Internet B*ktur!

0
FZ
Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:
  1. İnternet b*ktur. Bunu farketmemiz ve buna göre davranmamız son derece önemlidir. Çoğu kişi hâlâ ne güzel olduğunu, ne kadar bilgi yüklü olduğunu söyleyip duruyorlar.
  2. Örneğin: Eğer Google'a girersem, her şeyi bulabilirim. Google, WiFi ile birleşince Tanrı'ya benziyor. Tanrı da kablosuz, O da her şeyi görüyor. (Alan Cohen'den alıntı)
  3. Google'da adı geçmeyen en az 20 okul arkadaşımı sayabilirim. Ne kadar düşük bütçeli ve küçük olursa olsun içinde internette aylarca arasam bulamayacağım yığınla bilgi bulabilirim. 22 yılda Usenet'in içine alamadığı konuları bir bar sohbetinde bulabilirim.
  4. İnternet bir şeyin varlığını anlayacağınız tek ortam değil. Web sitesi olmayan bir şey kalitesiz değildir. Google'da bulamadığınız bir arkadaşınız şüphe yaratmamalıdır.
  5. Bir adres, kalitenin işareti değildir. İnterneti küresel protestoları beslediği için, trendleri yarattığı için yüceltiyoruz. Ancak ilgilenmediği konuların varlığını da unutuyoruz.
  6. Elektronik çağ merakımızı öldürdü. 1995 yılında internette olan her şey bizim için büyük sürprizdi. Bugün her şey sıradan.
  7. Ve bakın onunla ne yaptık. Restoranlar, TV dizileri bizden sitelerini ziyaret etmemizi istiyorlar. HTML'i telaffuz bile edemeyenler siber yatırımlara milyarlar yatırıyor. Hiçbir işe yaramayan, kötü tasarlanmış bir bilgi kaynağı yarattık ve onu düzeltmek için vaktimiz yok.
  8. Yeniden başlamalıyız. Her şeyin ne kadar güzel olduğunu söylemeyi bırakmalıyız. Bize sunduğu her şeye rağmen internetin bir b*ka yaramadığını kabul etmeliyiz.
  9. Yaptıklarımızı geri almanın anlamı yok. Davranışlarımızı değiştirmeliyiz. İnternet artık yeni bir şey değil. Herkese duyurun. İnternet bir b*ktur.
  10. Oysa devam edebiliriz. Belki bizler ya da gazeteciler yeniden doğru dürüst araştırma yapmayı hatırlarlar. Belki böylece eğlenerek geçireceğimiz zamanı sörf yaparak geçirmeyiz.
Manifestonun orjinalini ve tam metnini şu adreste bulabilirsiniz: http://www.internetisshit.org/index.html

Görüşler

0
murat09
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=1232&tarih=11/09/2003&ek_tarihi=08/09/2003
Sevgili FZ,
'Plaza' gazetecilerine aşırı derecede kıl olmakla birlikte, neden Radikalden alınan bir haberin kaynağının zikredilmediğini sorabilirmiyim?

Bu arada, bu sorum için "Private_Messages" i kullanmayı denedim fakat FM de "bu modül aktif değil" ...
0
robertosmix
Nasıl bağnazlıkla, araştırmacı doğa çatışıyorsa, aşırı sosyal insanlar ile teknoloji manyaklarının yada dijital hastaların çatışması da o derece normaldir.

Ancak bu saygısızlık için bir neden değildir.

Fakat yine de ben saygısızca birşeyler demek istiyorum!!!!!

Yazara hitaben:Okul arkadaşlarının canı cehenneme, yaşamından ve çevrenden tiksiniyorum. Doğrusu senin de bir b*ka yaramadığını düşünüyorum.
0
lifesdkver0_1
olayin a$iri sosyal insanlarla teknolojik manyakliginin catismasi ile bir ilgisi oldugunu du$unmuyorum. Daha cok Unabomber tarzi bir yakla$im var..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

Türkiye'nin Yurtdışı Internet Erişimi Üzerine - 1

FZ

Kablo koptu. Yok efendim yedekli. Denizde deprem oldu. Tedbir aldık. Tüh alamadık. Yok yok hallediyoruz konuyu güvenin bize, koskoca kurumuz. A-aa gene gitti hatlar, tüh!... derken Türk Telekom'un yurtdışı Internet çıkış hizmeti arap saçına döndü dönecek. Pekiyi ama bu işin içyüzü nedir? Hong Kong'daki bilgisayarcılar evlere 100 Mbit/s Internet dağıtmak ile meşgul iken parasını tıkır tıkır ödeyen Türkiye Internet kullanıcıları nelere maruz kalmaktadır?

Serdar Güçlü'nün Türkiye'nin Yurtdışı İnternet Erişimi Üzerine - 1 başlıklı makalesi Internet yedeklemesi nedir, ne değildir, civardaki ülkeler bu tür sorunları nasıl çözüyorlar ve Türk Telekom nasıl çözemiyor gibi konulara değiniyor, teknik bir dille gayet güzel anlatıyor. Okuyalım, öğrenelim (ve sonra hesap soralım!)

Küçük casuslar artık büyük tehdit

mos

haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.