Gevşek İçerik Problemi!

0
sundance
Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?
Bence hayır!

Çünkü bu çizgi filmlerinin bazılarını yapanlar gerçekten de oldukça yetenekli kişiler, ortada emek harcanmış ürünler ve Flash başında geçirilmiş uzun saatler var. Peki bu beceriyi, adam gibi bir senaryo ile yüzeyden bile geçmeyen bir espri anlayışı yerine biraz daha kalıcı bir halde ortaya koymak çok mu zor ?

Ninjai veya FightTheFight gibi bir şeyler neden bizde de yapılamasın ?

Bence yapılır, hem de oldukça güzel ürünler de ortaya çıkar. Hem de bayağılaşmadan, (gereksiz yere) küfür ve cinsel organ esprileri yapmadan, ilgi çekici, merak uyandırıcı çizgi filmler ortaya konabilir.

Benzer bir problem birçok web sitesinde de yaşanmakta. Espriler, hikayeler, spotlar, hepsi ya olmayan, ya da kanırmış haberler üstüne, küfürlerle, beceriksiz hiçbir özelliği olmayan bir argo ile (aslında argo kendi içinde çok kurallı bir dildir) bezeli ve zaten iyice sömürülmüş olanı biraz daha sömürmeye yönelik.

Cem Yılmaz`ın çok güzel bir sözü var, `Politika üzerine espri yapmayı sevmiyorum. Zira, gerçekten çok ince ve akıl dolu yapılmadığı sürece inanılmaz ucuz bir şey oluyor ve aslında politika insanlar için önemli, böyle ucuzlaştırılmaması gereken bir şey.` Buradaki yaklaşım gerçekten dikkate değer, zira hayatımızdaki herşeyin gittiği yön bu.

Hayatımızdaki bazı şeyler ucuzlatmamamız lazım, zaten başkaları hayatımızı beş para etmez hale getirmişken özellikle...

İlgili Yazılar

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..

Yahoo`da sarsıldı

sundance

Yahoo bu senenin ilk çeyreği için hedeflediği $230M`lık gelirin %27 kadar gerisinde kaldı.
ZDNET`in haberine göre 11 Nisan`da açıklanacak bilançoya göre Yahoo ilk 3 aylık dönem içinde $170-$180`lık bir ciro yapmış olacak.

Bu arada Yahoo`nun yöneticilerinden Tim Koogle`ın artık kenara çekiliyor olması peki bir tesadüf mü ? Yoksa .bomb furyasına yeni bir aday daha mı var ?

80 yıllık yasa Internet'e yasak getirdi

urxalit

Vatan gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan, geçtiğimiz haftasonu kahvaltı yapmak ve biraz da dolaşmak üzere Beyoğlu'na geldi. Yanında dizüstü bilgisayarı vardı ve İstiklal Caddesi'ndeki kablosuz internet lüksünden yararlanacağı için mutluydu. Ancak hiç te öyle olmadı...

ADSL Posta Güvercinine Karşı

ZZombie

Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.

Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

jazzy

Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)