Türkiye'de Bir İlk

0
wime77
Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.
Dünyada birçok örneği olan cerrahi operasyon ve tıbbi tekniklerin video ve sunularının yer aldığı www.canlicerrahi.com adlı site Türkiye de test yayınına başladı. Dünyadaki örneklerinden bazı farklılıklara sahip olan siteye sadece doktor hemşire veya tıp öğrencisi olduğunu belgeleyebilenler üye olabiliyor ve siteyi kullanabiliyorlar. İçerik ve üye zenginleştirmesi yapılan sitede yakın zamanda yapılması planlanan canlı cerrahi yayınlarının mekan zaman gözetmeksizin tıbbi eğitime sağlayacağı katkının büyük olacağı belirtiliyor.

Sitenin kısa süre sonra ingilizce Rusça ve diğer dünya dillerinde yayın yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Açık kaynak kod üzerine çeşitli projeler geliştiren firmanın medikal kayıt cihazı üzerine çalışmalarını sürdürdüğü bilgiler arasında.

Görüşler

0
Tarık
'Canlı cerrahi' ismi, sanki canlı canlı bağırta bağırta kesip biçme operasyonlarını yayınlayacaklarmış gibi düşündürdü. (bağırta bağırta cerrahi müdehale kaldığını sanmıyorum artık(acil durumlar dışında)).
0
nehuse
Sadece doktor ve hemşire öğrenci sınırlamasına ne gerek var anlamadım.Merak eden bu site dışındada bu tip operasyonları izleyebileceği bir çok kaynak bulabilir.Yada üyeler videoları kaydedip başka yerlerde yayınlayabilir.Bence herkese açık olmasında bir mahsur yok doktor olmayı düşünen öğrenciler ileride nasıl bir şeyle karşılacaklarını görebilir.
0
Tarık
Kaynakların çarçur edilmemesi için geliştirilmiş bir politika sanırım. Bende olsam meslekle alakası olmayan insanlara bu hizmeti vermezdim. "Kan, iç organ görmek isteyen canlı ameliyat meraklısı kimseler" tabii ki türlü yollardan hedeflerine ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Bilmediğiniz Dosya Uzantıları

FZ

".A3K hangi yazılımın dosya uzantısıydı? .ABA Palm Adress Book formatı mıydı? .ELL ATI ile mi ilgiliydi? Peki linki neydi? Yahu bu .EZC dosyasını ne ile açacağız peki?" gibi sorularla meşgul oldu iseniz ya da olma ihtimaliniz varsa o zaman size ciddi ve detaylı olarak yardımcı olacak Internet sitesi FILExt. Fazla söze gerek yok, site kendi kendini gayet güzel anlatıyor ;-)

Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

SHiBuMi

İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.