Bir milyon dolarlık sayfa!

0
sundance
İşsiz güçsüz bir genç, birkaç ay sonra gideceği üniversitede parasız hayatın çok da eğlenceli olmayacağını düşünüp, "Napsam da para kazansam?" diyor ve pikseli $1'dan reklam aldığı bir milyon piksellik bir site yapmaya karar veriyor!

İşin garip yanı şu ana kadar da $495,000 kazanmış durumda. Huzurlarınızda One Million Dollar Homepage

Haberin ayrıntıları ve üzerine küçük bir tartışma için akşam 21:30'da Teknoloji TV'de Fazlamesai.net programına bekleriz.

Görüşler

0
mascix
enstantene yakalayıp müstesna takılmak şimdi mode dude :)
0
pirx
demek ki bikaç gün önce elime geçen şu link: http://www.ferrarialacam.com/ burdan devşirmeymiş. biraz olsun ilginç gelmişti oysa.
0
sleytr
geçen hafta bizede rek lamarazisi..com diye bişey spam yapmıştı. bana aptalca hemde çok aptalca gelmişti.

sanırım "çılgın" olmalarıyla övünen amerikalılar bu kelimenin anlamını yavaş yavaş "saçma" ya doğru kaydırıyorlar. böylece saçma fikirlerde popüler olup matah birşeymiş gibi desteklenebiliyor. ya da bu birkaç on yıl önce oldu ben yaş itibariyle ancak farkedebiliyorum :)

0
loker
Tamam bu fikrin onbin tane benzeri çıkacak, bu iş böyle.. ama insan biraz özenir ya... nasıl çirkin, nasıl boktan bir şey yapmış... Bir şey çalıyorsun, bari adam gibi çal ya... Fikrin doğduğu sitede hiç değilse adam gibi bir okunurluluk var, FAQ'su falan doğru düzgün yazılmış falan filan... "Yoğunluktan dolayı alınan bazı reklamların eklenmesi 24 saati buluyor" ne demek ayrıca ya... bilmiyorsun web sitesi yapmayı, yapma bari...
0
neurorebel
Abi bu ne ya ?!
0
simor
Bence reklamvereni çekmek ve bütçelerini sömürmek için muhteşem bir arz talep dengesi kurulmuş bu fikirde. Helal olsun. Objektif bakılabildiğinde hem alıcı hem satıcı için çok efektif olmuş. Birazda okullardaki haberleşme veya reklam panolarına benziyor. İşin matematiği de bu belki de. Kaousun vitrini.
0
simor
BU arada kazandığı para hiç önemli değil yanlış anlamayın. Sadece en fazla 50 dolarlık minimum maliyet söz konusu burada. Oyüzden kazanılan para hiç umurumda değil. Girilen risk ve fikrin cesareti ve tekilliği gayet güzel.
0
innaw
siteye ilk baktığım zaman pixelleri satın alanların sayısı 10'u geçmiyordu.. pes doğrusu!
0
yilmaz
http://www.20centpixels.com/ buda enteresan
diğer sitenin pixellerini almış burdan satıyor
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

FZ

Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

SHiBuMi

Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

Ağa Düşen Piyano

FZ

Kanada´daki bazı kuruluşlar, yüksek hızlı bilgisayar ağlarıyla birbirlerine bağladıkları piyanoları kullanarak hem müzik eğitimini kolaylaştırıyor hem de bilinen müzik eğitimini değiştiriyorlar.

CANARIE (Canada´s Advanced Internet Organization) adlı kuruluş ve ona katkı veren Acadia Üniversitesi, Krallık Müzik Konservatuarı (RCM) ve Yamaha Kanada Müzik tarafından oluşturulan 365,000 Kanada dolarlık fonun kullanılacağı bu projenin adı MusicPath (http://musicpath.acadiau.ca). Proje, CANARIE´nin geliştirdiği CA*net4 adlı Kanada´nın yüksek hızlı ulusal araştırma ağı aracılığıyla sayısal akustik piyanoların birbiriyle bağlanmasını kapsıyor. CANARIE´den Martin Sampson´a göre MusicPath projesiyle müzik öğrencileri ve öğretmenler birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişebilecekler. Örneğin bir öğrenci A şehrindeki sözü edilen piyanolardan birinin bir tuşuna bastığında, B şehrindeki eğitmenin önündeki piyano da aynı sesi çıkaracak. Videokonferans sistemiyle desteklenecek olan bu çalışma, öğreten ve öğrenci arasındaki coğrafi farkı da ortadan kaldıracak.

Haberin devam Türkiye Bilişim Derneği Dergisi´nde.

Internetin 2`si çıktı!

barbar

Fairbanks'deki University of Alaska'daki 625 MB'lık bir CD, the Faculty of Science of the University of Amsterdam'deki bir PC'ye kaç saniyede transfer edilmiş olabilir acaba? Aradaki mesafe 12,272 km'dir

cevap:
13 saniye

daha fazla bilgi için
Debian Woody in less than two minutes

Türkiye´deki Internet Uygulamaları

FZ

11 Mart Pazartesi günü saat 18:30'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusu Akademik Kurul Odasında, Alcatel e-Ticaret Genel Müdürü Tayfun Türkalp'in konuşmacı olarak katılacağı "Türkiye'deki İnternet Uygulamaları" başlıklı bir konferans düzenlenecektir.