Mashup

0
esrefatak
Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications

"Mash" (karışım) kelimesinden türemiş olan "mashup" kelimesi, farklı müziklerin bir araya gelmesiyle oluşan müziği tanımlamak için kullanılıyor. Aynı terim daha sonraları videolar için de kullanılmaya başlandı. Terim son zamanlarda Web dünyasında da kullanılıyor: Mashup Web Applications. Bu yeni akımda farklı web uygulamalarının sunduğu imkanlar bir araya geliyor. Mashup uygulamaların sayısı o kadar arttı ki artık mashup yapmak için editörler bile var: Mashup Editors. Web dünyasının büyüklerinden biri olan Yahoo!, Mashup Editor'lerden en iyisini sunuyor: Yahoo! Pipes. Bu editörü kullanarak, farklı sitelerden derleyeceğiniz içerikleri istediğiniz kriterlere göre sınıflandırabilir ve anlık olarak kendi sitenizde yayınlayabilirsiniz. Google da mashup editör hazırladı ama hem Yahoo! Pipes kadar eğlenceli değil hem de bir araya getirme özellikleri yetersiz. Microsoft'un mashup editörünü kullanmak için bilgisayarınıza özel bir yazılım kurmanız gerekiyor ve hiç de keyifli bir kullanımı yok (UI).

Web dünyasının bu en yeni akımında aktörler sektörün en son teknolojilerini kullanmak için birbirleriyle yarışıyorlar: AJAX, Drap&Drop, RSS, UI... Bu akım aktörlerin adeta gövde gösterisine dönüşmüş durumda. Arkanıza yaslanın ve büyüklerin bu kıran kırana müsabakasından nemalanmaya çalışın.

Her yeni akım, Web dünyasını daha iyi ve daha verimli hale getirirken, yeni iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor.

Kaynak: blog.vukuf.com

İlgili Yazılar

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Efsane film 2001 Uzay Macerası`na Yeni Bir Bakış

anonim

Kubrick üstadın efsanevi filmi 2001 Uzay Macerası filmini seyretmiş olabilirsiniz. Seyretmekle kalmayıp üzerine bir ton makale, eleştiri okumuş ve kendiniz de fikir üretmiş olabilirsiniz. Bütün bunları yapmış olsanız dahi bu filme bir de şu FLASH animasyonunun sunduğu perspektiften bakmayı bir deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz ama bir şeyler kazanabilirsiniz.

Filmi seyretmeyenler ise sanırım bu animasyonu izledikten sonra filmi bulup izlemek için ellerinden geleni yapacaklardır ;-)

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.

AÜİF İletişim Portalı

anonim

Bazıları hala kar yağınca sitesini kapatadursun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilef.ankara.edu.tr adresinde çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tasarımından içeriğine kadar kendilerine özgü bir hava yaratmayı başarmışlar, ve iletişim fakültesi olmanın avantajlarını da gayet güzel kullanmışlar, ve kullanmaya devam ediyorlar. Benim en çok hoşuma giden, sitelerindeki içeriği kendilerinin yaratması, başka sitelerden potpori yapılmaması oldu. Böylece yaptıkları iş yalnızca sanal dünya ile sınırlı kalmıyor, ellerindeki imkanları kullanarak gerçek dünya ile de güzelce entegre ediyorlar. Son bir not, siteyi tamamen iletişim fakültesi öğrencileri yapıyor ve PHP kullanıyorlar. Bazı bölümlerde PHP-Nuke kullanmışlar ve bayağı şık olmuş, Nuke kullanıldığı yalnızca linklerden anlaşıyor :)