Internet trafiğinin sadece %25i www....

0
sundance
Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

İlgili Yazılar

Opera 8 çıktı...

ae

Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.

MillionDollarHomepage için fidye!

sundance

Daha önce iki kez haber yaptığımız MillionDollarHomepage, cuma günü "Eğer bize $50,000 vermezseniz, sitenizi aşağı indiririz" diyen bir mailın ardından, host edildiği ISP'si InfoRelay'e yapılan bir DDOS (Dağıtık Servis Dışı Bırakma Saldırısı) ile bir süre devre dışı kalmış. InfoRelay'in gerekli önlemleri alması üzerine yayınına devam eden site bir fenomen olmayı sürdürüyor.

Asıl soru bunun, bir pazarlama dehası olduğunu ispatlayan Alex Tew'un yeni numarası olup olmadığı.
Haber için Tolga "Dark" Selçuk'a ve Digg'e teşekkürler.

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Peki... Uzaktan eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?

cayfer

FM'deki tartışmalardan büyük zevk alıyorum ve yararlanıyorum. Tek sorun fikirlerini öğrendiğim kesimin elit bir kesim olması. Keşke daha geniş bir kitleye erişebilsek...

Neyse, uzaktan eğitim (distance learning) araçlarıyla bilişim eğitimi verilip verilemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz?