RTUK@internet

0
ganzo66
Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!
İnternette dolaşan bir ‘‘net geyik’’ gerçek oluyor. Söz konusu ‘‘geyik’’te internet Türk icadı olsaydı nasıl olurdu sorusuna yanıt aranıyordu ve bunu bulanın Türkler olması halinde internete girebilmek için nüfus sureti, ikametgáh, savcılıktan temiz raporu, nüfus kağıdının fotokopisi, 4 fotoğraf, parmak izi isteneceği iddia ediliyordu. Bunu yazan sıkı bir şaka yaptığını düşünerek kaleme almıştı bunları. Ancak uygulama bunun bile ötesine geçecek gibi görünüyor. Çünkü 3984 sayılı yasada değişiklik yapacak yasa tasarısına eklenen bir maddeyle WEB sitesi açacak olanların valiliğe başvurması, her web sitesinin 21 yaşını aşkın en az lise mezunu bir sorumlu müdür istihdam etmesi isteniyor. Böylelikle sanal ortamı zapturapt altına alabileceklerini düşünüyorlar. Böylesine cahilce bir olay ben görmedim. Çünkü gidip yurtdışından bir domain aldığınız zaman bunların hiçbiri istenmeyeceği için, ‘‘tr’’ sonlu web siteleri bitecek ve herkes gidip başka ülkeler üzerinden domain alacak. Yani hiçbir şey değişmeyecek. İnternetin bir iftira, bir pislik, bir karalama aracına dönüşmesi herkes gibi beni de rahatsız ediyor. Zaten dünya da bu sorunla uğraşıyor. Ama Türkiye'nin kendi başına aldığı böyle bir karar hiçbir şeyi çözmez. Sadece ve sadece Türkiye'nin net'teki gelişimin bir miktar dışında kalmasına yol açar. O kadar.

Görüşler

0
ninja-g
www.rtuk.org.tr gulup gecitigim bir adrestir.
sevgiler ve saygilar
0
anonim
sonuna kadar katılıyorum sana ve böyle bir kanunun yürürlülüğe girmesiyle beraber yapılacak her tür protestoya da katılacağım. protestoyla hiç birşey olmaz fakat bir ay bile internete girmezsek anlarlar ne kadar farkettiğini...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GUIdebook: Kullanıcı Arayüzü Sergisi

Soulblighter

Genişlemekte olan içeriğiyle, bu site, bir çok işletim sisteminin, eski sürümleri dahil, ekran görüntülerinden tutun da, uygulamaların açılış ekranlarına ve görüntülerine kadar bir çok grafik arayüz resmini barındırıyor.

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de

fkoksal

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de yayınlanan Gece Görüşü programında Internet 2 hakkında konuşacak.

Mikrohaber kapanıyor...

urxalit

Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...

`Satranç´ta Yenilmek İsteyenlere

sundance

Seti@home ve diğer dağıtık bilgisayar projelerinden sonra ilk defa mesaj kaygısı olmayan ;) bir dağıtık bilgisayar gridi; www.chessbrain.net

Amaç malum 200 lü yıllardan beri oynanan Satranç oyununu en iyi şekilde oynayabilecek bir sistem kurmak.

Yakın zamanda büyük ustalar ile bu gridin maçını göreceğimiz kesin, siz ne dersiniz bir denemeye ?