Internet B*ktur!

0
FZ
Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:
  1. İnternet b*ktur. Bunu farketmemiz ve buna göre davranmamız son derece önemlidir. Çoğu kişi hâlâ ne güzel olduğunu, ne kadar bilgi yüklü olduğunu söyleyip duruyorlar.
  2. Örneğin: Eğer Google'a girersem, her şeyi bulabilirim. Google, WiFi ile birleşince Tanrı'ya benziyor. Tanrı da kablosuz, O da her şeyi görüyor. (Alan Cohen'den alıntı)
  3. Google'da adı geçmeyen en az 20 okul arkadaşımı sayabilirim. Ne kadar düşük bütçeli ve küçük olursa olsun içinde internette aylarca arasam bulamayacağım yığınla bilgi bulabilirim. 22 yılda Usenet'in içine alamadığı konuları bir bar sohbetinde bulabilirim.
  4. İnternet bir şeyin varlığını anlayacağınız tek ortam değil. Web sitesi olmayan bir şey kalitesiz değildir. Google'da bulamadığınız bir arkadaşınız şüphe yaratmamalıdır.
  5. Bir adres, kalitenin işareti değildir. İnterneti küresel protestoları beslediği için, trendleri yarattığı için yüceltiyoruz. Ancak ilgilenmediği konuların varlığını da unutuyoruz.
  6. Elektronik çağ merakımızı öldürdü. 1995 yılında internette olan her şey bizim için büyük sürprizdi. Bugün her şey sıradan.
  7. Ve bakın onunla ne yaptık. Restoranlar, TV dizileri bizden sitelerini ziyaret etmemizi istiyorlar. HTML'i telaffuz bile edemeyenler siber yatırımlara milyarlar yatırıyor. Hiçbir işe yaramayan, kötü tasarlanmış bir bilgi kaynağı yarattık ve onu düzeltmek için vaktimiz yok.
  8. Yeniden başlamalıyız. Her şeyin ne kadar güzel olduğunu söylemeyi bırakmalıyız. Bize sunduğu her şeye rağmen internetin bir b*ka yaramadığını kabul etmeliyiz.
  9. Yaptıklarımızı geri almanın anlamı yok. Davranışlarımızı değiştirmeliyiz. İnternet artık yeni bir şey değil. Herkese duyurun. İnternet bir b*ktur.
  10. Oysa devam edebiliriz. Belki bizler ya da gazeteciler yeniden doğru dürüst araştırma yapmayı hatırlarlar. Belki böylece eğlenerek geçireceğimiz zamanı sörf yaparak geçirmeyiz.
Manifestonun orjinalini ve tam metnini şu adreste bulabilirsiniz: http://www.internetisshit.org/index.html

Görüşler

0
murat09
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=1232&tarih=11/09/2003&ek_tarihi=08/09/2003
Sevgili FZ,
'Plaza' gazetecilerine aşırı derecede kıl olmakla birlikte, neden Radikalden alınan bir haberin kaynağının zikredilmediğini sorabilirmiyim?

Bu arada, bu sorum için "Private_Messages" i kullanmayı denedim fakat FM de "bu modül aktif değil" ...
0
robertosmix
Nasıl bağnazlıkla, araştırmacı doğa çatışıyorsa, aşırı sosyal insanlar ile teknoloji manyaklarının yada dijital hastaların çatışması da o derece normaldir.

Ancak bu saygısızlık için bir neden değildir.

Fakat yine de ben saygısızca birşeyler demek istiyorum!!!!!

Yazara hitaben:Okul arkadaşlarının canı cehenneme, yaşamından ve çevrenden tiksiniyorum. Doğrusu senin de bir b*ka yaramadığını düşünüyorum.
0
lifesdkver0_1
olayin a$iri sosyal insanlarla teknolojik manyakliginin catismasi ile bir ilgisi oldugunu du$unmuyorum. Daha cok Unabomber tarzi bir yakla$im var..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo`nun başına sinema adamı geçti

FZ

1995 yılından beri Yahoo! şirketinin yöneticiliğini yapmakta olan Tim Koogle gitti ve yerine Terry Semel geldi.

58 yaşındaki Bay Semel 24 yıl boyunca ortağı Robert Daly ile birlikte Warner Bros şirketinde çalıştı. Bu süre boyunca iki ortak Hollywood'daki en sağlam ve risk almayı seven yönetici ekip olarak nam saldılar.

Bay Semel'in yeni yönetici olarak, medya dünyasının diğer kulvarları ile çok ilgili olmayan Yahoo! şirketini nasıl yönlendireceği merakla bekleniyor.

Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

elrond

AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

larweda

MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.