Mazlum Web Tarayıcısının Yükselişi

0
Soulblighter
Microsoft'un Internet Explorer'ının kullanım oranı düşüyor, fakat firmalar hala özellikle IE için web sayfaları yapmaya devam ediyor.

WebSideStory'den gelen son verilere göre IE kullanımı son çeyrekte %2 azaldı. Fakat IE'yi tamamen yok etmek imkansız. Çünkü IE harici internet tarayıcıları hala "browser not supported" uyarısını görmeye devam ediyorlar.
Peki alternatif internet gözatıcılarının pazar payı genilşliyorken, neden hala firmalar IE olmayan gözatıcıları desteklemiyorlar?

"Çünkü bu dolarların boşa gitmesi anlamına geliyor" diyor, ticari ağlar üzerine çalışam LinkedIn firmasının ikinci kurucusu Konstantine Guericke. "Daha fazla internet gözatıcısını desteklemek için geliştirmeye yatırım yapmak gerekiyor, ve bu, eğer yeni gözatıcılar için arkaplan uygulamaları geliştiriyorsanız daha fazla önem kazanıyor."

Guericke, "Bu özellikle e-posta istemcilerinde daha fazla göze çarpıyor. Biz Outlook ile uyumlu çalışıyoruz. Çünkü Outlook pazarda en çok kullanılan uygulama. Eudora ve Thunderbird için destek sağlamamız bize daha fazla maliyet getirir." diyor.

WebLog yazılımın başkanı Anil Dash, "Eğer geliştiriciler Microsoft'un geliştirme araçlarını kullanıyorsa, sadece IE ile çalışan uygulamalar geliştirdiklerini görebilirsiniz. Çünkü onlar için sadece pazarın hakimi IE'yi desteklemek yeterli" diyor ve ekliyor "Bu durumun Firefox'un ve Opera'ynın desteklenmemesi gibi bir yönetim kararından geldiğini düşünmüyorum. Bu, çoğunlukla teknoloji uzmanlarının dediği gibi 'Bu elinizdeki araç ile yapabildiğinizdir ve gayet yeterlidir'"

Dash, "Yönetimlerin teknoloji uzmanlarının yaptıklarını dikkate almaya başladıklarını düşünüyorum. Geliştiricilerin çalışma şeklini ve test işlemlerini değiştirmek gerekiyor. Herşeyi destekleyen şeyler yazmak, sadece IE için kod yazmaktan daha kolay. Bazı şeyler gözatıcılara göre farklılık gösterebilir, fakat bu gözatıcısını değiştiren bir kullanıcıyı yoksaymanızı gerektirmez." diye bitiriyor.

Kanadalı BT danışmanı, Sean Mitchell, buna katılıyor "Bir çok uygulama, standartlara uyumlu ve sadece IE'yi varsayıyor. Yakın zamana kadar birçok geliştirme aracı sadece IE'yi destekliyordu ve teknik kişiler bunu önemsemiyordu. Çünkü onlar için kolaylık önde geliyordu. Fakat bu durum yönetim için iyi bir şey değil."

Mitchell Firefox'un ve Opera'nın kullanım artışını ciddiye alıyor ve müşterilerine destek veriyor.

"Eğer baştan birşeyler yazmaya başladıysanız, bu iki gözatıcıyı da desteklemeniz yararınızadır. Eğer bunlardan birini yoksayarsanız ve ilerde bu yoksaydığınız gözatıcı çok kullanılmaya başlarsa, herşeyi düzeltmek daha pahalıya malolacaktır"

Mitchell'e göre sadece IE'yi destekleyen firmaların karşılaşacağı bir diğer sorun ise kullanıcıların, gözatıcıları ile bir uygulama çalışmadığında veya site düzgün görüntülenmediğinde onu kapatıp gidecekleridir.

"Bu tür firmalar şu an kullanıcıların ilk izlenimlerinin kötü olması gibi bir sorunla karşılacaklar. Çünkü kullanıcılar bir site kendi gözatıcılarında düzgün görünmediğinde o siteyi terkedecekler. Web üzerinde yayın yapan herkes, sitelerinin tüm gözatıcılar tarafından sorunsuz çalışıp çalışmadığına dikkat etmelidir"

Kaynak: internetnews.com

İlgili Yazılar

80 yıllık yasa Internet'e yasak getirdi

urxalit

Vatan gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan, geçtiğimiz haftasonu kahvaltı yapmak ve biraz da dolaşmak üzere Beyoğlu'na geldi. Yanında dizüstü bilgisayarı vardı ve İstiklal Caddesi'ndeki kablosuz internet lüksünden yararlanacağı için mutluydu. Ancak hiç te öyle olmadı...

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.

Mor-Tel

anonim

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni teknolojileriyle MOR-TEL Telekom, hizmetleri ve başarılarıyla dünya devlerine meydan okuyor.

Kaynak: http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=266359

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.