Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

0
barisozyurt
Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

Sitede 1 Temmuz 1977 Portland, Maine, USA doğumlu olduğu; Aerosmith solisti Steven Tyler ile Bebe Buell 'in kızları olduğu yazıyordu. Bebe Buell ismi doğal olarak bende bir çağrışım yapmadı.
Ama hep kafamı kemiren bir soru vardı : Steven Tyler gibi bir çirkinlik abidesinden Liv gibi bir huri nasıl dünyaya gelmişti? Bu soruyu kendine tek kişi ben değildim elbette (bkz: ek$i sozluk).


Derken, aklıma anneyi araştırmak geldi. İlk Google araştırması sorumun cevabını almama yetti de arttı (bakınız Google araması) :
Anne Kasım 1974 Playboy güzeliydi.
http://www.playboy.com/playmates/personal/bebebuell/
Bu yazı mesaj vermek amacı güden bilimsel bir makale değildir. Hayatınıza şans eseri giren eğlencelik bir detay olarak yorumlayınız lütfen.
Sevgiler,

Barış Özyurt
İlgili olabilecek siteler :
http://us.imdb.com/Name?Tyler,+Liv
http://www.aerosmith.mu/bebe_buell/bebe_buell.htm
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=liv+tyler

Görüşler

0
Necrodome
>>>Bu yazı mesaj vermek amacı güden bilimsel bir makale değildir. Hayatınıza şans eseri giren eğlencelik bir detay olarak yorumlayınız lütfen.

Tabi de, bu mesaj, içeriğin siteye uygun olduğunu haklı çıkarmıyor. moderatörler ve adminler dışında hiç birimiz site polisi değiliz tabi, ama FM. 'in bu güne kadar yayınlamış içeriği, site conseptinin ne lduğu hakkında fikir veriyor olsa gerek.

FM'de mesaj verme amacı gütmeyen, bilimsel hiç bir amacı olmayan, oldukça hafif sayılabilecek konular oldu ama hepsi, FM konseptinin içindeydi.

O yüzden ben bu yazının kaldırılmasını talep ediyorum...
0
barisozyurt
Yanlis anliyor olabilirim ama, FM' in konsepti dediginiz sey zaten 'Geek' yaşam tarzı değil mi?

FM istatistiklerinden de görebileceğiniz gibi; son derece geniş bir kapsama alanımız var. Bu yüzden hepimiz günde birkaç kez FM' i ziyaret etmiyor muyuz?

Bana kalirsa burada onemli olan seviyenin duzgun belirlenmesi.

Ornegin 100 teknik makelenin icinde kisacik bir Liv Tyler yazisi, üç-beş dakikalık bir gülümseme sağlarsa görevini yapmış demektir.
0
conan
Katiliyorum! ;)
0
Necrodome
Katılmıyorum :)
Liv Tyler'a, I Love My Geek t-shirtü giydirin; ondan sonra gelin.
0
m1a2
Ben de oyumu kullanayım bari :)

Necrodome`a katılıyorum. FM okuyucuları arasında bayanların da olduğunu unutmayalım. IMO, cinsel vurgusu ağır kaçan yazıların tehlike taşıdığını düşünmekteyim. FM`in zaman zaman ağırlaşan teknik havasını rafine etmek adına da olsa bu tehlikeyi göz ardı edemeyiz. Hadi bakalım bayan FM`ciler, yorumlarınız bekleniyor...
0
FZ
$> vim fazlamesai.net
:set ic
:%s/Liv *Tyler//g


(Tesadüflere, şans eseri olan şeylere inanmayan ve TV seyretmemekte ısrar eden FZ ! )
0
sundance
Kaygıları anlıyorum. Hatta direkt yazıyı görür görmez silmeye dahi kalktım. Fakat biraz düşününce, daha hoşgörülü olmamız gerektiğine karar verdim.

Hani devamlı off-topic yazılar çıkıyor olsa FM`de de sitenin okunulabilirliği tehlikeye giriyor olsa, evet bu konuda purist davranmak lazım. Ama kırk yılın başı böyle bir yazı, hem de LOTR The Two Towers arifesinde, kalplerimizde başka bir yeri olan Liv Tyler`la ilgili, çok da kimseyi rahatsız etmez diye düşünüyorum, nacizane.

Öte yandan FM`e böylesine sahip çıkılması da beni keyiflendirmedi değil :))

Hepinize teşekkürler, sayenizde çok daha iyi olacağız...
0
conan
w00h00 bence kesinlikle kaldirmayin ;) Bence bu site geek hayatini on plana cikaran ve geek'in geekten baska dostunun olmadigini kanitlayan site. Bir geek olarak Liv Tyler'in hayatimda yeri oldugunu dusunuyorum. Bence gusel... Evet gusel!
0
cazz
Bence de renklilik ve guzellik iyi geldi!! ;)
Abla guzel ne yapabilirim ;)
0
conan
Ha tabii bi de su var konuya yorum olarak. Baris Ozyurt'un Aerosmith'in eski kliplerini hic izlemedigini anliyoruz bu haberinden :) Olm biz Crazy, I Don’t Want To Miss A Thing, sarkilarinin kliplerini ilk gordugumuzde ezberlemistik Liv Tyler'in ismini heheh :))))

Genc kusak canim iste... :PPPPPP
0
FZ
Benim için Aerosmith demek öncelikli olaran Angel adlı parça demek. Ve o parçada Liv Tyler yoktu. İyi ki de yoktu. Ben bundan gayet memnunum.
0
conan
Ben de Arwen'in Liv Tyler olmasindan memnun deilim. Cok eblek kalmis o rol icin bence.
0
FZ
Daha güzel ifade edilemezdi!
0
Necrodome
Bırakınız yapsınlar, anayasanın bir kere delinmesiyle bir şey olmaz modelinde değilim tabi, ama talebim hala saklıdır.
Liv Tyler, Arwen beyazları içinde I Love my Geek T-shirt'ünü üstüne geçirmiş olsaydı yine bir nebze ılımlı yaklaşabilirdim; ama böyle...
Tabi asıl mesele, benim de, Liv Tyler'ı Arwen olarak seçen zihniyete olan öfkem :)
0
anonim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?

Google IRC !

sundance

Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?

MillionDollarHomepage için fidye!

sundance

Daha önce iki kez haber yaptığımız MillionDollarHomepage, cuma günü "Eğer bize $50,000 vermezseniz, sitenizi aşağı indiririz" diyen bir mailın ardından, host edildiği ISP'si InfoRelay'e yapılan bir DDOS (Dağıtık Servis Dışı Bırakma Saldırısı) ile bir süre devre dışı kalmış. InfoRelay'in gerekli önlemleri alması üzerine yayınına devam eden site bir fenomen olmayı sürdürüyor.

Asıl soru bunun, bir pazarlama dehası olduğunu ispatlayan Alex Tew'un yeni numarası olup olmadığı.
Haber için Tolga "Dark" Selçuk'a ve Digg'e teşekkürler.

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.