Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

0
euler
Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.
Sınırsız 256Kpbs kullanıcıları için her hangi bir değişiklik yok, aynı ücret ve hız ile devam edecekler. 3gb limitli 256Kpbs kullanıcıları ise limitlerini değiştirmeyip aynı ücret ile 512k kullanabilecekleri gibi, ücret farkı karşılığında 6gb ya da 9gb kotalı kullanıma da geçebilecekler. 5gb limitli 512Kpbs kullanıcıları kotaları ise 6gb olarak değiştirildi.
Sınırsız 512Kpbs, 1024Kpbs ve 2048Kpbs için ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Duyuru metninin giriş paragrafı ise dikkat çekici;
"ADSL HİZMETİNİN GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRILMASI VE HİZMET STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ AMACIYLA MİNİMUM ADSL BAĞLANTI HIZI 01.11.2005 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK İMKANLAR DAHİLİNDE, GARANTİ EDİLMEMEK KOŞULUYLA 512/128 KBPS'E KADAR YÜKSELTİLMİŞTİR."

Görüşler

0
ersin2k
Bu tarife ile ADSL in geniş kitlelere ulaşacağına eminim! Kotalı ADSL saçmalığını saymazsak minimum bağlantı 99 YTL. Geniş kitle derken acaba cüzdanı geniş kitlelerden mi bahsediyor anlamadım.
0
brucelee
Açıkcası beklediğim 128 den 256 ya geçişte olduğu gibi aynı fiyata daha iyi hizmet alabilmekti. Kotalı ADSL kullanımı artabilir ama sınırsız olanlarda bir artış olacağını sanmıyorum.
0
hanshenden
hangi devlet kurumunun yaptigi ise akil sir eriyor ki. yurtdisinda 2048 baglanti fiyati 20$ iken odedigimiz paralara yaniyorum gercekten. bu kafayla mi internet yayginlasacak. insanlari nasil yolariz, somururuz mantigiyla hicbir yere gidemeyeyiz. kuruma yazik ediyorlar, bu kurum ozellesmesin diyoruz, ne idugu belirsiz adamlara gitmesin diyoruz ama yaptiklarini gorunce ozellestirmeden, devlet mantigiyla hareket etmeksizin baska cozum yok gibi gorunuyor. insallah ozellestikten sonra ayni mantik devam etmez. rekabetci bir ortam cikar. tsk.
0
slay3r
Biri yurtdışındaki bağlantı tarifelerini yazabilirmi buraya çok merak ettimde. ^^
0
hanshenden
sadece su anda bulabildigim bir ornek, http://promo.yahoo.com/sbc/pandp.html?.u_vers=&.u_tn=&.u_status=&.u_reasonCode=&.u_done=&.u_lb=og&.u_c=1
0
slay3r
1.5 mbps, modem beleş ayda sadece 15 $, 3 mbps modem beleş ayda 25$. Telekom'a sevgilerrr...... ^^
0
leanos6
Su kadarini soyleyebilirim, 2002`de japonyada 16 Mbit ila 20 Mbit arasi ev kullanicilarinin standart hiziydi, her ne kadar fiyat hakkinda bir fikrim olmasa da..
0
SHiBuMi
Türkiye'yi Japonya ile mi kıyaslıyorsun ?
0
leanos6
Yurtdisindaki uygulamalari sormustu biri ona cevaben.. Ama onun disinda boyle bir kiyaslama yapmakta da bir sakinca gormezdim..
0
bm
O ankette 1 mi iyi demek 5 mi? Herhalde 5 iyi, ama o zaman niye soldan saga azaliyor?
0
gz
Adamlarda arap aklı var. Sen ben anlamayız. Yakında arapça ttnet olsun hatta ttneti arıyınca bir ya yau selamünalyküm filan desin o zaman anlarsın. Özelleştirme acaba türktelekoma ve bize daha çok zarar mı verecek acaba?
0
shiftdelete
Söz konusu belgeyi usanmayıp HTML'e çevirdik. Buyurun buraya tıklayın.
0
BatoR
Yuh yahu yuh ! Bir şeyi ya yaparsın ya da yapmazsın bir kurum olarak. "Teknik imkanlar dahilinde, garanti edilmeme koşulu ile" Bu ne yahu... Ayıptır... Yazıktır...
"* 256 Kbps limitsiz müşterilerimiz için bir değişiklik yapılmamış olup bu hızda yeni müşteri kaydı da yapılmayacaktır." Bir kere kendi içinde ikileme düşüyorlar. İyileştirme çabaları ( ki teknik imkanlar izin verirse... ) 256 Kbps için geçerli değil. Onları nereye koyacaklarını bir türlü bilememişler. ( mi acaba ???) Bugün 256 Kbps ADSL kullanıcılarının ( kötü bir tahminle, araştırma gereği duymadım özür dilerim ) en azından %65 ni oluşturuyor olmalı. Bu arkadaşlar olduğu yerde sayacak ama ayda 99 YTL verirse 512 Kbps'e geçebilecek. Ama yok istemezse 256 Kbps'de kalacak.
Sanırım bu defa bedavadan! hız limitini yükseltmeyecekler. "Bedava" diyorum çünkü sanırım bu gözle bakıyorlar ki, bağlantı ücretlerinin avrupa şartlarında ne kadar pahalı olduğunu umursamıyorlar. Bu insanları zorla 512 Kbps'e ( bi süre sonra kaçınılmaz olur ya da başka bir dayatma bulurlar ) fiyat farkı ödeterek bunu yapmayın yahu... Haydi birileri birşeyler yapsın yok yok ! Haydi birşeyler yapalım, itiraz edelim mailler gönderelim... Hadi beyler bayanlar fikirleriniz, düşünceleriniz... Ama ne olur sessiz kalmayalım...
Sevgi&Saygı
0
mascix
ne maymunluk yapacaklarını şaşırmış dengesizler bilgisizler derim aynen içimden gelenide demek isterdimki sonra acıdım arada temiz insanlar kaynamasın.
0
T-u-N-i-X
Görünüşe bakılırsa en iyisi yine şu anki tarifem olan 256K Limitsiz ile devam etmek. Normal tarifeyi sabit tutarak hızları 2ye katlayacaklar sanıyordum ben; yanılmışız.. Hele "garanti edilmemek koşuluyla" ibaresi gerçekten içimi cızlattı. Bu kadar acizliği yakıştıramıyorum...
0
Sabutay
256 limitsiz tarifiye geçme hayaleri de suya düştü. Müşteri kaydı yapılmıyacaktır deniliyor.
0
euler
1 Kasım'dan önce başvurursan geçebilirsin. Ben de içime doğmuş gibi sanki, geçen hafta içerisinde 256Kpbs limitliden 256 Kpbs limitsize geçmek için başvurmuştum.
0
yilmaz
ADSL HİZMETİNİN GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRILMASI VE HİZMET STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ AMACIYLA MİNİMUM ADSL BAĞLANTI HIZI 01.11.2005 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK İMKANLAR DAHİLİNDE, GARANTİ EDİLMEMEK KOŞULUYLA 512/128 KBPS'E KADAR YÜKSELTİLMİŞTİR.
diyor yani 512 diye niyetlenip 128 lerde sürünebilir ve imzalaladığımız sozleşmeye gore itiraz edemeyebiliriz.
0
ttk
Merhaba

ISS'lere de satın aldıkları bant genişliğinin yarısını garanti ediyor bildiğim kadarı ile bunlar. İktidar değişiyor ama o bürokratlar aynı yerde oturuyor olsa gerek, aynı şeyler sürekli tekrarlanıyor. Kim bunlar yahu ? Kimin nesi de orada pislik yapa yapa oturmaya devam ediyorlar, bu ahmak siyasiler yapılanın ne olduğuna hiç dikkat etmiyorlar mı, kafaları mı basmıyor.
Milletin canı burnuna gelince siyasilerin sülalesine laf etmeye gücü yetiyor, oy vermiyor düşürüyor ama birileri durmadan ve risk almadan aynı pisliği yapmaya devam edebiliyor.
Dua etsinler de memlekette ayaklanma falan olmasın, ilk ensesine binilecekler bu tip bürokratlar olur tahmin ediyorum.

0
ttk

0
conan
Bold kapat!
0
ttk
Bu da FM'in yeni sisteminin ilk bug'larından birisi olmalı :)
0
conan
hehe gordum sen de denemissin ama nafile :)))
0
sleytr
</b>
0
Zebani
bu fransıza biri anlatırsa bu bold olayı nedir? seviniriz. :)
0
slay3r
Sonuç olarak biz bunların sonuçlarına katlanacakmıyız? Herhangi birşey yapamazmıyız? Kampanya vs. vs.? Herzamanki gibi boyun mu eğeceğiz.
0
simor
Evet koyun müşteri kitlesi bilinçsiz oldukça veya başkasının bilinci oldukça ve özellikle içinde internert kafelerin bulunduğu kesimin daha çok hız daha çok hız diye yırtındıkları p4 88888 işlemcisi en iyidir mantalitesi sürdükçe daha çok boyun eğeceğiz.

Bence ciddi bir demokratik protesto anlayışıyla ve halk olmanın bilinciyle bütün adsl başvurularımızı iptal etmeliyiz ve halk kendi halkına destek çıkıp yeni başvuru yapmamalıdır. Bu iş böyle yürür. Başka protesto şekli bilen varsa söylesin. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz değilmi ?? Yoksa demokrasi deyip hep başkalarından mı bekliyoruz?

Hmm ama yok herşeyi çok bilen insanlar var bu ülkede. Hatta halk bilincine sahip olmayan kendini ne idüğü belirsiz aidiyetlere kaptırmış ve dünyaya sadece kendi örümcek bağlamış penceresinden bakan insanlar halkın bilinçlenmesini istemiyor olabilirlermi acaba.
En büyük söylemleri de bu millet adam olmazdır. Bu millet kendilerinden nefret ediyor...
0
simor
Ama şunu da eklemeliyim. Halk ne istediğini de bilmeli. Yani evet bu durum kötü ama biz ne istiyoruz? Teknik insanların dediği doğru ise zaten ben 11 mbit beya ütopik hızları istemiyorum. Bağlantı kalitesi oluşsun diye ben sistemime biri paralı 2 adet yazılım da kurmak istemiyorum Ben kendi adıma minimum bağlantı 384 k =25 ytl istiyorum. Eğer üst bağlantı hızlarını saçma pazarlama kriterleriyle oynayacaklar ise; 512,1024,2048 için ise bunun maksimum 3 katı olarak sınırlanmasını istiyorum. Zaten simetrik bağlantı olmadığı için bu tür bağlantılar ev kullanıcılarına kalacaktır. Kurumsal çözümler için ise simetrik bağlantılar daha pahalı olsun. Kobiler için indirim olsun. Sundance'ın dediği gibi iç networkte 8mbit kullanalım vs vs . Biz ne istediğimizden emin olursak kabul ettirme gücümüz olur. Bence artık dananın kuyruğu koptu gerçekten birşeyler yapmak lazım.
0
sleytr
haberi okudukça gözlerime inananmadım, şaka gibi...

normal adsl kullanıcısı profilini kotalı olarak görmek istiyorlar sanırım.
bilginin serbest olarak, hızla aktığı bir dünyayı algılayamayan, kabüllenemeyen bir kafa yapısına sahip bu insanlara göre intenette, elektirik gibi su gibi kullandığın kadar öde olmalı...

herhalde yüksek trafik yapan kullanıcıların da sadece mp3, film falan indirdiğini düşünüyorlar.

söylenebilecek çok şey var ama kelimeler kifayetsiz. bence yukarıdaki yorumlarda yakıştırılan sıfatların hiçbiri bu şerefsiz insanlar için yeterli değil! bu tarifelerden sorumlu olanların suratına tükürmek isterdim!!!

0
slay3r
aynen katılıyorum bu cümlelere. son paragrafa ise 10 kere 100 kere 1000 kere katılıyorum....
0
zekeriya_akyildiz
En iyisi artık direcway(r) çift yönlü uydu almak olacak galiba aylık min 50USD den başlıyor en azından kafam rahat olur yok telefon hatları gitti yok efendim fiberlerimiz koptu. Yok efendim gece 12den sonra ADSL yi 256K ya indirmeler.

Dikkat edin gece 12 den sonra 512Kpbs ADSL sahiplerinin hızları 256Kpbs ye geri çekiliyor.

0
ttk
Açıkçası zamanında Dial-up'daki kontür ve sürelerle oynayarak yapılan P.ŞTluğun bir benzerinden başka bir yenilik çarpmadı gözüme !
Giderayak yine millete kazık sallayıp adına da "HİZMET" demişler, halt etmişler !
0
Zebani
benim anlamadığım amaçları kazıksa bu adamların ya da her neyse devlet kurumu olmalarına rağmen neden böyle bir şeyi amaçlarlar??? bence amaçları kazık değil de ne yaptıklarını bilememezlik olmasın??? ne de olsa işin erbabına vermeyen bir gelenekten ne beklenebilir???
0
sefalet
Bakan bey utanmadan çıkıp bu indirimin yüzde yüze denk geldiği gibi bir katmerli yalanı söyleyebiliyor ise ya bu yöneticiler bizi iyice aptal zannediyor ya da bizzat kendileri aptal.Bir limitli bağlantının hızını iki katına çıkarıp fiyatta oynamazsan bu yüzde yüz indirime mi tekabül eder Allah aşkına. Bir şeyler yapılması gerekir diyen arkadaşlara kaytılıyorum hiç değilse "ALIN İNDİRİMİNİZİ" gibisinden bir e-posta tepkisi göstermek gerek.
0
xcorex
arkadaşlar imkanı olanlar bir organizasyon yapsınlar yürüyüş yapalım. parkart açalım eylem yapalım.. elimden gelen en iyi şekildede destek olurum. bu telekomdan çektiklerim fazla geldi artık.. 256k sınırsız kullanıcısıyım. adam gibi verebileceklerini bilsem 512ye geçicem bu yaptıkları hayvanlık yüzünden.. fakat niye 100ytl ödiyim beş para etmez bağlantı için.. hakkımızı aramamız lazım.. dnsleri de süper çalışıyo.. destek hattındaki hiçkimse istisnasız hiç kimse DNS IP lerini bilmiyo. otomatik olacakmış.. otomatik DNS ler benim reseller paketimdeki hostları kafasına göre bi açıyo bi açmıyo.. artık bişe yapsak zorla dayatarak kırarar üzerek hakaret ederek hangi dilden anlıyosalar o şekilde bi tepkimizi göstermemiz lazım. bu adamlar şimdiye kadar hiçbi tepki görmedi sayılır.. buna dayanarak salak salak işler yapıyolar.. lütfen birileri bişeler organize etsin.. bende yardımcı olmak isterim olabileceksem ( hxc@sometwo.net ) bişe saçmaladıysam özür dilerim
0
sleytr
Telekomun pazarlama sistesindeki eposta adresine gönderdiği iletide geri döndü!!!

pazarlama@telekom.gov.tr>:

212.156.4.163 does not like recipient.


Remote host said: 550 relaying mail to telekom.gov.tr is not allowed


Giving up on 212.156.4.163.

0
etguler
Merhaba,

Uzantıyı @turktelekom.com.tr olarak değiştirirseniz, hedefe ulaşıyor.
0
slowhand
ne desem boş çünkü ne yapsak anlamayacak bu adamlar diğer siteler okuduğum bir konu hakkında çağrıda bulunucam fm okurlarına 256 kps sınırsız bağlantısı olan arkadaşlar bir organizyon oluşturup belirli bir tarih ve saate bağlantılarımıza full yüklenelim 25 30 bin kişi bunu yapmayı başarabilirsek türkiyenini yurt dışı çıkışlarını kitleyebiliriz ve tepkimizi laftan anlamayan telekom yetkililerine göstere bilriz. daha başka fikri olan arkadaşlar paylaşsınlar bunu yamlarına bırakmayalım. FREE 256kps not: bunlar bir iki ay sonra artık 256 kps bağlantı hizmeti sunmuyoruz deyip bizide ya 99 milyon ödemeye yada değişik çözümlere yönlendirecekler
0
sefalet
Dediğiniz yöntem kendimize zarar vermek dışında bir etki yapmaz.Telekom'un yurtdışı çıkışları ile pek ilgilenmediği zaten ortada.En güzeli konu ile ilgili bulunabilen tüm e-posta ve telefonlara tepki mesajları koymaktır.En azında başları ağrır.
0
bm
Ya arkadaslar bu adamlar kendilerini bizim hizmetkarimiz degil efendimiz gibi goruyorlar. Senelerdir bu durum boyle. ISPler filan da pek ses cikartamadilar zamaninda sektor olduruldugunde. Hatirlarsiniz sonra ayni is onlara yapilinca ozel telefoncular biraz ses cikartti, cevaben Telekom biz kamu kurulusuyuz bizim hakkimizda ileri geri konusamazsiniz caninizi yakariz manasina gelen bir bildiri yayinladi. Neyse, simdi ozellesme olursa, Telekom hakkinda konusmak kolaylasacak ama bu sefer de is bitmeyecek, bu sefer TK'ya makul olani yaptirtmakta zorlanacagiz.

Bence yeni sahipler devraldiklarinda 'biz geldik' diye zaten bu indirimi anladigimiz sekilde yaparlar. Bu indirimde problem olmaz yani. Ama problem bitmis degil. Bu tip piyasalari acmak zaten zor, bir de bizim duzenimiz isin icine girince bin beter oluyor.

0
simor
Ben TT nin hic bir zaman ozellesemeyeceginden korkuyorum nedense. Daha dogrusu anayasal hakkimiz olan iletisim ozgurlugumuzun araclarini secmek icin ozgur olamayacagiz. Telekomunikasyon kurumu, fiziksel altyapiyi profesyonel sirketlere satip bunlari baska firmalara da kiralama hakki vermedigi surece bu isin duzelecegini sanmiyorum. Gercekten yapacak bisey olmali aslinda.
0
simor
Evet bu tip zarar verici yontemler hic hos olmaz. Her durumda adsl kullanici kitlesinin buyuk cogunlugunun birlik olup birseyler yapmasi gerekiyor. Sivil toplum orgutler ne yapyor acaba
0
xelon
Yurdumun tekelci telekomünikasyon kurumundan beklenecek tarifeler. BRAVO
0
sansured
Resmen kandırıldık! İlk açıklamalarda " işareti ile verilen kotalı tarifeler için olacak hız artışı sanki tüm tarifeler için uygulanacakmış gibi anlatılıyordu. En dusuk ADSL bağlantı hızı 512 kbps olacak denildiğinde en azından anladığımız bu uygulamanın herkesi kapsayacağıydı.Bu kadar saçmalık ve neredeyse yalan sınırına dayanan böylesi bir açıklamayı gerçekten anlayamıyorum.
0
sefalet
Forumlardan birinde paylaşılmış bazı adresler var tepki göstermek, susmak, sineye çekmek istemeyenlere duyrulur. "Rekabet Kurulu Mail adresi: rek@rekabet.gov.tr Telekom pazarlama bölümü: pazarlama@telekom.gov.tr Tarife ve Fiyatlandırma Müdürlüğü: tfm_tarife@turktelekom.com.tr Müşteri İlişkileri ve Mevzuat Müdürlüğü: mimm_mevzuat@turktelekom.com.tr Regülasyon ve Rekabet Dairesi Başkanlığı(telekomun): ilkay.yurtsever@turktelekom.com.tr Olayı MUTLAKA AMA MUTLAKA Basına da taşımamız gerekiyor arkadaşlar: NTV'ye sorun (bakanları çokça ağırlarlar): http://www.ntvmsnbc.com/modules/AcikHat/NTVyeSorun.asp NTV Görüş ve öneriler: http://www.ntvmsnbc.com/ntv/okuyucu_...i/NtvGorus.asp Lütfen vaktiniz varsa şu sayfadaki anketi de doldurun, buradaki düşüş de durumu etkileyebilir: http://www.telekom.gov.tr/webtech/de...sp?sayfa_id=81"
0
sefalet
Format hatası oldu tekrar atıyorum düzeltip mesajı.


Forumlardan birinde paylaşılmış bazı adresler var tepki göstermek, susmak, sineye çekmek istemeyenlere duyrulur. "Rekabet Kurulu Mail adresi: rek@rekabet.gov.tr Telekom pazarlama bölümü: pazarlama@telekom.gov.tr Tarife ve Fiyatlandırma Müdürlüğü: tfm_tarife@turktelekom.com.tr Müşteri İlişkileri ve Mevzuat Müdürlüğü: mimm_mevzuat@turktelekom.com.tr Regülasyon ve Rekabet Dairesi Başkanlığı(telekomun): ilkay.yurtsever@turktelekom.com.tr Olayı MUTLAKA AMA MUTLAKA Basına da taşımamız gerekiyor arkadaşlar: NTV'ye sorun (bakanları çokça ağırlarlar): http://www.ntvmsnbc.com/modules/AcikHat/NTVyeSorun.asp NTV Görüş ve öneriler: http://www.ntvmsnbc.com/ntv/okuyucu_...i/NtvGorus.asp Lütfen vaktiniz varsa şu sayfadaki anketi de doldurun, buradaki düşüş de durumu etkileyebilir: http://www.telekom.gov.tr/webtech/de...sp?sayfa_id=81"
0
sefalet
Çok özür dileyerek tekrar atıyorum rahat okunabilmesi bakımından.

Forumlardan birinde paylaşılmış bazı adresler var tepki göstermek, susmak, sineye çekmek istemeyenlere duyrulur.

"Rekabet Kurulu Mail adresi: rek@rekabet.gov.tr

Telekom pazarlama bölümü: pazarlama@telekom.gov.tr

Tarife ve Fiyatlandırma Müdürlüğü: tfm_tarife@turktelekom.com.tr

Müşteri İlişkileri ve Mevzuat Müdürlüğü: mimm_mevzuat@turktelekom.com.tr

Regülasyon ve Rekabet Dairesi Başkanlığı(telekomun): ilkay.yurtsever@turktelekom.com.tr

Olayı MUTLAKA AMA MUTLAKA Basına da taşımamız gerekiyor arkadaşlar:

NTV'ye sorun (bakanları çokça ağırlarlar): http://www.ntvmsnbc.com/modules/AcikHat/NTVyeSorun.asp

NTV Görüş ve öneriler: http://www.ntvmsnbc.com/ntv/okuyucu_...i/NtvGorus.asp

Lütfen vaktiniz varsa şu sayfadaki anketi de doldurun, buradaki düşüş de durumu etkileyebilir: http://www.telekom.gov.tr/webtech/de...sp?sayfa_id=81"
0
sefalet
http://www.binaliyildirim.com.tr/ iletişim bölümünden bakana ulaşın, http://www.ubak.gov.tr/bakan/index.php buradan ulaştırma bakanlığının anketini doldurup tepkinizi gösterebilirsiniz, (tepkiler sonucu anket siteden kaldırılmış durumda :) ) bir başka adres, http://www.tele.com.tr/blog_commentohaber.asp?blog_id=1424&month=10&year=2005&giorno=28&archivio= Buyrun buda girişken telekomzede sitesi: http://kafalartelekoma.tk/
0
sefalet
PARDON

http://www.binaliyildirim.com.tr/ iletişim bölümünden bakana ulaşın,

http://www.ubak.gov.tr/bakan/index.php

buradan ulaştırma bakanlığının anketini doldurup tepkinizi gösterebilirsiniz, (tepkiler sonucu anket siteden kaldırılmış durumda :) )

bir başka adres,
http://www.tele.com.tr/blog_commentohaber.asp?blog_id=1424&month=10&year=2005&giorno=28&archivio=

Buyrun buda girişken telekomzede sitesi:
http://kafalartelekoma.tk/
0
tumer111
çok iyi oldu. limitli adsl kullanıcısı olarak hayatımdan memnunum. bugüne kadar kotayı hiç aşmadım, aşsanız bile ödeyeceğiniz ücret makul. küçük işyerleri ve normal ev kullanımı için sınırsuz abonelik yerine, aynı fiyata kotalı daha yüksek hızda bağlantı satın alınması mantıklı. konuun teknik detayını bilmiyorum ama zannımca kotalı uygulamanın teşvik edilmesinin mantıklı bir hesabı olmalı. feryat figan eden arkadaşlara dial-up mahkumiyetli günlri hatırlamalarını tavsiye ederim. telekom sayfasındaki adsl bölümüne arada bir bakarak gaziosmanpaşa santralinde port açılmasını tam 4 yıl bekledim. son iki yılda yapılan iyileştirme ve gelişmenin kayda değer olduğunu düşünüyorum. telekomu takdir ediyorum ama umarım adsl hizmetleri biraz daha liberalleşebilir ve alternatifler çoğalır.
0
BatoR
Ahh ah üzgünüm tumer111 ama ne yazık ki sana katılamıyorum. "Benim işim görüldü gerisi başının çaresine baksın" gibi birtakım anlamlar çıkartıyorum yazınızdan. Belki konu hassasiyeti ile biraz alınganlık yapmış olabilirim ancak...
1. Normal ev kullanıcısıyım ve ailem 4 kişiden oluşuyor. 3 birey olarak akşamları mümkün mertebe (tatil sebebiyle bazen sabahlara kadar ) kullanıyorum. 256 Kbps 512 Kbps olsa ne yazar... Limit söz konusu olduğunda... ?? ! ??
2. Dial up lı günler demişsiniz; bu sadece geriye bakıp "aman şimdi durumumuz biraz daha iyi aman ellemeyin kızdırmayın..." bu süreç yaşamın her parçası için geçerli. Geçmişe bakıp şimdiki halimize şükredersek gelecekte geçmişimize bakıp bu söylediklerinizi söyleyemez hale geliriz.
3. Port açılması beklemişsiniz. Hem de 4 yıl peki NEDEN ?? '! ??
4.Şükür ki gelişmeler kayda değer ama aynı zamanda aptal yerine konmak. Hmm ben buna karşıyım. Bu konunun özü de bu zaten. Bence siz sadece yanlış açıdan bakıyorsunuz... Sevgi&Saygı
0
simor
Tumer111 sizi gerçekten tebrik etmek istiyorum. Çünkü toplumsal bir hastalığı yenecek yegane kişi siz olacaksınız küçük bir forum nüfusu dahilinde bile olsa.

Şöyleki; telekom Limitli adsl kulllanıcısı olarak sizi hayattan bezdirecek parametreleri mutlaka bir araya getirir. O zaman geldiğinde tartışmak ve bilgilenmek için buraya geldiğinizde takma adınız belleğime kazınmış olacak ve o gün geldiğinde size;

"feryat figan eden arkadaşlara --dial-up-- --mahkumiyetli-- günlri hatırlamalarını tavsiye ederim"

cümlenizi çizgili yerin içinde kalan kelimeleri yeniden doldurmanızı rica ederek hatırlatacağım. Umarım şimdiki kadar subjektif davranmazsınız.

Problem sizce sadece limitsiz kullanıcı olayı mı?
Yoksa alternatifi olmayan bir sistemin kalitesiz kırıntılarını bize fahiş fiyata satmaları mı. İnsanların yukarda yazdıkları şeyleri bir daha okuyun bence.
Ama sosyal bilinci kapalı bir insansanız diyecek hiç bir şeyim yoktur size. İşin komiği de bu bir fikir tartışması değil teknik bir gerçek.

Umarım bu mesaj sağ salim yerine gider. 4 gündür dsl bağlantım sürünüyor. Heralde telekom uzmanları muhteşem pazarlama dehasını işleme koyarken yine zorlanıyorlar. İçerde neler oluyor acaba:....... tık ...tık "ya rahmi abi ya bu bilgisayarh arkasından hava üflüyor yau". Erenköy santralinden ufacık bir anekdot)
0
simor
Ah pardon, yine forum demişim. Haber grubu olacaktı.
0
zahter
Her ne kadar icimden "Limitli ADSL'yi savunmak gerizekaliliktir" demek geciyorsa da boyle demek yerine Limitli ADSL=Lanetli ADSL demeyi tercih ediyorum."Genis Band" daki bandin, pazıbandi oldugunu sanan yoneticilere ve kullanicilara, ev kullanicisina ne limiti diye sorarim?Havaalani ya da acik bir yerden mi giriyorsunuz da hattin istismar edilmemesi icin limitli tarife koyuyorsunuz/kabul ediyorsunuz? En basit ev kullanicisinin bile gunumuz kosullarinda , internet uzerinde sunmak uzere en az 1 tane servise (ftp,http,ssh) ihtiyaci varken, goruntulu-sesli gorusmelerini daha kaliteli yapma ihtiyaci varken, her isin internet uzerinden yapilma ihtimali burnumuzun dibine kadar gelmisken, ne limiti?Yakin bir gelecekte, programlari/kitaplari/filmleri, cd/dvd gibi medyalarla degil de internet uzerinden yasal kullanima/kiraya acma isi oturursa (ki ulkemde yeni ipod'un tanitilmasindan hemen sonra bilmem kac 10 bin tane siparis almasi itunes vs nin insanlarin kafasina yavas yavas oturmaya basladigini gosteriyor), TV internetle daha fazla icli disli olursa hangi kotanin yetecegini saniyorsunuz? Ama insanlarin akli baslarina aldiklari isletim sisteminin minimum gereksinimleri kisminda : p bilmem kac islemci, bilmem kac gb ram ve bilmem kac megabit internet baglantisi yazdiginda gelecek. Internet Yasamdir!Yasama kota koymayin!
0
bm
Ben kotali ADSL'de prensipte bir problem gormuyorum aslinda. Daha ucuz, cok kullanmayana uygun vs. Problem bunu olceceklerin itimat telkin etmemeleri, mekanizmasinin da tamamen isleri Telekom'un tiynetine birakmasi. Boyle kotali isleri deneyenler genelde kota asilinca para almak yerine hizi dusurmek gibi metodlar kullaniyorlar, o belki daha iyi. Benim buralardan gorebildigim kadariyla bizim duzende insanlarin kota durumlarina bakamadiklari zamanlar bile oluyor. Isini boyle yapan insanlarin saydiklari bytelara ben olsam guvenmem. Benzer konuda ta Turnet zamaninda devlet ISPlere durup durup sonra 'ben aslinda olcuyordum da fatura etmiyordum' gibi bir bahaneyle yuzbinlerce dolarlik faturalar yollamisti. Galiba bazi davalar devam ediyor (magdur olanlar bu yuzden belki pek konusmazlar), insanlara bu kotulugu yapanlar da herhalde terfi etmislerdir.

Genelde rekabet olan ve/veya biraz daha gemlenmis bir tekelin oldugu pazarlarda kota isi yurumuyor pek. Tesebbus edenler de sonra duz tarifeye geciyorlar. Burada sinirimizi bozan aslnda ilan edilenle yapilanin pek tutmamasi ve fiyatlarin yuksekligi. Yoksa tuketicinin efendi ISP'nin hizmetkar oldugu bir duzende, kota isinde prensipte problem yok. Oyle duzenin varligini nasil anlariz? Biz bize birsey 'verdi' diye ISP'ye degil, ISP biz onu tercih edip ondan birsey aldik diye bize tesekkur ettigi zaman. O tip duzenlerde genelde bakanlar filan onlara yaptiklari indirimden dolayi mutesekkir olmamiz gerektigi konusunda nutuk filan atamazlar tabii.

Asil konusulacak isler ozellesmeden sonra trafige karisilmasina, P2P bazli VOIP vs.'nin bogulmasina karsi elimizde tedbir olup olmadigi. Piayasa liberalize oldu gibi konusuluyor ama ceberrut ve bizleri 'idare' etmeye dunden talip devletimiz serbestiden herseyi lisansa/izne baglamayi filan anliyor. Bizim meselemiz bundan sonra TK ile olacak. Simdiye kadar gordugum kadariyla TK umut verici degil. Tekele karsi basarili olmadi. Tekel olmayanlar icin de bizim reflekslerimiz bir devlet kurumuna piyasa serbestisi ve acilma baglaminda 'ne karisiyorsun' demeye musait degil, ancak 'benim hosuma giden sekilde karis, izne bagla' filan demeyi biliyoruz. (Bakin mesela bu arada zaten ucube bir kavram olan ISP lisansi icin alinan ucretlere %100 zam yaptilar. Haberiniz var mi?)

0
zahter
Ben Limitli ADSL'ye mevcut sartlar altinda karsiyim.Ayrica burada kotu bir niyet var; bu yapilan tarife degisikligiyle insanlari Limitli ADSL'ye yonlendiriyorlar.Minimum masrafla maksimum kazanc hesap ediliyor.Peki nedir bu masraflar?Sonucta bu hattin/hizmetin devamliligi icin gerekli minimum maliyet+bakim+ileriye donuk yatirim masrafi var.Sosyal devlet vs modasi gecmis seyler oldugundan, mumkun olabilecek en yuksek seviyede kar da etmek lazim.Tum bunlarin hepsini bir yere kadar normal karsiliyorum ancak tutup insanlari hatlari zorlamayacak tarifelere zorlayarak, kardan vazgecmemek adina, masraflari azaltmaya calisirlarsa kopururum.Sonucta Limitli ve Limitsiz kullanicilarinin Telekom'a ilk masraflari esit.Ancak Limitsiz kullanicisi hatti her gun biraz daha zorlayacak, daha fazlasini daha fazlasini isteyecek.Bu da ileriye donuk yatirimlarin artmasi demek.Ancak Limitli kullanicisinin pratikte boyle bir zorlamasi pek de soz konusu olmayacak.Cunku bu mevcut tarifede Limitliyi secenlerin ve ya sececeklerin buyuk cogunlugu ucretlendirmeden dolayi sececek.Coguna daha bastan gem vuruldugu icin masraf cikarmalari pek mumkun degil. Ayrica bu yapilan dolayli yoldan yeni abone olan bu kadar kullanicinin maliyetini var olan abonelerden karsilama degil midir?Simdi bir cok insan Limitli ADSL'ye abone olacak, hali-hazirdaki Limitsiz kullanicilarindan hatiri sayilir bir cogunluk Limitli'ye gececek.Dolayisiyla altyapi yatirimlariydi, girislerdi-cikislardi cok fazla bas agritmayacak (Komplo teorisi). Yani benim icin konu, genel olarak Limitli-Limitsiz konusu degil.Verilen paraya karsilik alinan hizmeti sorgulamak gerek.Herkes gozunu yurt disi cikislarina, dnslere dikmis.En temel hizmetler yapilmiyor.Her seyden once fatura gonderme,acma-kapama islerinin aksadiginin farkindayiz degil mi?Cagri merkezlerinin icler acisi hali nedir (Zannettiginiz gibi, dns'nin,ping'in, ip'nin ne oldugunu bilen insanlari beklemiyorum, bir sorun oldugu zaman ulasabilecegim insanlari bekliyorum, o masadan digerine yonlendirildigimiz gunlerdeki gibi o numaradan digerine yonlendirilmek istemiyorum)? Aldiginiz eposta servisi kalitesinin, olusacak her hangi bir dogal afet ve ya olaganustu bir durumda (Deprem, yangin, sel, savas) eylem plani nedir?Dunyada ADSL'den baska internete baglanma yontemi yok mudur?Bunun H'si, S'si, V'si var diye biliyorduk?Ayrica neden illaki DSL?Neden kurumsal kullanicilarla, bireysel kullanicilar ayni sepetteler?Her iki grup icin daha makul yatirimlar, ayrimlar yapilamaz mi? Hem verilen hizmet kalitesini arttirma hem de fiyat indiriyormus gibi gosterip fiyatlari ikiye katla.Bu hukumetten ve onun is bitirici burokrasisinden, Telekom'undan, Telekomunikasyon Kurumu'ndan baska sey de beklemek mumkun degildi heralde.Ozellikle hukumet ve bakan icin ne soylemek gerekir bilmiyorum.Yine her zamanki gibi kendilerinden cok cok once baslamis bir projeyi kendileri yapmis-bitirmis gibi gosterip yuzlerine gozlerine bulastirdilar. Boyle kucuk islerde bunlar donuyorsa, bahsettiginiz hat kiralama, lisans alma vs islerinde neler donuyordur kimbilir?
0
bm
Anladim, dogru soyluyorsunuz. Bir iki sey ekleyeyim ucundan dokunan.

Bu baglamda zaten hic sosyal devlet dediginiz sey olmadi ki? Bu veya obur hukumetin meselesi degil bu. Piyasada tekel konumunda olandan evrensel hizmet istemek disinda bu isin sosyal bir boyutu yok su anda da. Planlar aslinda cok da kotu degil, evlere olmasa bile okullara bir nebze birsey yapilmasi dusunuluyor. Ama gayet tabii orta halli vatandasi dahi icerde yerlinin sinirlarda yabancinin karsisina yasakla dikilip senelerce pahali ve yavas internete mahkum etmenin makul bir tarafi yok. Birisi bu konuda birsey yazmis galiba. "Kümesteki Kartal Neden Uçamaz - Türk Girişimcilerinin İnternet Serüveni" diye bir kitap lafi geciyordu, ama bakmadim bilmiyorum.

Isyeri/ev fiyat ayrimina eger mal ayni mal olacaksa kesinlikle katilmiyorum. Servis seviyesi anlasmasi ile yeniden fiyatlandirma yapmak tamamen farkli birsey tabii, o ayri.

Boyle kucuk islerde bunlar donuyorsa, bahsettiginiz hat kiralama, lisans alma vs islerinde neler donuyordur kimbilir?

Ben oldukca uzun zamandir isin icinde degilim, oldugum zaman da uzaktandi ama benim gorebildigim yerlerde memlekette anlasilan anlamda birseyler dondugunu gormedim. Telekom personeli birsey cevirir filan gibi bir imada bulunmusum gibi okunabilecek birsey yazdiysam ozur dilerim, hem benim tecrubem oyle degil hem oyle birsey kastetmedim. Kurum ve nihayetinde arkasindaki devlet olarak (genis anlamiyla) kanunlar dahilinde millet ve sektore yaptiklari da olacak is degil tabii.

0
zahter
Bu hareketliligin temel sebebi; AB'nin, "tum okullari internete baglamalisiniz" zorlamasi degil mi?Simdi bu kadar curcunayi yaratan, TT'nin 1 ay degil en az 6 ay, ogrencilere olmasa bile en azindan ogretmenlere ADSL'yi ucretsiz sunmaliydi.Sosyal devlet yoktu diye bundan sonra da olmamasi gerekmezdi.Bence yalnis bastan burda yapildi. Is yeri / ev ayrimi ayni mal icin soz konusu olmamali tabiki.Kurumsal kullaniciya uygun hizmetler olmali ve ona gore ucretlendirme olmali.Kurumsal kullanicilar ihtiyaclari ne olursa olsun fiyatlandirmadan ve de diger uygun sartlardan ADSL'yi secmek zorundalar.Cunku dogru duzgun alternatif yok. Donen dolaplarla ilgili olarak artik olagan karsiladigimiz, lisans verme(me), yuksek ucretlendirme, neredeyse kasitli kalitesiz hizmet vermeyi kastetmistim. Bahsettiginiz kitabi bulmaya calisacagim.
0
simor
Aman ne olur tartışırken karşıdakini veya karşıdakileri kıracak kelimeler yazmayın. Kötü niyetli değilsinizdir ama tartışmanın seviyesini korumak gerekiyor her zaman. Ben de köpürüyorum günlerdir ama içinizden geçmiş birşey olsa bile yorum sahibi, cevap verir konumdaki yazınızdaki küfür nitelğinideki kelimeleri yanlış anlayabilir. Yanlış anlamayın beni ilgilendirmez ama burda bişeyler paylaşan biri olarak sorumlu hissettim kendimi kusura bakmayın ukalalığım için.
0
zahter
Hassasiyetinize saygi duyuyorum ama sartlari dusununce bu tarifeyi savunan yoneticiler ve memnun olan kullanicilar icin soyleyecek soz bulmak zor.
0
sundance
Kesinlikle katılıyorum.

Burada insanları değil fikirleri tartışırken ve bu tartışmayı da yüzyüze değil, harfler aracılığıyla yaparken çok dikkatli olmak gerek. Zira nasıl söylediğiniz her an ne söylediğinizin önüne geçebilir.
0
BatoR
Tüketiciyi Koruma Derneği
info@tukoder.org.tr

Ben Tükoder'e yazdım arkadaşlar. Bakanlığın ya da türevlerinin yapıcı bir rolü olduğuna inanmıyorum. Benimle aynı fikri paylaşsanız da paylaşmasanız da buyrun bir de buraya gönderin derim ben...

Sevgi&Saygı
0
simor
Minimum limitsiz adsl 256 k için çok istiyorsanız devam edelim dedi sayın genel müdürümüz. Biraz daha zorlasak bu işin hakkı olan 25 ytl ye de inerlermi fiyatını acaba. Bu gün ntv deki açıkhat programına ulaşmak için yırtındım ama olmadı nedense. Fakat söylemek sitediğim herşey soruldu ve söylendi. İşin ilginç olanı (tabi aslında ilginç değil) soru soranların nerdeyse yüzde 99 u öğrenciydi. Ya da ntv nin seçtiklerinde çoğunluktaydı bilemiyorum.
0
zahter
Bakan'i ayri, Genel Mudur'u ayri hayretle izledim.Havalara bakar misiniz?Ileriye donuk tek bir hamle yok.Piskin piskin siritiyorlar.Gorunen o ki dogru duzgun alt yapi yatirimi yapilmamis.Eger oyle olsaydi bu baskilar sonunda 256 sinirsizlari hic tereddutsuz 512 sinirsiz yaparlardi.Hem "256 yetersiz" de hem de "cok istiyorlarsa kalsin bari" de... Bizden ne kadar cok kar ettiklerini ve bu kardan kolay kolay vazgecmeyeceklerini daha iyi anladim.
0
bm
"Cok istiyorlarsa kalsin bari" gibi lafi acik bir pazarda size hizmet satan bir insandan duydugunuzu dusunebiliyor musunuz? Bakkalinizin size 'eh cok istiyorsan sabah ekmek getiririm' gibi bir tavir takindigini mesela? O da kar ediyor.

Birisi cikip da 'capimiz seviyemiz budur, eh memleket cok ileri degil, piyasayi acmamiza da siyasi engeller vardi biliyorsunuz, yapabilecegimiz bu, OZUR DILERIZ' dese vallahi bu kadar kizmayacagim. Ne demek "cok istiyorlarsa kalsin bari"? Vatandasa iane mi veriyorlar? Allah bu halin sorumlularini boyle tavirlarla yaklastiklari milletin sadakasina muhtac etsin.

0
simor
Şunu da eklemeden edemiyeceğim sizlerin söylediklerinize ek olarak. Birde ağzımıza bir parmak bal çaldılar yada tuzumuza, azıcık şeker kattılar diye düşünmeye başladım bu köylü kurnazlarının. Ben şahsen minimum sınırsız bağlantının 25 ytl olması için mücadele edeceğim.
0
ttk
Chp bir şeyler yapmaya çalışıyor görüldüğü kadarı ile : link

Peşini bırakırlar mı bilmem. Benim bildiğim bizim memlekette sağ sol yok, hepsi futbolcu. İşin kötüsü hep çalımı millet yer.

0
Zebani
köylüler saftır genelde. :) saflık aptallık anlamında değil. asıl küstah olan kendini bir şey zanneden bu şehirli kimliği bozuklarda olsa gerek sanırım. :) bütün şehirliler için de söylemedim bunu :)
0
yetgin
Kasabalı deyin o ne köylü ne şehirli olamayanlara.
0
sundance
Daha bombası var, bizim kafamız bu kadar basıyor anlamına gelen "limitsiz kullanıcılar bağlantılarını suistimal ediyorlar" yaklaşımı.

Zat-ı şahanelerinin kastettiği "biz 256K limitsiz hattın, ortalamada %10 kapasite ile kullanılacağı ve ayda 4-5Gbyteın üstüne çıkılmayacağını hesapladık. Fakat insanlar bu iyiniyetimizi!!! suistimal edip, hababam dosya indiriyorlar, 256'lık hatla ayda 30-40GB'ı bulanlar var, buna bir uyanıklıkla karşılık vermemiz gerekiyordu, bizim de aklımıza bu yöntem geldi".

Zamanında da kablonet ve uydu internetinde "NAT kullanımına izin vermiyoruz" diyerek bir başka hesapsızlık örneği gösterilmişti, şimdi de "limitsiz kullanımın suistimal edilmesi" diye bir şey icat etmişler.

Yazık ne diyeyim, böyle hesap kitap bilmez kişilerin iş yapması.
0
simor
Yazıkki ne yazık.
İşin kötüsü bugün konuştuğum 10 kişiden 2 kişisi de aynı fikirdeydi. Aynen şöyle dediler;"abi halk internet kullanmayı bilmiyor onları adam etmek için yapıyorlar"...

O kadar sinirlendimki, birtek devletin sizin tepenize vurup adam etmenize alıştınız galiba diyebildim. Nasıl yani ne demek istiyorsun diyemedim bile. Hatta dinlemedim bile :(. Belki şunları sormam lazımdı; sen bunu kendi kötü niyetleridir bu zaten, tekeldirler ne isterlerse yaparlar anlamında bir sonuç olarak görüyorsun ve normalmi karşılıyorsun? Yoksa bunun doğrusu budur mu demek istiyorsun?

Tabiki herkesin fikirlerini dinleyip sonra cevap vermek lazımdır cevap vermek gerekirse ama; bugünkü gelişmeleri takip ettinmi dediğimde hayır deyip birde insanlar üzerine yorum yapınca sinirleniyorum ve halk olma bilincine sahip olmaya çalışmak bana yük olmaya başlıyor.

Bilmiyorum ya belki bizim ülkemizde herkes aynı sebeplerden ciddi anlamda mağdur olana ve birbirini anlayana kadar 100 sene geçecek ve ondan sonra adam olacağız galiba.
Bazen ümitsizliğe kapılıyorum.




0
ttk
Hadi ilgililer milleti eşşek yerine koyuyor da, bir de onlara "EVEK SUİİSKİMAAL VAĞR" deyip yan çıkan beyinsizler yok mu !

Bir tanesi oraya yorum yazmış.
Limitsiz hattı 5-6 kişi kullanabiliyormuş ! Limitli kullananların hakkı yeniyormuş (böyle bir hak yeme varsa biz mi yiyoruz deve, tarifeyi hazırlayanları ne kafayla savunuyorsun o zaman demezler mi adama ??)
Bu tip avanaklar Atlantik'i 10 kat daha kısa sürede geçmek için 10 gemiyi birbirine bağlayıp salarlardı sanırım denize. Ulan 512'lik hattı 100 kişi de zorlasa o hat 512'liktir davarr diyeceğim, neyse ...

Açıklamalar, mazeret (!) beyanları arttıkça sinirlerim tepeme çıkıyor. Bu milletin pempe turuncu devrime kıl edile edile ikna edilebileceğine beni ikna etmeyi başardılar.
0
simor
:) bu da çok güzel bir nokta tabi. Yazacak okadar şey varki aslında.
Şunu diyolar bence.
X adında fiziksel bir ürün var bunu size kiralıyor ve sonra diyor ki; yanlış kullandınız, biz bu kadar kullanacağınızı tahmin etmemiştik, sistemimiz şişti şimdi geri alıyoruz :))

Hangi ciddi ticari kurum çocuğa tepki verir gibi sana çukulata vermiştim ama hepsini yeme demiştim diimi hmmm... diyebilme yetisine sahiptir ben bilemiyorum.
Çukulatayı açarsın yersin biter. Sonra öbür ay bir tane daha alırsın onuda yersin. Fakirler için de çukulata vardır zenginler içinde. İşte tekel olunca sadece kokmuş çikolata üretiliyor. Zengini de fakiri de onu yiyor. Zengini rokfor peyniri sanıyor fakiri ise yediğinden bişey anlamıyor.
0
ttk
Ortada iğrenç bir çelişki var ne yazık ki.
"Medem limitsiz hat bu fiyata ve bu tip bir hatla ayda şu kadar veri indirme kapasitesi/izni var" bana verdiğiniz limitsiz hat ÇOK ÇOK pahalı diyecekleri yerde, "uleyn ... ben bu gada para vidim azucuk limitim va (boinkkkk ! - parlak fikir), sen nası bu gada para virip limitsiz gullanın bakeyn, ıııı ?" demeyi tercih ediyorlar. Sinirimden tepinmemek için kendimi zor tutuyorum, anlatmama imkân yok.
ADSL, limitisiz ucuzculuk vb. peşinde değilim, iğrenç bir uygulama bu yaptıkları, hak yeme, insana hayvan muamelesi çekip "siz buna layıksınız ama beni benzetebileceğinize ikna olursam tamam dediğini yaparım" vs. demek değil diyebilecekler mi yaptıklarına ?
Haksızlığa yan çıkanın da canı çıksın. Yanımda yürüyen aptallığından kuyuya düşerken benim yakama yapışamasın artık istiyorum, yeter artık diyorum ama fayda etmiyor ne yazık ki..
0
ttk
"bana verdiğiniz limitsiz hat ÇOK ÇOK pahalı"
özür : "bana verdiğiniz LİMİTLİ hat ÇOK ÇOK pahalı" olacaktı.
0
simor
Pardon yanlışlıkla tamam butonuna bastım.
-----------------------------------------------------
Yazıkki ne yazık.
İşin kötüsü bugün konuştuğum 10 kişiden 2 kişisi de aynı fikirdeydi. Aynen şöyle dediler;"abi halk internet kullanmayı bilmiyor onları adam etmek için yapıyorlar"
O kadar sinirlendimki sadece devletin sizin tepenize vurup adam etmeye çalışmasına alıştınız galiba diyebildim. Nasıl yani ne demek istiyorsun diyemedim bile. Hatta dinlemedim bile :(. Belki şunları sormam lazımdı; sen bunu kendi kötü niyetleridir bu zaten, tekeldirler ne isterlerse yaparlar anlamında bir sonuç olarak görüyorsun ve normalmi karşılıyorsun? Yoksa bunun doğrusu budur mu demek istiyorsun?

Tabiki herkesin fikirlerini dinleyip sonra cevap vermek lazımdır cevap vermek gerekirse ama; bugünkü gelişmeleri takip ettinmi dediğimde hayır deyip birde insanlar üzerine yorum yapınca sinirleniyorum ve halk olma bilincine sahip olmaya çalışmak bana yük olmaya başlıyor.

Bilmiyorum... belki bizim ülkemizde herkes aynı sebeplerden ciddi anlamda mağdur olana ve birbirini anlayana kadar 100 sene geçecek ve ondan sonra adam olacağız galiba.
Bazen ümitsizliğe kapılıyorum.




0
sansured
Etrafta bir söylenti dolaşıyor ama aslı astarı varmı emin değilim.Bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim. Çevreden duyduuma göre 256 sınırsız kullanıcılarının telekom un 444 0 375 numaralı hattını arayarak benim bağlantımın 256 olarak kalmasını istiyorum 512 ye çıkmak istemiyorum şeklinde bir görüşme yapması gerekiyormuş.Aksi taktirde otomatik olarak bağlantı hızını 512 ye dolayısıyla da fiyatı 99 ytl ye çıkaracaklarmış.Telekomun web sitesinde hızlar aynı kalacak sadece istek olursa 512 ye geçebilecekler deniliyor ama taktir edersiniz ki Telekom a inanmak artık salaklıktan başka bir şey değil.Yaptıkları ve söyledikleri farklı olan bir kuruma nasıl inanabilirizki.
0
ttk
Merhaba
Öyle bir şey yok. Birileri 440375'dekileri deli etmek için milleti işletiyor olsa gerek. Telekom bu sefer tepkilerden epey korkmuş anlaşılan sonuç :
haber
Ayrıca hâlen "halt ettik" demeyi kendilerine yediremediklerini de görebiliyoruz haberden. Fırsat bulsalar milleti benzetmek için pusudalar görünüşe göre.
0
Zebani
eh bu tartışmaya biraz geç katılmış oldum ama sanırım devam etmesi lazım. :) bu devlet kurumu denen lüzumsuz tekel eğer hizmetin nasıl verileceğini bilmiyorsa içimizden bu işten anlayanları alıp bir ziyarete gidelim şu kurumu ve bakalım nasıl oluyormuş hizmet vermek bi öğretip dönelim!!! ya da mümkünse halka açsınlar bu kurumu da satın alalım hep beraber... nedir bu ya????
0
bm
Ben de cok duygulandim valla bu sahne karsisinda. Artik aglamak seklinde mi gulmek seklinde mi onu siz tahmin edin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom´dan ISS´lerin kamuoyu yaratma çabalarına cevap

sidar

Türk Telekom, fazlamesai'de de henüz çıkan portal yasaklama ve icq forward haberinde de konu olan ISS'lerin kamuoyu yaratma çabalarına bir cevap yazmış. Yorumsuz olarak sunuyoruz.

url: http://www.telekom.gov.tr/DUYURU/duyuru.htm

Sadece Türkiye’de Devlet Eliyle Internet Sansürü Var

FZ

Radikal gazetesi bugünkü sayısında, Türkiye'de başını alıp gitmiş fütursuz Internet sansürcülüğüne yukarıdaki manşet ile geniş yer ayırdı.

Gazete, "Avrupa'da 'devlet sansürü' yok" ve "Yasa sorunlu, hâkimler konuya hâkim değil" başlıklı yazıları ile Türkiye'de son yıllarda gittikçe yoğunlaşan Internet sansürünü ve bunun gerçekleştirilme yöntemlerini ağır bir dille eleştirdi.

Dünyanın Baskıcı Rejimleriyle İşbirliği Yapan Şirketler

darkhunter

Çin'de yaşanan internet sansürleme projesine çanak tutan şirketlere Microsoft'da eklendi... Habere göre Shanghai Alliance Investment Ltd (SAIL) ile Microsoft'un ortaklığında kurulan yeni MSN portalında 13.06.2005 itibariyle "demokrasi, özgürlük, insan hakları, Tayvan'ın bağımsızlığı veya gösteri" ile ilgili sonuçlar görüntülenmeyecek... Bu durum ilk değil Google ve Yahoo bu kepazeliğe çoktandır çanak tutuyorlar!

Siteniz için Oyyla araçları

anonim

Daha önce burada bahsedilen sosyal imleme sitesi Oyyla!com, siteniz için Dışardan Oyyla Düğmesi ve Feedburner beslemeleriniz için Feedflare eklentisi çıkardı.

Dışardan Oyyla Düğmesi ve Feedburner eklentisi ile Oyyla'ya gönderilen yazılarınız, ziyaretçilerinizin Oyyla'da bekleyenler kısmına girmesine gerek kalmadan oylanarak ana sayfaya çıkmasına yardımcı olur.

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "