İnternet cafe mi ? oyun cafe mi?

0
mambo
Ülkemizde her şeyin olduğu gibi sonun da internet cafelerin de suyu çıktı. Zaten çoktan internet cafelerinde suyu çıkmıştı diyeceksiniz ama bu herhalde olayın son noktası. Artık hepimiz mahalle aralarında dahi açılan internet cafelere alıştık. Ama artık bu mahalle aralarında açılan internet cafeler gitgide kimliğini yitirip oyun cafelere yani ataricilere dönüşmeye başladı.
Açılan internet cafelerde internet bağlantısı yok bilgisayarlarda sadece oyun yüklü. Benim oturduğum semtte yani Çapa'da bunlardan 5 tane var. Geçen aylarda televizyonlarda bir haber dikkatimi çekmişti. Amerika'da 1000 bilgisayarlık bir internet cafe açılmış ve sadece internet üzerine kurulu bir mekan yani makinelerde oyun yok. O haberin üstüne İstanbul´da üst üste açılan cafeleri gördükçe internet kavramının bizde sadece oyun oynamak üzerine kurulu olduğunu görüyorum. Avrupa ve Amerika'daki gibi değil. Sanırım hepimizin zamanında çok vakit geçirdiğimiz atariler daha değişik bir kimlikte geri dönüyor.

Görüşler

0
anonim
Sen de bilirsin, zamanında Beşiktaş`ta Internet Cafe''ler Porno Cafeler olduğunda, bazıları mastürbasyon kabinleri yaptırmaya başladığında bu işin çivisi çıkmıştı zaten.

Öte yandan hiçbir şekilde oyun oynanmayan E-mania`nın o hayalini kurduğumuz Internet kafelerden olduğunu düşünsek, oraya da harcanmış olan 1 Milyon dolar inanılmaz bir para geliyor.

İkisinin ortası bir yerler olmalı bence. Şöyle Abi benim kalecim fazla açılıyor Fifa''da ne yapsak ki ? tadını da çok kaçırmamak lazım :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siyaset Meydanı Faciası

SHiBuMi

Dün akşam Siyaset Meydanı`nı seyrettiniz mi bilmiyorum, ama ben faciayı sonuna kadar seyrettim. Ve şu sonuca vardım: Demek ki bizim bilgili olmadığımız konularda çıkıp dinlediğimiz adamların da dünyadan bir haberleri yokmuş, onların arasında da bir sürü bilgisiz adam bizimle kafa buluyormuş.

Tipografik Kitap Arama: AmazType

FZ

Keita Kitamura ve Yugo Nakamura tarafından Amazon Web Servisleri kullanılarak geliştirilmiş çılgın bir tipografik kitap arama sistemi: amaztype. Yaptığı şey konu ile ilgili kitap kapak görüntülerini alıp aradığınız sözcüğün harflerini oluşturarak dizmek. Söz gelimi Lisp aradığınızda karşınıza koca bir Lisp yazısı geliyor ve gelen görüntüdeki grafiklere tıklayarak "zoom" yapabiliyor, kitapla ilgili detaylı bilgi alabiliyor ve doğrudan kitabın sayfasına gidebiliyorsunuz.

En çok aranan sözcükleri burada görebilirsiniz. Konu ile ilgili eğlenceli bir makaleyi de burada okuyabilirsiniz.

webiket.net - Wordpress Yönetici Ekranından Kolay Yazı Ekleme

webiket

webiket Wordpress Yönetim Ekranı – Kolay Yazı Ekleme Eklentisi

Wordpress eklenti yöneticisi aracılığıyla kolayca ekleyebileceğiniz webiket eklentisi hem yazılarınız için başka kullanıcıların ne kadar webiketlediğini size Wordpress içerisinden gösteriyor hem de yazınızı yazar-yazmaz webiket’e aynı ekrandan basit bir şekilde göndermenizi sağlıyor.

Proje Yönetiminde Türkçe Paylaşım Merkezi

anonim

Proje Yönetimini konusunda Türkçe kaynak sıkıntısının önüne geçmek, öğrencisinden uzmanına dek bir paylaşım ortamı hazırlamak amacı ile açılan yeni bir site: PMboard.org

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.