Linux`da GPRS

0
m1a2
Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Görüşler

0
linux34
slm :)
www.linux34.com olarak Motorola Timeport 260 aldık(120milyon).
Data kablosu 2.el (30 milyon)
ve bedava AYCELL aldık .(fatralı mecburi)
ve internete girdik fakat linux altında çalışmadı AYCELL. TurkCELL eneki linuz altında oldu, fakat AYCELL bir türlu olmadı.

Neysw windoze a geçtik orda denedik orda AYCELL oldu.ama çok yavaş 9800 hızında data alışverişi var ama 56700 gösteriyor aldanmayın Ehh işte en azından mail lere bakabiliyoruz ve grafiği iptal edip sitele bakıyoz...

BOL BOL Linuxxx :)
Linux34.com
0
anonim
linux denemedim ama windows me kullanıyorum ve telsim ile aycell gprs ile internete bağlanıyorum çok hızlı değil ama yavaşta değil. aycell .0 telsim tavsiye ederim ayda 5.000.000.ikiside sınırsız.benim bildiğim -ıdsl- en hızlısı ama telekom verirse. 1 senedir sıradayım haber yok ve benim bildiğim 6ay evvel ayda sabit 40.000.000 du. velhasıl kelam telsim fena değil beyler.ayda 5.000.000 da bir şey değilyani.
0
anonim
Arkadaşlar ben uzun zamandır GPRS kullanıcısıyım.İlk defa Motorola T260 telefon ve Aria nın o zamanki ücretsiz GPRS si ile başladım yaklaşık iki yıl oldu.Şu an ise Ericsson T65 telefon va AYCELL in GPRS sini kullanıyorum.(Ücretsiz).Bu konuyla yeni haşır-neşir olan arkadaşlar için çektiğiniz ayar sıkıntılarından sakın yılmayın derim zaten bir kere ayarlıyorsun o kadar.GPRS ile bağlantının hızı muhteşem hem o dandik menülü T260 ta hemde T65 de muhteşem uçuyor internet ve sınırsız.Arkadaşlar bu olay yani GPRS olayı dünyaca çok tutulan bir olay.Geniş bir araştırma yaptım ve dünya teknolojiyi General Pocket Radio System üzerine döşüyecek.İngilteredeki GSM şirketleri bile 5.97$ yapmışken aylık GPRS ücretlerini (Bunlar yıllardır sağlam temeller üzerinde duran köklü kuruluşlar ) bizde türkcell ve aria kilobayt başına 1400 tl alıyor.Eğer Aycell ve Telsim bu hesaplı tarife olanaklarını kaldırmazlarsa GPRS in Türkiyede çok gelişeceğine inanıyorum.Şimdilik windoz da hallettik bide Linux'ta deneyelim dedik.Bu arada unutmadan T65 in performansı T260 dan daha iyi.Arkadaşlar sormak istediklerinizi cagdascakmak@hotmail.com adresine mail olarak atarsanız elimden geldiğince cevaplarım...

1 Ay sonra Askerim ondan sonra yanıtlayamam...!
Malesef.
0
anonim
Slm! Ericsson telefonumu degistirecegim icin orjinal USB DATA kablomu ( Sony Ericsson USB cable dcu-11 ) satiyorum. piyasada ne kadar bilmiyorum ama ben fransadan 33€ ya almistim. sifir sayilacak kadar az kullanildigi icin yuvarlak hesap 50 milyona satiyorum. eskisehir ve ankaradan msj atin ama pazarlik yapmayin. akova_17@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaScript: Quo Vadis?

FZ

jQuery'nin yaratıcısı ve aynı zamanda Mozilla 'hacker'larından John Resig'in Ars Technica'daki 'Extreme JavaScript Performance' başlıklı yazısını gördükten sonra "JavaScript, nereye?" diye sormamak mümkün değil. Buna bir de Mozilla'nın CTO'su ve JavaScript'in yaratıcısı Brendan Eich'ın "JavaScript Gets Faster" röportajı eklenince sorunun vurgusu daha da güçleniyor. Peki ama neden?

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

ADSL'yi Uçurma Planı

punky

Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

Internet'te Filtreleme ya da Sansür: Opennet.net

sundance

Son zamanlarda özellikle YouTube'un mahkeme kararı ile bloklanmasının ardından oldukça yoğun olarak tartışılan konulardan biri de Internet'te sansür.

Bu konuda herşeyden önce iyi bilgilenmemiz gerekiyor. Bu iş neden var? Sadece Türkiye'de mi var? Dünya'da bu konuda trendler ne vs. ki sağlıklı bir şekilde tartışalım ve daha da önemlisi, belki de klasik basından bile önemli olan bu ortamda, sağlıklı haberleşmenin sağlanması için sesimizi duyurabilelim.