Nokia Series 60 ürünleri için Açık Kaynak Kodlu Browser geliştiriyor.

0
ae
Basın duyurusunda ve e-posta grubunda belirtildiği üzere, Nokia KDE'nin Konqueror'ının içerisindeki KHTML ve KJS yi temel kabul eden yeni bir mobil gezgin geliştirdiğini açıkladı.

Apple ile de ortak giden çalışmalar sonucunda yeni Series 60 internet gezgini, Apple'ın Safari gezgininde de kullanılan, açık kaynak kod uygulama bileşenleri olan WebCore/KHTML ve JavaScriptCore/KJS yi kullanacak.

İlgili Yazılar

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.

ICQ´ya bağlanılamıyor!

sundance

Yaklaşık bir haftadır, ICQ´ya doğru düzgün bağlantı yapılamamakta. Bu konuda Superonline ve İxir problemlerin çözüldüğünü belirtirken TTNet ve onun üzerinden hizmet veren Kablonet ve UltraTV´den ses yok. TurkInternet

Temel olarak AOL´un bazı IP bloklarından ICQ´ya erişiminin kapanması şeklinde gerçekleşen olayda bazı çözümler şimdiden üretilmiş durumda. Bunların ilk akla geleni 443 numaralı port üstünden herhangibir https proxy kullanımı. Fakat UIN listeleriniz gelemeyebiliyor. Anonim proxyler konusunda stayinvisible.com işinize yarayacaktır.

Bunun dışında bir yöntem, iste Gaim üzerinden TOC protokolü kullanarak bağlanmak (bu yöntem Fazlamesai icadı :) Gaim'in yarattıkları dışında bir problem yaşamıyorsunuz + listeleriniz geliyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...

webiket.net - Web ve Yazılım Üzerine Bir Sosyal İmleme Sitesi

webiket

www.webiket.net , tasarım, yazılım, blog dünyası, arama motorları, e-ticaret, web 2.0 site ve servis tanıtımları, kısacası web ile ilgili konulardaki içerikleri paylaşabileceğiniz yeni ve keyifli bir mecra.

Kullanıcılarının oluşturduğu içeriğini, web 2.0 dünyasının kültlerinden sayılabilecek digg.com'a benzer bir şekilde sunan webiket tamamen web dünyasına odaklanmış durumda, dolayısıyla size sesleniyor, ayrıntılarda kaybolmanıza izin vermiyor.

Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

wizzyfx

Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...