Mazlum Web Tarayıcısının Yükselişi

0
Soulblighter
Microsoft'un Internet Explorer'ının kullanım oranı düşüyor, fakat firmalar hala özellikle IE için web sayfaları yapmaya devam ediyor.

WebSideStory'den gelen son verilere göre IE kullanımı son çeyrekte %2 azaldı. Fakat IE'yi tamamen yok etmek imkansız. Çünkü IE harici internet tarayıcıları hala "browser not supported" uyarısını görmeye devam ediyorlar.
Peki alternatif internet gözatıcılarının pazar payı genilşliyorken, neden hala firmalar IE olmayan gözatıcıları desteklemiyorlar?

"Çünkü bu dolarların boşa gitmesi anlamına geliyor" diyor, ticari ağlar üzerine çalışam LinkedIn firmasının ikinci kurucusu Konstantine Guericke. "Daha fazla internet gözatıcısını desteklemek için geliştirmeye yatırım yapmak gerekiyor, ve bu, eğer yeni gözatıcılar için arkaplan uygulamaları geliştiriyorsanız daha fazla önem kazanıyor."

Guericke, "Bu özellikle e-posta istemcilerinde daha fazla göze çarpıyor. Biz Outlook ile uyumlu çalışıyoruz. Çünkü Outlook pazarda en çok kullanılan uygulama. Eudora ve Thunderbird için destek sağlamamız bize daha fazla maliyet getirir." diyor.

WebLog yazılımın başkanı Anil Dash, "Eğer geliştiriciler Microsoft'un geliştirme araçlarını kullanıyorsa, sadece IE ile çalışan uygulamalar geliştirdiklerini görebilirsiniz. Çünkü onlar için sadece pazarın hakimi IE'yi desteklemek yeterli" diyor ve ekliyor "Bu durumun Firefox'un ve Opera'ynın desteklenmemesi gibi bir yönetim kararından geldiğini düşünmüyorum. Bu, çoğunlukla teknoloji uzmanlarının dediği gibi 'Bu elinizdeki araç ile yapabildiğinizdir ve gayet yeterlidir'"

Dash, "Yönetimlerin teknoloji uzmanlarının yaptıklarını dikkate almaya başladıklarını düşünüyorum. Geliştiricilerin çalışma şeklini ve test işlemlerini değiştirmek gerekiyor. Herşeyi destekleyen şeyler yazmak, sadece IE için kod yazmaktan daha kolay. Bazı şeyler gözatıcılara göre farklılık gösterebilir, fakat bu gözatıcısını değiştiren bir kullanıcıyı yoksaymanızı gerektirmez." diye bitiriyor.

Kanadalı BT danışmanı, Sean Mitchell, buna katılıyor "Bir çok uygulama, standartlara uyumlu ve sadece IE'yi varsayıyor. Yakın zamana kadar birçok geliştirme aracı sadece IE'yi destekliyordu ve teknik kişiler bunu önemsemiyordu. Çünkü onlar için kolaylık önde geliyordu. Fakat bu durum yönetim için iyi bir şey değil."

Mitchell Firefox'un ve Opera'nın kullanım artışını ciddiye alıyor ve müşterilerine destek veriyor.

"Eğer baştan birşeyler yazmaya başladıysanız, bu iki gözatıcıyı da desteklemeniz yararınızadır. Eğer bunlardan birini yoksayarsanız ve ilerde bu yoksaydığınız gözatıcı çok kullanılmaya başlarsa, herşeyi düzeltmek daha pahalıya malolacaktır"

Mitchell'e göre sadece IE'yi destekleyen firmaların karşılaşacağı bir diğer sorun ise kullanıcıların, gözatıcıları ile bir uygulama çalışmadığında veya site düzgün görüntülenmediğinde onu kapatıp gidecekleridir.

"Bu tür firmalar şu an kullanıcıların ilk izlenimlerinin kötü olması gibi bir sorunla karşılacaklar. Çünkü kullanıcılar bir site kendi gözatıcılarında düzgün görünmediğinde o siteyi terkedecekler. Web üzerinde yayın yapan herkes, sitelerinin tüm gözatıcılar tarafından sorunsuz çalışıp çalışmadığına dikkat etmelidir"

Kaynak: internetnews.com

İlgili Yazılar

Peki... Uzaktan eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?

cayfer

FM'deki tartışmalardan büyük zevk alıyorum ve yararlanıyorum. Tek sorun fikirlerini öğrendiğim kesimin elit bir kesim olması. Keşke daha geniş bir kitleye erişebilsek...

Neyse, uzaktan eğitim (distance learning) araçlarıyla bilişim eğitimi verilip verilemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

Sadece Türkiye’de Devlet Eliyle Internet Sansürü Var

FZ

Radikal gazetesi bugünkü sayısında, Türkiye'de başını alıp gitmiş fütursuz Internet sansürcülüğüne yukarıdaki manşet ile geniş yer ayırdı.

Gazete, "Avrupa'da 'devlet sansürü' yok" ve "Yasa sorunlu, hâkimler konuya hâkim değil" başlıklı yazıları ile Türkiye'de son yıllarda gittikçe yoğunlaşan Internet sansürünü ve bunun gerçekleştirilme yöntemlerini ağır bir dille eleştirdi.

MillionDollarHomepage için fidye!

sundance

Daha önce iki kez haber yaptığımız MillionDollarHomepage, cuma günü "Eğer bize $50,000 vermezseniz, sitenizi aşağı indiririz" diyen bir mailın ardından, host edildiği ISP'si InfoRelay'e yapılan bir DDOS (Dağıtık Servis Dışı Bırakma Saldırısı) ile bir süre devre dışı kalmış. InfoRelay'in gerekli önlemleri alması üzerine yayınına devam eden site bir fenomen olmayı sürdürüyor.

Asıl soru bunun, bir pazarlama dehası olduğunu ispatlayan Alex Tew'un yeni numarası olup olmadığı.
Haber için Tolga "Dark" Selçuk'a ve Digg'e teşekkürler.

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.