Türkiye'de Bir İlk

0
wime77
Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.
Dünyada birçok örneği olan cerrahi operasyon ve tıbbi tekniklerin video ve sunularının yer aldığı www.canlicerrahi.com adlı site Türkiye de test yayınına başladı. Dünyadaki örneklerinden bazı farklılıklara sahip olan siteye sadece doktor hemşire veya tıp öğrencisi olduğunu belgeleyebilenler üye olabiliyor ve siteyi kullanabiliyorlar. İçerik ve üye zenginleştirmesi yapılan sitede yakın zamanda yapılması planlanan canlı cerrahi yayınlarının mekan zaman gözetmeksizin tıbbi eğitime sağlayacağı katkının büyük olacağı belirtiliyor.

Sitenin kısa süre sonra ingilizce Rusça ve diğer dünya dillerinde yayın yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Açık kaynak kod üzerine çeşitli projeler geliştiren firmanın medikal kayıt cihazı üzerine çalışmalarını sürdürdüğü bilgiler arasında.

Görüşler

0
Tarık
'Canlı cerrahi' ismi, sanki canlı canlı bağırta bağırta kesip biçme operasyonlarını yayınlayacaklarmış gibi düşündürdü. (bağırta bağırta cerrahi müdehale kaldığını sanmıyorum artık(acil durumlar dışında)).
0
nehuse
Sadece doktor ve hemşire öğrenci sınırlamasına ne gerek var anlamadım.Merak eden bu site dışındada bu tip operasyonları izleyebileceği bir çok kaynak bulabilir.Yada üyeler videoları kaydedip başka yerlerde yayınlayabilir.Bence herkese açık olmasında bir mahsur yok doktor olmayı düşünen öğrenciler ileride nasıl bir şeyle karşılacaklarını görebilir.
0
Tarık
Kaynakların çarçur edilmemesi için geliştirilmiş bir politika sanırım. Bende olsam meslekle alakası olmayan insanlara bu hizmeti vermezdim. "Kan, iç organ görmek isteyen canlı ameliyat meraklısı kimseler" tabii ki türlü yollardan hedeflerine ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bana 1 dolar gönder.com

larweda

Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.

MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

larweda

MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.

Wikipedia ne kadar güvenilir?

feran

Aklınıza gelenden daha çok sayıda dilde bir bilgi kaynağı olan, Wiktionary, WikiBooks, vb. pek çok açık ve özgür kaynak ile gönüllerde yer edinen Wikipedia ya da nam-ı diğer Vikipedi kimileri tarafından 21. yüzyılın ansiklopedisi olarak kabul edilirken kimileri tarafından da şüphe ile yaklaşılan bir Internet sitesi.

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.

Yanlış adamı tutukladınız

onu2

En büyük 'BitTorrent tracker' "The Pirate Bay" ile ilgili davanın (1, 2, 3, 4) yeni bir etkisi daha: filesharer.org

"It is us, the millions who use their site. They've got the wrong people."

Şu ana kadar harekete katılan 803 kişi bulunuyor.

Belki sizde bir suçlusunuz?