesem.Sonra bir başkası benim koyduğum haritaya veya ortaya kendi ilgili bulduğu başlıkların haritasını eklese.Bu ekleme anında olmaz da haber yollamada olduğu gibi önce düzenleyicilerin makinesine gider.Onlar denetler gerçekten başlıklar hatta mesajlar arasında bağlantılar doğru mu diye, tutarlı bulunur ise çevrimiçi özel sayfaya eklenir haritalar.
0
vizyoner
Yorumsal ilişkilerden yola çıkarak önemli bir adım atılabilir (fayda/emek) oranının yüksek olacağını düşünüyorum.
0
muhasebeci
Valla bu iş daha çok bir soyağacında kullanılabilir. Çok geniş bir soyağacı olması lazım tabi, Örneğin www.pedigreedatabase.com adresinde kullanılması çok hoş olur
0
mdakin
Belki biz yapardık ama biz javacıyız size uymaz, siz php ile yapın ;)
0
FZ
O jan janlı görüntüler Flash ile geliyor diye gördüm, yanlış mı? Orada bir Java işi var mı? (Java ile yapılmaz diye demiyorum, yapan nasıl yapmış onu kast ediyorum).

Yoksa yani birileri güzel bir şey yapacak, sunacak da biz reddedeceğiz, yok öyle bir şey, kuru iftira, kötü yalan! :-P
0
mdakin
Sadece sunum bölümü flash ile yapılıyor işin arka planında daha ciddi bir yazılım var, mesela php filan..
Şaka bir tarafa aslında benzeri bir şeyi yapmak çok da zor değil gibi geldi..
0
mdakin
Arama filan demişken.. fazlamesai'nin arama sistemi sanırım kelime tabanlı. "Pardus" deyince cevaplar geliyor ama "Pardusu, Pardusun" filan deyince tık yok.
Biraz önce Lucene'ye zembereği kullanarak bir TurkishStemFilter ve TurkishAnalyser ekledim, biraz sonra CVS'e örnek olarak atacağım belki sizin de işinize yarar :) Türkiyede bu şekilde çalışan doğru dürüst arama motoru yok sanırım.
1 MB lik veriyi (zemberekle kökleri de ayırarak) 4 saniyede indeksledi.. canavar bir şey bu Lucene. Aslında cep implementasyonunu zembereğe koysak sanırım 1-2 saniyeye inerdi, neyse konuyu dağıttım iyice.
0
FZ
Kök listenizde "pardus" da mı var? Vay canına! :)
0
ahmetaa
Onclikle, Anderssen PhP javayi ezecek demis, ben buna katiliyorum. katila katila gulerek. Kisisel dusuncem bir yana, bu kisinin bu yorumu yapmasi son derece dogal, oncelikle kendisi daha yakin zamanda Zend (PhP gelistiricisi) yonetim kuruluna gecmis birisi ( http://news.com.com/Andreessen+joins+board+of+Zend+Technologies/2110-1012_3-5885360.html ) ve bu yorum Zend konferansinda verilmis. Ne deseydi "Ya yavastan diger script dillerine kaptiriyoruz parsayi mi?" Elbetteki buyuk baliga saldiracak. Diger konuda ise, Bu flash uygulamasinin arka yuzu Java ile gelistirilmis olabilir. Hatta kuvvetle muhtemel diyeilrim. Malum open laszlo ve Macromedia Flex Java destekli sunucu tarafinda. http://www.openlaszlo.org/ http://labs.macromedia.com/technologies/flexframework2/ Buna benzeyen bir iki java applet ya da java tabanli flash uygulamasi daha var. ilgilenenler icin: http://www.grokker.com http://www.visualthesaurus.com
0
bio
Bu flash uygulamasinin arka yuzu Java ile gelistirilmis olabilir. Hatta kuvvetle muhtemel diyeilrim.

Kuvvetle muhtemel degil, kesin. LiveHttpHeaders Firefox extension'iyla capture edince goruyoruz ki:

Server: Resin/2.1.13

Resin, malumunuz, cok bilinen bir J2EE server'idir. GPL ve ticari versiyonlari bulunmaktadir.

0
mettow
Sanırım Türk sanatçılardan sadece Tarkan var :P
0
darkhunter
mercan dede , kudsi erguner, omar faruk tekbilek ... amazon.com da satılanlar var. tabi türkçe karakter kullanarak arama yapmamakta fayda var.

Benim için en faydalı arama RAMMSTEIN oldu. Kurulan bağlar çok ilginç doğrusu...
0
sleytr
last.fm benzer bir hizmeti audioscrobbler ile daha sade bir şekilde veriyor.
0
darkhunter
Bağlantı için teşekkürler. İlginç olan ise Rammstein için her iki site de çok farklı sonuçlar veriyor, açıkçası biraz kafam karıştı :) Sanırım kapsam yada kategorizasyon farkları söz konusu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Information Architects Sunar: Internet Web Trends Metro Haritası

FZ

O bir harita. O bir metro haritası. Hayır o bir Internet haritası. Hayır o bir yeni trendler... O bir... o bir...

İyisi mi ne olduğuna siz karar verin:

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.

Efsane film 2001 Uzay Macerası`na Yeni Bir Bakış

anonim

Kubrick üstadın efsanevi filmi 2001 Uzay Macerası filmini seyretmiş olabilirsiniz. Seyretmekle kalmayıp üzerine bir ton makale, eleştiri okumuş ve kendiniz de fikir üretmiş olabilirsiniz. Bütün bunları yapmış olsanız dahi bu filme bir de şu FLASH animasyonunun sunduğu perspektiften bakmayı bir deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz ama bir şeyler kazanabilirsiniz.

Filmi seyretmeyenler ise sanırım bu animasyonu izledikten sonra filmi bulup izlemek için ellerinden geleni yapacaklardır ;-)

ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

mambo

Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.