Bir kaç ilginç rakam

0
conan
Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.
- Genel olarak Internet'i kullananların yaşı 35, yıllık geliri 65.000$, ve genelde eğitimleri universite seviyesinde
- Insanların ortalama Internet'te geçirdikleri zaman: 3 saat
- Internet nüfusu (99 Verileri): Afrika: 2.1 Milyon
Asya/Pasifik: 40 Milyon
Avrupa: 70 Milyon
Orta Doğu: 1.9 Milyon
Kanada & ABD: 120 Milyon
Güney Amerika: 8 Milyon
Toplam Dünya: 242 Milyon
- 1999 sonunda 259 Milyon Internet kullanıcısı var, 2000 sonunda tahmin edilen 349 Milyon kullanıcı, 2002'de 405 Milyon, 2005'te ise 765 Milyon kullanıcı.
- Linux Counter'ın dünyadaki tahmini Linux kullanıcı sayısı 18 Milyon.
- Linux Counter'a kayıtlı Linux kullanan makina sayısı 103.847, kayıtlı Linux kullanıcısı sayısı: 120.208
- Netcraft'a göre Apache kullanan web server sayısı: 20.713.781, Microsoft IIS kullanan web server sayısı: 10.844.419 (Kasim 2001)
- Amerikanın iki yakasının birbirine ping zamanının olması gereken maksimum suresi: 10 ms. (Standarttır)
- eBay'in 98 yılı karı: 47 Milyon $, eBay'in 97 yılı karı: 5.7 Milyon $, artış mı? %724, Kuruluş tarihi mi? 1995
- 2000 yılı başında Amazon.com'un kayıtlı kullanıcı sayısı yaklaşık 20 Milyon kışı. Yıl ortasına kadar 22.4 Milyon kişiye ulaşması bekleniyor.

Görüşler

0
FZ
E peki NASDAQ patladı mı patlamadı mı? eBay ve Amazon''a özenenlerin çoğu avuçlarını yaladı mı yalamadı mı?

Ya da tam tersi bir bakış açısı ve yukarıdaki bilgiler ışığında: Bu patlama aslında bir nevi Big Bang patlaması mı? Yani aslında yakında çok büyük ve genişleyen bir evreni oluşturmaya aday mı?

SAP gibi yazılım devleri New New Economy diyerek biraz karamsar ve biraz da çok bilmiş bir tablo çizerek aslında değişen çok fazla bişi yok oyunun kuralları bakımından diyorlar öte yandan.

Hmm, ya şundadır ya bunda, helvacının kızında ;-)
0
conan
Bugun NASDAQ`in tepetaklak olmasinin en buyuk nedenlerinden birisi, Bill Clinton`in gorevi Bush`a devretmeden once yaptigi Butun biotech arastirmalari open olacaktir aciklamasidir. Bu aciklama ve bu dogrultuda alinan yasal onlemler insanlarin biotech ve tech firmalarina yaptiklari BUYUK yatirimlari kesmesine neden oldu.

Ayni anda ekonoide su anda yasanan BUYUK yavaslama da bu sirketlerin cokmesinde bir baska ana neden. Cogunlukla likit paralara ihtiyaci olan bu sirketlerin finans saglayamamasi, nasilsa dot com`in dot`indan bahsetsem para gelecek zihniyetinin kisa donemde farkedilmesi de baska nedenler kisaca.

Daha yazacak cok sey var ama bavul hazirlamam lazim ;)
0
anonim
Alla alla bavul mu niyeki :-p yarın perşembe mi? banamı öyle geliyor neysea ben yine bilgisayar teknolojisi vb tür dışına çıkıp geyik sektörüne giriyom conin bavul hazırlıyormuş alla alla 2 diyom :p
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.

YouTube Videoları Artık Cepte

melitical

Verizon Wireless firmasıyla youtube arasında yapılan anlaşmaya göre artık Verizon Wireless kullanıcıları youtube videolarını cep telefonlarından izleyebilecekler.

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.

Google bu kadar mı taciz edilir! :(

FZ

Geçen hafta bir dostumun ağabeyinin yüksek lisans tezini Internet´e yerleştirmiş ve burada haberini geçmiştim (http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2349). Sonra da arkadaşımın sorması üzerine ona açıklama yapmıştım Google anında yakalar bu yeni belgeyi, PDF´nin de içini açar okur, indeksler filan. Birkaç gün önce Google´a baktığımda ve "veri zarflama" anahtar sözcüklerini arattığımda gerçekten de ilk sayfada ilgili tezin ve bağlantılı linklerin geldiğini gördüm. Arkadaşıma da söyledim, sevindi filan. Ancak bugün baktığımda beni dumura uğratan bir durumla karşılaştım!