Internet B*ktur!

0
FZ
Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:
  1. İnternet b*ktur. Bunu farketmemiz ve buna göre davranmamız son derece önemlidir. Çoğu kişi hâlâ ne güzel olduğunu, ne kadar bilgi yüklü olduğunu söyleyip duruyorlar.
  2. Örneğin: Eğer Google'a girersem, her şeyi bulabilirim. Google, WiFi ile birleşince Tanrı'ya benziyor. Tanrı da kablosuz, O da her şeyi görüyor. (Alan Cohen'den alıntı)
  3. Google'da adı geçmeyen en az 20 okul arkadaşımı sayabilirim. Ne kadar düşük bütçeli ve küçük olursa olsun içinde internette aylarca arasam bulamayacağım yığınla bilgi bulabilirim. 22 yılda Usenet'in içine alamadığı konuları bir bar sohbetinde bulabilirim.
  4. İnternet bir şeyin varlığını anlayacağınız tek ortam değil. Web sitesi olmayan bir şey kalitesiz değildir. Google'da bulamadığınız bir arkadaşınız şüphe yaratmamalıdır.
  5. Bir adres, kalitenin işareti değildir. İnterneti küresel protestoları beslediği için, trendleri yarattığı için yüceltiyoruz. Ancak ilgilenmediği konuların varlığını da unutuyoruz.
  6. Elektronik çağ merakımızı öldürdü. 1995 yılında internette olan her şey bizim için büyük sürprizdi. Bugün her şey sıradan.
  7. Ve bakın onunla ne yaptık. Restoranlar, TV dizileri bizden sitelerini ziyaret etmemizi istiyorlar. HTML'i telaffuz bile edemeyenler siber yatırımlara milyarlar yatırıyor. Hiçbir işe yaramayan, kötü tasarlanmış bir bilgi kaynağı yarattık ve onu düzeltmek için vaktimiz yok.
  8. Yeniden başlamalıyız. Her şeyin ne kadar güzel olduğunu söylemeyi bırakmalıyız. Bize sunduğu her şeye rağmen internetin bir b*ka yaramadığını kabul etmeliyiz.
  9. Yaptıklarımızı geri almanın anlamı yok. Davranışlarımızı değiştirmeliyiz. İnternet artık yeni bir şey değil. Herkese duyurun. İnternet bir b*ktur.
  10. Oysa devam edebiliriz. Belki bizler ya da gazeteciler yeniden doğru dürüst araştırma yapmayı hatırlarlar. Belki böylece eğlenerek geçireceğimiz zamanı sörf yaparak geçirmeyiz.
Manifestonun orjinalini ve tam metnini şu adreste bulabilirsiniz: http://www.internetisshit.org/index.html

Görüşler

0
murat09
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=1232&tarih=11/09/2003&ek_tarihi=08/09/2003
Sevgili FZ,
'Plaza' gazetecilerine aşırı derecede kıl olmakla birlikte, neden Radikalden alınan bir haberin kaynağının zikredilmediğini sorabilirmiyim?

Bu arada, bu sorum için "Private_Messages" i kullanmayı denedim fakat FM de "bu modül aktif değil" ...
0
robertosmix
Nasıl bağnazlıkla, araştırmacı doğa çatışıyorsa, aşırı sosyal insanlar ile teknoloji manyaklarının yada dijital hastaların çatışması da o derece normaldir.

Ancak bu saygısızlık için bir neden değildir.

Fakat yine de ben saygısızca birşeyler demek istiyorum!!!!!

Yazara hitaben:Okul arkadaşlarının canı cehenneme, yaşamından ve çevrenden tiksiniyorum. Doğrusu senin de bir b*ka yaramadığını düşünüyorum.
0
lifesdkver0_1
olayin a$iri sosyal insanlarla teknolojik manyakliginin catismasi ile bir ilgisi oldugunu du$unmuyorum. Daha cok Unabomber tarzi bir yakla$im var..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

filemirrors

binner3

Aradığınız bir dosyayı bulamıyormusunuz ??
İnternet üzerinde onca saat harcamanıza gerek yok dosya ismini yazıp aratın o size indirecek biryerler buluyor.http://www.filemirrors.com/search.src

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Internetin 2`si çıktı!

barbar

Fairbanks'deki University of Alaska'daki 625 MB'lık bir CD, the Faculty of Science of the University of Amsterdam'deki bir PC'ye kaç saniyede transfer edilmiş olabilir acaba? Aradaki mesafe 12,272 km'dir

cevap:
13 saniye

daha fazla bilgi için
Debian Woody in less than two minutes

Google Labs

larweda

Internet aleminde sevdiğimiz, saydığımız, hürmet ettiğimiz bir kuruluş olan Google, yeni projelerinin demolarını pre-production olarak insanların kullanımına sunmak gibi bir güzellik yapmış, (belki daha önceden de vardı da ben ilk yeni keşfediyorum) http://labs.google.com/`da şu anda geliştirmeye devam ettikleri işlerin demolarını koymuşlar, bunları da kullanıp eğer bir feedback'iniz varsa adamlara gönderebilyorsunuz. Benim şahsen arada bir göz atacağım sayfalardan biri haline geldi bile. Bir örnek olarak voice search diye birşeyler deniyor Google, Amerikada bir telefon numarasını arayıp aramak istediğiniz kelimeleri söylüyorsunuz, sonra bir sayfaya gidip baktığınızda sizin arama sonucunuz geliyor. Ne kadar işe yarar ne kadar mantıklıdır bilemiyorum ama, böyle bir şey olabilir, denedik, oldu, belki kullanırız şeklinde süper delikanlı yaklaşıyor olaylara muhteremler.