Sadece Türkiye’de Devlet Eliyle Internet Sansürü Var

0
FZ
Radikal gazetesi bugünkü sayısında, Türkiye'de başını alıp gitmiş fütursuz Internet sansürcülüğüne yukarıdaki manşet ile geniş yer ayırdı.

Gazete, "Avrupa'da 'devlet sansürü' yok" ve "Yasa sorunlu, hâkimler konuya hâkim değil" başlıklı yazıları ile Türkiye'de son yıllarda gittikçe yoğunlaşan Internet sansürünü ve bunun gerçekleştirilme yöntemlerini ağır bir dille eleştirdi.

Görüşler

0
dilencikahin
Yine radikal gazetesinde okudugum kapatma kararını veren hakimin sözlerini aktarıyorum."Meseleden anlamam web nedir , hosting nedir bilmem vidyoyu getirdiler izledik kapattık" başka söylicek bir şeyim yok.
0
elrond
Deve demişki nerem doğru. Memelekette kanalizasyon yok Internet sansürlenmiş çok mu?

Ha bu arada herifin teki Kadıköy' de "Abi porno lazım mı diye bağıra bağıra sorar" o ayrı :)

Internete sansür uygulamaya çalışan mağra adamlarına çağrım Cervantes' in Don Quixote' unu bir kere daha okumaları, yel değirmenleri ile ilgili bölümü odalarına poster yapmalarıdır!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.

Skype 2.0 Beta Yayınlandı

wizzyfx

Skype 2.0 sürümü ile internet üzerinden ücretsiz video görüşme imkanı da sağlıyor. Şu anda windows için beta versiyonu hazır olan programın final sürümü için ise henüz bir tarih belli değil.

Buradan indirilebilir.

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.