İnternet cafe mi ? oyun cafe mi?

0
mambo
Ülkemizde her şeyin olduğu gibi sonun da internet cafelerin de suyu çıktı. Zaten çoktan internet cafelerinde suyu çıkmıştı diyeceksiniz ama bu herhalde olayın son noktası. Artık hepimiz mahalle aralarında dahi açılan internet cafelere alıştık. Ama artık bu mahalle aralarında açılan internet cafeler gitgide kimliğini yitirip oyun cafelere yani ataricilere dönüşmeye başladı.
Açılan internet cafelerde internet bağlantısı yok bilgisayarlarda sadece oyun yüklü. Benim oturduğum semtte yani Çapa'da bunlardan 5 tane var. Geçen aylarda televizyonlarda bir haber dikkatimi çekmişti. Amerika'da 1000 bilgisayarlık bir internet cafe açılmış ve sadece internet üzerine kurulu bir mekan yani makinelerde oyun yok. O haberin üstüne İstanbul´da üst üste açılan cafeleri gördükçe internet kavramının bizde sadece oyun oynamak üzerine kurulu olduğunu görüyorum. Avrupa ve Amerika'daki gibi değil. Sanırım hepimizin zamanında çok vakit geçirdiğimiz atariler daha değişik bir kimlikte geri dönüyor.

Görüşler

0
anonim
Sen de bilirsin, zamanında Beşiktaş`ta Internet Cafe''ler Porno Cafeler olduğunda, bazıları mastürbasyon kabinleri yaptırmaya başladığında bu işin çivisi çıkmıştı zaten.

Öte yandan hiçbir şekilde oyun oynanmayan E-mania`nın o hayalini kurduğumuz Internet kafelerden olduğunu düşünsek, oraya da harcanmış olan 1 Milyon dolar inanılmaz bir para geliyor.

İkisinin ortası bir yerler olmalı bence. Şöyle Abi benim kalecim fazla açılıyor Fifa''da ne yapsak ki ? tadını da çok kaçırmamak lazım :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

anonim

Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.

©2004 Google - 8.058.044.651 web sayfası aranıyor...

mos

Slashdot 'da (*) yer alan bu habere göre, Google indeksini ikiye katlamış.

Daha önce 4 milyar civarında sayfayı indeksleyen arama motoru , bu sayıyı 8 milyarın üstüne çıkarmış görünüyor.

Haberle ilgili Google blog'unu okumak için tıklayın.

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.