Internet B*ktur!

0
FZ
Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:
  1. İnternet b*ktur. Bunu farketmemiz ve buna göre davranmamız son derece önemlidir. Çoğu kişi hâlâ ne güzel olduğunu, ne kadar bilgi yüklü olduğunu söyleyip duruyorlar.
  2. Örneğin: Eğer Google'a girersem, her şeyi bulabilirim. Google, WiFi ile birleşince Tanrı'ya benziyor. Tanrı da kablosuz, O da her şeyi görüyor. (Alan Cohen'den alıntı)
  3. Google'da adı geçmeyen en az 20 okul arkadaşımı sayabilirim. Ne kadar düşük bütçeli ve küçük olursa olsun içinde internette aylarca arasam bulamayacağım yığınla bilgi bulabilirim. 22 yılda Usenet'in içine alamadığı konuları bir bar sohbetinde bulabilirim.
  4. İnternet bir şeyin varlığını anlayacağınız tek ortam değil. Web sitesi olmayan bir şey kalitesiz değildir. Google'da bulamadığınız bir arkadaşınız şüphe yaratmamalıdır.
  5. Bir adres, kalitenin işareti değildir. İnterneti küresel protestoları beslediği için, trendleri yarattığı için yüceltiyoruz. Ancak ilgilenmediği konuların varlığını da unutuyoruz.
  6. Elektronik çağ merakımızı öldürdü. 1995 yılında internette olan her şey bizim için büyük sürprizdi. Bugün her şey sıradan.
  7. Ve bakın onunla ne yaptık. Restoranlar, TV dizileri bizden sitelerini ziyaret etmemizi istiyorlar. HTML'i telaffuz bile edemeyenler siber yatırımlara milyarlar yatırıyor. Hiçbir işe yaramayan, kötü tasarlanmış bir bilgi kaynağı yarattık ve onu düzeltmek için vaktimiz yok.
  8. Yeniden başlamalıyız. Her şeyin ne kadar güzel olduğunu söylemeyi bırakmalıyız. Bize sunduğu her şeye rağmen internetin bir b*ka yaramadığını kabul etmeliyiz.
  9. Yaptıklarımızı geri almanın anlamı yok. Davranışlarımızı değiştirmeliyiz. İnternet artık yeni bir şey değil. Herkese duyurun. İnternet bir b*ktur.
  10. Oysa devam edebiliriz. Belki bizler ya da gazeteciler yeniden doğru dürüst araştırma yapmayı hatırlarlar. Belki böylece eğlenerek geçireceğimiz zamanı sörf yaparak geçirmeyiz.
Manifestonun orjinalini ve tam metnini şu adreste bulabilirsiniz: http://www.internetisshit.org/index.html

Görüşler

0
murat09
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=1232&tarih=11/09/2003&ek_tarihi=08/09/2003
Sevgili FZ,
'Plaza' gazetecilerine aşırı derecede kıl olmakla birlikte, neden Radikalden alınan bir haberin kaynağının zikredilmediğini sorabilirmiyim?

Bu arada, bu sorum için "Private_Messages" i kullanmayı denedim fakat FM de "bu modül aktif değil" ...
0
robertosmix
Nasıl bağnazlıkla, araştırmacı doğa çatışıyorsa, aşırı sosyal insanlar ile teknoloji manyaklarının yada dijital hastaların çatışması da o derece normaldir.

Ancak bu saygısızlık için bir neden değildir.

Fakat yine de ben saygısızca birşeyler demek istiyorum!!!!!

Yazara hitaben:Okul arkadaşlarının canı cehenneme, yaşamından ve çevrenden tiksiniyorum. Doğrusu senin de bir b*ka yaramadığını düşünüyorum.
0
lifesdkver0_1
olayin a$iri sosyal insanlarla teknolojik manyakliginin catismasi ile bir ilgisi oldugunu du$unmuyorum. Daha cok Unabomber tarzi bir yakla$im var..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.

Açık Ağlar, Kapalı Rejimler

murat09

E - postanızı açtığınızda, haftanın her günü, size birşeyler satmaya çalışan onlarca mesaj buluyorsunuz. Genellikle bu bir ürün oluyor, fakat bazen internet üzerinde ürünler yerine fikirler de sahibini arıyor. Ekranınızda savaş karşıtı bir söylem, yeni hayat tarzı dersleri veren bir gurudan rahatlatıcı sözler, ya da açık açık siyasi propoganda görebiliyorsunuz.