HUOOPP Kardeşim noluyo? Giremezsin buraya, IP´in delikanlı değil!!!

0
sidar
Eğer ISP´lerin azılı düşmanı TTNet´in dial-up, ADSL ya da Kablolu İnternet hizmetini kullananlardan biri iseniz, bulunmaz hint kumaşı ISS´lerimizden Superonline, Turk.Net ya da e-kolay´ın o muhteşem içerik harikaları `portal´larına girmeniz yasak. Çünkü bizim bu `akıllı´ ISS´lerimiz, icq´da forward edilen TTnet karşıtı mesajların bir işe yaramadığını görünce, intikamlarını TTNet kullanıcılarından alma yolunu buldular. Artık TTNet kullanıcıları www.superonline.com, www.turk.net ya da www.e-kolay.net adreslerine giremeyecekler, çünkü onlar "TTNEt"li! Ama yine de haklarını yemeyelim, ayda 5-10 kağıt önlerine atarsanız, o güzelim portalların o güzelim içeriklerini okuma şansına erişiyorsunuz.
Yorumum:
Kendi açımdan baktığımda, bu üç büyük holdinge ait portalları pek ziyaret etmediğim için (Çukurova Holding, Sabancı Holding ve Doğan Yayın Holding) beni ırgalamaz diyebilirim. Ama aslında, bence Türk İnternet tarihinin kara lekesi olabilecek kadar büyük bir yanlış, inanılmaz bir hareket. Bunu Amerikalı, Avrupalı arkadaşlarımıza anlatsak bize kalça kısımları ile gülerler herhalde. Bu lafım yurtdışı özentiliğinden değil, zihniyetlerimizin geri kalmışlığından kaynaklanıyor. Ben bu haber üstüne daha yorum yapmak istemiyorum, çünkü söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bundan ötesini yazsam bile, Butch ve Sundance sansürleyecektir...

url1: http://www.superonline.net/popup.htm
url2: https://secure2.turk.net/kullanici/netweb/onay.asp
url3: http://www.e-kolay.net/erisim/uyelik/ekolay.asp

Görüşler

0
anonim
İstanbul´dan bir ADSL kullanıcısı bildiriyor:Çok da tın !!! Bu adamlar şimdiye kadar hangi işi düzgün yaptılar ki şimdi yapsınlar. Gerçekten bu portallarin yokluğunun Türk internet kullanıcıları için bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Ama amaçları bir yandan öyle olduğunu düşündürmek sanırım. Esas üzücü olan İxir in bu ekibin arasında olamaması, sebep açık çünkü artık portalleri yok.
0
anonim
sevgili kardesim güzel devlet tekelinden bahsediyorsun peki turkcell 45000 halka kakalayan emin grubunumı destek yoksa kendi bütün pisliklerin içinden cıkan halkı yönlendiren dogan danmı agzı salyalıların biraz ekmekleri ellerinden alındı anlasılan bence asıl tehliken bunlar alet oluyorsunuz bunlara
isimmi : ne farkeder
0
ninja-g
Interneti anlamamış kişiler tarafından kurulan üç kuruşluk Internet Servis Sağlayıcılar Derneğini tanımıyorum.
Siz de tanımıyorsanız. Bu mesaja ben de diye cevap gönderin.
0
anonim
ben de!!!
0
anonim
ben de
0
tongucyumruk
Ee hakli adamlar nasilki linux kullanicilari dernegi uyesi olmayana linux kurmak yasaksa bulbul otuslu kanarya sevenler dernegine uye olmayanlar bulbul otuslu kanarya sevemiyorlarsa bu amcalarin dernegine uye olmayanda sitelerine giremez... Yossah gardesim... Ben bu uygulamayi tamamiyle destekliyorum... Boylece zaten hiç ugramadigim bu sitelere artik yanlislikla gitme olasiligimda kalmayacak...
0
sundance
Valla öncelikle TTNet`in Türkiye ana omurgası olarak kendisinin ISP`lik işine soyunması çok ahlaklı bir şey diil, bunu öncelikle bir kenara koymakta fayda var.

Fakat, kişisel/organizasyonel beceriksizliklerle dolu, bir türlü kişiliğini bulamamış öylecene ortalarda dolanan Portalimsi`lerin sanki nimetmişler gibi TTNet abonelerini cezalandırma yoluna gitmeleri bambaşka bir saçmalık.

Butch`a sonuna kadar katılıyorum, gerçekten çok da TIN. Öte yandan bir başka önemli şey de Ninja-G`nin söylediği, BU ÜLKEDE INTERNET KONUSUNDA BÜTÜN SUYUN BAŞINI TUTMUŞLAR BU İŞTEN ÇOK BİR ŞEY ANLAMAYAN, DAHASI INTERNET İLE İLGİLİ HEYECAN DUYMAYAN KOCABAŞLAR !

Hal böyleyken bir şekilde bizler, geceli gündüzlü Internet Meraklıları (GGIM)bir şekilde İstanbul otopark mafyası zihniyetine bürünmüş ISP yöneticilerinden kurtarıp Internet`i gerçekten hakettiği yere getirceğiz!

TTNET`i IT Profesyonellerine verin, iddia ediyoruz bu heyecanı duyan 100 kişi ile çok daha iyisini yaparız...
0
netguru
Siz ayda mi yasiyorsunuz kuzum? Yazdiklarinizin icerikten anlamayan, emege deger vermeyen, interneti oraya tikla buraya tikla olarak goren bir klavyeden ciktigini dusunuyorum.
Sizin o burun kivirdiginiz portallar yuzlerce gazetecinin, arastirmacinin ozverili calismalariyla ortaya cikiyor. Sizin akliniza bu isp''''ler geldiginde sadece patronlar mi geliyor? Biraz usturuplu olmanizi ve o kucumsediginiz portallari yaratan gazeteci emegine saygi duymanizi tavsiye ederim.
Uzaktan bok atmak kadar eglenceli is yoktur; ben de cok yaptim. Ama beyler lutfen! Giderek degersizlestirilen ve hor gorulen emege saygi gosterin. Ben cok biliyorum, onlar kim oluyor da portal yapiyor, onlarin yaptigi icerigi yalarim turunden salak tenkitler sadece tukenmis, savrulmus, kosede kalmis insanlara goredir. Sizlerin boyle olmadigini dusunuyorum. Dogru mu?
netguru@turk.net
0
anonim

Yazdiklarinizin icerikten anlamayan, emege deger vermeyen, interneti oraya tikla buraya tikla olarak goren bir klavyeden ciktigini dusunuyorum. Yaaa.. Eminim. Icerikten anlamayan oldugumuzu hemen de nasil anladin. Icerik dedigin, gunluk fallar, hava durumu yada AA''''dan haberlerse eger anlamasamda olur zaten.

Amerika''''da siteler varmis, millet tonla para kazaniyomus, biz de Hasan''''i Ahmet''''i mudur yapariz, bi kac tanede content editor aldik mi parayi gotururuz gibi yaraticiligi birak, son derece salakca bir fikir o kadar.

Superonline dot com''''un aylik ne kadar masrafi oldugundan haberin var mi bilmiyorum? Kapatmayi bile dusunduklerini Platco''''dan bi arkadastan biliyorum.

Neyse gecenin bu saatinde daha uzatmiim. Kendi yorumum; aynen diger arkadaslar gibi COK DA TINNNN!

0
anonim
kendin demişsin zaten yüzlerce gazeteci diye.. gazetecinin işi ne orda? abuk subuk makale yazarlarının, düşük IQ lu televizyoncuların, mankenlerin işi ne?, her gün gazete alıyorum, dergi okuyorum ben, zaten almasamda orada aynısını görmek istemiyorum..
Bu işi gazeteciye dergiciye yaptırdıkları için böyle oluyor zaten, işin özünü kavrayamadıkları için böyle oluyor.. 150 kişilik kamyon şöföründen bozma bale takımım var feci emek harcıyorum bana saygı duyun die bişey olabilir mi.. bence batmayı rezil olmayı hakkediyorlar..
0
anonim
SAygı Görmek için Başkalarına Sagı Göstersinler..
İNTERNET HİÇ BİR KİŞİ GURUP VEYA ZÜMREYE AİT DEİLDİR. Bukadar.
0
hasan
Türkiye''de türkçe içerikli türk halkına hitaben servis veriyorlar bu şahsiyetler -güya- AMA Türk halkının 5lira bile olsa tutup internet üzerinden bir portala üye olmakla uğraşamayacağını düşünemeyen zihniyete ..
Şahsen ben kullanıyordum dolar kuruna bakmak için türknete bakıyordum günde 5-6 sn kadar

ilk onlar çıkardı bu olayı bende bigpara.com var dedim oraya baktım ordada aynı olay başladı şimdi hepinizin canı cehenneme dedim.


Türkiyede İnternet Tarihine geçecek bir olaydır bu yazıklar olsun. Elin adamları sırf iletişim paylaşım zihniyetiyle ücretsiz sınırsız bir ortam yaratmak için icad etsin sizin yediğiniz halta bak ben daha fazla bişey yazmıyım en iyisi..


0
anonim
madem bizi portallarına sokmayacaklardı ne demeye portal hizmeti veriyorlar. İşin ucunda para olmadımı işlerine gelmiyor.Demekk ki, internet hizmeti verenler bile interneti anlayamamış, internet onlar için para demek.
0
anonim
yalandan portallarının işe yaramazlıklarını gördükçe yeni filmler uyduruyorlar..3 gün sonrada başarısız olduk ama bilmemne yüzündne oldu filan derler..
0
anonim
superonline.com
turk.net
e-kolay.net

hiçmi hiç ilgilendirmiyor beni.
Portallarını alıp...........

Ama Türkiye için büyük bir ayıp tabii ki. Yazık.
0
anonim
Bilgi Paylastıkca büyür türkiyeyi sömüren 3 kapital medyasıyla bankasıla gazeteleriyle daha bir cok yönden simdide neymis efendim giris yasakmıs bana birileri söylerse cok sevinirim bu 3 büyük tekelden ne aldınız bilgi olarak hiç hiç!!!
giris serbest

http://www.geocities.com/esguire_2000


0
anonim
0
anonim
tamam iyi güüzelde ben kablonet kullanıcısıyım banane modemlilerden

banane isp lerin dertlerinden önümde tek seçenek var onu kullanıyorum

nie kurunun yanında bizde yanıyoruz
0
Max
Aynen cokta TIN!!! inanin superonline ve turk.net sadece 1 veya 2 kez girmisimdir oda telefon yani merkez telefon ve fax numaralarini ogrenmek icin, eh bunlar bole bisi yaparken sunu unuttular bence bir TTnet abonesi Turk.net veya Superonline abonesi olmak istese o sayfalardan bilgi alamicaklar :) ve bazi acemi TTnet abonesi o sayfalara giremiyince yaw superonlin kapanmis sayfasi acilmiyor abi bosver sen alma onu turk.net i dene aaaa oda kapali yaw abi sen en iyi TTnet i al gibi konusmalar kesin olacak.

Iddia ediyorum Superonline ve Turk.Net pazarlamadan 0 anliyorlar haaa E-Kolay mi ne ? bence sahtekar insanlari 50.000.000 Tl ye omur boyu internet le kandirdilar rahmetli Kemal Sunali kullanarak reklam yaptilar yok hic hattan dusmuyorsun yok kut dıye giriyor bunlarin hepsi yalan adamlar kandiriyor milleti bence TTnet iyi yapiyor hak edene hak ettigini vereceksin.

Elveda SOL elveda TurkNet adios E-Kolay tukurdugunuzu yaladiginiz an tum Turkiye ye rezil olacaksiniz unutmayin.
0
anonim
E-KOLAY.NET TEN 1 YIL FİYATINA HAYAT BOYU KULLAN KAZIĞINI YİYENLERDEN BİRİYİM.TÜRKİYE DEKİ TİCARET AHLAKININ BU BOYUTLARA GELECEĞİNİ RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM.BÜYÜK MAFYA AYDIN DOĞAN DAN VE İKİ PARA MAAŞ İÇİN BU DOLANDIRICILIĞA ALET OLAN ÇALIŞANLARINDAN ALLAH RAZI OLSUN.BU KONUDA HERHANGİ BİR SOSYAL OLUŞUM VARSA BANA HABER VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
ADRESİM hobici@yahoo.com
ÖZGÜR VE DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İSTİYORUM

0
anonim
Walla ben de açıkçası yıllardır net kullanıcısıyım ve programcısıyım ama hiç te işim düşmüş değil o portallara pardon bi kaç kez tavla oynamıştım bi arkadaşla.
ama ttnet abonesi olupta genede çok isteyen olursa o siteleri proxy üzerinden çıksınlar o zaman direk siteler ulaşırlar. mesela proxyx.gatr.com veya proxy.pozitif.net veya o an için bi proxy sunucu bulup explorer ayarlarını yaparlarsa bu siteleree girebilirler.
0
anonim
http://www.anonymizer.com/
dan bunlara ulaşmak mümkün....

ancak özellikler news.anet.net.tr ye nasıl girebiliriz, onu bilen varsa desin...
0
anonim
Bunların böyle yapacağı aylar öncesinden planlanmıştı. TTNet filan palavra. Turk.Net'in ömür boyu bedava e-mail adresi verdiği açıklandığında arkasından böyle bir şey geleceği belliydi. Bunların dini imanı para. Emeği aşağılamak istemem ama yapılan terbiyesizce bir şark kurnazlığı. Ama ne yaparsın ülkemizde her iş böyle yürütülmüş şimdiye kadar. Bunlar biraz palazlanınca politikada söz sahibi oluyorlar. Sonuç ortada...
0
anonim
Merhaba,
Evet bu konuda da gördük ki Türk insan'nın zihniyeti her zaman olduğu gibi bencillikten ibaret.
Para gelsin,bana para veren kullansın bunlar çok aptalca ve salakca şeyler.
Herkese kolay gelsin.
0
wish666
Evet iste TTnet vs. Superonline-Ekolay-TurkNet arasindaki sava$!
Once TTnet erisim portlarina %600'luk gibi buyuk bi zam yapti ve hemen Superonline ve ekibi biz bu zamma karsiyiz diye tepki verdiler. Tamam karsisiniz da artik bu karsi olma kampanyasini ole dagittilar ki E Kolay'dan bi ara Superonline'a girilmiyordu. Kendi ekipleri icinde bile birbirlerine portalleri kapattilar.
Hani bunlar gercek internetciydi? Hani ISO 9001 falan alip Avrupadaki en buyuk ISp olmuslardi.
Palavra abi bunlar. Eger avrupadaki adam burda olanlari bilse verdigi odulu gider kafasina atar yani.
Bole portali kapatmakla falan hic birsey cozulmez. Sadece Turk Telekom (145,146,ADSL,Kablonet) kullanicilarina sorun yaratirsin ama eninde sonunda acmak zorunda kalacaklar gibi. Bu bole ne kadar devam edebilirki ?

PS:Superonline'da bi ara reklamlarinda 400 MBit ciki$imiz var diyodu nerde bu cikis ben cok merak ediyorum yani:)
0
anonim
Bu holdinglerin portallarna girememek beni üzüyor ama Türkiye yi nasıl soymak istediklerinin açık kanıtı. Bu nların sitelerine girmeyince hiç bir şeyim de eksik kalmıyor. Kendi kendilerine çalsın oynasınlar. İhsan Baygan
0
anonim
Yalniz bir sey soylemek istiyorum, bi arkadas da soylemis, ben bir ttnet kullanicisi olarak bu uygulamadan habersiz turk.net'e girmeye çalistim, ulasamayinca turk.net'in ya kapanmis ya da bi portal'i idare edemeyecek kadar beceriksiz olduguna karar verip aklimdan sildim :))))))))
Oh olsun onlara...müstahak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.

GMAIL: pop3 desteği ekledi

mos

1000 mb 'lık e-posta kotası sunmasıyla dikkatleri henüz beta aşamasındayken bile üzerine çekmeyi başaran GMAIL , şimdi de pop3 ve otomatik posta yönlendirme desteği sağlıyor.


Audiogalaxy sizlere ömür...

interhaber

Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...

Internet'te Filtreleme ya da Sansür: Opennet.net

sundance

Son zamanlarda özellikle YouTube'un mahkeme kararı ile bloklanmasının ardından oldukça yoğun olarak tartışılan konulardan biri de Internet'te sansür.

Bu konuda herşeyden önce iyi bilgilenmemiz gerekiyor. Bu iş neden var? Sadece Türkiye'de mi var? Dünya'da bu konuda trendler ne vs. ki sağlıklı bir şekilde tartışalım ve daha da önemlisi, belki de klasik basından bile önemli olan bu ortamda, sağlıklı haberleşmenin sağlanması için sesimizi duyurabilelim.

Akdeniz Havzası Fiberoptik Kablo Sistemi

yalcink01

TürkTelekom; "Akdeniz havzasında, uzantıda Avrupa ve Amerika’ya geniş kapsamlı erişim sağlanması amacıyla ülkemizde ve İtalya (Katanya)’da termine olacak bir uluslararası denizaltı fiberoptik kablo sisteminin temin ve tesisi " işi ihalesini sonuçlandırdı. 6 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan bu projeyi 37.000.000 USD bedelle MEDITERRANEAN NAUTILUS LIMITED şirketi gerçekleştirecek. İş hem İtalya hem de Türkiye' de yürütülecek. Bu işin sonunda umarım internet yurtdışı çıkışlarında bir rahatlama meydan gelir. Uzakta, bizim olmayan bir köyde meydana gelen depremle, yıkılmayacak bir internet erişimi dileğiyle.......

NOT: henüz resmi sözleşme imzalanmadı. Ayrıca bu işin sonunda ne kadarlık bir bant genişliği elde edileceği hakkında bir bilğiye ulaşamadım. Şayet bilen varsa, bizide aydınlatırsa sevinirim.