Dünya Kupası ve Internet

0
conan
Dünya Kupası Internet için yeni bir test alanı oldu. Sponsorlar adeta Internet üzerinden Dünya kupası ile ilgili birşeyler verebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Video on-demand, Shockwave, flash, vs... gibi Internet teknolojileri ile donatılmış siteler bayağı güzel projeler sunuyorlar. Benim ilginç bulduğum bir iki linki sizlerle paylaşmak istedim.
  • Yahoo! Dünya Kupasının sponsorlarından birisi. Sahip olduğu siteden 7 dilde anında neler olmuş görebiliyorsunuz. Tamam bunu biliyorduk zaten. Ama şimdi de FIFA VIP CLUB diye bir şey başlatmışlar. 19.95$ verip 64 maçı online görebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi oynatıp tekrar tekrar izleyebiliyorsunuz. Sağda da bir sayfada maç akışı text olarak geçiyor. Tamamen kontrol edebildiğiniz bir dünya kupası iddia ediyorlar ;)

  • Mastercard da sponsorlardan birisi. Hazırladıkları sayfadan bir çok komik ve eğlenceli şeylere ulaşabiliyorsunuz. Hatta bir lig düzenlenmiş. Bu ligde oynamak için bir shockwave oyununda takımınızı seçip gol atmanız ve de gol yememeniz lazım. Oyunda beraberlikle biten bir maç sonunda atılan 5 penaltı simule edilmiş. :) Şu anda Türkiye 10. sırada. Göreyim sizi fazlamesai'ciler TR'yi en üst sıralara taşıyacağııızzz... ;) Oyuna sayfanın sağ alt köşesinden ulaşabilirsiniz.
    Mastercard'in sitesinden bir de teammate isimli bir maskot indirebiliyorsunuz. Ekranınızda komik komik hareketler yapıyor. (Ekranin ust taraflarına sürükleyip oradan aşagı bırakmayı deneyin hehe)

  • Ayrıca yine yahoo! yardımında, ama coca-cola sponsorluğunda bir başka yarışmaya da bu adresten katılabilirsiniz.

    Benden şimdilik bu kadar.
    Sabahları saat 5'te uyanıp mac seyreden conan.
  • Görüşler

    0
    smoothop
    www.kupakimin.com Dunya Kupasi Tahminlerinizi yapabileceginiz eglencli bir site.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Teknoloji videoları

    anonim

    Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

    Herkese iyi seyirler.

    WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

    sefalet

    Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

    Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

    Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

    http://www.37signals.com/

    Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

    FZ

    Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

    Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

    Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

    Bant genişliğini çalana, yaratıcı bir ceza!

    sundance

    ZDNet'in yazarlarından biri, makalesinde bahsettiği X-Box'ın resmini sayfaya koymak yerine, Internet'ten bulduğu bir sayfadan linklemiş.

    ZDNet'in trafiği malum, sözkonusu sitenin sahibi de bir anda bu kadar yoğun bir trafikle karşılaşınca durumu araştırma gereği duymuş ve bir bantgenişliği hırsızlığı ile karşı karşıya olduğunu anlamış. Genelde yapıldığı gibi şikayet etmek yerine, sözkonusu yazarın fotoğrafını uygunsuz bir fotoğrafa montajlayıp, linklenmiş olan X-Box resmi ile değiştirmiş.

    Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

    FZ

    Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

    Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.