RTUK@internet

0
ganzo66
Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!
İnternette dolaşan bir ‘‘net geyik’’ gerçek oluyor. Söz konusu ‘‘geyik’’te internet Türk icadı olsaydı nasıl olurdu sorusuna yanıt aranıyordu ve bunu bulanın Türkler olması halinde internete girebilmek için nüfus sureti, ikametgáh, savcılıktan temiz raporu, nüfus kağıdının fotokopisi, 4 fotoğraf, parmak izi isteneceği iddia ediliyordu. Bunu yazan sıkı bir şaka yaptığını düşünerek kaleme almıştı bunları. Ancak uygulama bunun bile ötesine geçecek gibi görünüyor. Çünkü 3984 sayılı yasada değişiklik yapacak yasa tasarısına eklenen bir maddeyle WEB sitesi açacak olanların valiliğe başvurması, her web sitesinin 21 yaşını aşkın en az lise mezunu bir sorumlu müdür istihdam etmesi isteniyor. Böylelikle sanal ortamı zapturapt altına alabileceklerini düşünüyorlar. Böylesine cahilce bir olay ben görmedim. Çünkü gidip yurtdışından bir domain aldığınız zaman bunların hiçbiri istenmeyeceği için, ‘‘tr’’ sonlu web siteleri bitecek ve herkes gidip başka ülkeler üzerinden domain alacak. Yani hiçbir şey değişmeyecek. İnternetin bir iftira, bir pislik, bir karalama aracına dönüşmesi herkes gibi beni de rahatsız ediyor. Zaten dünya da bu sorunla uğraşıyor. Ama Türkiye'nin kendi başına aldığı böyle bir karar hiçbir şeyi çözmez. Sadece ve sadece Türkiye'nin net'teki gelişimin bir miktar dışında kalmasına yol açar. O kadar.

Görüşler

0
ninja-g
www.rtuk.org.tr gulup gecitigim bir adrestir.
sevgiler ve saygilar
0
anonim
sonuna kadar katılıyorum sana ve böyle bir kanunun yürürlülüğe girmesiyle beraber yapılacak her tür protestoya da katılacağım. protestoyla hiç birşey olmaz fakat bir ay bile internete girmezsek anlarlar ne kadar farkettiğini...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.

Web 2.0 Tasarım Eğitim Dökümanları

DemensMagnet

Web 3.0 konseptleri tartışılmaya başlayadursun tüm internet halen Web 2.0'a ayak uydurabilmiş değil. Özellikle de ülkemiz. Halen Web 2.0 nedir? diye soran arkadaşlarımız buradaki makaleyi inceleyebilirler.

CSS Bahçesi ve CSS Based

musaulker

CSSBahcesi.com web tasarımcılar için iyi tasarlanmış CSS tabanlı sayfalardan oluşan bir veritabanı oluşturmayı hedefleyen bir proje. Beta aşamasında olan proje, aynı zamanda ingilizce olarak da CSSBased.com üzerinden de yürütülüyor.

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Bir Kablonet Hikayesi

sefalet

Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.