Linux`da GPRS

0
m1a2
Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Görüşler

0
linux34
slm :)
www.linux34.com olarak Motorola Timeport 260 aldık(120milyon).
Data kablosu 2.el (30 milyon)
ve bedava AYCELL aldık .(fatralı mecburi)
ve internete girdik fakat linux altında çalışmadı AYCELL. TurkCELL eneki linuz altında oldu, fakat AYCELL bir türlu olmadı.

Neysw windoze a geçtik orda denedik orda AYCELL oldu.ama çok yavaş 9800 hızında data alışverişi var ama 56700 gösteriyor aldanmayın Ehh işte en azından mail lere bakabiliyoruz ve grafiği iptal edip sitele bakıyoz...

BOL BOL Linuxxx :)
Linux34.com
0
anonim
linux denemedim ama windows me kullanıyorum ve telsim ile aycell gprs ile internete bağlanıyorum çok hızlı değil ama yavaşta değil. aycell .0 telsim tavsiye ederim ayda 5.000.000.ikiside sınırsız.benim bildiğim -ıdsl- en hızlısı ama telekom verirse. 1 senedir sıradayım haber yok ve benim bildiğim 6ay evvel ayda sabit 40.000.000 du. velhasıl kelam telsim fena değil beyler.ayda 5.000.000 da bir şey değilyani.
0
anonim
Arkadaşlar ben uzun zamandır GPRS kullanıcısıyım.İlk defa Motorola T260 telefon ve Aria nın o zamanki ücretsiz GPRS si ile başladım yaklaşık iki yıl oldu.Şu an ise Ericsson T65 telefon va AYCELL in GPRS sini kullanıyorum.(Ücretsiz).Bu konuyla yeni haşır-neşir olan arkadaşlar için çektiğiniz ayar sıkıntılarından sakın yılmayın derim zaten bir kere ayarlıyorsun o kadar.GPRS ile bağlantının hızı muhteşem hem o dandik menülü T260 ta hemde T65 de muhteşem uçuyor internet ve sınırsız.Arkadaşlar bu olay yani GPRS olayı dünyaca çok tutulan bir olay.Geniş bir araştırma yaptım ve dünya teknolojiyi General Pocket Radio System üzerine döşüyecek.İngilteredeki GSM şirketleri bile 5.97$ yapmışken aylık GPRS ücretlerini (Bunlar yıllardır sağlam temeller üzerinde duran köklü kuruluşlar ) bizde türkcell ve aria kilobayt başına 1400 tl alıyor.Eğer Aycell ve Telsim bu hesaplı tarife olanaklarını kaldırmazlarsa GPRS in Türkiyede çok gelişeceğine inanıyorum.Şimdilik windoz da hallettik bide Linux'ta deneyelim dedik.Bu arada unutmadan T65 in performansı T260 dan daha iyi.Arkadaşlar sormak istediklerinizi cagdascakmak@hotmail.com adresine mail olarak atarsanız elimden geldiğince cevaplarım...

1 Ay sonra Askerim ondan sonra yanıtlayamam...!
Malesef.
0
anonim
Slm! Ericsson telefonumu degistirecegim icin orjinal USB DATA kablomu ( Sony Ericsson USB cable dcu-11 ) satiyorum. piyasada ne kadar bilmiyorum ama ben fransadan 33€ ya almistim. sifir sayilacak kadar az kullanildigi icin yuvarlak hesap 50 milyona satiyorum. eskisehir ve ankaradan msj atin ama pazarlik yapmayin. akova_17@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Labs

larweda

Internet aleminde sevdiğimiz, saydığımız, hürmet ettiğimiz bir kuruluş olan Google, yeni projelerinin demolarını pre-production olarak insanların kullanımına sunmak gibi bir güzellik yapmış, (belki daha önceden de vardı da ben ilk yeni keşfediyorum) http://labs.google.com/`da şu anda geliştirmeye devam ettikleri işlerin demolarını koymuşlar, bunları da kullanıp eğer bir feedback'iniz varsa adamlara gönderebilyorsunuz. Benim şahsen arada bir göz atacağım sayfalardan biri haline geldi bile. Bir örnek olarak voice search diye birşeyler deniyor Google, Amerikada bir telefon numarasını arayıp aramak istediğiniz kelimeleri söylüyorsunuz, sonra bir sayfaya gidip baktığınızda sizin arama sonucunuz geliyor. Ne kadar işe yarar ne kadar mantıklıdır bilemiyorum ama, böyle bir şey olabilir, denedik, oldu, belki kullanırız şeklinde süper delikanlı yaklaşıyor olaylara muhteremler.

Internet Bedava (mı?)

redogre

Evet genellikle büyük gazetelerin pazar eklerine yaraşır bir başlık oldu ama yarım saat içinde uzun zamandır kullandığım iki servisin artık paralı olduğunu öğrendim.
`Para vermiyorsan buyur sürün` diyen ilk adres FilePlanet. Hani Quakeplanet adlı, güzel Quake mod ları ve haritaları indirdiğimiz Community var ya ... İşte orası dosyaları indirebilmeniz için GameSpy üyeliği istiyor. Tamam GameSpy üyeliği bedava ama işkence bununla bitmiyor. `Buyrun serverlara.` diyor ama o da ne? Tıklayınca güzelim servera `Ama siz para vermemişsiniz, aylık 10, yıllık 50 dolara bu hizmet` diyor. O zaman Public Server kullanırım diyorsanız, 300 kişi sınırlı 2 Amerika serverı, ve 50 kişi sınırlı bir Romanya serverı sizi bekliyor. Önce bir applet ile sıraya giriyorsunuz. Sakın kendi kendinize `Aman bekledim ama 50 kişi var sadece harika alırım dosyamı...` diyorsanız yanıldınız. DSL bağlantı ile 1.3 Mb ı tam 1 saatte indirebildim. Quake ile ilgili birşey istiyorsanız ya parayı bayılacaksınız ya da sürüneceksiniz....

Slashdot CSS Tasarım Yarışması Sonuçlandı

bio

Geçen ay duyurulan Slashdot CSS tasarım yarışması sonuçlandı. Kazanan tasarım yine koyu yeşil tonlarda, eski tasarımı aratmayacak betlikte. Tasarımcı Alex Bendiken ödül olarak bir laptop, ikinci gelen tasarımın sahibi Peter Lada da ThinkGeek'ten 250$'lık hediye çeki kazandı.

Semantik Web, Doğal Dil İşleme, Veri Madenciliği ve Web 3.0: Calais Web Servisi

FZ

Herhangi bir metni (haber, makale, blog girdisi, proje planı) kendisine yollayabileceğiniz bir web servisi olsa. Bu servis yolladığınız metni inceleyip size RDF biçiminde semantik metadata bilgisi geri yollasa. Siz de bu bilgi ile mesela herhangi bir yazıya otomatik olarak 'etiket' (tag) öneren bir Wordpress plug-in'i yazsanız. Nasıl olurdu acaba?

Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

sundance

Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.