Türkiye'de Bir İlk

0
wime77
Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.
Dünyada birçok örneği olan cerrahi operasyon ve tıbbi tekniklerin video ve sunularının yer aldığı www.canlicerrahi.com adlı site Türkiye de test yayınına başladı. Dünyadaki örneklerinden bazı farklılıklara sahip olan siteye sadece doktor hemşire veya tıp öğrencisi olduğunu belgeleyebilenler üye olabiliyor ve siteyi kullanabiliyorlar. İçerik ve üye zenginleştirmesi yapılan sitede yakın zamanda yapılması planlanan canlı cerrahi yayınlarının mekan zaman gözetmeksizin tıbbi eğitime sağlayacağı katkının büyük olacağı belirtiliyor.

Sitenin kısa süre sonra ingilizce Rusça ve diğer dünya dillerinde yayın yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Açık kaynak kod üzerine çeşitli projeler geliştiren firmanın medikal kayıt cihazı üzerine çalışmalarını sürdürdüğü bilgiler arasında.

Görüşler

0
Tarık
'Canlı cerrahi' ismi, sanki canlı canlı bağırta bağırta kesip biçme operasyonlarını yayınlayacaklarmış gibi düşündürdü. (bağırta bağırta cerrahi müdehale kaldığını sanmıyorum artık(acil durumlar dışında)).
0
nehuse
Sadece doktor ve hemşire öğrenci sınırlamasına ne gerek var anlamadım.Merak eden bu site dışındada bu tip operasyonları izleyebileceği bir çok kaynak bulabilir.Yada üyeler videoları kaydedip başka yerlerde yayınlayabilir.Bence herkese açık olmasında bir mahsur yok doktor olmayı düşünen öğrenciler ileride nasıl bir şeyle karşılacaklarını görebilir.
0
Tarık
Kaynakların çarçur edilmemesi için geliştirilmiş bir politika sanırım. Bende olsam meslekle alakası olmayan insanlara bu hizmeti vermezdim. "Kan, iç organ görmek isteyen canlı ameliyat meraklısı kimseler" tabii ki türlü yollardan hedeflerine ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google bu kadar mı taciz edilir! :(

FZ

Geçen hafta bir dostumun ağabeyinin yüksek lisans tezini Internet´e yerleştirmiş ve burada haberini geçmiştim (http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2349). Sonra da arkadaşımın sorması üzerine ona açıklama yapmıştım Google anında yakalar bu yeni belgeyi, PDF´nin de içini açar okur, indeksler filan. Birkaç gün önce Google´a baktığımda ve "veri zarflama" anahtar sözcüklerini arattığımda gerçekten de ilk sayfada ilgili tezin ve bağlantılı linklerin geldiğini gördüm. Arkadaşıma da söyledim, sevindi filan. Ancak bugün baktığımda beni dumura uğratan bir durumla karşılaştım!

Wap uzerinden web´de gezmek

tongucyumruk

Yakın zamana kadar FazlaMesai'yi wap üzerinden okumak için FazlaMesai'ye wap desteği gelmesi veya TurkCell'in SurfCell adlı garabetiyle boğuşmak zorunda olduğumu düşünüyordum... Yanılmışım... Çok sevgili arama motorumuz google beni bir kez daha şaşırttı.
Alıyorsunuz wap destekli telefonu, giriyorsunuz http://wap.google.com'a ve webin tamamında arama yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı arama sonuçları web siteleri olsa bile google bunları sizin için wml formatına çeviriyor güzel güzel browse ediyorsunuz dahası arama ile ulaştığınız siteden başka sitelere link varsa o linkleri de google sizin için wml formatına çeviriyor.
Ne diyelim... İlahi google sen herşeyi düşünürsün...

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

.tr Paylaşılamıyor

mrtksn

15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.