Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

0
FZ
Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Görüşler

0
saman
Hız artar da en dusuk tarifenin kotasi yine 3gb olarak kalırsa, yine ortada fason bir indirim olacak. Hala internetteki özgürlüğümüz kotamız kadarken, utanmadan indirip yaptık diyebiliyorlar. Hızlanalımda kotamız daha çabuk dolsun. Umarım bu sefer kotalarıda biraz daha makul bir seviyeye çıkarırlar ya da sınırsız 512 yi uygun bir fiyata verirler.
0
Tarık
İlk yorumu yapan arkadaşa katılmakla beraber, sınırılı 1 mbit bir bağlantının kotasının en azından 6 GB olması gerekir diye düşünüyorum. Zira bu ay sistem yükseltmesi, 1 cd lik veri indirmesi vs. derken 3 gb lik kotayı şimdiden aştım. Buna en azından makul bir çare bulunması gerekli bence. Telekom yetkililerinin artık internetten en azından aylık 4 gb lık net dosya çekmebilmemiz gerektiğini bilmesi gerekiyor. İnternet sadece haber, geik, muhabbet alanı değilki.
0
simor
Şimdi sıkça karşılaşılan bir profile bir bakalım..

...Bilgisayarcı bey, internetim açılmıyo.
.Bakalım...
..... ....
.İnternetiniz çalışıyor şu anda, problem nedir?
...Valla işte ben sizin girdiğiniz yerden girmiyorum.
.Sizin girdiğiniz yerden deneyelim... gösterin.
...Ben msn den giriyorum internete.
.???? hm anladım ..... ..... tamam şifrenizi çalmış biri önemli diil yeni bir hesap açıp girin (mesala)
. Ama size tavsiyem msn ilerde bir daha çalışmazsa şurdaki programdan da (browser) internete girebilirsiniz.

Bilgisayarcı problemi çözmenin mutluluğu içinde yeni deryalara yelken açar.

.......................

İnterneti isteyen istediği gibi kullanır ama interneti şöyle kullanın veya filim indirenler kahrolsun haber okuyanlar gazete alsın .. olmaz.
Sözüm size değil ama;
Bu mahallenin erkeği benim, kızlara bana sormadan bakmak bile yok zihniyetinden geldiğimiz için, herkes herkesin istediği gibi yaşamak zorunda sanılır bu ülkede.

İşte çıkmış mahallenin delikanlısı demiş ben msn kullanıyom benim işim budur.
Pol aga da bakmış çoğunluk ve hedef kitle budur.
Biz bilmeyiz ürün çeşitliliği bilmemne. Zaten pazarlaması da masraflıdır. Gazlayın aynı paketi aynı kandırıkçılıkla ne olacak demiştir. Ama bilmezki msn i sadece açık braksa bile belki kotayı geçecek. Bilirmi acaba...... özgürlük mü ? o ne....

0
Zebani
6 GB kotalı 512 Kbit kullanıyorum yine de yetmiyor. Ama bütçem ancak buna yetiyor. O yüzden siz 4 GB isterken ben 10 belki en az 20 GB kota istiyorum şimdi bu durumda ne yapmak lazım?
0
Tarık
Ben sadece sistem güncellmesi ve 1 cd lik dosya indirmenin 3 gb i daha hesap kesimine 10 gün kala bitirdiğini, en azından insanlara net 4 gb indirme ve chat/geik/haber/okuma/yazma içinde 2 gb verilmesi gerektiğini belirttim. Kimsenin bu kurumun hizmet/ücret/performans üçlemesinden memnun olmadığını yada memnun olunmaması gerekli olduğunu biliyorum. İlk yorumumu reva görülene boyun eğmişlikten ziyade "iyi temenni" mahiyetinde yorumlayın lütfen.
0
aokalabak
Süper tatkik... iki - uc gece bilgisayarini acik birakan kisi, tüm kotasini dolduracak, akabinde Turk Telekom limiti asan kotalardan voleyi vuracak :)
0
ekrems
Bence tebrik etmek lazım. Bürokrasi çarklarını göz önüne alacak olursak kısa zamanda hız 4 katına çıktı. Limitsiz de 40 lira civarına iniyor.
0
bm
Limitsiz de 40 lira civarına iniyor.

Bakan ve basin yanlis soylemis (hayret!). Simdiki habere gore limitsiz 256k icin herhangi bir indirim yok.

0
bio
Evet, limitsiz 256 kbit icin herhangi bir indirim olmadigi gibi, limitsiz 512 kbit'te de bahsedildigi gibi %18 degil sadece %10 indirim var.
0
yilmaz
3gb limit 4gb olacak diye duydum ben tv de.
0
arif_dn
Telekom bu mantık ile giderse , piyasada rekabet olduğu an çok fazla müşterisini kaybecek haberi yok.

1Mbit bağlantı veriyorsun ama kota hala 3GB , bu hiçbir işe yaramaz ve hiç bir alt yapı da gerektirmez. Bulmuşlar işin ucuz yolunu anca göz boyuyorlar.

Bu milleti bu kadar sıkıştırıyorlar , en sonunda hepsi 256 limitsiz e geçecek anlayacaklar günlerini. Zaten arada 10YTL gibi bir fark kaldı , kimse 10YTL için kendini bağlamaz.

Ne diyeyim bu telekom'a , adam spor ayakkabıyı veriyorlar , buyur koş diyorlar sonra da 100metrelik bir zincirle bağlayıp , anca bu kadar koşabilirsin diyorlar .
0
cgl
Ne yazik ki minareyi calan kilifini hazirliyor. Gecen indirimlerden sonra artik limitliden 256 limitsize gecmek sadece kagit uzerinde mumkundu. Sayet 3-4 ay ilgili telekom mudurlugune gerekli form gelmemisti, form yoksa gecis de yok!
0
onurgemici
Bence özellile yapıyolar. İnternet bukadar hızlı iken kota aşmak koalylaşıyor. Kota olayı tarihe karışmalı derken hala aynı şeylere mahkum kalıyoruz. Çözüm özelleştirmede yada rekabette değil gibime geliyo telekomu ortadan kaldırmalı.
0
simor
Böyle kastetmemiş olabilirsiniz ama;
özelleştirme=rekabet olmuyor maalesef

TTelekom için özelleştirme şu anda peşkeşin örtüsü oldu. Rekabet için altyapının kiralanabilmesi ve telekomünikasyon kurumunun, bunları kiralayacak firmalara halen ttelekomun elinde olan haklarla aynı hakları vermesi gerekiyor. Ttelekom, hem teknik hemde kanun dışı olarak tekel konumunu sürdürmektedir. Özel bir şirket ise neden altyapıyı diğer firmalardan farklı ve geçmişten farksız şekilde kullanıyor?
TT nin işten çıkarılacak şişik kadrosuna ne oldu?. Yine kanun dışı yaptıkları sahte grevleri cezasını buldumu?
Telekomdan vs ayrıldı denilen kabloculara fatura kesme izni neden verilmedi? kablocular ucuz satıyoruz diyor ama telefon desteğimiz yok diyor. Bu durumda yine rekabet olmaz olamaz. Telefon desteğini kimden alacaz?

ttelekomun telekomünikasyon kurumu karşısında diğer telekom firmaları ile eş tanımlanması gerekmektedir. Telekomünikasyon kurumu ne iş yapar ne iş yapıyor?

Bilmediklerimi soruyorum. Bilen cevap versin lütfen.

Konu sadece ucuz ürün/hizmet almak değil.

Birden fazla strateji ve ürün çeşitliliği sunan, farklı sosyal ve ekonomik kesimlere, katmanlara hitap edecek 1 den fazla özel şirket ile hem istdihdam hemde rekabet sağlamaktır.

Bu görev devletin ve hükümetlerindir. Devletin ve hükümetlerin, özelleştirme kapsamında çabaları bu olmalıdır.Telekomünikasyon kurumu devletin kurumudur özel bir şirket değildir.
Üzerimizdeki yük kalksın diye fabrikalar, kurumlar, peşkeş çekilirse, hemde uluslararası paravn şirketlere peşkeş çekilirse, rekabetten başka şeyler konuşmamız gerekecek...
0
onurgemici
Anlatmak istediğimi tam andalığınızı sanmıyorum. Özelleştirme taraftarı değilim. Ancak yapılan şey özelleştirme değil peşkeş çekme. Rekabet ortamı yaratmak istediklerini söylüyorlar ama hiçte adil değiller. Altyapı birilerinin tekelinde diğer firmalar mahkum. işte rekabet. işte kalite. Bence altyapı özerk olmalı. bağımsız olmalı. Rekabet hizmette olmalı. firmalar o zamna eşit olabilirler. Herkesin altyapıyı kullanma şansı eşit olduğunda hizmette yarış başlar diye düşünüyorum.
0
ttk
Yorumları derleyip toparlarsak; "fakire hız bölenini artırmak sureti ile görünüşte indirim zaten ödeyebilenin ise kesesine net katkı sureti ile gerçek anlamda indirim" olarak adlandırılabilecek bu eylem, kullanıcıların fatura kesiminden sonra "hay şu dar limitle bu hızı verenin ..." demeleri için geçecek süreyi kısaltmaktan başka pek bir işe yaramamayacak :)
0
ttk
yaramayacak olacaktı :)

o kadar da uğraştım abuk yazmayayım diye ama yine yapacağımı yapmışım.
0
eselioglu
Herşeyde bi bit yemiği aramamak gerekiyor bence. Türktelekomun özelleşmesine karşıydım hala karşıyım. Ama yapılması gerekenler azda olsa yapılamaya başlandı. Ben 3 GB limitli ADSL kullanıyorum ortalama 2,8 GB'ını kullanıyorum. Kota yetmeyecek diye düşünsem sınırsıza yada bir üst kotaya geçerim. (geçmek gerekir).
Sonuç: Şu anki tarifeler bir öncekinden iyi. Bu da iyi bir gelişme.
0
dfix
vallahii ben hız mı? kota mı? deseler hızı tercih ederim. zaman kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. ayrıca legal kullanımlar için 3 gb bence yeterli ben 2.6, 2.2 civarında kullanıyorum linux güncellemeleri ve gnu yazılımları için benim için yeterli hız istiyordum onuda verdiler vallahi ben gayet mutluyum..
0
Zebani
mutluluklar dilerim. Allah bi ömür boyu bi yastıkta kocatsın İnş.
0
joseywales
ayrıca legal kullanımlar için 3 gb bence yeterli ben 2.6, 2.2 civarında kullanıyorum
Legal kullanım? Tamam, namuslu ve şerefli bir şekilde ne MP3 ne film ne de yazılım indirmiyoruz. Ama herhangi *özgür ve açık kaynak* bir Linux dağıtımı en az 1 CD' den oluşuyor. 600 küsur MB. 5 x 600 = 3 GB. Linux dağıtımlarını "Legal" bulmuyorsanız diyeceğim yok.
0
simor
Ağam.... biz marabaların, internette oyun oynayabailirmiyiz, veya ben sevdiğim bi yabancı kaynaklı internet radyo kanalını dinleyebilirmiyim? Desturunu ver ki biz illegal olmayalım aman. Ama tabi bende hata yaaaa. tabi herkesin legali kendine. Bir nesil kanunsuz, hukuksuz büyüyor bu memlekette. legal ( bu arada ne demekse). Ormanların kralı AGA.
0
dfix
Sen nesin ha komediyen falan mı?
0
Entwine
LİMİTSİZZLERR GARİBANMİ HİCMİ İNSAF YOK
0
Zebani
limitsizler gariban olur mu? limitsiz kullanıyorlar işte. asıl gariban limitliler. kelebekler gibi 1-2 günlük ömürleri var limitlilerin. limitsizler yavaş yaşasada uzun yaşıyorlar kaplumbağalar gibi. :)))
0
czcrk
bilmiyorum sizin de başınıza geldi mi?
Sınırsız 256 kullanıyorum ama bence bu da kotalı. ard arda 3 gün 3 cd indirdiğimde 4. gün hızım acayip düşüyor ve 5 kbyte/sn hızını geçmiyor.

belki herkes aynı düşünmüyor ama sanırım herkes şunu söyleyebilir.
Telekom yine kendine yakışanı yaptı!
0
setcom_2000
"kelebekler gibi 1-2 günlük ömürleri var limitlilerin. limitsizler yavaş yaşasada uzun yaşıyorlar kaplumbağalar gibi. :)))" içim kan ağlasa da süpersin başka birşey demiyorum :)
0
butch
Yeni tarifeler burada.
0
bm
Hmm, hizi artan kotalilar 1024/128 oluyor, ama kotasiz 1024'un upload hizi 256. O niye acaba?
0
yilmaz
upload edemezse download da edemez hesabı mı aceba? Upload kotaya dahil değil. Herhalde onla alakalı bir durum olsa gerek.
0
bio
Yanlis yazilmis, hepsi 1024/256 olacak:

http://www.ttnet.net.tr/basinbulteni.htm

Bu arada, upload/download oraninin 1/4 olmasi alisilmis bir durum mu? Benim gordugum ornekler dunyada genelde 1/2 seklinde oldugu yonunde.
0
Zebani
Bilmiyorum ve araştırmadım ama... Acaba diyorum kullanmadığımız kotalar neden bir sonraki aya aktarılmıyor? Benden belli bir kota için para alıyor fakat kullanmadıklarım Türk Telekomun yanına kâr kalıyor. Bence kontörlü yapması daha mantıklı tabii uygun bir fiyatlandırmayla...
0
Zebani
Kullanım Sözleşmesi

1) Aylık transfer miktarı, limitli ya da limitsiz, tüm tarifelerdeki kullanıcıları
bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiden yararlanarak, limitli tarife kullanıcıları, limitlerini görebilir,
limit tarifede olmayan kullanıcılar ise, tarife seçim kararlarını alabilirler.
(Örn: Limitli tarifede olmayan bir kullanıcı, aylık download miktarının 3GB'ın altında olması
durumunda limitli tarifeye geçmeye karar verebilir.)

2) Upload miktarı bilgilendirme mahiyetinde olup, ücretlendirmeye tabi değildir.

3) Ay içerisinde, bağlantınız halen aktifse, son 12 saatteki transferleriniz bu rakama dahil olmayabilir.
Kesin rakam, bağlantınızı kapatmanız durumunda, yada ay sonunda ortaya çıkacaktır.

4) NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki
farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık
fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission)
hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır.
Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır.

5) Kota kullanımı aylık olarak ücretlendirilmektedir. İlgili ay için kullanılmayan kota miktarı, ertesi aya AKTARILMAZ.

6) Bu sisteme yapılan TÜM erişimler, TÜM işlemler kayıt altına alınmaktadır.

Ne ala memleket sözleşmeyi onaylamadan bana download miktarımı göstermiyor...
0
sky_khan72
Sözleşmeyi onaylamadan dowload miktarını göstermediği bir yana, kota sistemi düzgün çalışsa bari, o da yok. Geçen sefer 256'dan 512'ye çıkarken ilk gün için (bilgisayar en fazla 3-4 saat açık kaldığı halde) 4GB download hesaplayıp faturama eklemişlerdi, bu seferki faturayı heyecanla bekleyeceğim bakalım. Kota sayfasının zırt pırt "Sistem Hatası" deyip kalması da cabası.
0
czcrk
hayır bir de şu var. insanlarımız internetten tv kanallarını izlemeye nasıl başlayacaklar acaba. çoğu kanal internetten yayın yapıyor, ayrıca video.google.com gibi video siteleri de açıldı. ve bunları kullanmak YASAL ya da bazılarının anlayacağı dilde LEGAL.

256 kbit ile bunları izlemek imkansızdı. 512 likler her zaman tam kapasite olmadığı için onda da zorluyordu ve 1024 ile sanırım 5 gün anca , çünkü kotalı.

Madem internete de özel tv kanallarına ödediğimiz kadar para ödüyoruz bunları izlemek hakkımız değil mi?
0
kocak
Ülkemizde bir zamanlar özelleşeceğiz kurtulacağız diye sevinen insanlara okutmak lazım biraz da bu haberleri.Hiçbir rekabet unsuru oluşmadan ve de oluşması için gerekli denetleme mekanizmalarından yoksun bırakılan bir piyasanın Türkçesi devlet tekelinin devren satılmasıdır.Padişah değişti biz hala padişahım çok yaşa diyoruz sadece.Bu durumdan kimsenin memnun olduğunu sanmıyorum ama daha ne kadar böyle devam edebilir bunu da düşünmeden edemiyor insan.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICQ`da Patladı !

sundance

Akşam eve geldim Butch ile iki satır bir muhabbet edeyim, bir iki yeni projeden bahsedeyim diye Internet`e girdim. O da ne ICQ `Rate Limit Exceed, Please Try To Connect In A Few Minutes` demez mi ?

Şu ana kadar Internet üzerindeki en iyi fikirlerden biri olan ICQ`nun, aynı zamanda Internet üzerindeki en kötü planlanmış ve uygulanan yazılımlardan biri olması bir yana (neden açık hali ile 20küsur mb bu ICQ 2000!) sanırım artık onlar da Türk`ün gücü karşısında yetişemez hale geldiler :)
İddia ediyorum ICQ kullanıcılarının dörtte biri Türk ve bu sayı gittikçe de artıyor :)) Benim aldığım mesajı siz de aldıysanız veya sebebi hakkında bilginiz varsa bir yorumda bulunuverin

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.

Türkçe (IDN) alan adı (eşref.com)

anonim

Eskiden alan adımızı ("domain") seçerken yalnızca ASCII/İngilizce harf yazabiliyorduk. VeriSign tarafından getirilen bir mekanizma sayesinde, artık Türkçe karakter dahil her dilde alan adı tescil etmek ve kullanmak mümkün hale gelmiştir. IDN alan adlarını nerelerden alabiliriz? IDN alan adını sitemiz için nasıl kullanırız?

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.