Gevşek İçerik Problemi!

0
sundance
Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?
Bence hayır!

Çünkü bu çizgi filmlerinin bazılarını yapanlar gerçekten de oldukça yetenekli kişiler, ortada emek harcanmış ürünler ve Flash başında geçirilmiş uzun saatler var. Peki bu beceriyi, adam gibi bir senaryo ile yüzeyden bile geçmeyen bir espri anlayışı yerine biraz daha kalıcı bir halde ortaya koymak çok mu zor ?

Ninjai veya FightTheFight gibi bir şeyler neden bizde de yapılamasın ?

Bence yapılır, hem de oldukça güzel ürünler de ortaya çıkar. Hem de bayağılaşmadan, (gereksiz yere) küfür ve cinsel organ esprileri yapmadan, ilgi çekici, merak uyandırıcı çizgi filmler ortaya konabilir.

Benzer bir problem birçok web sitesinde de yaşanmakta. Espriler, hikayeler, spotlar, hepsi ya olmayan, ya da kanırmış haberler üstüne, küfürlerle, beceriksiz hiçbir özelliği olmayan bir argo ile (aslında argo kendi içinde çok kurallı bir dildir) bezeli ve zaten iyice sömürülmüş olanı biraz daha sömürmeye yönelik.

Cem Yılmaz`ın çok güzel bir sözü var, `Politika üzerine espri yapmayı sevmiyorum. Zira, gerçekten çok ince ve akıl dolu yapılmadığı sürece inanılmaz ucuz bir şey oluyor ve aslında politika insanlar için önemli, böyle ucuzlaştırılmaması gereken bir şey.` Buradaki yaklaşım gerçekten dikkate değer, zira hayatımızdaki herşeyin gittiği yön bu.

Hayatımızdaki bazı şeyler ucuzlatmamamız lazım, zaten başkaları hayatımızı beş para etmez hale getirmişken özellikle...

İlgili Yazılar

Cypherpunk Revolutionary: Assange

sundance

Wikileaks ve kurucusu Assange hakkında birçok makale yazıldı, bir çok yorum yapıldı.

Bunların belki de en iyisi çok kısa bir süre önce "The Monthly" dergisinde yayınlandı.

Çok kısa bir süre içinde gösterilen ilginin yoğunluğu yüzünden derginin sitesi yükü kaldıramadı Facebook'tan destek aldı; Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3

Oldukça uzun olan makale malesef İngilizce, Türkçe'ye çeviren olursa (tabi ki The Monthly'nin de iznini almak şartıyla) Fazlamesai'de de yayınlamak isteriz.

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

NOKIA 9200 Communicator da flash player desteği!

redogre

Nokia 9200 communicator serilerinde flash player desteği olacağı açıklandı! Ayrıntılı bilgi burada.

Merak ediyorum bu cep telefonlarına daha neler sığdıracaklar...

Bir milyon dolarlık sayfa!

sundance

İşsiz güçsüz bir genç, birkaç ay sonra gideceği üniversitede parasız hayatın çok da eğlenceli olmayacağını düşünüp, "Napsam da para kazansam?" diyor ve pikseli $1'dan reklam aldığı bir milyon piksellik bir site yapmaya karar veriyor!

İşin garip yanı şu ana kadar da $495,000 kazanmış durumda. Huzurlarınızda One Million Dollar Homepage

Haberin ayrıntıları ve üzerine küçük bir tartışma için akşam 21:30'da Teknoloji TV'de Fazlamesai.net programına bekleriz.

PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

saman

PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl