Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

0
larweda
Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.
Geçen aylarda, adresinde Harry Potter kelimeleri geçen web sitelerinin sahipleri, alan adlarını Harry Potter isminin ve kitaplarının telif sahibi Warner Bros'a devretmelerini isteyen resmi bir yazı aldılar. Doğal olarak bunu yapmak istemeyen Harry Potter hayranlari, halen hazırlık aşamasında olan Harry Potter filminin tanıtımları sırasında basının yoğun ilgisini çekmeyi başardılar.

Web sitelerinin telif haklarını ihlal ettiğini ve isimlerin kendi hakkı oldugunu iddia eden Warner Bros, iddiasının saçma olduğunu ve süren davaları kazanamayacağını anlayınca 13 yaşındaki Claire Field'in sitesi harrypotterguide.co.uk ve Steve McDonald'ın sitesi harry-potter-magic.co.uk gibi hayran sitelerini almaya çalışmaktan vazgeçmiş görünüyor.

Claire Field'in avukatına gönderilen bir fax'ta Warner Bros, Claire'in adresi iyi niyetle aldığını ve ticari amaçlarla kullanmayacagına güvenerek, başlattıkları hak arama (!) sürecine devam etmelerine gerek kalmadığını belirtmiş. Claire Field'in ve Steve McDonald'ın alan isimlerinin haklarını kaybetmemiş olmaları diğer Harry Potter hayran sitesi sahipleri için de taze bir umut olmuş. Ancak Warner Bros'dan gelmiş bir resmi özür ve açıklama henüz yok.

Bu da internet aleminde başarısız olmuş bir tekelleşme denemesi herhalde. Harry Potter savaşı ile ilgili güncel haberler için, potterwar.org.uk.

İlgili Yazılar

MailandNews.com da gitti !!

eki

Arada sırada çökse de üç yıldır free pop3 e-mail ihtiyacımızı paşa paşa karşılayan www.mailandnews.com, 28 şubatta yayınına (dolayısıyla yayınımıza ) son veriyor. Bu hızla giderse 2002 sonuna kadar free hiçbirşey kalmayacak galiba nette..
Asıl ilginç olanı da mailandnews.com'un olayı haber veriş biçimi. Sanki bir kaç saatlik bir sistem bakımını haber veriyorlar .. :(

**** ....We at MailandNews.com are sorry to announce that we will be discontinuing this service on February 28, 2002 at 12:00pm EST. Until then, our servers will remain in operation, enabling you migrate to another mail service. ****

PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

saman

PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl

Bir Türk Telekom Klasiği

pulsar

turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz