Gevşek İçerik Problemi!

0
sundance
Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?
Bence hayır!

Çünkü bu çizgi filmlerinin bazılarını yapanlar gerçekten de oldukça yetenekli kişiler, ortada emek harcanmış ürünler ve Flash başında geçirilmiş uzun saatler var. Peki bu beceriyi, adam gibi bir senaryo ile yüzeyden bile geçmeyen bir espri anlayışı yerine biraz daha kalıcı bir halde ortaya koymak çok mu zor ?

Ninjai veya FightTheFight gibi bir şeyler neden bizde de yapılamasın ?

Bence yapılır, hem de oldukça güzel ürünler de ortaya çıkar. Hem de bayağılaşmadan, (gereksiz yere) küfür ve cinsel organ esprileri yapmadan, ilgi çekici, merak uyandırıcı çizgi filmler ortaya konabilir.

Benzer bir problem birçok web sitesinde de yaşanmakta. Espriler, hikayeler, spotlar, hepsi ya olmayan, ya da kanırmış haberler üstüne, küfürlerle, beceriksiz hiçbir özelliği olmayan bir argo ile (aslında argo kendi içinde çok kurallı bir dildir) bezeli ve zaten iyice sömürülmüş olanı biraz daha sömürmeye yönelik.

Cem Yılmaz`ın çok güzel bir sözü var, `Politika üzerine espri yapmayı sevmiyorum. Zira, gerçekten çok ince ve akıl dolu yapılmadığı sürece inanılmaz ucuz bir şey oluyor ve aslında politika insanlar için önemli, böyle ucuzlaştırılmaması gereken bir şey.` Buradaki yaklaşım gerçekten dikkate değer, zira hayatımızdaki herşeyin gittiği yön bu.

Hayatımızdaki bazı şeyler ucuzlatmamamız lazım, zaten başkaları hayatımızı beş para etmez hale getirmişken özellikle...

İlgili Yazılar

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.

Yahoo Turkiye'ye mi Geliyor?

anonim

Yahoo, Microsoft'un teklifinden sonra herhalde paniklemiş olacak ki ardı ardına yeni ürün duyuruları yapıyor. Flickr'a video eklentisi bunlardan sadece biri.

Ama bizi en cok ilgilendireni herhalde şu iş ilanı. Anlaşılan o ki, biraz geç de olsa, Yahoo Türkiye'ye geliyor. Aranılan pozisyon "Community Manager" - bu da sadece bir acenta açılacağına işaret ediyor. İleride bağımsız bir Yahoo'nun Türkiye'de geliştirici ilanlari da verdiğini görmek umuduyla...

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var