AramaMA Motoru

0
parsifal
Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Görüşler

0
sundance
Hiç aranızda Fransız kökenli bir arama motoru bilen var mı ? :)))
Ya da böyle herkesin takıldığı devamlı gidilen bir fransız sitesi ? Hadi onu da geçtim Fransız alan takısının ne olduğunu biliyor musunuz ? .fr mi ? Emin misiniz ?
Fransa ve İtalya başta olmak üzere birsürü Avrupa ülkesi Internet konusunda bizden geride, çünkü yaşlanıyorlar... Yaş ortalamalarının düşmesi bir yana bazılarında ölümler doğumları çoktan geçti bile.
Eeee, daha ne bekliyoruz
0
anonim
bakınız Yahoo.fr zaten paralı uygulamaya gecicek olan sitede bu !
0
FZ
Bu yaşılılık, doğum oranları vs. meselesi sadece Avrupa''ya özgü bir mesele değil. Tüm dünya bağlamında geçerliliği olan ve araştırma konusu olan bir demografik eğilim.

Konu ile ilgili güzel bir yazı ve kaynakça isteyenler Foreign Policy (FP) dergisinin sondan bir önceki sayısına göz atabilirler. Söz konusu dergi Istanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Soli Özel yönetiminde yayınlanan güzel bir dergidir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstenmeyen E-Mail´larınıza Dava Açın

anonim

Haber kaynağı internethaber.com, makale ise şu şekilde: "New York Başsavcısı Eliot Spitzer, bilgisayar kullanıcılarına istemedikleri halde 500 milyon e-mail göndererek reklam yapmakla suçladığı bir şirket aleyhine dava açtı. "MonsterHut.com" adlı site Mart 2001'den itibaren kullanıcılara istemedikleri reklam e-mail'leri göndermekle suçlanıyor. "

Kısacası bundan sonra spam mail atanlar çok dikkatli olmalı, her an kapılarına bir polis dayanabilir. Aslında işin en komik tarafı ne biliyor musunuz, tam anlamıyla spam'in bir sınırı yok, belkide fazlamesai.net beni şu an onlara spam bir mail gonderdim diye şikayette bulunacak ;)

RTUK@internet

ganzo66

Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

Korkularınla Yüzleş, Hayallerini Yaşa

parsifal

Çoğu web sitesinde, o sitenin almış olduğu ödüller sergilenir.
Ama bunlardan kaçı gerçek hiç düşündünüz mü?
İşte bunlardan biride nofear
Sitenin anasayfasında bulunan alınmış ödüller ile ilgili linkler ya çalışmıyor, ya da ...
Bu davranış markanın sloganıyla da özdeşleşiyor.
Hatta belirtilen e-posta adresine bu durumu anlatmak için yazı döşenmeye kalkışmayın. Ben denedim öyle bir adres yok.
Invalid final delivery userid