Google IRC !

0
sundance
Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Bir süre önce Irchiver adlı bir projeyle ilgili bir haber göndermiştim. Proje sunumu sırasında, "Google'ın IRC versiyonu" olarak yorumlanmıştı. Demek ki proje Google'ın da kulağına gitmiş ve Google bu işe el atmaya karar vermiş.

Irchiver hakkında bilgi için: http://cosco.hiit.fi/irchiver/ [cosco.hiit.fi]
FM'deki Haber: http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1842&mode=nested&order=0&thold=0
0
mos
evet benim de aklima hemen 1-2 hafta onceki irchiver haberi geldi sahsen..
0
o_ozardic
Durdurun Google'ı inecek var ! ....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

Sadece Türkiye’de Devlet Eliyle Internet Sansürü Var

FZ

Radikal gazetesi bugünkü sayısında, Türkiye'de başını alıp gitmiş fütursuz Internet sansürcülüğüne yukarıdaki manşet ile geniş yer ayırdı.

Gazete, "Avrupa'da 'devlet sansürü' yok" ve "Yasa sorunlu, hâkimler konuya hâkim değil" başlıklı yazıları ile Türkiye'de son yıllarda gittikçe yoğunlaşan Internet sansürünü ve bunun gerçekleştirilme yöntemlerini ağır bir dille eleştirdi.

Türkiye´deki Internet Uygulamaları

FZ

11 Mart Pazartesi günü saat 18:30'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusu Akademik Kurul Odasında, Alcatel e-Ticaret Genel Müdürü Tayfun Türkalp'in konuşmacı olarak katılacağı "Türkiye'deki İnternet Uygulamaları" başlıklı bir konferans düzenlenecektir.

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)