Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

0
SHiBuMi
Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

Görüşler

0
ttk
Adres ve gayet yararlı bu bilgi için teşekkürler.
0
ttk
Bu arada, haberin girildiği zamandan bu yana sistemin halen ayakta olması işi yapanların ciddiyetini de göstermiş oluyor.
Memlekette hevesle başlatılıp çabucak yok olan epey bir şeyi gören bir vatandaş olarak belirtmeden geçemedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

wizzyfx

Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.

Gizmodo - Teknoloji'nin Web Günlüğü

parsifal

Aklınıza gelebilecek pek çok elektronik eşya ve bunun dışında geyik ürünlerini inceleyen gizmodo.com ilginç bir web günlüğü. Plak çalan kamyonetten, 2. el ipod'a pek çok ilginç ürün haberi burada...

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.