İşyerinde maksimum verimsizlik için

0
sundance
Online video siteleri çıktı mertlik bozuldu diye mi düşünüyorsunuz? Zaten digg ve reddit ile başedemiyordum, şimdi de bütün gün videoya mı dalıyorum diyorsunuz?

O zaman bu haber size göre değil. Zira Video Bomb isimli bir site, digg ile youtube'ü çok fena melezlemiş. All your bases are belong to them.

İlgili Yazılar

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...