Türkiye'de Bir İlk

0
wime77
Türkiye nin ilk Cerrahi yayın sitesi www.canlicerrahi.com Türk ve dünya doktorlarının hizmetine sunuldu.
Dünyada birçok örneği olan cerrahi operasyon ve tıbbi tekniklerin video ve sunularının yer aldığı www.canlicerrahi.com adlı site Türkiye de test yayınına başladı. Dünyadaki örneklerinden bazı farklılıklara sahip olan siteye sadece doktor hemşire veya tıp öğrencisi olduğunu belgeleyebilenler üye olabiliyor ve siteyi kullanabiliyorlar. İçerik ve üye zenginleştirmesi yapılan sitede yakın zamanda yapılması planlanan canlı cerrahi yayınlarının mekan zaman gözetmeksizin tıbbi eğitime sağlayacağı katkının büyük olacağı belirtiliyor.

Sitenin kısa süre sonra ingilizce Rusça ve diğer dünya dillerinde yayın yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Açık kaynak kod üzerine çeşitli projeler geliştiren firmanın medikal kayıt cihazı üzerine çalışmalarını sürdürdüğü bilgiler arasında.

Görüşler

0
Tarık
'Canlı cerrahi' ismi, sanki canlı canlı bağırta bağırta kesip biçme operasyonlarını yayınlayacaklarmış gibi düşündürdü. (bağırta bağırta cerrahi müdehale kaldığını sanmıyorum artık(acil durumlar dışında)).
0
nehuse
Sadece doktor ve hemşire öğrenci sınırlamasına ne gerek var anlamadım.Merak eden bu site dışındada bu tip operasyonları izleyebileceği bir çok kaynak bulabilir.Yada üyeler videoları kaydedip başka yerlerde yayınlayabilir.Bence herkese açık olmasında bir mahsur yok doktor olmayı düşünen öğrenciler ileride nasıl bir şeyle karşılacaklarını görebilir.
0
Tarık
Kaynakların çarçur edilmemesi için geliştirilmiş bir politika sanırım. Bende olsam meslekle alakası olmayan insanlara bu hizmeti vermezdim. "Kan, iç organ görmek isteyen canlı ameliyat meraklısı kimseler" tabii ki türlü yollardan hedeflerine ulaşabilirler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

OECD Internet kullanım istatistikleri

sundance

OECD ülkeleri arasında altı ayda bir yapılan istatistiklere göre, Aralık 2006 itibariyle Türkiye, geniş bant kullanımında Meksika'nın hemen önünde yeralmış.(30/31)

Türkiye'nin hemen önünde ise Yunanistan bulunmakta. DSL/Kablo ve Fiber bağlantılarının gözönüne alındığı Bu istatistiklerde önemli bazı veriler var.

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

İlk Uluslararası Wikipedia Konferansı

arikan

"Her bir kişinin insanlığın tüm bilgisine erişimi olduğunu hayal edin. Biz bunu yapıyoruz. Ve yardımınıza ihtiyacımız var."

Bu sloganla genişleyen Wikipedia'nin ilk uluslararası konferansı Wikimania 2005 4-8 Agustos 2005 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılacak. Konferansa Jimmy Wales, Ross Mayfield, Ward Cunningham, ve Richard Stallman gibi konuşmacilar katılacak. Siz de dünyanın en hızlı büyüyen bilgi birikim ortamının Türkçe sayfalarına bildiklerinizi yazıp serbest Türkçe bilgi gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

AÜİF İletişim Portalı

anonim

Bazıları hala kar yağınca sitesini kapatadursun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilef.ankara.edu.tr adresinde çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tasarımından içeriğine kadar kendilerine özgü bir hava yaratmayı başarmışlar, ve iletişim fakültesi olmanın avantajlarını da gayet güzel kullanmışlar, ve kullanmaya devam ediyorlar. Benim en çok hoşuma giden, sitelerindeki içeriği kendilerinin yaratması, başka sitelerden potpori yapılmaması oldu. Böylece yaptıkları iş yalnızca sanal dünya ile sınırlı kalmıyor, ellerindeki imkanları kullanarak gerçek dünya ile de güzelce entegre ediyorlar. Son bir not, siteyi tamamen iletişim fakültesi öğrencileri yapıyor ve PHP kullanıyorlar. Bazı bölümlerde PHP-Nuke kullanmışlar ve bayağı şık olmuş, Nuke kullanıldığı yalnızca linklerden anlaşıyor :)