Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

0
coskung
TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.
"Merhabalar,

Ülkemizde kabul edildiği 4 Mayıs 2007 tarihinden beri İnternete Sansür uygulaması niteliğinde değerlendirilen ve geçen zaman süresi zarfında da bu korkuları haklı çıkaran 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesine İlişkin Kanun'un 10 maddesi uyarınca erişimin engellenmesi konusunda görevlendirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen Bey, 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arası Dolapdere Kampüsü Eski Bina 130 no'lu Salonda yapılacak olan yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılacaktır.

5651 Sayılı Kanun'da yer alan açık hükme rağmen, kişilik haklarının ihlali dolayısıyla web sitesi kapatma kararı verilmemesi gerekirken Adnan Oktar'ın bu nitelikteki talepleri üzerine site kapatma kararı veren mahkeme kararlarını kanuna aykırı bir şekilde uygulayan, Alibaba.com, gazete Vatan, youtube, worldpress, ekşi sözlük ve son olarak da blogger.com, blogspot.com gibi Google'a ait blog sitelerini erişime kapatan, www.guvenliweb.org.tr'de yer alan kapatılan web sitelerine ilişkin istatistikler arasında ilk sırayı teşkil eden ve muğlak bir kavram olan "müstehcenlik" kılıfını kullanarak birçok siteyi kapatan İnternet Dairesinin başında görev yapan Osman Nihat Şen Bey'i programınız müsaitse dinlemenizi rica edeceğim.

Saygılarımla,

Leyla Keser Berber"

Görüşler

0
FZ
Misafir konuşmacı olarak katılması çok hoş. Kültürümüzde 'misafire saygıda kusur edilmez' şeklinde güzel bir düsturumuz da vardır, o halde saygıda kusur etmeden kendisini epey bir terletmek ümidiyle ;-) Sıcak bir ders olacağa benzer.
0
Onur_Yerlikaya
Misafir umdugunu degil buldugunu yer :)

0
FZ
Kültürümüzde acılı yemeklerin, çeşit çeşit biberin de tadına doyum olmaz, değil mi? ;-)
0
dtemarti

Bugün konu ile ilgili tv ekranlarında ilgili kişilerin yorumlarını dinledim de daha çok kere @ işareti sonrasını sorguya koyarak filtreleme yapacağız. İşin ilginç yanı spikerin bazı programlar aracılığı ile (proxy server prog.) bu sitelere bağlanabildiğine dair tiyo vermesi.

0
javamorg
İHBAR KONUSU: İntihara sürükleme
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Yayınlandığı URL Adresi: http://www.ihbarweb.org.tr
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Detayları: Internette girilecek site bırakmayan zihniyet beni intihara sürüklüyor.
Sonuç Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz? +
0
sundance
Benim bildiğim Butch, şahane bir sticker yapar.

Çek elini Internet'imden diye!
0
anonim
Biz katilamayacak olanlar icin birileri kaydetse? Nasil guzel bir kamu hizmeti olur...
0
sefalet

Şahsen, çok ilginç açıklamalar beklemiyorum. Kurum başkanının fikirlerinden yola çıkarsak...

0
hcg
İzleyen oldu mu? Yorum alabilsek konuşma hakkında güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

Mor-Tel

anonim

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni teknolojileriyle MOR-TEL Telekom, hizmetleri ve başarılarıyla dünya devlerine meydan okuyor.

Kaynak: http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=266359

Digg'sizin hakkından 180° gelir!

sundance

"Web 2.0 herşeyi değiştiriyor" derken, 2005 yılının en önde gelen 2005'in önde gelen Web 2.0 uygulamalarından Digg'e sonunda sağlam bir rakip çıktı!

Slashdot'ı, hızı ve dinamizmi ile geri plana iten Digg'e rakip olan 180° News RSS feedlerden otomatik olarak topladığı haberlerin Digg'deki gibi önemli-önemli değil diye sınıflandırılmasını sağlıyor.

Ne diyelim, We are of BORG. All your bases belong to us!

WWW Kısaltmasını Beynimize Çakan Adamla Röportaj

FZ

Internet tarayıcınızın adres satırına her WWW yazışınızda Tim Berners-Lee'nin basit ama dünyayı değiştiren fikrinin somut halini kullanıyorsunuz. Avrupa'nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN'de çalışırken, 1989 yılında "World Wide Web"i geliştiren bu yaratıcı aynı zamanda 1990 yılında ilk Internet tarayıcı yazılımı da tasarladı. Tim Berners-Lee ile yapılmış bir röportajı, ortaya attığı fikirler ve uygulamaların hayatımızı ne kadar dönüştürebildiğine dair düşüncelerini bu adresten izleyebilirsiniz.

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...