Bir kaç ilginç rakam

0
conan
Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.
- Genel olarak Internet'i kullananların yaşı 35, yıllık geliri 65.000$, ve genelde eğitimleri universite seviyesinde
- Insanların ortalama Internet'te geçirdikleri zaman: 3 saat
- Internet nüfusu (99 Verileri): Afrika: 2.1 Milyon
Asya/Pasifik: 40 Milyon
Avrupa: 70 Milyon
Orta Doğu: 1.9 Milyon
Kanada & ABD: 120 Milyon
Güney Amerika: 8 Milyon
Toplam Dünya: 242 Milyon
- 1999 sonunda 259 Milyon Internet kullanıcısı var, 2000 sonunda tahmin edilen 349 Milyon kullanıcı, 2002'de 405 Milyon, 2005'te ise 765 Milyon kullanıcı.
- Linux Counter'ın dünyadaki tahmini Linux kullanıcı sayısı 18 Milyon.
- Linux Counter'a kayıtlı Linux kullanan makina sayısı 103.847, kayıtlı Linux kullanıcısı sayısı: 120.208
- Netcraft'a göre Apache kullanan web server sayısı: 20.713.781, Microsoft IIS kullanan web server sayısı: 10.844.419 (Kasim 2001)
- Amerikanın iki yakasının birbirine ping zamanının olması gereken maksimum suresi: 10 ms. (Standarttır)
- eBay'in 98 yılı karı: 47 Milyon $, eBay'in 97 yılı karı: 5.7 Milyon $, artış mı? %724, Kuruluş tarihi mi? 1995
- 2000 yılı başında Amazon.com'un kayıtlı kullanıcı sayısı yaklaşık 20 Milyon kışı. Yıl ortasına kadar 22.4 Milyon kişiye ulaşması bekleniyor.

Görüşler

0
FZ
E peki NASDAQ patladı mı patlamadı mı? eBay ve Amazon''a özenenlerin çoğu avuçlarını yaladı mı yalamadı mı?

Ya da tam tersi bir bakış açısı ve yukarıdaki bilgiler ışığında: Bu patlama aslında bir nevi Big Bang patlaması mı? Yani aslında yakında çok büyük ve genişleyen bir evreni oluşturmaya aday mı?

SAP gibi yazılım devleri New New Economy diyerek biraz karamsar ve biraz da çok bilmiş bir tablo çizerek aslında değişen çok fazla bişi yok oyunun kuralları bakımından diyorlar öte yandan.

Hmm, ya şundadır ya bunda, helvacının kızında ;-)
0
conan
Bugun NASDAQ`in tepetaklak olmasinin en buyuk nedenlerinden birisi, Bill Clinton`in gorevi Bush`a devretmeden once yaptigi Butun biotech arastirmalari open olacaktir aciklamasidir. Bu aciklama ve bu dogrultuda alinan yasal onlemler insanlarin biotech ve tech firmalarina yaptiklari BUYUK yatirimlari kesmesine neden oldu.

Ayni anda ekonoide su anda yasanan BUYUK yavaslama da bu sirketlerin cokmesinde bir baska ana neden. Cogunlukla likit paralara ihtiyaci olan bu sirketlerin finans saglayamamasi, nasilsa dot com`in dot`indan bahsetsem para gelecek zihniyetinin kisa donemde farkedilmesi de baska nedenler kisaca.

Daha yazacak cok sey var ama bavul hazirlamam lazim ;)
0
anonim
Alla alla bavul mu niyeki :-p yarın perşembe mi? banamı öyle geliyor neysea ben yine bilgisayar teknolojisi vb tür dışına çıkıp geyik sektörüne giriyom conin bavul hazırlıyormuş alla alla 2 diyom :p
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

jazzy

Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)

Internet`in Gücü: Beyaz Gölge Geri Geldi!

sundance

Bir dönemin efsanevi dizisi, bu ülkede 1970-1975 arası nesilden baskete heves eden hemen herkesin ilham kaynağı, Türk Basketboluna katkısı Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın bir kaç katı olan (en az :) Beyaz Gölge; basketbol üzerine en kapsamlı Türkçe içerik sağlayan batug.com`un kampanyası sayesinde bir kez daha TRT ekranlarında.

Bir müddettir bu konudaki kampanyayı ısrarla devam ettiren www.batug.com`cular, şimdi de dizinin hafta içi sabah 9:15`ten biraz daha iyi bir saate kayırılması için bir kampanya başlatmışlar. İşte gerçek Internet...

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Last.fm Kullanıcı bilgilerini CBS, RIAA'ya mı gönderdi?

fsniper

Tech Crunch, last.fm'in kullanıcı bilgilerini RIAA e ulaştırdığına dair bir haberin arkasını araştırmış. Özetle, kısa bir süre önce ismi gizli bir last.fm çalışanı, saklanmakta olan kullanıcı bilgilerin (kullanıcı adı, ip adresi, dinleme tercihleri gibi) RIAA'e aktarıldığı yönünde bir haber sızdırmıştı. Daha sonra last.fm bu konuda, "kendilerinin böyle bir bilgi aktarımı yapmadığını" söyleyerek haberi yalanlamıştı.

Ancak TechCrunch işin peşini bırakmayarak konunun last.fm in ebeveyn şirketi olan CBS tarafından yapıldığını haber yaptı. Habere bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications