Türkiye'de Bir İlk

0
wime77
Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.
Dünyada birçok örneği olan cerrahi operasyon ve tıbbi tekniklerin video ve sunularının yer aldığı www.canlicerrahi.com adlı site Türkiye de test yayınına başladı. Dünyadaki örneklerinden bazı farklılıklara sahip olan siteye sadece doktor hemşire veya tıp öğrencisi olduğunu belgeleyebilenler üye olabiliyor ve siteyi kullanabiliyorlar. İçerik ve üye zenginleştirmesi yapılan sitede yakın zamanda yapılması planlanan canlı cerrahi yayınlarının mekan zaman gözetmeksizin tıbbi eğitime sağlayacağı katkının büyük olacağı belirtiliyor.

Sitenin kısa süre sonra ingilizce Rusça ve diğer dünya dillerinde yayın yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Açık kaynak kod üzerine çeşitli projeler geliştiren firmanın medikal kayıt cihazı üzerine çalışmalarını sürdürdüğü bilgiler arasında.

Görüşler

0
Tarık
'Canlı cerrahi' ismi, sanki canlı canlı bağırta bağırta kesip biçme operasyonlarını yayınlayacaklarmış gibi düşündürdü. (bağırta bağırta cerrahi müdehale kaldığını sanmıyorum artık(acil durumlar dışında)).
0
nehuse
Sadece doktor ve hemşire öğrenci sınırlamasına ne gerek var anlamadım.Merak eden bu site dışındada bu tip operasyonları izleyebileceği bir çok kaynak bulabilir.Yada üyeler videoları kaydedip başka yerlerde yayınlayabilir.Bence herkese açık olmasında bir mahsur yok doktor olmayı düşünen öğrenciler ileride nasıl bir şeyle karşılacaklarını görebilir.
0
Tarık
Kaynakların çarçur edilmemesi için geliştirilmiş bir politika sanırım. Bende olsam meslekle alakası olmayan insanlara bu hizmeti vermezdim. "Kan, iç organ görmek isteyen canlı ameliyat meraklısı kimseler" tabii ki türlü yollardan hedeflerine ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.

Şifre Giriş Paneli

parsifal

Oturmuş bankacılık işlemlerimi internetten yapıp ömrümü uzatırken...
"aman allahım o da ne?"
İşbankası Şifre Giriş Panelini keşfetmiş...

Bu da nasıl gözüktüğü!
Şu detayı unutmayın! O tuşlara her bastığızda rakamların yerleri değişiyor!
Lütfen çatıda futbol maçı yapmayı bırakın. Cereyanda kalınca kafanız karışıyor!

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

www.2ka.org

lazarus

Zamanında hepimizin kurcaladığı Exploit Generator'un yaratıcısı Korhan Kaya çalışmalarını www.2ka.org altında beğenimize sunmuş.