Linux`da GPRS

0
m1a2
Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Görüşler

0
linux34
slm :)
www.linux34.com olarak Motorola Timeport 260 aldık(120milyon).
Data kablosu 2.el (30 milyon)
ve bedava AYCELL aldık .(fatralı mecburi)
ve internete girdik fakat linux altında çalışmadı AYCELL. TurkCELL eneki linuz altında oldu, fakat AYCELL bir türlu olmadı.

Neysw windoze a geçtik orda denedik orda AYCELL oldu.ama çok yavaş 9800 hızında data alışverişi var ama 56700 gösteriyor aldanmayın Ehh işte en azından mail lere bakabiliyoruz ve grafiği iptal edip sitele bakıyoz...

BOL BOL Linuxxx :)
Linux34.com
0
anonim
linux denemedim ama windows me kullanıyorum ve telsim ile aycell gprs ile internete bağlanıyorum çok hızlı değil ama yavaşta değil. aycell .0 telsim tavsiye ederim ayda 5.000.000.ikiside sınırsız.benim bildiğim -ıdsl- en hızlısı ama telekom verirse. 1 senedir sıradayım haber yok ve benim bildiğim 6ay evvel ayda sabit 40.000.000 du. velhasıl kelam telsim fena değil beyler.ayda 5.000.000 da bir şey değilyani.
0
anonim
Arkadaşlar ben uzun zamandır GPRS kullanıcısıyım.İlk defa Motorola T260 telefon ve Aria nın o zamanki ücretsiz GPRS si ile başladım yaklaşık iki yıl oldu.Şu an ise Ericsson T65 telefon va AYCELL in GPRS sini kullanıyorum.(Ücretsiz).Bu konuyla yeni haşır-neşir olan arkadaşlar için çektiğiniz ayar sıkıntılarından sakın yılmayın derim zaten bir kere ayarlıyorsun o kadar.GPRS ile bağlantının hızı muhteşem hem o dandik menülü T260 ta hemde T65 de muhteşem uçuyor internet ve sınırsız.Arkadaşlar bu olay yani GPRS olayı dünyaca çok tutulan bir olay.Geniş bir araştırma yaptım ve dünya teknolojiyi General Pocket Radio System üzerine döşüyecek.İngilteredeki GSM şirketleri bile 5.97$ yapmışken aylık GPRS ücretlerini (Bunlar yıllardır sağlam temeller üzerinde duran köklü kuruluşlar ) bizde türkcell ve aria kilobayt başına 1400 tl alıyor.Eğer Aycell ve Telsim bu hesaplı tarife olanaklarını kaldırmazlarsa GPRS in Türkiyede çok gelişeceğine inanıyorum.Şimdilik windoz da hallettik bide Linux'ta deneyelim dedik.Bu arada unutmadan T65 in performansı T260 dan daha iyi.Arkadaşlar sormak istediklerinizi cagdascakmak@hotmail.com adresine mail olarak atarsanız elimden geldiğince cevaplarım...

1 Ay sonra Askerim ondan sonra yanıtlayamam...!
Malesef.
0
anonim
Slm! Ericsson telefonumu degistirecegim icin orjinal USB DATA kablomu ( Sony Ericsson USB cable dcu-11 ) satiyorum. piyasada ne kadar bilmiyorum ama ben fransadan 33€ ya almistim. sifir sayilacak kadar az kullanildigi icin yuvarlak hesap 50 milyona satiyorum. eskisehir ve ankaradan msj atin ama pazarlik yapmayin. akova_17@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'nin İlk Python Portali

talat

Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Internet'te bir şeyler oluyor!

sundance

ZDNet'te yeralan bu habere göre, Internet'de kaynağı çok belirlenemeyen garip bir trafik var.

Mayıs ortasından beri Internet'te dolaşan bu kaynağı belirsiz ağ aktivitesinin sebebi olarak ISS firması bir hacker programı gösterdi. Fakat diğer güvenlik firmaları bunun başka bir şeyler daha olduğundan şüpheleniyorlar.

Meydana gelen gariplikler arasında TCP/IP Windows size 55,808 byte olmasi (normali 1024 ve civarıdır) ve kaynak adresi olarak IANA tarafından rezerve edilmiş (dolayısıyla, hiçbir standart routerdan geçmemesi gereken) adresler kullanması gösteriliyor. Is there a GHOST in THE SHELL ?

Bilmediğiniz Dosya Uzantıları

FZ

".A3K hangi yazılımın dosya uzantısıydı? .ABA Palm Adress Book formatı mıydı? .ELL ATI ile mi ilgiliydi? Peki linki neydi? Yahu bu .EZC dosyasını ne ile açacağız peki?" gibi sorularla meşgul oldu iseniz ya da olma ihtimaliniz varsa o zaman size ciddi ve detaylı olarak yardımcı olacak Internet sitesi FILExt. Fazla söze gerek yok, site kendi kendini gayet güzel anlatıyor ;-)

İstenmeyen E-Mail´larınıza Dava Açın

anonim

Haber kaynağı internethaber.com, makale ise şu şekilde: "New York Başsavcısı Eliot Spitzer, bilgisayar kullanıcılarına istemedikleri halde 500 milyon e-mail göndererek reklam yapmakla suçladığı bir şirket aleyhine dava açtı. "MonsterHut.com" adlı site Mart 2001'den itibaren kullanıcılara istemedikleri reklam e-mail'leri göndermekle suçlanıyor. "

Kısacası bundan sonra spam mail atanlar çok dikkatli olmalı, her an kapılarına bir polis dayanabilir. Aslında işin en komik tarafı ne biliyor musunuz, tam anlamıyla spam'in bir sınırı yok, belkide fazlamesai.net beni şu an onlara spam bir mail gonderdim diye şikayette bulunacak ;)

Bant genişliğini çalana, yaratıcı bir ceza!

sundance

ZDNet'in yazarlarından biri, makalesinde bahsettiği X-Box'ın resmini sayfaya koymak yerine, Internet'ten bulduğu bir sayfadan linklemiş.

ZDNet'in trafiği malum, sözkonusu sitenin sahibi de bir anda bu kadar yoğun bir trafikle karşılaşınca durumu araştırma gereği duymuş ve bir bantgenişliği hırsızlığı ile karşı karşıya olduğunu anlamış. Genelde yapıldığı gibi şikayet etmek yerine, sözkonusu yazarın fotoğrafını uygunsuz bir fotoğrafa montajlayıp, linklenmiş olan X-Box resmi ile değiştirmiş.