Mikrohaber kapanıyor...

0
urxalit
Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...
***************
Son Haber (Ahmet A. AKIN) 10/11/2001
Bildiğiniz gibi, son bir kaç aydır sitemizi güncelleyemiyorduk. 1999 Kasım ayından bu yana neredeyse her gün gerçekten büyük fedakarlıklar göstererek sizlere günlük olarak mümkün olduğunca objektif olarak haber ve bilgiler vermeye çalıştık. Ama, hem editörlerimizin zaman bulamamaları, hem de sitenin ekonomik durumumuza olumsuz etkisi nedeniyle Mikrohaber'i kapatma kararı aldık.

Bu güne kadar bize destek olan editör arkadaşlarımıza, tüm ziyaretçilerimize, donanım inceleme ve haber sitelerine, Türk bilgisayar pazarından ve medyasından değerli arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Sağlıcakla kalın ve bizi unutmayın :)
Mikrohaber Editörleri ve siteye emeği geçenler
Ahmet Afşın Akın
Mehmet Dündar Akın
Bülent Bolat
T.Terlemez
Özkan Erdem
H. Bahadır Akın
G. Betül Akın
Hakan Terzioğlu
Gürol Yomut
İrfan Başak
M. Mevdudi Can
Boğaç
Yorum ve cevaplarıyla destek veren Tayfun Erkeskin (TET), Niyazi Saral (Cizgi Elektronik) ve Zehra Erem (AMD Turkiye)
ve bize haber ve eleştiri gönderen ismini buraya yazamadığımız pek çok okuyucu.

Görüşler

0
urxalit
Aşağıdaki 2 mesaj Türkiye´deki ekonomik ve sosyal durumu çok iyi yansıtıyor. Tabi olan Türkçe içeriğe ve bundan yararlanması gerekenlere oluyor. Buradan tekrar politikacılarımıza sevgilerimi iletiyorum...

*****************
Bitti.
Selam dostlar. Bu Mikrohaber dahilindeki son yazım, sitemiz kapandı. Zor bir karardı ama alınması zorunluydu. Özellikle Ahmet ve Mehmet´i mali açıdan zorlamaya başlayan Mikro, mesaimizin de önemli kısmını götürüyordu. Kendimden örnek vereyim, bir taraftan İTÜ´de lisansüstü eğitimimi sürdürürken bir taraftan da idari görevler, laboratuvarlar, uygulama dersleri ile cebelleşiyorum. Üstüne üstlük bir de bir arkadaşım için Palm yazılımları geliştiriyorum. Bilimsel makale ve bildiri yazma zorunluluğu da cabası. Bütün bu işlerin arasında bir de evlilik hazırlıkları hiç boş zaman bırakmıyor. Mikrohaber´e bir haber girmek için işe yarar bir haber aramak yarım saat, haberi anlayıp özetlemek 10 dk., siteye girmek te 5 dk. sürse, okuduğunuz her bir haber için 55 dakika nette kalmak zorundayız. 55 dakikalık bağlantının faturasını hesaplayın artık. Sonra da bunu günde ortalama 4 haber ve 17-18 ayla çarparsanız, cebimizden çıkan parayı yaklaşık olarak bulursunuz. Peki, bu paraya karşılık ne kazandık? Kişisel tatmin. E bu kriz ortamında bu parayı memur maaşı ile karşılamak neredeyse imkansız hale geldi. Hele bir de harcadığımız zamanı düşünürseniz, sanırım hak verirsiniz. Doğrusu biraz burukluk var içimde. Bir buçuk yıllık emeğimizi bırakıp gidiyoruz. Belki ileride başka bir ortamda, belki başka bir sitede, belki de bir dergide yeniden karşınıza çıkarız. Kim bilir. Yine de başınız sıkıştığında e-postalarımızı biliyorsunuz. Yazmaktan çekinmeyin. Sağlıcakla kalın. Görüşmek üzere...
Bülent Bolat
bbolat@yildiz.edu.tr

***************
valla tahsin, zamanında dötüm yırtılana kadar davet ettim milleti, enaz 10 kişiden tamam abi, destek verelim, vakit ayıralım sözünü aldım. verdiği sözü tutan kimse olmadı. Ahmet''''in çabalarıyla Terlemez, Ozky gibi bikaç dost taşın altına elini soktu ama o kadar. kaldı ki bu dostlar bir de kendi siteleriyle uğraşıyorlar. zamanında dedki herkese, gelin siz de katılın yoksa kapanacaz diye ama kimse sallamadı. bu arada mevcut ekonomik koşullar harbiden kastırıyo, işni bu tarafı da var. önceki mesajda dikkat edersen Ahmet gibi dial-up kullanan editörlerin masraflarını hesaplamak için bi formül mevcut. artı benim değil ama kadrodaki bazı arkadaşları maaşı REEL olarak azaldı. bitakım ödenekleri kesildi. bazı sosyal yardımları iptal edildi vsvs. ha, unutmadan ben akademisyenim. Ahmet halen itüde doktora yapıyo, mehmet yüksek mühendis. diğer arkadaşları bilmiyorum. mesele sizlerden gelen geribesleme değil. mikro kapandı ama ben halen e-postalar alıyorum. hatta geçenlerde bir arkadaş benim makalelerden birini tezinde kullanmak üzere izin istedi. daha da abartayım, okurlardan biri ile telefonda, üçü ile de yüzyüze görüştüm. daha ne geribesleme olacak? temel sorunumuz mali. ikinci sorun zaman bulamama. üçüncü sorun yok. bu kadar basit. halen varsan, mikro''''da değil ama belki de başka bir platformda devam ederiz. mikro projesi bitti. son 6 aydır zaten uzatmaları oynuyordu, son düdük çaldı. şimdilik aklıma gelen ilk şey, devam etmekte kararlı arkadaşların e-postalarını buraya ve benim e-postama(bbolat@yildiz.edu.tr) göndermeleri. bunları biyerde biriktireceğim, hemen şimdi değil ama, ilk fırsatta yeni bir oluşumla karşınıza çıkmaya çalışacağım. am abu sefer sizlerin de desteği olmak zorunda. tıpkı internet gibi, tek server olmayacak, her client aynı zamanda bir server olacak. mesela bir mailing list, mesela bir e-grup olabilir. neyse işte, zaman gösterecek. desteğin için teşekkürler. bu tür bi organizasyona ne dersin? var mısın? başkaları da dahil olur mu?
0
larweda
Internette türkçe içerik gerçekten az insanın mesai harcadığı ve güdük kalmış bir konu maalesef. Mikrohaber de bu konuda başarılı bir altyapıya imza atmış, gerçekten güzel bir örnek. Koşulları düşünürsek niye kapattınız diye sormaya hakkımız yok kesinlikle ama, gerçekten üzücü bir durum. Ekonomik olarak hayatlarımızın tekrar düzene girip, fikri, enerjisi ve hevesi olan arkadaşları tekrar internetimizde görmeyi diliyorum. O zamana kadar, çok çok aykırı bir olay olmazsa, biz Fazlamesai ekibi olarak buralardayız, bekleriz.
0
anonim
işlerden başımı kaldırabilsem bir kaç yere destek vermeyi düşünüyorum. belki size de. fazlamesai tayfasına başarılar dilerim. biz yorulduk, siz yorulmayın.
Bülent B² Bolat
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Amerika'yı yeniden keşfetmek

sundance

Türkiye’de iş dünyasına atılan, birazcık idealizme sahip herkes, kısa bir süre içinde yeni bir şeyler icat etmek, farklı bir şeyler çıkarmak için harekete geçer. Bazen okuldan yeni çıkmış olmanın naifliğidir itici güç, bazen de yıllar boyunca maruz kalacakları köhneliğin farkına varmanın refleksif tepkisidir bunu yaptıran.

Ama “icat çıkarma” lafının çöreklendiği bu coğrafyada “salyangoz satmak”...

Özgür Ağ Projesi (The Free Network Project)

anonim

"Henüz Internet'e girebilmesi için çok küçük olsa da, kızım ve Internet için sürekli bir endişe içindeyim. Endişemin sebebi ise şu: Bundan 10-15 yıl sonra, kızım bana gelecek ve şunu söyleyecek : 'Babacığım, Internet'te basının özgürlüğü elinden alındığında sen nerelerdeydin? '

Freenet Project sitesinin giriş sloganı
-- Mike Godwin, Electronic Frontier Foundation

Aradığınız şey ne kadar popüler?

FZ

Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.