ICANN `.biz’ ve `.info’yu onayladı

0
pulsar
İnternetle ilgili genel politikaların belirlerlenmesinden sorumlu olan ICANN, yedi yeni alan adı ekinden ‘.biz’ ve ‘.info’yu onayladı. Yeni ekleri kullanan alan adlarını bu yazdan itibaren görebileceğiz.
İnternetin hızla büyümesiyle birlikte özellikle ‘.com’lu alan adları yetersiz kalmaya başlamıştı. Geçen sene alan adı kayıtçılarından yeni alan adı tekliflerini kabul etmeye başlayan ICANN, kasım ayında yedi yeni ek belirlemişti.
Kurumun dün yapılan toplantısında bu yedi ekten ikisinin kullanılmaya başlanacağı açıklandı. ‘.biz’ eki ticari kuruluşlar tarafından, ‘.info’ ise isteyen her birey ya da kurum tarafından kullanılabilecek. ‘.biz’de ‘.com’lardaki sıkıntının yaşanmaması için kayıtçılar, alan adı alacaklardan ticari kuruluş olduğunu ispatlamasını isteyebilir. Şu anda ‘.biz’li alan adları için 1 milyondan fazla ön kayıt yapıldığını belirten ICANN yetkilileri, talebin büyüklüğüne dikkat çekti. ‘.biz’li alan adları NeuLevel, ‘info’ ise Afilias tarafından pazarlanacak.

ICANN’ın kasım ayında binlerce teklif arasından seçtiği diğer beş alan adı eki ise şöyle: ‘.pro’ (doktor ve avukat gibi profesyoneller için) ‘.name’ (bireyler için), ‘.museum’ (müzeler için), ‘aero’ (havacılık endüstrisi için) ve ‘.coop’ (kooperatifler için). Kurum halen bu eklerin kullanıma sokulması için son çalışmaları yapıyor. ‘.biz’ ve ‘.info’nun ardından bu eklerin de işlevsel hale gelmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Yanlış adamı tutukladınız

onu2

En büyük 'BitTorrent tracker' "The Pirate Bay" ile ilgili davanın (1, 2, 3, 4) yeni bir etkisi daha: filesharer.org

"It is us, the millions who use their site. They've got the wrong people."

Şu ana kadar harekete katılan 803 kişi bulunuyor.

Belki sizde bir suçlusunuz?

Açık Ağlar, Kapalı Rejimler

murat09

E - postanızı açtığınızda, haftanın her günü, size birşeyler satmaya çalışan onlarca mesaj buluyorsunuz. Genellikle bu bir ürün oluyor, fakat bazen internet üzerinde ürünler yerine fikirler de sahibini arıyor. Ekranınızda savaş karşıtı bir söylem, yeni hayat tarzı dersleri veren bir gurudan rahatlatıcı sözler, ya da açık açık siyasi propoganda görebiliyorsunuz.

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.