Fransa'da Sansür: 39 Usenet grubu engellendi!

0
sundance
Zeropaid'in haberine göre, Fransa'nın en büyük ISP'lerinden Free, tebliğ edilen bir mahkeme kararının ardından 39 Usenet haber grubuna erişimi altı aylığına engelledi.

Daha önce de Eylül ayında 14 haber grubuna erişim engelelenmişti.

Görüşler

0
Tarık
Bu engellenen usenet grupları korsan film, yazılım imparatorluğu türünde bir yapılanma olabilir mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnsanlık Bilgi Kirliliği İle Başa Çıkabilecek Mi? Arthur C. Clarke´la Söyleşi

FZ

Tüm zamanların en önemli bilimkurgu yazarlarından ve aynı zamanda parlak bir bilimadamı olan Arthur C. Clarke bu söyleşide bilgi kirliliği, sansür, medya, dilin teknolojiye paralel evrimi ve beyinle doğrudan temas kurma gibi konulara değiniyor.

Audiogalaxy sizlere ömür...

interhaber

Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...

Kendi e-dergini kendin yap: FUMK.NET

anonim

FUMK.NET ile isteyen herkese kendi e-dergisini online bir arayüz yardımıyla oluşturabilecekleri bir site. Aynı zamanda sosyal bir ağ olan fumk.net' de kullanıcılar kendi e-dergilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve sosyal ağlarını genişletebiliyorlar. e-dergi yanında portfolyo, fotoğraf albümü, e-yıllık, e-kitap da oluşturulabiliyor.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...