Mashup

0
esrefatak
Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications

"Mash" (karışım) kelimesinden türemiş olan "mashup" kelimesi, farklı müziklerin bir araya gelmesiyle oluşan müziği tanımlamak için kullanılıyor. Aynı terim daha sonraları videolar için de kullanılmaya başlandı. Terim son zamanlarda Web dünyasında da kullanılıyor: Mashup Web Applications. Bu yeni akımda farklı web uygulamalarının sunduğu imkanlar bir araya geliyor. Mashup uygulamaların sayısı o kadar arttı ki artık mashup yapmak için editörler bile var: Mashup Editors. Web dünyasının büyüklerinden biri olan Yahoo!, Mashup Editor'lerden en iyisini sunuyor: Yahoo! Pipes. Bu editörü kullanarak, farklı sitelerden derleyeceğiniz içerikleri istediğiniz kriterlere göre sınıflandırabilir ve anlık olarak kendi sitenizde yayınlayabilirsiniz. Google da mashup editör hazırladı ama hem Yahoo! Pipes kadar eğlenceli değil hem de bir araya getirme özellikleri yetersiz. Microsoft'un mashup editörünü kullanmak için bilgisayarınıza özel bir yazılım kurmanız gerekiyor ve hiç de keyifli bir kullanımı yok (UI).

Web dünyasının bu en yeni akımında aktörler sektörün en son teknolojilerini kullanmak için birbirleriyle yarışıyorlar: AJAX, Drap&Drop, RSS, UI... Bu akım aktörlerin adeta gövde gösterisine dönüşmüş durumda. Arkanıza yaslanın ve büyüklerin bu kıran kırana müsabakasından nemalanmaya çalışın.

Her yeni akım, Web dünyasını daha iyi ve daha verimli hale getirirken, yeni iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor.

Kaynak: blog.vukuf.com

İlgili Yazılar

Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

jazzy

Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

Madonna´nın Web Sayfası Neden Hacklendi?

anonim

Internet'i kontrol edebileceğini düşünenler geçen hafta güzel bir ders aldı.

Her şey Madonna'nın sesini popüler bir anti-korsanlık tekniğinde kullanması ile başladı. Warner Music Group Madonna'nın yeni şarkıları gibi görünen dosyaları p2p dosya paylaşım ağlarına koydu. Dosyaları indirenler şarkının ilk 10 saniyesinden sonra şarkıcının "What the f**k do you think you're doing" diye küfür edişi ile karşılaştı.

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

WWW Kısaltmasını Beynimize Çakan Adamla Röportaj

FZ

Internet tarayıcınızın adres satırına her WWW yazışınızda Tim Berners-Lee'nin basit ama dünyayı değiştiren fikrinin somut halini kullanıyorsunuz. Avrupa'nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN'de çalışırken, 1989 yılında "World Wide Web"i geliştiren bu yaratıcı aynı zamanda 1990 yılında ilk Internet tarayıcı yazılımı da tasarladı. Tim Berners-Lee ile yapılmış bir röportajı, ortaya attığı fikirler ve uygulamaların hayatımızı ne kadar dönüştürebildiğine dair düşüncelerini bu adresten izleyebilirsiniz.