ICQ`da Patladı !

0
sundance
Akşam eve geldim Butch ile iki satır bir muhabbet edeyim, bir iki yeni projeden bahsedeyim diye Internet`e girdim. O da ne ICQ `Rate Limit Exceed, Please Try To Connect In A Few Minutes` demez mi ?

Şu ana kadar Internet üzerindeki en iyi fikirlerden biri olan ICQ`nun, aynı zamanda Internet üzerindeki en kötü planlanmış ve uygulanan yazılımlardan biri olması bir yana (neden açık hali ile 20küsur mb bu ICQ 2000!) sanırım artık onlar da Türk`ün gücü karşısında yetişemez hale geldiler :)
İddia ediyorum ICQ kullanıcılarının dörtte biri Türk ve bu sayı gittikçe de artıyor :)) Benim aldığım mesajı siz de aldıysanız veya sebebi hakkında bilginiz varsa bir yorumda bulunuverin

Görüşler

0
tongucyumruk
Bence bu mesajin sebebi turk kullanicilar degil evet uin sahibi olarak baktiginizda turkler açik ara onde ancak bu uinlerden kaçini kullaniyorlarki sonuçta sorun serverin bant genisliginin yetmemesi buda ayni anda baglanan kisi sayisiyla alakali bence... tabii bu tip olaylari engellemeyi bi is sanan hekirlar gidipte serverlari dagittiysa o ayri... aslinda benim bu konudaki gorusum herkes kendi muhabbet programini yazsin sadece arkadaslariyla paylassin seklinde. Gerçi bu durumda erkeklerimizin hatun arama hatunlarinsa koca aramasi gibi onemli bir fonksiyondan mahrum olacak muhabbet alemleri ama bence hiçte kotu degil bu... sizce?
0
ninja-g
Herkes kendi messeneger'ını yaparsa yapar, yapmazsa yapmaz. Dunyanın hali budur.
0
Lord
tabi böyle bir durumda miranda icq'yu gündeme tekrar getirmemek olmazdı çünkü kurulduğunda sadece 500 kbyte.
OpenSource Win32 ICQ'su miranda
http://miranda-icq.sourceforge.net/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ağa Düşen Piyano

FZ

Kanada´daki bazı kuruluşlar, yüksek hızlı bilgisayar ağlarıyla birbirlerine bağladıkları piyanoları kullanarak hem müzik eğitimini kolaylaştırıyor hem de bilinen müzik eğitimini değiştiriyorlar.

CANARIE (Canada´s Advanced Internet Organization) adlı kuruluş ve ona katkı veren Acadia Üniversitesi, Krallık Müzik Konservatuarı (RCM) ve Yamaha Kanada Müzik tarafından oluşturulan 365,000 Kanada dolarlık fonun kullanılacağı bu projenin adı MusicPath (http://musicpath.acadiau.ca). Proje, CANARIE´nin geliştirdiği CA*net4 adlı Kanada´nın yüksek hızlı ulusal araştırma ağı aracılığıyla sayısal akustik piyanoların birbiriyle bağlanmasını kapsıyor. CANARIE´den Martin Sampson´a göre MusicPath projesiyle müzik öğrencileri ve öğretmenler birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişebilecekler. Örneğin bir öğrenci A şehrindeki sözü edilen piyanolardan birinin bir tuşuna bastığında, B şehrindeki eğitmenin önündeki piyano da aynı sesi çıkaracak. Videokonferans sistemiyle desteklenecek olan bu çalışma, öğreten ve öğrenci arasındaki coğrafi farkı da ortadan kaldıracak.

Haberin devam Türkiye Bilişim Derneği Dergisi´nde.

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Google´in yeni oyuncakları

conan

Google'in üç yeni oyuncağını gördüm bügün slashdot'da.

Birincisi Google Viewer: Bu oyuncak aradığınız kritere uygun düşen web sayfalarını bir bir, alttaki frame içerisinde gosteriyor. Bir sure bekleyip, aramaya uyan bir sonraki linke geciyor. Oldukça beğendiğimi soylemeliyim :)

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.