Mazlum Web Tarayıcısının Yükselişi

0
Soulblighter
Microsoft'un Internet Explorer'ının kullanım oranı düşüyor, fakat firmalar hala özellikle IE için web sayfaları yapmaya devam ediyor.

WebSideStory'den gelen son verilere göre IE kullanımı son çeyrekte %2 azaldı. Fakat IE'yi tamamen yok etmek imkansız. Çünkü IE harici internet tarayıcıları hala "browser not supported" uyarısını görmeye devam ediyorlar.
Peki alternatif internet gözatıcılarının pazar payı genilşliyorken, neden hala firmalar IE olmayan gözatıcıları desteklemiyorlar?

"Çünkü bu dolarların boşa gitmesi anlamına geliyor" diyor, ticari ağlar üzerine çalışam LinkedIn firmasının ikinci kurucusu Konstantine Guericke. "Daha fazla internet gözatıcısını desteklemek için geliştirmeye yatırım yapmak gerekiyor, ve bu, eğer yeni gözatıcılar için arkaplan uygulamaları geliştiriyorsanız daha fazla önem kazanıyor."

Guericke, "Bu özellikle e-posta istemcilerinde daha fazla göze çarpıyor. Biz Outlook ile uyumlu çalışıyoruz. Çünkü Outlook pazarda en çok kullanılan uygulama. Eudora ve Thunderbird için destek sağlamamız bize daha fazla maliyet getirir." diyor.

WebLog yazılımın başkanı Anil Dash, "Eğer geliştiriciler Microsoft'un geliştirme araçlarını kullanıyorsa, sadece IE ile çalışan uygulamalar geliştirdiklerini görebilirsiniz. Çünkü onlar için sadece pazarın hakimi IE'yi desteklemek yeterli" diyor ve ekliyor "Bu durumun Firefox'un ve Opera'ynın desteklenmemesi gibi bir yönetim kararından geldiğini düşünmüyorum. Bu, çoğunlukla teknoloji uzmanlarının dediği gibi 'Bu elinizdeki araç ile yapabildiğinizdir ve gayet yeterlidir'"

Dash, "Yönetimlerin teknoloji uzmanlarının yaptıklarını dikkate almaya başladıklarını düşünüyorum. Geliştiricilerin çalışma şeklini ve test işlemlerini değiştirmek gerekiyor. Herşeyi destekleyen şeyler yazmak, sadece IE için kod yazmaktan daha kolay. Bazı şeyler gözatıcılara göre farklılık gösterebilir, fakat bu gözatıcısını değiştiren bir kullanıcıyı yoksaymanızı gerektirmez." diye bitiriyor.

Kanadalı BT danışmanı, Sean Mitchell, buna katılıyor "Bir çok uygulama, standartlara uyumlu ve sadece IE'yi varsayıyor. Yakın zamana kadar birçok geliştirme aracı sadece IE'yi destekliyordu ve teknik kişiler bunu önemsemiyordu. Çünkü onlar için kolaylık önde geliyordu. Fakat bu durum yönetim için iyi bir şey değil."

Mitchell Firefox'un ve Opera'nın kullanım artışını ciddiye alıyor ve müşterilerine destek veriyor.

"Eğer baştan birşeyler yazmaya başladıysanız, bu iki gözatıcıyı da desteklemeniz yararınızadır. Eğer bunlardan birini yoksayarsanız ve ilerde bu yoksaydığınız gözatıcı çok kullanılmaya başlarsa, herşeyi düzeltmek daha pahalıya malolacaktır"

Mitchell'e göre sadece IE'yi destekleyen firmaların karşılaşacağı bir diğer sorun ise kullanıcıların, gözatıcıları ile bir uygulama çalışmadığında veya site düzgün görüntülenmediğinde onu kapatıp gidecekleridir.

"Bu tür firmalar şu an kullanıcıların ilk izlenimlerinin kötü olması gibi bir sorunla karşılacaklar. Çünkü kullanıcılar bir site kendi gözatıcılarında düzgün görünmediğinde o siteyi terkedecekler. Web üzerinde yayın yapan herkes, sitelerinin tüm gözatıcılar tarafından sorunsuz çalışıp çalışmadığına dikkat etmelidir"

Kaynak: internetnews.com

İlgili Yazılar

İnternette şehir rehberleri

anonim

Bilmiyorum bulunduğunuz şehire ait bir web sitesi var mı? Eger İstanbuldaysanız bu sitelerden bir dolu bulmanız mümkün... Ama belki de adını bundan önce sadece gazete veya televizyonlarda duyduğunuz şehirlerin internet rehberleri var. Bu siteleri henuz 20 yaşını aşmayan gençler tasarlamış. Ben baktım isterseniz birde sizler göz atın.
www.kutahyasehri.com

(Editörün Notu: sizlerin de bildiği başka bireysel oluşum şehir rehberleri varsa onları da buraya gönderin yorum olarak, herkes öğrenmiş olsun. Motoru yakmayın, bilgiyi paylaşın. :-) )

Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

FZ

Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.

Zoho Görücüye Çıktı

Titus

Microsoft ile Google çekişip duruyor. Biri IM yazılımı geliştiriyor, diğeri hemen karşı atağa geçip cevabı yapıştırıyor. Biri e-posta servisi açıyor, diğeri ise hemen daha teferruatlısını sunuyor. Belki bu çekişme son kullanıcı olan bizlere yarıyor olabilir ama bu sefer bu çekişme başka birilerine de yaradı. Zoho bu ikilinin çekişmelerinin arasından sıyrılıp görücüye çıktı. Tam donanımlı özellikleri ile Goolge ve Microsoft'a kafa tutacakmış gibi duruyor.

ArsDigita

exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.