İnternet cafe mi ? oyun cafe mi?

0
mambo
Ülkemizde her şeyin olduğu gibi sonun da internet cafelerin de suyu çıktı. Zaten çoktan internet cafelerinde suyu çıkmıştı diyeceksiniz ama bu herhalde olayın son noktası. Artık hepimiz mahalle aralarında dahi açılan internet cafelere alıştık. Ama artık bu mahalle aralarında açılan internet cafeler gitgide kimliğini yitirip oyun cafelere yani ataricilere dönüşmeye başladı.
Açılan internet cafelerde internet bağlantısı yok bilgisayarlarda sadece oyun yüklü. Benim oturduğum semtte yani Çapa'da bunlardan 5 tane var. Geçen aylarda televizyonlarda bir haber dikkatimi çekmişti. Amerika'da 1000 bilgisayarlık bir internet cafe açılmış ve sadece internet üzerine kurulu bir mekan yani makinelerde oyun yok. O haberin üstüne İstanbul´da üst üste açılan cafeleri gördükçe internet kavramının bizde sadece oyun oynamak üzerine kurulu olduğunu görüyorum. Avrupa ve Amerika'daki gibi değil. Sanırım hepimizin zamanında çok vakit geçirdiğimiz atariler daha değişik bir kimlikte geri dönüyor.

Görüşler

0
anonim
Sen de bilirsin, zamanında Beşiktaş`ta Internet Cafe''ler Porno Cafeler olduğunda, bazıları mastürbasyon kabinleri yaptırmaya başladığında bu işin çivisi çıkmıştı zaten.

Öte yandan hiçbir şekilde oyun oynanmayan E-mania`nın o hayalini kurduğumuz Internet kafelerden olduğunu düşünsek, oraya da harcanmış olan 1 Milyon dolar inanılmaz bir para geliyor.

İkisinin ortası bir yerler olmalı bence. Şöyle Abi benim kalecim fazla açılıyor Fifa''da ne yapsak ki ? tadını da çok kaçırmamak lazım :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Webby Awards...

BatoR

6. webby awards ödülleri açıklandı.
Ticaret, eğitim, moda, film, oyun, sağlık vb... dallarında dereceye girenler ve birinciler...( hmm uygulama alanında google.com )
Aslında koşulları falan tam okumadım ama 7.'si için Fazla Mesai'yi aday gösterelim; eğer dil olayı yoksa şartlarda (language) neden olmasın değil mi ama ?? ! ??
Durun ben bu haberi size gönderdikten sonra şartları iyice bir okuyayım...
Bilahare bildireceğim...

Amerika'yı yeniden keşfetmek

sundance

Türkiye’de iş dünyasına atılan, birazcık idealizme sahip herkes, kısa bir süre içinde yeni bir şeyler icat etmek, farklı bir şeyler çıkarmak için harekete geçer. Bazen okuldan yeni çıkmış olmanın naifliğidir itici güç, bazen de yıllar boyunca maruz kalacakları köhneliğin farkına varmanın refleksif tepkisidir bunu yaptıran.

Ama “icat çıkarma” lafının çöreklendiği bu coğrafyada “salyangoz satmak”...

First Monday: Derinlemesine Web 2.0 Eleştirisi

FZ

Yaklaşık 12 yıldır Internet ile ilgili makaleleri yayınlayan ve hakemli dergi statüsünde bulunan First Monday'in 3 Mart 2008 tarihli güncel sayısının kapak konusu "Critical Perspectives on Web 2.0" (Web 2.0'a Eleştirel Bakış). İçindekiler bölümünde epey kışkırtıcı başlıklar içeren bu sayı, belki tam da bir şeyleri yapmanın hızını ara sıra dahi olsa yavaşlatıp "neyi neden yapıyoruz ve arkasında ne var?" diye sormayı, eleştirmeyi sevenler için:

IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

FZ

Yıllardır Superonline'a emeği geçen bir yazılımcı arkadaşıma bir dokundum bin ah işittim!

"Superonline, elemanlarına 2 ay ücretsiz izin verdi! Dönüşümlü olarak arkadaşlarımızla durumu ayarlayıp 1er ay parasız tatil yapmak durumundayız. Tabii kendimizi şanslı sayıyoruz çünkü ücretsiz izne mahkum etmediklerini doğrudan işten çıkarıldılar!"

Gene bir INTERNET@TURKEY klasiği!

Evinizde/Ofisinizde Kendi Sunucularınız

sundance

Ev/Ofisinizde ISP`nizden bağımsız e-mail kurmak, spamdan korunmak istiyorsunuz, ama bütün bu email mekanizması size anlaşılmaz mı geliyor ? Artık derdiniz yok, çünkü eğer teknik okuma yapmayı seviyorsanız mükemmel bir makale ile UnixReview.com size bu işi en ince detaylarına kadar anlatıyor.

Bazen bir makale görürsünüz ve ufkunuz açılır. İşte bu da onlardan biri...